Selam arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum. Başlıktanda anladığınız üzere bu konuya binaen bir soru sormak istiyorum. Aşk evliliğimi? ❤️ Mantık evliliğimi? 💸 Siz hangi evliliği tercih ederdiniz? Beyler ve bayanlar soru hepinizi kapsıyor dürüstçe cevap verin lütfen, dalga geyik muhabbete dönmezse sevinirim. Kendim ilk cevabı vereyim şu an hayatımda herhangi bir aşk, flört vs bi durum yok. 3-4 yıllık bir ilişkim olmuştu sözlendik ama sonrasında bitti, biteli 2 seneyi devirdim hayatıma kimseyide almadım. Şu anda bana ilgi duyan biri var ve evlilik hakkında düşüncelerimi sordu. Kendisinin durumu çok iyi ama ben bu konuda fazlaca kararsızım. Bu konudada bana fikir olması açısından cevaplar önem arz eder ve çok önemli bir karar hayatınızı o kişiyle geçireceksiniz sonuçta. Cevaplar için şimdiden teşekkürler 🙏🏼🌸
Bu soruyu bir başkası da sormuştu. O kişi sen misin bilmiyorum. Ama orada yazdıklarımı buraya da bırakayım...
Mantık Evliliğinden kastın nedir bilmiyorum.
Yanlış bir yorum yapmak istemem. Sadece anladığımı söyleyeyim.
Mantık Evliliğinde bir bağlayıcılık yoktur. Sizi bağlayan bir duygu yok. Bağlılık, sadakât yok. YOK üstüne kurulan bir kağıt evliliği. Günün sonunda şununla karşılaşmak pek mümkün olacak.
Diğer taraf diyecek ki size; Olursa olur, olmaz ise sen yoluna ben yoluma...
Peki boşa giden ömre yazık olmayacak mı? Ya Gençliğin ne olacak. Kimin için fedakâr ettin. Emanetini, kalbini kime verdin. Bir Emanetçi Dükkanı gibi günü geldiğinde orayı boşaltacaksın. Yani aslında Kiracı gibisin. Asıl sahibi sen değilsin. Devre-mülk gibi sadece birbirinizi kullanacaksınız aslında. Sahibi olmayan bir Ev gibi aslında.
Zamanını kiminle geçirdiğin çok önemli. Sana kıymet veren kişi ancak sana zamanını hediye eder. Ömründen ömür verir sana.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhabalar öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Muhtemelen bu soru çok kere gündeme geliyordur çünkü ben ilk defa soruyorum ve şu an böyle bir ikilemde olduğum için kararsızlık evdesindeyim. Çok açıklayıcı bir anlatımla özetlemişsiniz ve söylediklerinizin fazlaca haklı olduğu noktaları da var. Peki sizce aşk evliliğinde de olumsuz gelişebilecek bir senaryo olduğuda kaçınılmaz değil mi? Aşk evliliğinde süreç iki tarafında istediği gibi ilerlemezse sonuç diğeriyle aynı olmazmı sizcede? Mesela yakın zamanda evliliklerinde sürekli parmakla gösterilen bir ünlü çift vardı boşandılar muhtemelen tanıyorssunuzdur Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ ben örnek olarak göstermek adına söylüyorum çevremizde de illa böyle sonuçlanan ilişkilerde vardır. Yani gerçekten severek evlenen ve sürdürebilenler var mıdır şu zamanda? Mantığın bir sonu olacaksa da aşka nazaran daha acısız bir son olurdu sanki.
Bazı Mantıklı evlilikler vardır ki süreç sağlıklı ilerler. Bura da nasıl bir evlilik yapıldığı önemlidir. Genel olarak Mantık evliliğinde sorun şu sadece. Yukarıda da belirttiğim kısaca danışıklı dövüş gibi. Herkes Hayatından memnun.
Mantık Evliliklerine en büyük örnek Günümüz Sanatçıların, Popçuların, Topçuların, Ünlülerin Evlilikleridir. Hiç yerinde duran var mı? Bir Gönle sığabilen var mı? İstisnalar hariç. Sanatçıların bir çoğunda maalesef Ego hat safhada. Bunu en iyi bilenlerdenim. Çünkü onların içindeyim.
Aşk günümüzde maalesef kalmadı. Züleyha' nın Hz Yusuf' a olan Aşk'ından sonra sanırım bu halisane arı-duru sevgide artık yok oldu.
Erenler " Aşk gider, Sevgi kalır " demişler. Ne kadar da doğru bir sözdür. Sevgi bağlayıcıdır. Aşık'ın Maşuk' una olan gönül bağıdır. Çaydaki Dem' dir. Kelebeğin ateşe olan pervasızca olan karşılıksız sevdasıdır. Sevda Kör olmak demektir. Engin Denizler de bile bile sonunu düşünmeden içine dalmaktır. Gemiyi Liman da tutan bir Halat gibidir. Seven bilir ki, beni sevdiceğim bırakmaz, bu Halat asla ama asla kopmaz.
Sevgi de, Sevda da sadakât vardır. Kuşku yoktur, şüphe yoktur. Menzil uzundur ama Sevdaya yol yoktur. Her yer onlara Yoldur.
Yolu kiminle yürüdüğün, kiminle zaman geçirdiğin önemlidir.
O vakit Evleneceğin insan da pek mühimdir. Evlilik âlelalde bir insanla olmaz. Seni cebinde değil, yüreğinde taşımalı, Sen, ben yok. BİZ varız demeli. En zor zamanlarında bile "ben her zaman senin yanımdayım " diyebileceği insan olmalı. Âhde vefâ göstermeli. Seven insan, Bir Babanın, kızının saçına nasıl kıyamıyorsa Eşini de o denli sevmelidir. Karşında ki bir suret olmasa gerek. O senin yüreğin bir parçası olmalı.
Evleneceğin insan sadece huyumuz aynı, suyumuz aynı, aynı şeylerden hoşlanıyoruz, burçlarımız aynı, sevdiğimiz her şey ortak, aşığız, seviyoruz demekle bir bir Evlilik yapılmaz. En büyük hata da bu olsa gerek.
Bunlar elbette çok önemli amma Evlilik için yeterli bir sebep değil. Bir Kadın daima Güvende olmayı ister. Evlendiğinde de Eşinin onu koruyacağına, yarı yolda bırakmayacağına inanmak ister. Eğer buna bir Kadın inanmışsa o evlilikte yürür.
Ama Erkekte de şunlar olmalı. Evlilik bu hayat her zaman toz pembe olmasa gerek. Acı günler olacak, zor zamanlar olacak. Belki işini kaybedecek, belki de parası kalmayacak. Belki de hayatının en sınavını yaşayacak. En zor zahmetli anların da, günlerin de bir Erkek akl-î selimini kaybetmemelidir. En buhranlı zamanlarda, psikolojisinin alt üst olduğu anlarda o kritik durumlarda bile sağlıklı psikolojik kararlar alıp Eşine güven vermelidir.
Günümüzün en büyük sorunu da budur işte. İnsanlar maalesef en ufak bir tartışmada ya da olaylarda en kolay yolu seçiyorlar. é olursa olur, olmaz ise sen yoluna, ben yoluma " deyip bir evlilik müessesini bitiriyorlar. Burada Erkeğin baskı kurmasından bahsetmiyorum. Eşine Güven vermesinden bahsediyorum. Evde kavga dahi olsa Erkek akl-î selim düşünüp durumu huzura kavuşturacak. Bir Kadın böyle bir Erkekten asla vaz geçmez. Çünkü Kadın bilir ki ben güvendeyim, emin ellerdeyim, beni asla bırakmayacak bir nasibim var diyecektir.
Benim için Aşk ya da sevda evliliği böyle bir şeydir güzel kardeşim.
Rabb' im hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah seni. Amacım seni eleştirmek değil sadece istişare etmektir. Bir de bu Pencereden bak demek isteyişimdendir.
Rabb' im alacağın kararları hayırlı eylesin inşallah
Türk toplumunda evlenmeden seks öcü görüldüğü için, tanımadığın insanla çocuk gelin gibi apar topar evlenmek durumunda kalsan da, evlilik zaruri bir ihtiyaç değildir. Evlenmeden olmaz kafasından kurtulduğun gün, gerçek anlamda aşk evliliği yaparsın. Seks için evlendikçe, aşk evliliğinden söz edilemez.
Mantık evliliği zengin birisiyle evlenmek sanılıyor ama değil. Sevmesen bile sana uygun, iyi anlaşabildiğin biriyle evlenmek mantık evliliği. Aşk evliliği ise o günün şartlarının ve düşüncesinin seni sürüklediği evliliktir
Mantıkla başlayan aşkla devam eden evlilik en sağlam evliliktir
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki mantık evliliği yapıp zamanla karşıdaki kişiye arzu ettiğiniz duygular daha farklı gelişirse? Mesela sevemezseniz o uyumu yakalayamazsanız? Mantıkta tanıma fırsatı pek olmuyor sanki, mesela severek evlenenler bir birini uzun süre tanıma fırsatı yakalıyor ama diğer durumda 1-2 ay sonra düğün oldu bittiye geliyor biraz.
Sizi bilemem ancak ben duygularıyla hareket edip evlenen çoğu kişinin sonunun hüsranla bittiğine şahit oluyorum nitekim 2022 yılında 550 bin evlilik olmuş aynı yılda 300 bin bandında boşanma davası olmuş. Bunlardan bir tanesinin ben mantıkla hareket ettiğine inanmıyorum. Günümüz insanın mantığıda bakışıda yanlış. Mantık şudur, bu kadından bu erkekten bana eş aile olur mu? Bunu soracak insan kendine bunu değerlendirecek duygu beslemeden, böyle bakarsa hataları görür böyle bakarsa olmayacağınıda görür olacağınıda kafamıon uyuştuğu insanla her türlü mutlu oluruz, ama kafamızın uyuşmadığı sadece tipinden veya farklı bir şeyden sevgi beslediğimiz eş hayatımızı zindan edebilir kafalarımız uyuşmayabilir. Anlatmak istediğim bu aslında.
Ee öylede sürer mi ilişkiniz? Aslında Avrupa’da hep bu şekilde sonrasında evlilikler oluyor diye biliyorum hatta çoluk çocuk da yapıyorlar kaçıncı çocuktan sonra evleniyorlar. Sen neden evlilik istemezdin?
Aşkı oldurdugunu düşünüyorum çünkü hayata soymadan evlenen erkek ve kadınların yaptığı çocuklar doğru düzgün geçinememe dertleri arasında kaybolup giden çocukların hayatları aldatmalar falan filan
Aşk 💕 sevgi saygı olmadan kimse kimsenin kusurlarını görmezde gelemez bilirsin ki , asıl huzur sevgidiğin güvendiğin kadınla olur bu yüzden aşk 💕 evliliği tercih ederim