Arkadaşlar bence yayında..
Evliliklerde eşlerin birbirlerine karşı görevleri! ↗
Sevgili Arkadaşlar;
Dün yazdığım bir yorumdan esinlenerek bir yazı hazırlamanın düşüncesindeyim.
Lakin muhatabı olan siz değerli arkadaşlarımızdan öğrenmem gerekenler için karşınızdayım..
Bir erkek, evlendiği eşine karşı görevleri, sorumlulukları nelerdir?
Özellikle evli olan arkadaşlar sorumu cevaplarsa sevinirim.

Sadece erkeğin sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmesiyle evlilik Kurumu yürümez Bu yüzden iki taraflı düşünerek evlilik kararı alınmalı Yani en baştan eş seçerken karşı tarafın kötü huylu Narsist veyahut cimri edepten yoksun Merhametsiz saygısız veyahut dışarıya karşı olumsuz yanları varsa uzak durulmalı en baştan beğenmediğiniz huyları ve davranışları varsa sonradan düzelir anlayışı yanlıştır Baştan düzgün olmayan sonradan daha da kötüye gider düzelmez E bunun dışında eşler birbirlerinin ailesine saygılı olmalı ailelerin evlilikte rızası olmalı eşler birbirine danışmadan borç alma verme kredi çekme vesaire olmamalı erkeğin evlilikte eşine karşı görev ve sorumlulukları evini geçindirmek kimseye muhtaç etmemek Saygılı ve anlayışlı davranmak ailesine her durumda korumak yanında olmak eşinin evde yapamayacağı zor ve tehlikeli işlere mümkün olduğunca yardım etmek ona karşı anlayışlı ve yumuşak huylu davranmak tabii her zaman bazı durumlar iki taraf için de geçerlidir karşılıklı olmadığı zaman sıkıntı doğurur E bir de sosyal hayatı kendine göre Dizayn etmeden iki taraflı düşünmeli yani eşini çantada keklik olarak görmemeli😀
Soruya ilham aldığım yerde ben kadınların görevlerini yazmıştım.
Burada da sormamın sebebi bir bence hazırlamak için fikir almaktı..
Linki güncellemede mevcut. Okumanız memnun olurum. :)
Linki okudum kadının erkeğe karşı olan görevlerini tam anlamıyla sıralamışsınız fakat günümüzde öyle bir eş bulup evlenmek net olarak söylüyorum milyonda bir ihtimal Yani öyle bir eş adayı günümüzde bulunabileceğini zannetmiyorum zaten bu yüzden evlilik kurumundan Bir beklentimiz de kalmamıştır bu sorumlulukları yerine getirebilecek bayan nesli tükenmemiş olsa da kuyuda yine aramaya benzer bu konuda Umudumuz yoktur
Iğne aramaya benzer
Erkek, eşine açık iletişim kurmalı, onu dinlemeli ve anlamaya çalışmalıdır. Sorunlar ortaya çıktığında çözüm odaklı olmalı ve duygusal olarak destek sağlamalıdır.
Eşine sevgi ve saygı göstermek temel bir sorumluluktur. Karşılıklı olarak bu değerlere önem vermek, ilişkinin sağlıklı bir temele dayanmasına yardımcı olacaktır.
Erkek, eşini hayatta karşılaştığı zorluklarda desteklemeli ve motive etmelidir. Birbirlerini cesaretlendirmek ve güçlendirmek, sağlıklı bir evliliği destekleyen faktörler arasındadır.
Unutulmaması gereken önemli bir nokta, evlilikte sorumlulukların ve görevlerin her iki taraf için de geçerli olduğudur. İlişki, karşılıklı anlayış, saygı ve işbirliği üzerine kurulmalıdır.
Evlilikte öncelikle sevgi saygı hoşgörü ön plan çıkar. Erkek olarak eşinin mutlu olduğu sevdfiği seyleri yapmaya çalışmak evliliği ayakta tutar. Öncelik kadının doğal ihtiyaçlarını göz ardı etmemek gerekir giyim, makyaj , bakım vs. sonrası kadının zevklerine göre gezmek, eğlemek vb seyler.. onu tanıyarak seveceği seyleri yapmak.. tabiki her sey maddi yönden mutlu etmekle geçnez kadının özel beğendği seyleride yapmalı çicek almak , güzel söz söylemek , ilgi göstermek bunları tamamlayan seyer kadını cinsel yönden mutlu etmek bunu yaparken sadece erkeğin haz alıp işini bitiemesi değil kadınında mutlu olacağı seyleride birlikte yapmatır
Kadının nafakası gibi, tedavisi ve ilâç harcamaları da kocaya aittir. Kadın ekmek yapamayan birisi ise, erkek hazır ekmek almak zorundadır. Süslenmesini istiyorsa, süs malzemeleri ve koku masrafi erkeğe aittir. Durumuna göre kadın kocasından hizmetçi isteyebilir. Hizmetçinin ücreti kocasına aittir. :D
Vay bee.. Bununla alakalı bence de yazmıştım. Linki yukarda var. Onu da oku bakalım eksiği gediği var mı :)
Ne alaka yahu :)
Cevap
33Cevap
Sevdiği kadını mutlu etmek için her şeyi yapmasıdır kısaca..
Bı erkek eşine merhametli olmalıdır
Saygılı ve sadık olmalıdır
Ona zaman ayırmalı ve arkadaşı olmalıdır
Aynı zamanda eşine her ev isindede yardımcı olmalıdır
Onunla bir liseli gibi aşk ta yaşamalı yeri geldinde agirlini kadınını korumasını bilmelidir
Herşeyden de önemlisi karşılıklı güven ve kimseye laf soyletmemelidir
Kadınlarimiz anlayış ve kendilerini dinleyen onlarla yola çıkan onlara keza yolda eşlik eden keza yol gösteren olarak bı eş olmak önemli bı kavramdir
Not: Bu saydiklarimi da o kadın haketmelidir ki bı erkek bunları seve seve yapsın
Saygılar 🙏💐
Çok teşekkür ederim.
Haklısınız. Eşler birbirleri için hakettiklerini yaşatmalıdır.
Maalesef.
Teşekkür ederim iyiyim sağolun siz nasılsınız?
Anladığım kadarıyla evlilikteki esaslardan bahsetmek istiyorsunuz. Erkek üstündür. Allah katında bu üstünlük takvayla belirtilmişsede, erkeğin evlilşkte karısından sorumlu olduğu aşikardır.
Ben, eşimin başka erkeklerle sınırlı seviyede görüşmesini istiyorsam, bende dikkat ederim. Onın ihtiyaçlarını gidermek, heveslerini makul ölçülerde karşılamalıyım.
Çocukları yetiştirmek ortak sorumluluk. Babadanda annedende belli ölçüde çekinmeli çocuk. Ama iyi eğitim onun hakkı. Merhamet etmeyi, paylaşmayı bilmeli.
Evet kastım oydu.
İki taraf içinde bunu belirleyen esas maddeleri sıralamak istedim.
Malum boşanmalar çok arttı.
Eşlerin birbirlerine olan sorumluluklarını öğrenmeleri açısından yararlı olur diye düşünüyorum.
Evet. Boşanmalar arttı. Ve geneli kadın aldatmaları. Acaba neden olabilir?
Aldatmaları mı aldatılmaları mı?
Aldatmak diyelim. Sizce bir kadın neden aldatır?
Aldatmak cinsiyet işi değildir.
Ve ben bayan olarak kimseyi aldatmadığım için bilemeyeceğim..
Aldatan sürüyle kadın var sitede. Onlara sorabilirsiniz.
Aldatmak tamamen cinsiyetlerin farkından kaynaklanıyor. Erkek içgüdüsünü bilmiyorsanız Kuranı Kerimi okuyun. Erkeğe 4 eş hak verilmiş. Kadına değil. Demek ki yaradan bile kadın ve erkeği eş görmemiş. Bu durumda, boşanmaları gerçekten ciddiye alıyorsanız, sebeplerini daha gerçekçi irdelemelisiniz. Araştırın.
Şimdi şunu açıklayalım..
Kur'an-ı Kerim'de 4 tane eşe hakkınız var demiyor. Bunun tefsiri farklı.
Ayrıca boşanmaların sebepleri birden fazla olabilir. Bunu sadece aldatmaya hele ki kadına indirgemeyemezsiniz.
Sizinle bunun sözlü tartışmasını yapacak değilim.
Araştırmam gerekenleri, bilmem gerekenleri saatlerce araştırıp gözlemleyerek öğreniyorum.
Sizin demenize gerek yok.
Bence siz önce dinlemeyi, sonra tatafsızlığı öğrenin. Erkeğin dinen kadınlardsn üstünlüğünüde araştırın. Müslümansanız, tefsirden önce meale bakarsınız.
Sizi dinlemiyor olsaydım şu an buraya yazamıyor olurdunuz.
Ben kadınlar üstündür diye bir cümle asla kullanmadım. Kullanmam da. Karıştırıyorsunuz!
Ayrıca Meal kişinin yorumlamasına göre değişir.
"Ayrıca Meal kişinin yorumlamasına göre değişir." Kişiler mealleri yazmaz. Okur.
Tartışılacak bir konu kalmadı.
O yüzden mi her meal yazan kişiye göre anlamlar değişir.
Tartışılacak konu kalmadı. Çünkü kadınlara benim üzerimde saldırmaya kalktınız.
Bana işlemedi!!
Nisa Suresi 3. Ayet
"Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın.[105] Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur."
Burada açık ve netki, erkekler 4 evlilik yapabilir yapmaktadır. kadınlar yapabilir demek değildir. Ancak hak ve adalet için 1 evlilik öneriliyor. Evlenecek erkeğe bırakılıyor kadına değil.
Kadınlara saldırmak olarak algıladığınız şey ne bilmiyorum. Ancak bence ayetleri tekrar okuyun.
Kadın diline, nefsine sahip çıkar bir erkeğin onurunu okşar ve değerini hakkıyla verirse! Enerjisini çenesine değil de tutkusuna, arzusuna ve ilişkisine yönledirirse bir erkek ne yapması gerektiğini bilir bana göre insanlar ne almak isterse her zaman onu alabilir. İstinalar kaideyi bozmamakla beraber ben insanların özellikle de kadınların fazla bozulduğunu düşünüyorum gereksiz bir savaş içindeler ve sadece kendilerine yapıyorlar 😀 bir erkeğin en değerli hazinelerine gitmek isterse bir kadın, elindeki haritayı doğru okumayı bilmek zorundadır! Aksi halde bu hazine avının sadece yorgunluğunu tatmakla kalır...
Evlilik, alkış yapmaya benzer.
Nasıl ki, tek elle alkış olmaz ise, tek tarafın çabaları ile de evlilik yürümez.
Gençken pek anlamaz insan ama yaş ilerleyince, evlilikte aslolanın yanında sıcak bir nefes ve atan bir kalp olduğunu idrak eder.
Harika örneğiniz için teşekkür ederim üstadım. :)
Önce sevgi vermeli
İlgi vermeli
Dost arkadaş gibi derdini dinleyebilmeli
Onu tanımaya çalışmalı
Maddi ihtiyaçlarını eğer çalışmıyorsa eşi karşılamalı
Cinsel açıdan doyurmalı
Hayata motive edici sözler söylemeli
Yeterli mi
İstediğim cevap tarzı. Teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
Rica ederim sıralanabilecek çok madde var tabi daha ama bunların hepsi içinden gelmeli karşılık beklemeden yapışması gereken sorumluluklar aslında
Helalinden kazanıp evini geçindirmek
Herşeyi eşi ile paylaşmak
İyi gününde de kötü gününde de ya ında olmak
Hastalıkta sağlıkta yardımcı olmak
Evlilik herkesin düşündüğü gibi iki bacak arası değildir
Evlilik sevgi saygı çerçevesinde yürütülmelidir
Eşinin hassas olduğu dönemlerde ( lohusa olsun özel gün olsun) bazı davranışları ters gelebilir anlayışla karşılamak
Yeri gelir mutfağa girmek yeri gelir çocuğa bakmak yeri vs vs
İyi ve nezaketli davranmak. Şefkat ve adaleti hiç bir zaman bırakmamak. Dürüst olmak, basbasayken , kırıcı olmamak gerektiği gibi , halk içinde ( iki kişinin dışındaki herkes halktır) kesinlikle en küçük inciticilikten uzak durmak. Bilakis guzellemelerde bulunmak. Tebessüm ve mutlulukla hitap etmek. Özel hayatında olunabiliyorsa eğlenceli, bazı karakterlerde bu çok zor olabiliyor. Eğlenceli olunamiyorsada yüzünü güldürecek gönlünü hoş tutacak haller içinde olmalı.
İlgiyi en başa koyup eşine her anlamda yardımcı ve yoldaş olabilmektir güzel evliliğin sırrı.
Ötekileştirmeden, kırmadan, dökmeden, emanet olduğunu unutmadan şefkatle yaklaşmalı, kadın olması münasebetiyle nezaketi elden bırakmamalıdır.
Gerisi Şamda kayısı.
Öncelikte "Ben", eleştiride hep "sen" denilmeyen, daha çok "biz" kelimesinin benimsendiği ve o şuurda olmak iki tarafın da sorumluluğu. Bu bilinç ana merkezde olduktan sonra, helâl dairesinde ne yapılsa, sonu hayırlı olur.
tek bi sorumluluğu var oda şudur 😂😂
Allahım bu nasıl düşüncedir ya :D :D
Saymakla bitmez öyle böyle değil erkeğin sorumlulukları
Aklına gelenleri azcık yazaydın abicim.
Bilahare gorusuruz
Hazırladım bile benceyi :)
Merhamet ile adaletin terazisini vicdaninda barindirmayan bir adam asla esine kocalik yapamaz.
Tek taraflı ele alınmaz bu konu. Erkeğin ve kadının görevleri sorumlulukları vardır.
Kadınlarını kini de kendim şahsım yorum olarak paylaşmıştım..
Evlilik öncesi kulağına küpe olsun diyeceğiniz bir şey var mı? ↗
Ben aksi bişey mi söylemişim?
Bu ince bir detay. Bunu ekleyeceğim. :)
O detayları soruyorum işte.
Teker teker yazıyorum artık :)
Gerektiginde ev islerinde yardim etmesi,
hastalandiginda hanimi ona gerekirse bir tas corba, hosnut tutmasi ve gezmeyi de gezdirmeyide bilmesi.
Bunu madde madde yazmak olmaz , o an ki evliliğin gereklilikleri belirler
her şey eşit şartta ikiside ama erkeğin ki evine bakmak diyelim
Eşini sevmek yeterli
Sevince gereken herşeyi yapıyor insan.
Valla ben ütü işini tamirat tadilat dışarı işlerini halledebilirim
En başta saygı sadakat ve hosgorudur gerisi teferruat bunlar varsa gerisi zaten gelir
Bir erkeğin görevi kadınını mutlu etmektir, huzurlu hissettirmektir.
Kadının hayırlısı, erkeğine sonsuz tolerans sağlayandır, alttan alıp itaat edendir
Yeri geldiğinde arkadaşı gibi yakın olacak küçük bir kız çocuğuna davranır gibi kibar olacak. Ailesinden kopup sizinle bir hayata tutunmak isteyen emanettir eşlerimiz Allahın emrine göre hareket edebilirsek her evlilik huzur dolar.
yatakta tatmin etsin ki kadin ses cikartmasin.
Sadece bu yani sizin için evlilik?
evet bu. kadinlar bunu yapmadigi icin temel sorun bu. bunu yapmazsan diger hic birsey iyi gitmez.
Para seks ilgi hediyeler seks seks para işte bu kadar
@Mrbrawn evet djjdndndndn
Ben evliyim 2 senedir eşim hamile eşimi göçmen kızlarla aldatıyorum haberi yok garibimin.😂😂
Biraz kısa net olacak ama birbirlerinin hoslanmayacagi şeyler yapmamak.
Kadın kıymeti bilmesi herşeyi sağlar zaten
Kadının en hayırlısı nedir sence peki?
Evli olmadığım için cevaplayamacağım galiba 😀😀
Bir zamanlar evliydin ama :)
İnkar mı ediyordun Necmiye :D
Sen benimkini verdin ya Necmiye :D
Faruk abiyi karısı Ayşe abla halleder Necmiyeeeeee :D :D :D
Evliliklerde eşlerin birbirlerine karşı görevleri! ↗
Bak bakalım neler yapmışım :D
İki tarafında görevleri çoktur
Bol bol pompa gerisi teferruat 😎
Senden de bu beklenirdi zaten.
oncelikle evli misin?
Sen sofilerden sin galiba
Ne alaka?
Resmin öyle görünüyor
Eğer inandığım İslam dinine bağlı olmak, Allaha iman ve itaat etmek sofilikse senin lugatında evet öyleyim.
İslam lugati da İslam da sofulik diye bir şey yoktur
Zaten dikkat edersen senin lugatında dedim.
İslam diniyle alakalı bir cümle kullanmadım.
Sofulik nedir biliyor musun
Kıymet bilip hakkına girmemesi rn basta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?