İmla hatası sizce önemli mi? En çok hangi imla hatasına takılırsınız?
Araştırmaya göre, Flört döneminde imla hatası yapmak iletişimi koparabilir. pic.twitter.com/6SqE91zcta
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) August 19, 2023
İmla hatası sizce önemli mi? En çok hangi imla hatasına takılırsınız?
Araştırmaya göre, Flört döneminde imla hatası yapmak iletişimi koparabilir. pic.twitter.com/6SqE91zcta
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) August 19, 2023
Benim için önemli değil. Yani sonuçta insanız hepimiz yanlış yazabiliriz bazen. O yüzden böyle küçük bir olayı bence büyütmemek lazım diye düşünüyorum ben. Yani gün gelir ben yanlış yazarım gün gelir o yanlış yazar böyle şeyleri bence çok takmamak lazım. Beni bunlar soğutmaz bunlar benim için neden bile sayılmaz ya
ülkenin % kaçı imla kurallarına vakıf mesela? söyliyim %10’luk kısım anca eh işte
bitirmek isteyene bahane çoktur tabii soğunacak bir şey olmadığı sürece
ne demişler gitmek isteyeni kırk halat düğüm ile bağlasan tutamazsın, kalmak isteyene saç teli yeter.. :)
Çok takılmıyorum.. ama göze batacak şekilde sürekli, sürekli yaparsa uyarırım. Ne yazdı, ne dedi, bu ne demek derken, sürekli sohbet bölünür.. iletişim sağlıklı olmaz.
Yakışıklı bi arkadaş embesil gibi cümle kurmasına, imlayı bırak kelimeleri yanlış yazmasına rağmen cümlelerine övgü almaya devam etti. Hatta öğretmen gibisin dediler adama. O yüzden eğer çekici değilsen her şey iletişimi koparabilir. Yakışıklı/çekiciysen her hatan görmezden gelinebilir
Cevap
56Cevap
Merhaba,
İmlanın önemi yok. Fakat emojisiz konuşmayı sevmiyorum. Çok uzun bir şey olursa yazdığı, gözümü rahatsız eder zaten uzun yazan kız yok! 😅
Uzun yazan kız yok demişsin, şu an da görüş yapan kızların yarısından fazlası uzun yazılar yazmış😂😂
Ya öyle de mesajda hiç görmedim yani 😅
Uzun uzun paragrafsız emojisiz şey olur hoş olmaz hiç sevmem aman aman 😂
Hahah kanıt için kendi mesajlarımın ss'ini atasım geldi😂😂
Ya istisnalar vardır O başka bir konu yani genel olarak diyorum genel 😂
Genelde uzun yazıyoruz ama🙄😂
Bana denk gelmedi inan ben severim uzun filan 😅uzun uzun oh mis konuşacak çok şey çıkar filan😅
Az önce uzun yazanı da sevmem diyordun güya😂😂
Uzun yazanı seviyorum düz yazanı sevmiyorum karışık karman çorman emojisiz filan 😅
Mesela bir sayfa düz yazı olmaz paragraf paragraf olmalı
Sen varya ne yanar dönerlisin😂😂
Evet öyleyimdir 😅 çokça çok pis 😅
Belli belli😌😂
Teşekkürler Senin güzelliğin 😂
Ayy rica ederim ponçik🙄😂😂
Ne demek 😅🌸Mutlu akşamlar dilerim Hoşçakal
Teşekkürler😌❤️
Ricalarımı iletiyom, tut 😅
Çok takılmam böyle ufak tefek şeylere
Hayır benim için önemli değil.
Bir kaç kez kelime hatası yapsa önemli değil ama her seferinde bir şeyleri yanlış yazması bende soğuma nedeni oluyor. Çünkü ben kendini geliştiren ve gelişime her daim aç olan erkeği severim.
Özellikle "herkes" yerine "herkes" ve "şey"i bitişik yazanlara istemsizce takılıyorum. Yazmayı bilmeyen ya da kendini geliştirmeye çalışmayan insanla olmaz ya.
Bence önemsiz gibi görünen bir şey ama önemli.
Noktalama işaretleri önemli değil ama her kelimeyi yanlış yazanlar var öyle şeyler hakikaten soğutabiliyor insanı.
Nokta ile noktalı virgül arasındaki farkı ayırt edemeyenle işim olmaz..
Arkadaşlar sizi bilmem ama benim modum düşüyor yazmayı bilmeyen bir adamla konuşmak. Yani konu imla da değil, kendini anlatamiyor. Türkçe konuşuyor ama aynı zamanda konuşmuyor gibi o derce bir şey anlamıyorum sohbetten.
Burada kastedilen şey “iletişim”in önemi. Karşındaki insana ne kadar özenerek cümleler kurarsan eğer onu da o kadar önemsediğini gösterir. Bence de evet, koparır.
Evet doğru cidden o kişinin eğitim seviyesini belirler yazdığı cümleler klavyeden kaynaklı hatalı yazabilir ona lafım yok ama sürekli saçma sapan bozuk aksanla yazarsa sinir olurum
Çok önemli. Kendini iyi ifade eden insanlar buna dikkat ediyor. Bu tip insanlar karşısındakinin onu anlayabilecek kadar dil bilgisi ve edebi bilgisi olmasını bekliyor çünkü haklı şekilde.
Hiç umrumda olmaz isteyen gitsin imal hatasin benimlenolmayack kadın hayatimda olsa neye yarar. Bı geri zeklai takımı var takıntılı çokta umruzda imlaymis dünyadaki derdimize bakk
Sen yazma bence.
Seni hiç alakadar etmezz😂😂 hicccxkxhssn analdinmiiiiiiiii
✊
Hiç biiseyss yapanssisnasssnnnn
Bitirmeye bahanesi olan için imla hatası günah keçisi olur tabiki
Eğer yerine eyer vb. yazılmadığı sürece sorun yok. Yoksa noktasıymış virgülüymüş de ayrı yazılırmış devrik cümleymiş onları önemsemem
Yanlış cümleler ilişkiyi bitirir imla dan n'olacak sanki edebiyat dersi mi alıyoruz flört mü ediyoruz
Yazisma bir nevi kendini ifade, cok bozuk bir cümle yapısı olunca hos olmuyor surekli.
Asiri titiz degilim ama dikkat ederim
Önemli tabii
Yazı yazmasını da bilsin artık
Sonra algılamaya çalışıyorum cümleyi 10 defa okuyarak.🤦🏼♀️
Bazılarına takıyor insan cidden.
Belirli bir dünya görüşünü yansıtıyor izlenimi bırakıyorlar. Öyleler de zaten aslında. Jargon gibi daha çok.
Bir deli kuyuya taş atar, 40 akıllı çıkarmaya çalışır.
Gusholder kadar troll hesap yok. Nesine inanıyorsunuz cemaati müslimin?
Düzgün yazmak her zaman daha iyi. Baksi halde bazılarının ne dediği bile anlaşılmıyor. Cümleleri iç içe koyuyorlar.
Derdini anliyorsam sinava sokmuyorum. Bende girmiyorum. Umurumda degil, Umursayan da ote dursun
De ayrı yalnız.
@Barbiemiyimneyim hahaha cok umursayan biri gibi durmuyorum haahah
Gıcık oldum by
@Barbiemiyimneyim hayatta herseyimiz mükemmel bir tek yazim kurallarimiz mi kaldi?
İmla hatası bence o kadar önemli değil ama bazı kişiler psikolojik olarak bunu benimsemişler. Bu kişilerle konuşurken cidden dikkat olunmalı
Eyer eylence diyer falan diyorsa annesini bellerim yeminle
İmla hatasından da iletişim kopacaksa milletin işi zor
Önemli bence düşün sevgiline bişeyler yazıyorsun. Düşü düğünün yazdığınla alâkası yok.
bence "herkes" gibi aşırı iğrenç imla hataları dışında yapılanlar daha samimiyet veriyor sohbete
ben pek dikkat etmiyorum zaten kod yazarken yeterince yoruyor bide konuşurken onla uğraşamam
Benim için önemli. Eyer, deyer, oda vs yazarsa iyi bir imaj çizmiyor bende. Tabii sevdiğimiz insandan soğumuyoruz ama tanımaya çalışırken çok bariz şeyleri yanlış yazıyorsa ilerletemiyorum
Pek dikkata alınan bir konu değil. İmla kurallarını uyduğumda, genellikle negatif dönüşler alıyorum.
Önemli. Özellikle de hiç bulusmadiysak sıkıntı olabilir..
İmlanın önemi yok, bahane buluyorlar işte ayrılmak için :D
Off :D cidden mi ya.. İmlaya gelene kadar ne sorunlar var neyse ki :D
Önemli evet. Mimikler görünmediğinden yazı metnini algıla problemi oluşuyor
İmla kuralları önemli. Özellikle ilk baktığım şey -mi eki :D
Ne imlası herkes trt spikeri gibi konuşuyor 😃
İmla hatası ilişkiyi bitiriyorsa hiç ilişkimin olmaması lazımdı. Saçma.
Çok önemli değil ama yanlış gördügümde uyarırım dogrusunu söylerim
Evet. Özellikle "misin" ve "şey" ek ve kelimelerini bitişik yazarsa soğuyorum..
Yoo hiç önemli değil. Seviyorsan okuma yazma bilmese bile yine seversin. O yüzden rahat ol.
Herkes tdk uzmanı olmuş ya 😅 bokunu çıkarmadıktan sonra sıkıntı yok
Bana tdk ezgi derler ama sevgilimin yaptığı imla hataları hiç rahatsız etmiyor beni 😄😄 sevgi böyle bir şey işte 😄
Umrumda olmaz. Onun karakterini imla kuralları belirlenmiyor sonuçta
Merhaba yerine merhaba yazanlara tilt olurum. İmla kurallarına takıntılıyım diyebilirim.
Ama gerçekten bu tutuluyorum imla hatası bilerek isteyerek yapılan bişey değil lakin bunu bastıra bastıra söyleyenlerin daha cok yaptığına eminim
Ben düzgün yazan biri değilim ama başta yazışını çok dikkat etmezsen karşıdaki ne diyo bu engelli diyebilir 🥰🥰
Kesinlikle önemli.
Eğer sen öyle diyorsan çok dikkat ederim balım. ❤️
Aşırı takılırım. Bende direkt o kişinin statüsü düşüktür.
arada ufak tefek hatalar olabilir ama abartı olunca soğuyorum
Kanka olmaz bence ben bu zamana kadar türkçenin anasını ağlatıyorum ama bi sorun olmadı :D
Saçma sapan tamam, ok, nbr yazmadığı sürece sorun olmaz.
araştırmanın linkini paylaşabilir misin?
Twitter 🤣
olsun yine de ekleyebilirsin. bakalım o nereden almış.
Bitirmek isteyene bahane coooook
Benim dofru yazdigim bir cumle yok
Takarım ben de. 😄
Hatasız kul olmaz
Evet ben bu konuda çok hassasım
Incelediği yerden kopsun
Buna takılan flört etmesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?