Yeni tanıştınız her şey olumlu gidiyor ve evlilik için uygun gördüğünüz kişi crohn hastası olduğunu öğreniyorsunuz.
devam edermisiniz? Yoksa duygularınızı bir kenara koyup ileride olabilecek zorluklardan dolayı ayrılır mısınız?
veya bu gibi kronik bir hastalık ise.
bilmeyenler için crohn bağırsaklarla ilgili ciddi bir hastalık
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merak ettim bir yil gecmis iliski durumunuz nedir suanda bu beyefendiyle
Seviyorsam evlenirim.
Ya aslında ben kendisine çok sempati duyuyorum ve kişiliği çok hoşuma gidiyor ama bunu öğreneli duygularımın gelişmesini engelliyor kafamdan atamıyorum bu korkumu ve bu yüzden hislerimi kamalize etmiş oluyorum istemeden….
Kanalize yazacaktım
Gerçek sevgi iyi günde kötü günde yanında olmaktır bu benim de başıma gelebilir bir sağlık sorunu var diye bırakılır mı
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
Rica ederim
Bilmiyorum bence devam edemezdim
Bu hastlıkla ilgili bilgi sahibi misiniz?
Bende çok zorlanıyorum içim sıkılıyor aklıma geldikçe ee böyle bir ilişki nasıl ilerliyecek ben hep bunu düşünürsem değil mi?
Kendim hasta olacam 😥
Evlenirim
Bu hastalığı biliyormusunuz? Korkmazmısınız ilerisi için?
Korkarım ama evleneceğim kişinin hastalığı bulaşıcı olmadığı sürece beni rahatsız etmez üzülürüm falan ama bu evlenmeme engel değil
Teşekkürler
Rica ederim
Tedavisi yok mu
Sindirim sistemine ilişkin hastalıklar arasında ciddi sorunlara yol açan ve yaşam kalitesini en olumsuz şekilde etkileyen hastalıklardan bir tanesi Crohn hastalığıdır. Hastalığın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik faktörler ve çevresel etmenlerin hastalığın ortaya çıkışında etkili olduğu bilim dünyası tarafından öne sürülmektedir. Oldukça ciddi etkilere sebep olan Crohn hastalığı, yaşam boyu tam olarak iyileşme göstermez ve çoğu zaman cerrahi müdahaleler gerektirir. Aynı zamanda hastalığın yol açtığı etkiler, birçok başka hastalığın oluşumuna da zemin hazırlayabilir
Ilaçlar var ama ömür boyu geçmeyen bir hastalık kısacası..
Bilmeyenler için ek bilgi: chron hastalığı, hiçbir zaman tam olarak iyileştirilemeyen kalıcı bir hastalıktır. Hasta bireyler, Chron hastalığının alevlendiği ve durgunlaştığı çeşitli periyotlar geçirir. Alevlenme dönemlerinde daha yoğun olmak üzere çeşitli ilaç tedavileri ve tıbbi beslenme tedavisi uygulanan hastalarda hastalık önlenemese de yol açtığı semptomların minimuma indirilmesi mümkündür. Bunun dışında Chron hastalığının yaklaşık olarak %50 - %70'lik kısmı yaşamları boyunca en az bir kez cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyar. Özellikle ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalarda cerrahi müdahale tercih edilmektedir.
Ama bir kitap önereceğim. Mutlaka oku. orada çaree bulabilirsin bence
Evlenirim
Bu hastalığı biliyormusunuz? Korkmazmısınız ilerisi için?
Biraz göz baktım ama yarın benim bu hastalığa yakalanmama garantim var mı?
Haklısınız teşekkür ederim
Rica ederim