3 senelik evliyim guzel bi hayatım var ama bakış açılarıma yeni şeyler eklenmeye başladı hem cinslerim 🤦 erkeksi olanlar degilde kadınsı olanlar hatta 1 kere ücretli bile gittim ama gel gelelim bakarken yaparken iyi ama yapıp iş bittiğinde kendimden nefret esiyorum ama hala bayanlara olan ilgimde gitmedi cok degisim ne yapmam gerekir
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Umarım bu durumdan ve bu zihinden kurtulursunuz. Herkese sorduğunuz ve yardım istediğiniz için kendimce olan cevabı söylemek isterim. Bir durumdan kurtulmak istiyorsak önce onunla yüzleşmeli ve kabullenmeliyiz. Bunun normal bir şey olmadığını ve ancak sizin nefsani duygular ve sapkın bir zihinle buna yöneldiğiniz gerçeğiyle yüzleşin.(Size sapkın demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.. Ancak zihin ve alt beyin yani ego merkezimiz bazen bulanıklaşıp normal düşünme sistematiğinin dışına çıkabilir. Biz öyle istiyoruz öyle düşünüyoruz diye bu onun normal olduğu anlamına gelmez. Tıpkı iç organlarımızda ya da bedenimizde olan diğer hastalıklar gibi.. Çok basit ancak anlaşılması için örnek verecek olursamm ishal olmuşsak, ishal olmamız gerçektir ancak bağırsaklar normal işleyişinde değildir. Biz burada "ama ben ishalim gerçekten hissediyorum, bu benim normalim"diyemeyiz.. Bunun tedavisini ve çözümünü aramalıyız. Tıpkı bu bedensel örnekte olduğu gibi zihinde , düşünme sistemimiz de hastalanır ve normal düşünme sisteminin dışına çıkar. Demem o ki şuanda bu hastalıklı bir zihnin semptomları. Öncelikle bunu kabul edin ve nasıl herhangi bir şekilde hasta olduğumuzda iyileşmeye bakıyorsak iyileşmenin yollarına bakın. Ayrıca evliyken başka birilerine ilgi duyacak şekilde kapı aralamak da ayrı bir konu... Lütfen hem kendimize hem fıtratımıza hem eşimize sadık olmanın yollarını arayalım. Allah yar ve yardımcınız olsun
Cok haklısınız zaten bende evliligimden korkuyorum zaten bi hastalik oldugunun farkindaym oyle birisi degilim esimi aldatmadim. hic ama baska bi erkekle calisan kadinsi bir erkekle beraber oldum buda canimi yakiyor yaktigi gibide hala istiyorum ufff
Aldatmak değil diyorsunuz, ancak bir erkekle beraber oldum diyorsunuz. Cinsi ya da şehvi hangi manada olursa olsun bu beraberlik aldatmadır. Hem de aldatmanın en büyüğü. Hem eşinizi hem kendinizi altadıyorsunuz (fıtratınızı aldatıyorsunuz. Şeytan zaten buradan vurmaya çalışacak nasıl olsa erkek , kadın olsaydı aldatma olmazdı sen eşini başka kadınlara tercih etmedin gibi halbuki aldatmanın en büyüğü kendini aldatmak yok saymaktır. Erkek ve kadın birbirleri için şehvi ve cinsi manada yaratılmıştır. Hemcinslerimiz değil. Erkek erkek arasında kardeşlik dostluk omuz omuza verme gibi duygular olur; şehvi duygular arzulama değil...) Bunları sizi yargılamak kınamak için söylemiyorum. Kimse de sizi kınayamaz yargılayamaz. Nolur beni bir kardeşiniz olarak görün. Size yardımcı olmak için yazıyorum. Ben genç biri olmama rağmen yaklaşık iki yıl hastalarla aktif çalışmış , şuanda da anatomi üzerinde ihtisas yapmakta olan yani tıpın sağlığın içinde olan insan anatomisinin çok içinde olan birisi olarak söylüyorum... İstemek ayrı şey, istediğimiz şeyin, olması gereken olması , normallimiz olması ayrı şey...
Bir şeker hastasının da en istediği şey şekerli yiyecekler, tatlılardır... Halbuki kendisine en zarar veren, onu komaya hatta ölüme kadar götüren şey dee o çok istediği tatlılardır... Bunu asla unutmayalım... Yani istediğimiz şey bizim hayrımıza olmayabilir hatta sizin örneğinizde ya da şeker hastası örneğinde olduğu gibi size tamamen zararlı bir şey de olabilir
. İnsan yönetiminden kabaca bahsedecek olursak iki kısmı var birincisi beyin (tıptaki adıyla cerebrum) ikincisi de beyin dışında kalan ( cerebrum dışında kalan cerebellum, beyin sapı
medulla spinalis (beyincik , omirilik soğanı , pons , ve omurilik gibi kısımlardır). Bu iki kısımda yani hem beyin hem de beyin dışındaki kısımlar , merkezi sinir sisteminde yer alır. Ancak şuur kısmı yalnızca beyin kısmıdır. Şuur demek iradeli kısmımızdır. Diğer organlar ise bilinçaltı , refleksler ve hormonları kontrol ederler. Yani nefsi kısmımız da bu kısımlardır. Dolayısıyla her iki kısımda istek de bulunabilir (çünkü her iki kısımda yönetimdedir) ancak bilinç dışındaki yani beyin dışındaki kısmımızın istekleri ya hormonlar ya refkekleksler ya bilinçaltı yaşanmışlıklarla ilgilidir. Nefsi kısmımızdır... Dolayısıyla düşünme sistemimizdeki beyin sinapslarındaki değişimler bile bunu etkiler ama bu anormal olduğu gerçeğini değiştirmez. Tıpkı yüksek ateşi olan birinin hala kat kat giyinmek istemesi gibi. Eğer orada kişi isteğine uyulup giynmeye devam ederse sıcaktan halk arasında havale olan durumu geçirir ve ölümle ya da hayati tehlikeyle bile karşılaşılabilir... Şimdi tekrar kendimize soralım yüksek ateş ya da şeker hastası örneğinde olduğu gibi , bizi öldüreceğini mahvedeciğini bile bile yine isteklerimizi yapmak mı? Yoksa bu isteklerimizin aslında şuurlu (beyinsel yani iradi kısmımızdan ) olmadığını bunun nefsimizden (yani bilinçaltı kısmımızdan ) olduğunu kabullenip , bunun hem kendimizi hem eşimizi aldatmak olduğunu ve hastalık olduğunu kabul edip tedavisini aramak mı? Lütfen kusuruma bakmayın uzunca oldu birazda tıbbi terminolojiye girerek hem de net bi üslupla yazdım.. Sizi kırmaktan imtina ederim. Bu üslubum olayın anlaşılması ve bunun yanlışlığının farkında olunması içindir
. Yoksa dediğim gibi kardeşiniz olarak en içten şekilde yazdım. Allah yardımcınız olsun….. Umarım hayatta en iyi yerlerde olursunuz. Selam ve dua ile…
Cok tesekur ederim dusuncelerimde baya yardimci oldunuz
Rica ederim. Sizin için dua edicem. Bununla birlikte şehvet insan doğasının en kuvvetli duygusu... Ve kendi haline bırakılamayacak kadar da insanı kendine çeker. Çözüm üretmeliyiz... Bir sorunu çözmek için yapılacak en temelde iki yol vardır (sorunu kabullendikten sonra ki siz gördüğüm kadarıyla fark etmişsniz kabullenme aşamasındasınız ne güzel ) Birinci yol o soruna sebep olan her ne varsa uzaklaşmak... Ancak bu yol çok ciddi bir irade isteyen yol. ki zaten irademiz çok kuvvetli olsaydı o hataya düşmezdik. Yani birine şunu yapma şundan uzak dur demek biraz mantıksız kalıyor zaten uzaklaşacak olsa uzaklaşırdı. Bu zor olan yol. İkinci yol ise odağı değiştirip faydalı ve güzel işleri çoğaltmak. Yani mesela kişinin demekki şehvet duygusu çok yüksek ve tatmin eşiği de yüksek , o zaman bu yüksek enerjiyi doğru yerde kullanmalı sadece eşinize yönelmelisiniiz. Ben zaten yöneliyorum diyeceksiniz ama öyle değil. Ekstra hiç boşluk bırakmayacak şekilde aklınız ve bedeniniz buna endeksli olacak şekilde olmalı. Bugün eve gidince eşime ne süpriz yapsam , ona ne alsam , akşam yemeğini ben mi yapsam , sabah kahvaltıyı hazırlayım mı onu dışaro yüüryüşe mi çıkarsam , iş yerinde arasam mı ne yapsam onun yüzünü güldürüürüm vs vs sürekli eşinizi nasıl daha mutlu edeceğinizi düşünün pes etmeden ve uygulamaya geçin , sonra diğer faydalı işlerinizi de çoğaltın (hangi güzel faydalı işiniz varsa onunla olan meşguliyetinizi artırın, ibadet olabilir , koşu olabilir, helal para kazanmak olabilir, insanlara yardım etmek , yaşlı ziyareti yapmak, birinin derdini gidermek , hasta ziyareti , ev taşımaya yardım vs vs aklınıza gelebilecek yaptığınız tüm iyi işleri artırın ne varsa)
Maruziyet diye bir kavram var. İnsanlar en çok neye maruz kalırsa (isteyerek ya da istemeyerek ) o hale dönüşürler... Yani biz ikinci yolda güzel maruziyetimizi artırıyoruz ki otomatikman o kötü işleri yapmaya düşünmeye dahi fırsat kalmasın tüm enerjinizi eşinize ve insanlık için iyi işler yapmaya odaklayın.(hatanızdan Tevbe edip ardından hemen iyi işler yapmak için çalışmaya koyulmak... bir insanın en iyi işi de en yakınına yaptığı iyiliktir. ilk başlarda içinizden gelmiyecek belki , ama dediğim gibi bu etapta isteklere odaklanmıyoruz gerekiyorsa bunu doktorun size verdiği ilaç reçetesi olarak zorunlu olarak düşünün.) Dolayısıyla güzel maruziyetlerimizi artıralım karşı cinsle olan mahrem sohbetlere de dikkat edelim (sosyal medyada , işte , okulda vs farketmez gözümüzü de gönlümüzü muhafaza etmeye çalışalım). Tekrar affınıza sığınıyorum çok uzunca oldu yazılarım farkındayım. Ancak sadece yardımcı olmak için bildiğim ve kendimde tecrübe ettiğim şeyleri yazmak istedim... Duacınızım...
aynı durum ile karşı karsıyayız.
Ne yapacaz ben yapdikdan sonra pismanlik duyuyorum ama tekrar istiyorum
senin ile dertleşmemiz lazım.)