Herkes evlilik sorumluluk getirir diyor. Evliliğin getirdiği en büyük sorumluluklar nelerdir? Bu sorumluluklar kadınlar ve erkekler için aynı mıdır?

Herkes evlilik sorumluluk getirir diyor. Evliliğin getirdiği en büyük sorumluluklar nelerdir? Bu sorumluluklar kadınlar ve erkekler için aynı mıdır?

Bence Evlilik, partnerler arasında duygusal ve cinsel olarak sadakati gerektirir. Birbirlerine sadık kalmak, güveni ve ilişkiyi sürdürmek için çok önemlidir. Sağlıklı bir evlilik, açık ve dürüst iletişimi gerektirir. Sorunları paylaşmak, duyguları ifade etmek ve birbirlerini anlamaya çalışmak evliliğin temel taşlarından biridir. Evlilikte kararlar birlikte alınmalıdır. Ev, finans, çocuklar gibi konularda ortak kararlar almak, çatışmaları önlemeye yardımcı olur.
Teşekkür ederim detaylı açıklama için
Eyvallah kanka
evlensem benim için daha mantıklı çünkü aile evinde yaşıyorum ister istemez onların sorumluluğu var evin temizliği yemeğide var zaten istediğim yere gidemiyorum yani aslında evleneceğim adamla anlaşsam işte beraber gezelim evin sorumluluğu üstümde olsada sorun etmem sanki evlensem daha mantıklı gibi
Daha mantıklı evet asdjkf
Dalga geçme döverim seni
Eşine karşı sorumlulukların vardır. Her istediğini yapamazsın kız arkadaşımla tatile gidiyorum diyemezsin mesela. Akşam eşin evdeyken ben şuraya buraya gidiyorum da diyemezsin. Maddi sorumlulukların vardır. Kafana göre büyük harcama yapamazsın. Çocuk olunca daha büyük sorumluluklar başlar.
asdkjfj ben evli gibi yaşıyorum desene ajdfksl
Nasıl oluyor o😂
Tatile gidebileceğim kız arkadaşım yok. Olsa da tatile gitmem. Akşam dışarı çıkmam. İşim gücüm var. Büyük harcamalar yapmam falan işte asdkjlfljkf
Bi kere zirt pırt küsmek yok. Geçecen o işleri adami her yerden engelliyorum.. salona bi bakiyorum uzatmış ayakların yatıyor kskjsjssj har bulup harman savurganlik durumu da kalkar.. gece geç saatlerde serseri gibi dolanma da yok.. gereksiz tartisma ge tirip de yok
Teşekkür teşekkürler
Rica ricalar aksdlflf
Cevap
3Cevap
Genel olarak söylemek gerekirse artık sadece bir kişilik değil iki kişilik düşünmek zorundasın her şeyi.
Kılık kıyafet davranış üslup hayat şartları sorumluluklar öncelikli olanların değişmesi evlilik sorumlulukların değişmesinden ziyade hayatta yaşanan biir miilat bence oldukça ağır özellikle kadınlar için çok zorluklarla karşılaşılan ve alışması oldukça zaman alan bi yaşam döngüsü
En büyük sorumluluk bilerek, isteyerek kendi seçimlerimizle aile olduğumuz insanın hayat koşturmacasında değerini unutmamak, unutturmamak bence. Artık o hayatı tek başına değil birlikte yaşadığının, paylaştığının farkında olunması gerekir her adımda.
Çok güzel söyledin, teşekkür ederim
Rica ederim
Sorumluluk çocukla başlar çocuk Olmazsa veyahut istenmiyorsa hiç sorumluluğu yok diyebilirim sadakat dışında
Bir yere giderken haber vermeler, evi geçindirme sorumluluğu falan yok mu
Bu bahsettiklerimiz bekarken de var anne baba yanında aile yanında yaşarken de var bu sorumluluklarımız Bunlar rutin şeyler Biz sorumluluk olarak yani benim anlayışım yani hassas konularda sorumluluk taşımalıyız eşin hamile olması onu korumak sorumluluk sağlığımla ilgilenmek sorumluluk veya çocuk doğduğunda küçükken geceleri başına bir şey gelmesini engellemek hastalandığında ateşlenmesini engellemek sorumluluk Bunlar diğerleri rutin şeyler zaten
Best çiftim. Eskisi gibi dışarı çıkamıyorsun, hesap veriyorsun, ortak alanların olması gibi
Evlilikte özel alanlar oluyor mu? Sosyal medya şifrelerini vermek zorunda mıyız?
Bencillikten uzak durmak, sadakat, bence evlilik tüm sorumluluklarını getiriyor ya.
En büyük sorumluluk sadece kendini düşünmeden birini daha düşünerek yaşamayı öğrenebilmek
İki aileyle de anlaşmak, veya ne bilim baya sorumluluklar var. Gereksiz sorumluluklar.
Hemen hemen aynıdır eski huylarinizdan vazgeçeceksiniz yanlız gezmeler falan
Evliyken yalnız başıma gezemez miyim?
Sen gezersin tabi devamli olmaz
Haber vermeden bir yere gidebilir miyiz?
Gidemezsiniz
Gidersek ne olur
Kavga çıkar sonra huzursuzluk
çocuk, ev geçindirmek, plan yapmalar, ikinci bir ailen olması vs 😅
Ev geçindirmek erkek için her koşuypara sıkıntısını çözmek, kadının da yuvayı onarmak
Sence evlilikte kadın ve erkek eşit mi olmalıdır? Sorumluluklar aynı mı olmalıdır. Yani bir kadının da eve para getirme sorumluluğu olmalı mıdır?
Katılıyorum. Bence de senin dediğin gibi olması daha uygun olur
Ev geçindirmek, aileler başlı başına sorumluluk.
Sorumluluk gırla alskdjf
Sorumluluğu büyüktür evlenmenin. Herkesin geleceğini de görüp öyle karar vermesi gerek bence.
Akli olan evlenmez
Neden?
Cok asiri ve gereksiz sorumluluğu var. Sacma sapan kinasiymis, nisaniymis, dugunuymus, adetleriymis, ailelerin tanismasiymis. Hele bide aileler birbirini sevmezse asıl ozaman gör sen ortaligi ldjfjd. Sayarken bunaldim.
Keske bunla bitse. Cocuk olucak bide. Cocugu buyutcen de iyi bir egitim aldircan da iyi bir uniye gitmesi icin cabalican da ardindan onu evlendircen de falan da filan da.(bide bu tek çocuk olsa ha. dd)
Çocuk yapmaya niyetlensem en iyi hayatı sunmak isterim çocuğuma. O yüzden bunlarin hiçbirini yapmaktan geri durmam. Olmasi gereken o cunku.
En önemlisi de ekonomi. Evi alırken zaten 10 sene bankaya borclanion. Paran kalırsa araba alam dersen 4 sene de araba icin borclanion ohoooo. Aile mi gecindirek kredi mi odeyek. ddd
Bu zamanda zor kardesim zor
Benim arkadas var cocuk 3 senedir nisanli. Arada bir artık bunaliyor. Diyor nişanı atacam. Daha düğün yapamiyoz ev nasi gecindircez diyor. Haksız da degil gibi he? . d
Bende sorumluluk yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?