3 senelik ilişkimi bitirdim ama pişmanım, geri dönmeli miyim?

3 senelik ciddi giden bir ilişkim vardı. İlk 2 senemiz sürekli birbirimize şükür ederek geçiyordu. Fakat son bir senedir onun bana karşı eskisi kadar elektrik alamamaya başladığımı fark ettim. Artık sadece evde buluşuyor, bir yere gitmek veya bana bir jest yapmak için zoraki davranıyor, ille de benim söylememle bazı şeyler oluyordu. Onun için döktüğüm göz yaşları ile dalga geçiyor ve beni hafife alıyordu. Gözlerindeki ışık sönmüş ve eski heyecanı kalmamıştı. 3 sene olmasına rağmen yaptığı hatalar sıklaşmış, sürekli beni kıracak şeyler söyleyip yapmaya başlamıştı. Artık kavgalarımız hararetli ve küsmeli olmaya başlamıştı. Son 1 senedir kendisine artık daha fazla dayanamadığımı, kendini düzeltmediğini ve ayrılırsak daha sağlıklı olacağını söylediğim halde beni bunun için mi ayrılıcaz diye susturuyordu. Benim artık sabrım taştığı için tartışmalarda kendisine sinir haliyle çok kırıcı ve ağır şeyler söylemeye başladım maalesef. Küfüre kadar dayanacak kadar cinnet geçiriyordum. Sabahlara kadar ağlıyordum. Bu raddeye gelmemin sebebi ise her tartışmada sadece susup beni dinlemesiydi. Abarttığımı söylüyordu. Neyse arkadaşlar en nihayetinde ben onun memleketine gittim, orada ailem ve benim yüzüme sebepsiz yere günlerce bakmadı, konuşmadı. Sebep olarak da hasta olduğunu bizim onunla ilgilenmemiz gerektiğini söyledi. Ben de oraya davet edilmişken ona bakmayacağım, onun benimle ilgilenmesi gerektiğini söyledim. Benimle günlerce konuşmaması için bu bir sebep değildi. Tek bir kelime etmiyor yanıma dahi gelmiyordu. Buna çok kırılmıştım ve aileme karşı mahçup olmuştum. Bir ton masrafla onun evine gitmiştik fakat bir güler yüz bile göremedik. Nihayetinde yine çok büyük bir kavga ile ayrıldım ondan orada, sabrım kalmamıştı. Bana böyle kayıtsız davranması, davet ettiği yerde ilgi beklemesi bana kriz geçirtmişti. Uçaktan evime ağlayarak döndüm. 3 senelik ilişkim aile tanışması esnasında bitmişti, çok ağırdı. 3 günlük ziyarette 3 kilo vermiştim. Panik atak ve anksiyete teşhisi kondu döndükten sonra. Üstüne bir de karşımdaki kişi tüm arkadaşlarına ve çevresine beni suçluyordu. Onların evinden giderken bizi görmemek için gece eve bile gelmemişti. Bunları asla unutamicam. Neredeyse 1 aydır hiç görüşmedik konuşmadık. üniversitede aynı sınıftayız mecbur okul bitene kadar onu görücem. Fakat benim vicdanımı zorlayan bir şey fark ettim. Her ne kadar bana ve aileme terbiyesizlik yapmış olsa da acaba kavgalarda bu kadar şiddetli tepki vermem onun kalbini kırıp benden uzaklaştıran şey miydi? Ben ona zorbalık mı yaptım diye kendi kendimi yiyorum. Son bir senedir ettiğimiz kavgalarda onun tepkisizliği yüzünden ciddi krizler geçirircesine onunla mücadele ettiğimi hatırlıyorum. Çok canımı yaktığı için kendimi tutamayıp yüksek tonlarda konuşmalarımdan mı bitti benim ilişkim, düşünmeden edemiyorum. Suçsuz günahsız birinin kalbini kırıp ahını almak istemiyorum. Her gece Allahtan af diliyorum eğer sebepsiz kalp kırdıysam. Sizce bu aşkın katili ben miyim?

3 senelik ilişkimi bitirdim ama pişmanım, geri dönmeli miyim?