Açıkçası çok iyi giden bı ilişkimiz vardı aşırı fedakarlıklar aşırı güzel sürprizler vs vs üç yıl sürdü ben ondan daha çok üstüne duserdim hep konuşmak isterdim ama sonra bı anda ailem öğrendi haklı bir çok sebeple birlikte geçmişinde yaptığı hatalar vs sebebiyle onunla birlikte olmama asla izin vermediklerini evlenirsem bizi oldu bil diyorlar onlarda haklı kendilerince ama ben bekledim sinirleri geçer diye geçmedi bu süreçte beni soguttular ve ben artık ikimizin birbirimizi sevsek de mutlu olamayacagini düşünüyorum düşüncesinize onun ailesinin beş kurusu yok yardım etmez destek olamazlar öyle bı aile değil benim ailem okumuş etmiş yardımcı olurlar ama onu istemedikleri için olmazlar yarın kavga etsek gidecek yerim olmaz bu yüzden bitirmeye karar verdim ama ben unutsam bile o unutamaz gibime geliyor ve asla kıyamıyorum ona kaç gündür basım ağrıyor erkekler kolay unutur değil mi? ben kendimi bı b, k sanıyorum bu yüzden böyle oluyor çocuk iki gün sonrasına baskasina gidecek belki de bilmiyorum ama şu dusunceden çıkamıyorum bunu yaşayan var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ailede önemli. Çocuğun bir geleceği yoksa kime giderse gitsin evlilik yoluna adım atamaz maddi sorunlardan dolayı. Takılmalık ilişkiler yaşayıp ayrılır belki de senin gibi kaç kızın daha kalbini yakar gider öyle. Ailesinden 1 kuruş fayda yoksa çalışıp kendine faydalı olacak ev alacak yoluna bakacak.
Ev alması mümkün değil benim durumum iyi olacak ayakları uzerinde durabilen bı kızım ailemden ayrı ama bilmiyorum yanlış olan ne doğru olan ne ayrılmak istiyorum bazen suphelerle dolu bı evlilik istemiyorum ama sonra bana bı iki cümle ediveriyor ve koşa koşa ona sarilasim geliyor o beni hiç unutamaz ne olursa olsun onu birakamazsin diyorum sonra da benden önce mi unutur beni bende mi sala. gim ki diyorum ne bileyim ya
Ev olmadan evcilik olmaz. Eğer ev almak için bir adımı varsa ona ufaktan destek olabilirsin. Eğer ev almaya imkanı asla yoksa ve bunun içinde çaba sarfetmiyorsa mesela yatırım veya birikim yapmıyorsa uğraşı asla yoksa yapacak bişey yok. 2-3 sene sonra kiralık ev diye bişey kalmayacak çünkü ev sahipleri artık evlerini kiraya vermekten kaçıyor.
Çalıştıkça biriktirdikce ev alamiyorsun ki bu devirde ne yapsın çocuk tutumlu uğraşıyor birikim için ama para zamanla değer kaybediyor eve gittikçe yakinlasmak yerine uzaklasiyorsun bu yüzden birinden ayrılmak seni seven birini bırakmak mantıklı mı sence
Zamana bırakmak gerek. Kuru maaşla birikim olmaz yatırım olması gerek mesela eski olmayan servis bakımlı araba alıp üzerine birikim yapıp model yükselterek anca öyle bir ev sahibi olabilir. Birikimin başka yöntemleri de varda buraya yazamam. Sizin yaşadığınız durumu bizzat ben yaşadım. 4 yıl nişanlı olarak uzak mesafe ilişkisi yaşadım. Düğüne 5 ay kala babası ev al yoksa iptal ettir düğün salonunu dedi. Bende attım nişanı kız arkamda durmadı babasina hak verdi. Şimdi de ev almak için birikim ve yatırım yapıyorum. Evlendikten sonra yine alabilecek durumum vardı fakat aileme güvenemediler. Sen çocuğun bişeyleri başarabileceğine inanmışsan dediğini yapar sözünü yerine getirir. Ben ne söz verdiysem yerine getirdim ve nişan istediler kendi basima babamdan 1 kuruş yardım göremeden kendim yaptım. 120.000 TL zarar ettim. Mobilya takımı yatakodası takımını kendi başıma aldım 65000 e ve borcunu da bitirmek üzereyim. Yani anlayacağın güçlü bir erkek değilse kendinden emin değilse özgüveni yoksa bişeylere inancı yoksa uğraşı hiç yoksa onla yapamazsın.
Arabası var ve yükseltmek istiyor evet uğraşıyor hayalleri var ve benimde iyi bı maaşım olacak yakında son senem çok iyi bi bölümden mezun oluyorum kendime de güveniyorum birlikte alabiliriz diyorum ama tek sorun bu değil ilişkide tabiki sen bu konu üzerinden örnek verdiğin için bu konuyu konusuyoruz. bu arada seni de tebrik ederim :) umarım en iyi yerlere gelirsin bu ülkede hayatta kalmak bile bı başarı hiç birimiz ekmeğimizi kolay kazanmiyoruz çok üzülüyorum bu para mevzularinda mağdur olanlara ve ailem benden tam olarak bunu yapmamı istiyor vicdanım çok rahatsız istemiyorum ama ailem arkamda olmadan da yapamam maddi olarak değil manevi olarak da yapamam
Yine de uzun uzun bi düşün. Aileler bazen herşeyi bilemeyebiliiyorlar. Sonuçta mutlu olup yaşayacak olan sensin. Senin kararın senin hayatın. Ailen her zaman iyiliğini düşünür fakat iyiliğini düşündüğü için de bazı şeyleri göremeyebilir daha çok senin de durumun iyi olduğu kadar karşındaki insanın da durumu iyi olmasını bekler. Yine de sen bilirsin karar senin keşke 2+1 de olsa evi olsaydı hatta benim de olsaydı şimdiye evliydim ben ama alabilirdim ailemin durumu var yani fakat güvenemedikleri için 4 seneyi çöp ettiler. Bu konuda sen haklısın anlıyorum seni. Bişey kesinleşmeden riske atmakta zor bir karar.
Kalpten seven unutamaz. Çocukca davranışları tepkileri olabilir ama kalpten sevip sevmediğini sen bilemezsin o bilir.
Terk eden hep suçlu mudur :(
Kurduğum hayallerin hepsinde samimiydim evlenecektim ama durum böyle cesaret edemiyorum belki de etmemek gerek çok hatalarla dolu bı iliskiydi ama iki insan arasındaki o enerji doğruydu
İnsan yaşayarak öğreniyor. Hooopp ilk hayalini kurduğun olmayabilir. Hem kendini tanıyorsun hem karşındakini tanıyorsun yaşayarak.
Hele 15-25 yaş arası tam pembe hayallerin kurulduğu yaşlar.
23 yaşındayım hayatta hiç kazık yemedim hiç çok sevdiğim birini kaybetmedim hayatın acı yüzünü hiç görmedim birini çok sevdim ve hayatımın sonuna kadar benimle kalacak sandım tüm kötü huylarina rağmen tüm hatalarına rağmen sırf beni sevdiği için el üstünde tuttum her şeyden cok değer verdim herkese karşı geliriz dedim sanırım büyüyorum bı yanım eksildi hayatın acı bı tarafı olduğunu bu olayla öğrendim banagüzel bı tecrübe oluyor aptal kafama ama bı insanın hayatını mahvetme ihtimali beni asıl kahreden şey benden sonra mutlu olmama ihtimali bana kendimi bı katil gibi hissettirir benim çevrem iyi eğitimli bı insanım severek olmasa da illaki birileriyle tanışır eder unuturum ama onun öyle bı çevresi yok ben onun her seyiydim :( aman her şeyi anlatıyorum saçma sapan kusura bakma ağzıma kadar doluyum insan yanlış bı ilişkinin içinde olduğunu bildiği zaman arkadaşlarına bişey anlatamiyor hep içimde yasiyorum her şeyi o yüzden burada tanımadığım insanlara icimi açıp duruyorum
Anladım seni ama sen kendinden sorumlusun başkasından değil.
Ne kadar yardım etmek istesende edemeyebilirsin, hem onun karmasıyla ilgili hem psikolojisiyle iligi bir şey bu. Daha geniş açıklama için dm atınız :D
Bu beni kötü biri yapar mı :( ben kendimi çok suçlu hissediyorum kendimi asla affedemicem bu psikolojiden nasıl cikicam
Bu seni kötü biri yapmaz, kendine ait bir hayatın ve tercihlerinde var, buna uygun olmayan birini dışarı atmakta özgürsün bu seni kötü yapmaz. Sadece bazı tercihler yaptığını gösterir.
Umut verdim evlilik hayalleri kurdum onunla onu da heveslendirdim ama yapamadım sonunu getiremedim ailemin böyle tepki vereceğini bilemedim haksız olsalar karşı çıkardım ama haklılardi sadece gereğinden fazla sevdik belkide :( neyse güzel insansin teşekkür ederim sohbetin için Allah karşına iyi insanlar çıkarsın
Birine hak vermek sana katılıyorum demek, sen doğrusun demek. Bu durumda sen yanlış mı oluyorsun? Sen kendini tanıyamamışsın daha, kendi adına karar verecek durumda değilsin ve manipüle edilmişsin.
Bir daha seni yönetmelerine ve yönlendirmelerine izin verme, bunu yapabilmek için de belki daha fazla yaşaman gerekecek belki de bi gün kafana dank edecek, şimdiye kadar ben kendi tercihlerimi yaptığımı sanıyordum diyeceksin.
Neyse senin de yolunda açık olsun.
Bir 100 lük chivas ve Kamuran Akkor la kendimi bile unuturum