Genetik bir hastalık ve çocuklarım da renk körü olmasını istemiyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hayır haklı değilsin ona karşı olan hislerini sorgula bence gerçekten sevsen böyle bir şey yapacak olmazsın
1 yıllık sevgiliyiz bunu bana yeni söylüyor
neden bu kadar geç söylüyor ki bunu sordun bir sebebi varmıymış bu kadar geç söylemesinin
Çokta önemli bir şey değil bahsi geçmedi falan dedi
yani belki geçmişte birisi bırakmış olabilir renk körü olduğu için aşşağılanmış olabilir o yüzden söylemeye çekinmiş olabilir yani bu çok saçma bunu daha önceden söylemiyor olması sana karşı pekte dürüst olmadığını gösteriyor
Dimi yani genetik bir şey bu saklaması saçma.
evet hem de çok saçma ama bu bir ayrılık sebebi değil yani şu an aslında durumun farkına vardım ne sen haklısın ne o haklı ama şöyle düşünüyorum sana böyle basit bir konuda bile dürüst olmuyorsa hiç bir konuda dürüst olmaz o yüzden ayrılma sebebin bu olabilir en mantıklısı bu yani
ve ayrıca haklısın çünkü böyle basit bir şeyde bile dürüst olmadığı için hiç bir şeyde dürüst olmaz
Gider spermden hastalığı çıkarttırırsın. Tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olursun.
Ya da daha az bencil ve narsist olup, evlat edinirsin. Onlarca seçenek var ama sen sadece kendini düşünüyorsun. Çocuk mocuk umrunda değil
Spermden hastalığı çıkarmak mi? Kromozon u mu cikaricaz abi ne saçmalıyorsun
Genetik hastalıklar kontrol edilebiliyor. Kromozom değil gen proteini çıkarılıyor.
Çin'de 4 sene önce hiç bir zaman HİV'e yakalanmayacak çocuk doğdu. CCLA proteini spermden çıkarıldı ve o çocuk artık HİV'e bulaşmayacak.
Ayrıca sadece kendimi düşünmemi gerektirecek bir şey değil bulaşıcı değil ki bana bulaşsın. Genetik hastalık olduğu için çocuklarda görülebilir.
Sende hangi genetik hastalık olduğunu biliyor musun? Tek sorun renk körü olmak mı?
Sana bir bilgi vereyim o zaman dünya nüfusunun %60'ı renkleri aynı şekilde görmüyor. Senin turuncu gördüğünü birisi kırmızı görebiliyor birisi sarı.
Genetik bir hastalık olsaydı illaki aileden birinde çıkardı. Renk körlüğü hayatı bir hastalık olmasada yaşam kalitesini düşüren bir şey. Verdiğin bilginin kaynağını öğrenebilir miyim acaba her yazılana söylenene itibar etmiyorum
Renk körlüğü cekinik X kromozumda taşınır.
Sen taşıyıcı değilsen çocuklarda olmaz
Ama kızımın oğlu renk körü olur
Küçükken geçirdiğim bir hastalıktan dolayı ampute edildim. Şahsen ben de ileride benim yüzümden çocuklarımda da aynı şeyler olur diye evlenmek istemiyorum.
Kararını destekliyorum. Onlara berbat bir hayat yaşatmaya hakkımız yok
Yaa ben yanında olurdum baştan keşke olmasaydın
dünyanın sonu sanki. Kıytırık bir neden. Seven insan bu küçük nüansları tolere eder.
bu arada ben yanlışlıkla sana cevap vermişim. k. b