Sevgilim çok kısıtlayıcı ve her şeyime karışıyor?

Sevgilimle bir yıldır birlikteyiz. Bu bir yıl içerisinde çok kavgalarımız oldu. Ve tüm kavgalar onun bende istemediği şeylerden dolayı oluyor. İstemediği şeyler dediğimde normal olan şeyler. İnstagramda hikaye atmam, bioma üniversitemi yazmam, makyaj yapmam, dışarı çıkmam, plaja gitmem, dışarda dondurma yemem bile istemediği şeylerden bazıları. Kavgalarda sanki çok ayıp kötü bir şey yapmışım gibi davranıyor. Karşısında düşmanı varmış gibi çok kırıcı konuşuyor. Bunları söyleyincede o an düşünmeden konuşuyorum sinirden diyor. Makyaj yapmayı bile sırf istemediği için bırakmıştım kendi doğum günümde bile yapmadım. Makyaj dediğimde günlük hafif bişey. Yıldönümümüzde süslenmek şık olmak istedim yaptım zaten onla birlikte olucam bir şey demez dedim. Ama yanına geldiği gibi bana bağırmaya sinirlenmeye başladı. Tüm yol boyunca konuşmadı yanımda yürümedi elimi tutmasını bekledim tutmadı. Hediyeyide atar gibi önüme attı ona bile mutlu olamadım. O kadar mutsuzdumki otururken birden ağlamaya başladım. Ağlamamı gördüğü halde hiç bişey yapmadı yanıma gelip sarılmadı. Sırtımı ona döndüm yüzüne bakmak istemedim. Bu seferde niye yüzümü yola döndüm insanlar bana bakıyomuş diye bağırdı. En son kalktım gittim ağlayarak. O kadar hayal kurmuştum o gün için. Kalktıktan sonra başka yere oturdum. Beyefendi sigarasını içti anca öyle geldi yanıma. Tüm yaptıklarını yüzüne söyledim hıçkırarak ağladım. Biraz vicdan yaptı üzüldü. Özür diledi. Günün devamı yine iyi geçti. Ama ondan sonraki günlerde yine kavgalar devam etti. Artık çok yoruldum. Böyle devam etmek istemiyorum. Ama onu bırakmakta istemiyorum. Çok seviyorum o da seviyo ama kısıtlıyo. Ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hep fotoğraflara bakıyorum mutlu olduğumuz zamanları çok özlüyorum.

Sevgilim çok kısıtlayıcı ve her şeyime karışıyor?