Adamsınız🖤
Bedensel engelli biriyle evlenir miydin?
Adamsınız🖤
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bedensel engelli birisiyle evlilik yapardım ama bedensel engelli alacak birisine de tekerlekli sandalyede kas hastası ağır engelli olmaması lazım aksi takdirde zorluk çekerdik çünkü ben de engelliyim ama şöyle bir şey söyleyeyim benim bir arkadaşım evlilik yapmıştı sağlıklı bir bireyle yani kendisi kasıtasıydı ve çocuk sağlıklı idi, söylediğine göre birbirlerini çok seviyorlardı tabii kas hastalıklarında zaman içinde eriyen kaslar ve hareket kabiliyetin azalmasından dolayı birtakım problemler meydana geliyor.
Belli bir zaman sonra oğlanın annesi Türkmen kızın anlattığını söylüyorum ne kadar doğru bilemem bebek istemiş, çocuk sahibi olması sıkıntı sonra hayatında birtakım şeyler kısıtlı yani istediği gibi rahat hareket edemiyor balayına gidemiyor eğlence mekanına gidemiyor o yüzden iki engelli evlilik yapacaksın birbirini tamamlayacak kişiler olması lazım ya Bir de şu gerçeği konuşalım hiçbir sağlıklı aklı başında geliri yüksek olan ya da eğlencesine düşkün olan hiçbir insan engelli birisiyle evlenmez.
şimdi burada bir sürü yorumlar okursunuz sevdikten sonra evlenirim ne olacak her ne varsa ki niye evlenilmesin gibi ama hepsi yalan söylüyor işin tecrübesini ve gerçekten bu durumu yaşayan birisi olarak yani bizzat yaşamadım ama şahit olan birisi olarak hiç kimse engelli birisiyle evlenmeyi istemez.
Açıkçası doğruyu söyleyeyim ben de bedensel engelliyim doğuştan destekli olarak yürüyorum ama samimi bir şekilde söylemek gerekirse ben de sağlıklı olsaydım engelli birisiyle evlenmeyi istemezdim onun sorumluluğunu almak onun psikolojisini anlamak yaşamayan için zor, mesela sen bir yere gitme git isteyeceksin senin gideceğin yer ona uygun değilse gidemeyeceksin bir şey yapmak isteyeceksin belki yapamayacaksın belki de hasretmek isteyeceksin edemeyeceksin belki otura çıkmak isteyeceksin yapamayacaksın yani engelli birisiyle evli olmak bir nevi hayatının da bazı şeylerinin engellenmesi demektir kimse kendini kandırmasın hayat gerçeklerle dolu, mesela ben de bastonlarla destekli olarak yürüyorum ama tekerlekli sandalye ağır engelli birisiyle evlenmek istemem çünkü ben engelliyim onun durumu benden alır birbirimizi tamamlayamayız ama hafif engelli olursa %40 falan böyle kendi işini kendi yapabilen bana da destek olacak birisi tabii ki isterim.
Ancak kabul eden ve sağlıklı bir kadın olursa daha iyi olur ama dediğim gibi çoğu insan da engelli birisiyle evlenmek istemez evlenirim diyenlerin birçoğu yalan söyler.
@kucuksrenp @enteresanbiadam @fesfs beğeni için teşekkürler
Çoğu lafta diyor iş ciddiye gelince kimse yapmaz
Yani bu kadar uzun cevaba en iyi cevap benim hakkımda açıkçası adaletsiz en iyi cevap seçiyorsun
Çok süper soru seçilmiş KS anladı değerimi 😃
Çok süper görüş seçilmiş 20 puan kazandım sen en iyi cevap seçmedin KS seçti 😃
İyi misin
Bir durgunluk var sende bana mı kırgınlık var?
Erkekler olur diyor kadınlar olmaz diyor vay be işte kadın erkek düşüncesi budur
Bende bedensel engelliyim ama çok bir problemim yok şükür hatta keşke diğer engellilerin de benim gibi olmasını isterdim kendi ihtiyaçlarını yapabilen vs. Herkesin kaderi ayrı yazılmış
Benim evlilik hayalim var ama böyle düşünen kızlar olunca yok oluyor zaten ben çok defa reddedildim bu haldeyim diye aşık olmaktan da soğudum, ama hâlâ hayallerim için odaklanıyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum inşAllah onlara kavuşacağım
Bedensel engelli ile iliski yasayamam. Hayat bu sonra sevdigim kadinin kaza sonucu bi engeli olusursa da ona olan bagim ve sadakatim çok daha fazla olur. Ben bu durumu en yakınım rahmetli annemden biliyorum çünkü Asla birakmam terbiye bunu gerektirir çünkü
Öyle maalesef günümüz de merhametli, vicdanlı neredeyse yok denecek kadar azaldı ama herkes kendinden sorumludur en azından kendimi biliyorum buda önemli bişey bence herkes böyle olsa keşke
Eig içinde teşekkür ederim 🤗
Zamanında omur ilik felçli bi sevgilim oldu, evlilik de düşünüyorduk. O epeyce büyüktü benden, aramızda 13 yaş fark vardı. Sonrasında bazı anlaşmazlıklar oldu ve bitti. Ben şahsen evlenecektim, evlenirim de. Bazı şeylere engel değil bu tarz engeller
Yüz yüze geldik tabii
Cevap
42Cevap
Sevdiysem evet biraz sonra ne olacağımız belli değil
Evet evlenirdim tabi ki de. önemli olan kalbi olsun, karaktersiz olduktan sonra güzel olması ya da çekici olması bir işe yaramaz zaten..
Yıllar önce topal bir arkadaşım vardı. Ayakkabısının altına 2 cm taban taktırıyordu ve yürümesi normal insandan farksızlaşıyordu. Şimdi aşk bu neye konar bilinmez. Bu sebeple büyük konuşmamak en güzeli. Ama tekerlekli sandalyedeki birine de sağlam birisinin evet demesi çok yanlış olur. Topal arkadaşım misali küçük kusurlar sorun olmaza ilerisi sorun bence.
Evet oda ameliyat olmuştu ama son durumu nedir bilmiyorum. Üzerinden 10 sene geçti üniversiteden arkadaşımdı. Şimdi evlendi çocuğu bile var.
Seviyorsam evlenirdim. Sonuçta hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil. Her an bir kaza sonucu bütün her şeyimizi kaybedebiliriz.
Merci 🥰🌹
Evlenirim. Yarın aynısını bende yaşayamayacağımın garantisi yok
Bedensel engelli ile iliski yasamam. Ha sevdigim kadinin kaza sonucu bi engeli olusursa da ona olan bagim ve sadakatim 5 kat artar. Asla birakmam.
Hayat bu belli olmaz bu işler gönül işi aslında bazıları vicdan merhamet diyebilir ama insanların bugünü yarını bir olmuyor belki o yarım diye görünen kişi normal insandan daha tamamlayıcı olabilir
Su an ki aklımla evet diyorum. Ruh ve beden sağlığım yerinde. Ama her zaman bu kadar dingin olabilecek miyim? Hiç mi şikayet etmeyeceğim? Esim her sinirli cevabimda üzerine alınmayacak mi? Karşımdakini ya üzersen sadece bedeninde olan yaraya acıya bir de ben ruhunda yara açarsam ona iyi gelmezsem..
Cok buyuk sorumluluk..
Evlenmem, çünkü bu gerçekten ağır bir sorumluluk, ben sevsem de o kişi sevgiyi psikolojikman acıma olarak algılayabilir ve bu daha üzücü...
Allah akıl fikirde engel vermesin gerisi sorun değil
Bedensel engelli biri ile evlenmezdim ama evlenecegim kadin ilerde bedensel engelli olsaydi onuda bedensel engelli oldu diye asla birakmazdim.
Hayır. Ama arkadaş olmak isterim. Hayata bakış açısı farklı olur.
Neden olmasın onun senden benden ne farkı var. Önemli olan kafa dengi uyum olması
Biraz zor evlenmem sanırım. Kimsede evlenmez
Sevgiye engel yoktur aşk engel tanımaz sadece engeller beraber aşılır.
Evlenmem evlendikten sonra meydana gelen bi durumsa bırakmam onu.
Başlangıç için sıkıntılı bir durum ama gelecek açısından oluşabilecek her engel aşılabilir
Severken ve başına bir şey gelirse anca öğle bırakmam
Niye evlenmiyim nişanlım şu an bi kaza geçirse Allah korusun tekerlekli sandalye de ya da daha kötü durumda olsa yine bakarım sevme eli yüzü düzgün diye değil kalbi düzgün temiz diye sevdim sevmeye de hep devam edicem.
yerden kalkamayacak kadar engelli biri ile olmazdı ama günlük hayatını zorlanmadan yaşayan biri ile kesinlikle evlenirdim
Sağlam bir insan engelli bir insanla mümkün değil evlenmez. Haaa sonradan engelli olmuştur , o başka.
Neden olmasın be kimsenin yarınları bellimi yeterki seveyim onu gercek anlamda
Seviyorsak mecbur ne oldum degil ne olacak diyeceksin je de olsa bu hayatta
Hayır ama sırf mutlu olsun diye cinsel birliktelik yaşardım
ben de ve hepimiz de birer engelli adayı değil miyiz sonuçta?
Cevapların % 95 i yalan show amaçlı
Evlenirim niye bende o durumda ola bilirdim
Evlenirdim insansa eğer bütün hayatımı ona adarım
Yuzde kaç be hangi uzvu olduouna göre değişir
Kimsenin evleneceğini sanmıyorum
Evet yeterki ruhu sakat olmasın
Zeki bir insansa evet.
Sevdiysem ve sevdiyse hayatta her sey mumkun.
kesin olmaz diye bi dusuncem yok
Hiç bilmiyorum belli olmaz belki
Sen engellimisin?
hiçbir engel aşka sevgiye engel olamaz
maalesef dediğin doğru
Aşık olursan neden olmasın
Hayr
Hayır evlenmezdim
Zor çok zor.
Hayır
Evlenmem
Seviyorsam neden evlenmeyeyim