Karanfil Çiçeği Hikâyesi Karanfil çiçeği için iki adet efsane bulunmaktadır. Biri Rönesans dönemine aittir ve diğeri de Hristiyan inancı ile ilgilidir. Rönesans dönemine ait olan karanfil çiçeği hikâyesi, bir gence âşık olan Diana ile ilgilidir. Genç bir çobandır ve Diana, bu çobana birçok kızın hayran olmasından pek hoşlanmaz. Ancak kendi bekâretine de bağlı kalmak zorunda olduğunun farkındadır. Bu nedenle genç çobanın başka kızları görmemesi ve onlara âşık olmaması için bir gün çobanın gözlerini oyar. Gözlerini attığı yerde ise iki adet karanfil çiçeği çıkar.
Diğer Hristiyan efsanesinde ise, Meryem Ana ile Hz. İsa geçmektedir. Hz. İsa çarmıha gerilince Meryem Ana buna dayanamaz ve ağlamaya başlar. Onun ağladığı yerde ise çiçek filizlenir. Bu çiçek elbette karanfildir ve bu nedenle yas çiçeği olarak bilinir. Gününüz sevgi 🫶🏼 dolu geçsin✌🏻
Karanfil çiçeğini ve kokusunu sever misin? Karanfil çiçeğinin hikayesini biliyor musun?
Karanfil çiçeğinin kokusu nasıl bilmiyorum hiç görmedim hayatımda koklamadım yani belki de küçükken olabilir ama hatırlamıyorum şu an için. zaten kokusu güzel olan çiçekleri seviyorum ben.