İyi bir eşin cenneti yaşatacağına inanıyorsanız sizin iyi eş kriterleriniz nelerdir?
Nasıl biri size bu dünyada cenneti yaşatır?
İyi bir eşin cenneti yaşatacağına inanıyorsanız sizin iyi eş kriterleriniz nelerdir?
Nasıl biri size bu dünyada cenneti yaşatır?
İşini bulan değil eşini bulan kurtulmuştur hem dünyan güzel olur hemde ahiretin güzel olur evlilik mutluluğa doğmaktır ya da mutsuzluğâ ölmektir seven sevdiğinin sevdiklerinide sever onun hoşuna gidenleri sever hoşuna gitmeyenleri sevmez
Kalbinde Allah olsun gözlerinde ben olayım yeterli...
Hekimoğlu İsmail , evlendiği gün eşine şu kıymetli cümleyi kurar ;
Kimse kimseye itaat etmesin
İkimiz de birlikte Allah'a itaat edelim
Örnek evlilik ve mutluluk eş seçimi hadislerde mevcut eve evliliğin güzelliği hz ali ve Fatma gibi hz Muhammed Mustafa sav gibi hayat yaşayıp mutlu olmaktir
Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık 🌿
İki kişide Allah'a itaat ederse her şey güzel olur biiznillah.
Ali Ra diyince aklıma Fatma annemizle tartıştığı için kumlara yattığı ve Resûlullah sav'in kendisine kum/toprak adam diye hitap etmesi geliyor:)
Resûlullah Sav'in evliliklerinde akla gelen çok güzel şey var ama öğrendiğim çok tebessüm ettirmişti Aişe annemiz'in Resulullah sav'i kıskanıp tartışma çıkarması, Resûlullah'ında mescitte uyuması:)
Allahümme amin 🌷
Merhaba,
Evet iyi bir eş bu dünyada cenneti yaşatır! 😅
Yıllar önce de söylerdim. Şimdi de söylüyorum, ilişkiyi, evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir, aksi boştur! 😅
Kriter olarak kriterim kalmadı, düşünmüyorum eskiden merhametli kanaatkar ve fedakar olması yeterli diyordum! 😅
Artık umrumda değil! 😅
"Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır" Buna fazlası ile katılıyorum.
Kriterim kalmadı derken, kriterin yoksa nasıl birini aradığını nereden biliyorsun 😅
Korkuyorum ilk önüne gelene aşık olacaksın:))
Teşekkür ederim 😅
Nice sözlerim var çoğu yazdığım benim sözüm zati 😅
Kriter kalamadı çünkü yok gibi 😅
Hep hüsran ne bileyim umut ümit kalmadı işte 😅
Zaten azıcık şey bekliyordum yahu 😅
O bile olmadı 😅
Eee bıktım usandım artık sjdjd
Rica ederim. MaşaAllah🌸
Haha farkettim bıktığini ama yine de kriterin olsun iyidir:)
EyvAllah, sana da maşaAllah tü tü tü 😅
Bilmem belki olur şu an düşünmüyorum filan 😅
Kafamı dinliyorum 😅
Hakkında hayırlısı olsun:)
Amin inşaAllah cümlemizin hakkında hayırlısı güzel insan 🌸
Amin teşekkür ederim
Ricalarımı iletiyorum filan 😅
Cevap
4Cevap
Evet tabi ki de
Şüphesiz. İnsan önce kendini, sonra dengini bulmalı. Hayırlı bir eşe sahip olanların dünyada cenneti yaşadığı su götürmez bir gerçek. Eş kriterlerimi tek tek yazmak yerine daha önce gördüğüm bir duayı yazmak istiyorum: "Allah'ım beni sana ve senin sevdiğine yakınlaştır"
Çok güzel bir dua amin
Bu fazla iddialı biraz ama.
Hayırlı insan yaşatır güzeli yaşatır anlamı yaşatır. Buna inan.
Cennet diyince akla sonsuz mutluluk, huzur gelir ya bu manada kullanmak istedim.
Dünyada öyle bişey yok, paran bile olsa manevi kaygıları hissedersin.
orada ki asıl önemli mesele hangi zorlukları beraber aşabildiğinizdir.
Para her konuda mutluluk getirmez ki zaten sadece parayla alınabilecek şeylerin mutluluğu yaşanır.
Her zorluk birlikte aşılırsa huzur, mutluluk olmaz mı?
Her zorluğu aşâmazsın işte bazıları sadece hazmedilir. Dünya hayatı hiç bir zaman maksimum düzeyde huzurla mutlulukla devam edemez.
Her daim bir imtihan olur tabiki ama doğru insanla bunların daha kolay atlatılacağina inanıyorum ya da inanmak istiyorum 😄
Yani bende ona inanmak istiyom jdhdj 😂👍
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun :)
Merhametli saf temiz kalpli zeki dış görünüşü benim için önemli değil zaten bende çirkinim😅😂
Akıllı olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?