3 senelik ciddi giden bir ilişkim vardı. İlk 2 senemiz sürekli birbirimize şükür ederek geçiyordu. Fakat son bir senedir onun bana karşı eskisi kadar elektrik alamamaya başladığımı fark ettim. Artık sadece evde buluşuyor, bir yere gitmek veya bana bir jest yapmak için zoraki davranıyor, ille de benim söylememle bazı şeyler oluyordu. Onun için döktüğüm göz yaşları ile dalga geçiyor ve beni hafife alıyordu. Gözlerindeki ışık sönmüş ve eski heyecanı kalmamıştı. 3 sene olmasına rağmen yaptığı hatalar sıklaşmış, sürekli beni kıracak şeyler söyleyip yapmaya başlamıştı. Artık kavgalarımız hararetli ve küsmeli olmaya başlamıştı. Son 1 senedir kendisine artık daha fazla dayanamadığımı, kendini düzeltmediğini ve ayrılırsak daha sağlıklı olacağını söylediğim halde beni bunun için mi ayrılıcaz diye susturuyordu. Benim artık sabrım taştığı için tartışmalarda kendisine sinir haliyle çok kırıcı ve ağır şeyler söylemeye başladım maalesef. Küfüre kadar dayanacak kadar cinnet geçiriyordum. Sabahlara kadar ağlıyordum. Bu raddeye gelmemin sebebi ise her tartışmada sadece susup beni dinlemesiydi. Abarttığımı söylüyordu. Neyse arkadaşlar en nihayetinde ben onun memleketine gittim, orada ailem ve benim yüzüme sebepsiz yere günlerce bakmadı, konuşmadı. Sebep olarak da hasta olduğunu bizim onunla ilgilenmemiz gerektiğini söyledi. Ben de oraya davet edilmişken ona bakmayacağım, onun benimle ilgilenmesi gerektiğini söyledim. Benimle günlerce konuşmaması için bu bir sebep değildi. Tek bir kelime etmiyor yanıma dahi gelmiyordu. Buna çok kırılmıştım ve aileme karşı mahçup olmuştum. Bir ton masrafla onun evine gitmiştik fakat bir güler yüz bile göremedik. Nihayetinde yine çok büyük bir kavga ile ayrıldım ondan orada, sabrım kalmamıştı. Bana böyle kayıtsız davranması, davet ettiği yerde ilgi beklemesi bana kriz geçirtmişti. Uçaktan evime ağlayarak döndüm. 3 senelik ilişkim aile tanışması esnasında bitmişti, çok ağırdı. 3 günlük ziyarette 3 kilo vermiştim. Panik atak ve anksiyete teşhisi kondu döndükten sonra. Üstüne bir de karşımdaki kişi tüm arkadaşlarına ve çevresine beni suçluyordu. Onların evinden giderken bizi görmemek için gece eve bile gelmemişti. Bunları asla unutamicam. Neredeyse 1 aydır hiç görüşmedik konuşmadık. üniversitede aynı sınıftayız mecbur okul bitene kadar onu görücem. Fakat benim vicdanımı zorlayan bir şey fark ettim. Her ne kadar bana ve aileme terbiyesizlik yapmış olsa da acaba kavgalarda bu kadar şiddetli tepki vermem onun kalbini kırıp benden uzaklaştıran şey miydi? Ben ona zorbalık mı yaptım diye kendi kendimi yiyorum. Son bir senedir ettiğimiz kavgalarda onun tepkisizliği yüzünden ciddi krizler geçirircesine onunla mücadele ettiğimi hatırlıyorum. Çok canımı yaktığı için kendimi tutamayıp yüksek tonlarda konuşmalarımdan mı bitti benim ilişkim, düşünmeden edemiyorum. Suçsuz günahsız birinin kalbini kırıp ahını almak istemiyorum. Her gece Allahtan af diliyorum eğer sebepsiz kalp kırdıysam. Sizce bu aşkın katili ben miyim?
Gizli Üye(36-45)+1 yılOfff tam olarak şu an yaşadığım ilişki. 3 yıllık ciddi bir ilişkinin içindeyim. Tek fark sanırım ilişkinin başında benim geçmiş travmalarımın olması güvensiz bir ilişki yasamama sebep oluyordu. Sevgilimin yaptığı bir şey olmasa da ben varmış gibi düşünüp kavga ederdim. 2 yılımız böyle geçti desem yeri vardir. Sonrasında ise sevgilime güvenmeyi seçtim ama bu sefer de önceden agladigimda yanımda olan adam yoktu. Ben bağırıp çağırıyorum ama o sadece susuyor. Bazen (benim düşüncem) kendisini şarj etmek için beni küçümseyici şekilde konuştuğu da oluyor. Ben bunları ilişkinin monotonlasmasina vuruyorum. Üstelik doğum günü, sevgililer günü veya yıl dönümü dışında bizde de herhangi bir hediyeleşme vs olmuyor tabi markete gittiğinde beni düşünüp bir çikolata alması bile bana yetiyor. Mesela önceden kahvaltıya cagirirdi ama artık cagirmiyor çünkü direk buluşuyoruz. Bazen bunlardan bende sıkılıyorum fakat yaşadığım duyguları onunla paylaşıyorum. En azından dikkat etmeye özen gösteriyor diyelim... Mesela az önce beni gün içinde eskisi kadar çok sık aramadığını belirttim yarın arar diye düşünüyorum😂 işin kötü tarafı trip attığım/atacağım esnada benim ne düşündüğümü, söyleyeceğimi çok iyi biliyor ve ben söylemeden o söylüyor kendi kendine cevap veriyor falan...
9 ay oldu evlilik teklifi edeli ama daha söz nişan vs yok ortada bende tepki olarak yüzüğü takmıyorum fark etmediğini düşünüyorum. Kasım aralık ayında altın alacağım vs diyor bakalım ne olacak... yaşımız da bence uygun 23 ve 25. Okulum da bitti yani önümüzdeki tek engel şu an para 🙂 onu da çözmek istese çözer de işte...
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSende eğer pişmanlık hissediyorsan bir konuş eğer karşılıklı bir istek varsa ve aileler için de sorun değilse yaptıkları en azından pişmanlığın gider ya da tüm bunlar ayrılık acısından kaynaklıdır...
Soran+1 yılBana da bişi yapmıyordu zoraki yapıyordu durumu da çok iyi. Sineye çektim ama bitti işte. Yapanları da görüyorum. Çok üzülüyorum.
Cevap sahibi+1 yılEvet bende de durum aynı. Kendisi hava astsubayı ama çok hediye almayı seven biri değil. Onun yerine yemek ısmarlamayı/yapmayı sever
Soran+1 yılİyi bari karnını doyuruyor. Ben kendi yemeğimiz kendim ödüyordum.
Soran+1 yılYemeğimi **
Cevap sahibi+1 yılO da kötüymüş
En İyi Cevaplar
Bazen dayanılmaz acılar çekip sinir krizlerine girmemize sebep olacak sevgilerin sorumlusu bizler olabiliyoruz. Bu demek değil ki, ilişkinizde yaşanan anlaşmazlık ve tartışmalardan tümüyle sorumlu olan tek kişi sensin. Hayır. Tabii de öyle değil. Ancak ne yazık ki, işin sonucunda bu denli üzülüp sinir krizleri geçirmenin, anksiyete ve panik atağa sahip olmanın 'temelinde' ona vermeyi seçtiğin yüksek orandaki sevginin ve bağlılığının büyük bir payı var. Elbette gerek ilişkilerinin oluşma sürecinde gerekse genel anlamda insanlar, duygularını veya yaklaşımlarını kontrol etmekte güçlük çekebilir. Bu bağlılığı ve yüksek dozdaki sevgiyi ona atfetmene sebep olacak birtakım travmatik deneyimlere sahip olabilirsin. Sorun değil. Her şeye rağmen yapmamız gereken, geçmişteki hataları, oldukları yere bırakarak (en fazla onlardan ders çıkartarak) yaşıyor olduğumuz anda kalmak ve yeniden üzülmemize sebep olacak davranışlara karşı temkinli olmak. Bu yüzden şu an için odağı, ona kayıtsız bahşettiğin kontrolsüz sevgiden, ayrılık sebebinize ve bahsettiğin sürece getireceğim.
Bu tür kontrolsüz bağlılıklar, bağlanılan kişinin de insan olduğu ve bu nedenle de birçok hoyrat davranışta bulunabileceği gerçeğiyle birleşince, bir o kadar toksik ve iki tarafı da yıpratacak olan ilişkileri doğurabiliyor. Aslında tartışmalar için bahsi geçen durumlarda kimin haklı olduğuna karar vermeye çalışmak o kadar anlamsız ki. Çünkü bunu yapabilmek için sahip olmamız gereken belirli doğru ve yanlışlarımız olmalı. Ancak söz konusu insansa, doğrular asla nesnel ve mutlak veriler içeremez. Herkes, sahip olduğu hayata ve hissettiği duygulara göre davranışların gerekli, anlamlı, hatalı, yanlış veya doğru olduğunu belirler. Eğer sen, ona, onun sana bahşettiği sevgiden daha fazlasını verecek olursan, elbette ki onun sana gösterdiği ilgi, senin ona gösterdiğin ve beklendiğinden daha az olacaktır. Bu, zaten hali hazırda muhtemelen açlığını duyduğun ilgi ve sevgiden istemsizce var olmuş yoğun ilginin, başlangıçta belli oranda gösterilmiş ilgiyle manipüle edilmiş benliğini bir boyunduruğa bağlamış olacağından, artık görmeyi istediğin şeyleri göremediğinde daha kötü hissetmene ve o kişiden daha fazlasını arzulamana, elde edemediğindeyse daha kötü hissedip çıkışlarda bulunmana sebebiyet verecektir.
Kısacası bu yüzden odaklanman gerekenin, senin yapıyor olduklarından çok, bunlar olması gerektiğini düşünüyorum. Bakıldığında evet, bana göre de, anlattığın kadarıyla onun bulunduğu bu davranışlar hoş değil. Ve tabii ki, senin göstermiş olduğun sert çıkışlar da kulağa pek hoş gelmiyor. Ancak kimin açısından baktığımıza göre, gösterilen davranışların doğruluk payı değişecektir. Bu yüzdendir ki o, durumu kendine göre yorumlayıp insanlara seni kötülüyor. Kesine göre, sen fazlasıyla abartılı ve baskıcıydın. Aslına bakılacak olursa bu yaklaşımla sen de, senin ona göstermiş olduğun sevgiye kıyasla onun bulunduğu umursamaz ve yetersiz davranışlara öfkelenip çıkışlarda bulunmuş olmayı haklı bir davranış olarak görebilirsin. Sorun şu ki iki taraf da, deneyimini, kendi yaşadığına göre yorumluyor. Ne o senin açından bakabiliyor ve bakmaya çalışıyor ne de sen bunu yapıyorsun. Bunu başarabilmek pek de kolay bir şey değil zaten. Tamamıyla başarmak da mümkün mü emin değilim.
Şunu da söylemek istiyorum. Tüm bunların yanı sıra, eğer insan bir sebeple birisinden soğucaksa veya soğumayı istiyorsa, bunu işittiği küfürle yapması şart değil. Eğer buna bir şekilde meyilliyse, elinden geleni yapsan dahi muhtemelen önüne geçemezsin. Sebebiyse, az önce bahsettiklerim. Bu yüzden insanlar, ilişki edinmeyi istediğinde, değiştirmeye çalışacakları kişilerle sevgili olmak yerine, olduğu gibi kabul edeceği ve hayata bakışını sevdiği kişilerle bunu yapmalı. Aslında burada bunu başaramamışsın demek istemiyorum. Çünkü anladığım ve genel olarak gördüğüm kadarıyla daha çok, travmatik deneyimlerden doğan içsel boşluğundan dolayı bir kuyuya düşmüş gibisin. Bu birçok kişinin yaşadığı bir sorun. Belki o, kendini başlangıçta olmadığı biri gibi göstererek ilgini çekmeyi amaçlamıştı. Sonrasında bu oyunculuktan sıkılınca olan sana oldu. Az önce anlattığım gibi. Bilemiyorum. Aranızda yaşananlara tamamıyla şahit olmamışken, olayları her iki taraf için de detaylıca gözlemlememişken, kendimce bir yorumlamada bulunamam. Yapabiliyor olsam dahi bu yorumlama da yine benim yaşantıma göre biçtiğim özel bir anlama sahip olmuş olacak. Yani yine aslında mutlak doğru diyemeyiz. (Aslında elbette ki bu tür ilişkilerde kötü çocuk her zaman erkektir demiyorum. Çünkü ortada bir sorun varsa genelde tek bir sorumlu olmuyor ve tüm sorumlular yapmış olduklarını, belirli sebeplerden dolayı yapmış oluyor. Bu yüzden örneğin o çocuğun da belirli sorunları var olabilir. Yine de tabii ki, biri geçmiş travmatik olaylarını sebep göstererek birilerini öldüremez ya da gasp edemez. Bu yüzden bizler de, bu tür durumlarda, olayları kendimize göre yorumluyor ve bir şekilde yeterince tarafsız olamıyoruz.)
Kendimi anlatabildim mi emin değilim. Bu denli yazmaya çalışmamın sebebinden de emin sayılmam. Ama cümle kurma ve yazma becerin hoşuma gittiği için biraz uğraşmış olabilirim. Hepsini okumayabilirsin de. Ben de bunca çabamın boşa gitmiş olduğunu hissedip yeniden değersiz hissedebilirim. Tüm bunlar insansal olgular. Belki de bu denli çabalamamalıydım.
03 Yorumla
Soran+1 yılHepsini okudum. Değerli yorumun için teşekkür ederim. Çok yerinde olmuş. O beni baskıcı görürken ben onu tepkisiz görüyordum. Herkes farklı bir pencereden bakıyor. şu an onunla empati yaptığım için durumu anlayıp vicdan yapıyorum. Fakat o beni anlamak için böyle bir çaba içine girer mi, sanmam.
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaalesef kadınlar olaya sadece seni haklı çıkarmak için bakmış ve tüm suçu adama yüklemişler, kimisi de adama hakaret etmiş. Senin yazdıklarından anladığım kadsrıyla ilk 2 seneniz heyecanlı ve güzel geçmiş. Bu normaldir, sonrasında seni tanımış olduğu için eski heyecanı devam etmez ama bu seni sevmediği anlamına gelmez. Bununla ilgili kavgalar yapmanız ve üzülmeniz tek taraflı olmuş. Çünkü asamın sizin yaşadığınız zorluğu anlaması kolay değil. Muhtemelen neden durduk yere böyle sinirlendiğinizi düşünmüş ve sizi sakinleştirmek, konuyu kapatmak için dalgaya vurmuş veya kavgada sessiz kalmıştır. Bu sizi ciddiye almadığı anlamına da gelmez. Sadece son 1 yılınızda neden bir anda bu hâle geldiğinizi anlayamamış olduğunu gösterir. Hangi erkek bu durumla karşılaşsa korkar. Acaba bu kadın evlendiğimde de benimle böyle kavga etmeye devam mı edecek der. Hanımefendi yaptığınız kavgalar, söylediğiniz sözler biz erkekler için çok önemlidir ve içimize oturur, unutamayız. Çocuk sizi seviyorsa ona karşı yaptığınız ağır konuşmalar haliyle onu etkileyecek ve sizden soğumasına neden olacaktır. Herneyse, ben tüm bunları siz vicdan azabı çekesiniz diye anlatmadım. Diğerlerinin yaptığı gibi suçun tamamını erkeğe atarak vicdanınıza yalan söylemenizi doğru bulmadığım için yazdım bu kadar şeyi. Bu saatten sonra onunla iletişime geçmeye, özür dilemeye veya barışmaya çalışmanızı önermem. Çünkü artık geçip gitti. Olanlar oldu ve bunu bu şekilde kabul edip ilerlemeniz gerekiyor. Çocuğun da hataları var ve diğer arkadaşlar ziyadesiyle belitmiş bunları. Ben de sizde gördüğüm yanlışları söyledim. Bunlardan ders çıkararak hayatınıza devam edin derim. Umarım sağlığınız da tekrar düzelir. Geçmiş olsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyin farkındayım. Yorum için teşekkürler. Saygısızca bitti, keşke öyle olmasaydı. Napalım olan olduç artık dediğiniz gibi.
Cevap sahibi+1 yılSağlık olsun hanımefendi. Umarım geleceğiniz şimdinizden daha iyi olur.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır bu aşkın katili sen değilsin. Daha önce yaşamış biri olarak söylüyorum. Öncelikle seni bir prenses gibi hissettirip aşk ve sevgi yağmuruna tutmuş. Yetmiyor gibi bir de kendisine bağımlı olmanı kullanarak keyfî uzaklaşmış. Seni çileden çıkarıp sakince izlemesi de narsist davranışı. Aksine Allah seni kurtarmış, böyle insanlardan koşarak uzaklaş güzelim. İleriki zamanlarda senin mutlu olmana katlanamayıp mesajlar atabilir ve senin mutluluğunu bozabilir. Sadece onu görmezden gel ve yoluna devam et. Bunları yazarken belki fikrini söylüyorsun diyebilirsin ama bu dönemimde bir psikologtan destek aldım bilinçsizce yazmıyorum bilmeni isterim...
26 Yorumla
Soran+1 yılGünlerdir kendimi sorguluyorum ben ne kadar terbiyesiz bir insanım, sevdiğim adama saygısızlık yaptım diye. Unutuyorum hemen yapılanı. Ama beni görsün diye çırpınmaktan kendimi yırtmaktan çok yorulmuştum, çileden çıkmalarımım sebebi buydu. Resmen gidişimi izledi benim. Umarım iyileşirim
Cevap sahibi+1 yılİyi olursun merak etme. Sadece onu hatırlatacak fotoğraf video mesaj ne varsa artık hepsini imha et. Kendine odaklan. Sen sağlıklı bir insansın ve en iyilerine layıksın bunu sakın unutma <3
Cevap sahibi+1 yıl@xunixx 🌸
Soran+1 yılTeşekkür ederim desteğin için
Cevap sahibi+1 yılRica ederim her zaman 🌹
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılCanım kendine gel istersen daha en başında sen sorunları anlatırken ciddiye almayıp dalga geçmesi sana verdiği değeri kalitesini belli ediyor zaten gerçek bir erkek halledelim sevgilim üzülmesin derdi üstelik ailecek evlerine gidince sana yaptığı hareketlerine bak daha misafir nasıl ağırlanir ondan haberi yok daha fazla zaman kaybetme başkasıni bulursun. Senin tek hatan bu domuza rahatsız olduğun şeyleri sert bir üslupla Soylemen olmuş erkekler böyle sert tepki verildiğinde bu kızla evlenilmez gibi düşünür tecrübe olsun bundan sonrakilere daha yumuşak davran sjskjssk ama inan kurtulmussun unutamam diye düşünme her aşk acısı yeni birini bulana kadardir birkaç ay üzülürsün sonra biter sınıfta göz göze gelme arkadaşlarınla hep mutlu takıl onu kudurtmaua yeter sakın sen adım falan atma iyice bı tarafı kalkmasın
23 Yorumla
Soran+1 yılO gün benimle neden günlerce konuşmadığını sorduğumda benim özel ilgi beklediğimi ve veremeyeceğini söyleyince kalbimin acısından seni tanıdığım güne lanet olsun dedim. Bunu arkadaşıma söylemiş. Lanet ettiğim için bir daha beni affetmicekmiş. Ben de şu an vicdan azabından uyuyamıyorum. Çok korkunç şeyler söyledim galiba ona..
- +1 yıl
Ya ben de küfür falan ettin sanıyorum snsknsskjsjsn ya inan bunu demese gözünün üstünde niye kaş var deyip ayrilirmis bahane arıyormuş seven bir erkek bunları önemsemez ayrılma sebebi olarak görmez emin ol vicdan azabı çekecek bişey de yok bence erkek olarak hayatında kadını simartmayi bilmiyorsa defolsun
Soran+1 yılBahane araması da çok acı verici değil mi zaten. 3 seneni geçiriyorsun bir şey olsun da bitsin diye bekleyen biri var karşında. Okul dönemi benim için zor olucak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu travmadan sen zor çıkarsın ayrılmıssın ama geri dönersin gibime geliyor ama çocuk da çok sorumsuzca davranmış benim eski kız arkadaşım olduğunda 2 senelik olan ilşkim mesala ailesiyle tartıştığım için bitti ve beni bir kalemde sildi o kadar yaşanmışlık çöpe gitti ama sabrettim geri döndü ama umrumda olmadı seninde öyle yani zor bir durum
19 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef he dönemem. Aileme yaptığı saygısızlığı unutamam. Annemin arkasından falan konuşmuş millete.
Soran+1 yılArtık dönemem ****
Cevap sahibi+1 yılAnladım o çok zor aile varsa skntı ben ablasıyla kavga ettim diye beni suçladı mesala ayrıldı ama umursamadm hakkımı savunmuştum o an
Soran+1 yılSonumuz yok bizim. Ben sadece her şeyin üstüme kalmasını hazmedemiyorum. Hastanelik olan benim beni ve ailemi her yerden engelleyen ve yaka silken o. Aslında benim ondan kaçmam lazımken o benden kaçıyor. Çok zoruma gidiyor bu
Cevap sahibi+1 yılO seni yarı yolda bırakmış ve terbiyesizlik etmiş bence ilişkiyi sonlandırman isabet olmuş boş ver hayatına bak kurtulmuş oldun
Soran+1 yılUmarım bir gün hatasını anlar
Cevap sahibi+1 yılHatasını anlasa ne olur yüzsüz gibi okadar şey yapmış adama geri mi döneceksin?
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılOzaman salla geç
+1 yılSen olduğun gibi kal seni hak eden birini seç goz yaşlarını sil. ve ayağa kalk sen güçlü olmayı sec. hayatina. devam et evet uzulceksin çok oxliceksin ama bu senin elinde uzulmeler ağlamalar ne kadar kısa sürerse nefes alırsın hayatina geri dönersin.
16 Yorumla
Soran+1 yılBen bir daha başkasını nasıl seveyim...
- +1 yıl
Önce kendime saygı duy evet 3 sene az değil ten uyumu sohbet yemek yeme vesayre bir sürü yaşanmışlık ama sen sen olduğunu unutma güçlü ol ve güzel anıları köy cebine hayatına bak bi sure kendi. basina kal ama kendinle ilgilen seni uzenler yarı yolda birakanla değil karşına biri çıkar ve ona bı sans verdiginde sen daha olgun olmuş daha mantıklı bir davranışla hayatını düzene sokarsın ben buna inanıyorum başarırsın;)
Soran+1 yılÇok ağır konuştuğum için kendimi çok suçlu hissediyorum. Aslında üzülen kırılan benim ama bütün yük omuzlarında olan da benim.
- +1 yıl
Hayır sen hak ettiği gibi konuştun bence saygı bitmiş bı kere sen onun gozunde değersiz olmuşsun seni sadece bir ihtiyac olarak görmeye başlamış sen ağır kelime ettin evet aslında yanlış hemde cok yanlış oldu ama ne yapacaksın üzülme artık lutfn topla. kendini inan bana kendine saygı duy ve toparlan.
Soran+1 yılSizce okulda nasıl olmalıyım. Aynı sınıftayız. Gönlüm kırgın ama siz böyle diyince de bana saygı duymadığını anlıyorum. Sonra bana niye saygı duymuyor diye üzülüyorum. Çıkmazdayım resmen
- +1 yıl
Kendin ol lütfen çok gençsin daha yipratma kendini özgüveni toparla ve onu tutsak et görme. hayatin tadını çıkar lütfen ben herzaman burdayim destek sonuna kadar sana;)
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Hiç mi Adil Yıldırım izlemediniz
Karşınızdaki kişi bir narsist
Detaylıca videolarını izleyin lütfen00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir yerden sonra okumayı bıraktım sakın değişeceğini düşünme geri dönüp vaktini boşa harcama
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde kendini suçluyon o karşındaki ailene terbiyesizlik yapmış senle dalga geçmiş umursamamış neler neler hala kendinde suç ariyon saçmalama
Soran+1 yılYa benim psikolojim çok bozuldu
Cevap sahibi+1 yılKarşınızdakini kendiniz gibi sanıyorsunuz yanlışlar yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılZamana bırak geçer
+1 yılteslim ol suçlusu sensin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler