Bu tabi eşimi doğru seçmemle de alakâlı bir olay ama asıl öğrenmek istediğim bekârken yaptığım aktiviteler (dışarıda arkadaşlarımla dolaşma, konser vb.) sizce azalır veya hiç olmaz mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence yıldız yapılması gereken bir alıntı yapıcam
Evliliğe Dair
Derken El Mitra tekrar konuştu ve dedi ki: Ya Evlilik üstadım? El Mustafa da şöyle yanıt verdi: Birlikte doğdunuz ve sonsuza kadar birlikte olacaksınız.
Ölümün ak kanatları ömrünüzü dağıtıp savurduğunda birlikte olacaksınız. Eyet, Tanrı'nın sessiz belleğinde bile birlikte olacaksınız.
Fakat bırakın mesafeler olsun birlikteliğinizde. Bırakın dans etsin göklerin rüzgarları aranızda. Birbirinizi sevin ama aşkı pranga eylemeyin: Bırakın ruhlarınızın kıyıları arasında dalgalanan bir deniz olsun ask.
Birbirinizin tasını doldurun ama aynı tastan içmeyin. Birbirinize ekmeğinizden verin ama aynı somundan yemeyin. Şarkı söyleyip dans edin birlikte, eglenin, ama yalnız başınıza olun ikiniz de.
Hatta aynı müzikle titreseler de ayrı duran telleri gibi lavtanı. Yüreklerinizi verin, fakat teslim etmeyin birbirinizin eline. Çünkü bir tek Hayat'ın avucuna sığar yürekleriniz.
Birlikte durun ama yapışmayın birbirinize: Çünkü ayrı durur tapınağın sütunları. Hem birbirinin gölgesinde buyumez meşeyle selvi.
Çocuklara Dair
Bebesini göğsüne bastırmış bir kadın dedi ki, bize Çocuklardan Soz EL O da dedi ki: Cocuklarınız sizin çocuklarımız değil. Onlar Hayat'ın kendine duydugu hasretin ogulları ve kızları.
Onlar sizin sayenizde gelir ama sizden değildir. Sizinle birlikte olsalar da size ait değildir.
Onlara sevginizi verebilirsiniz ama dusuncelerinizi değil... Zira kendi dusunceleri var onların
Onların bedenlerini barındırabilirsiniz ama ruhlarını değil... Çünkü ruhları geleceğin evinde, sizin düşlerinizde bile ziyaret edemeyeceginiz o yerde yaşar.
Onlar gibi olmaya çabalayabilirsiniz, ama onları kendinize benzetmeye çalışmayın
Çünkü ne geri gider yaşam ne de oyalanır dünle. Sizler yaysınız, çocuklarımız da bu yaylardan fırlatılan canlı oklar.
Okçu sonsuza giden yoldaki hedefi görür ve okları tez gitsin, irak gitsin diye gerer sizi var gücüyle.
Okçunun elinde gerilmek mutluluk versin size; çünkü O sağlam yayı da sever, uçan oku sevdiği kadar.
Olur da seçtiğin adam özgürlüğüne karşı tacizde bulundu şu alıntımı da oku
Özgür olabilmek için çıkarıp atacağınız kendi özünüzün parçalarından başka nedir ki? Kaldırmak istediğiniz adaletsiz bir yasaysa, o yasayı kendi alnınıza siz yazdınız kendi ellerinizle. Onu hukuk kitaplarınızı yakarak veya üzerlerine denizleri boca etseniz bile yargıçlarınızın alınlarını yıkayarak silemezsiniz.
Ve tahtından indirmek istediğiniz bir despotsa söz konusu olan, önce onun içinizde kurulu tahtını ortadan kaldırın. Bir zorba özgür ve gururlu olanlara nasıl hükmedebilir, eğer onların kendi özgürlüklerinde bir zorbalık, kendi gururlarında bir utanç yoksa? Ve üstünüzden atmak istediğiniz bir yükümlülükse söz konusu olan, bu yükümlülük size dayatılmadı, onu siz seçtiniz.
Defetmek istediğiniz bir korkuysa, o korku sizin yüreğinizi mesken tutmuş, korkulanın elini değil. Gerçekte her şey, arzulanan ve korkulan, iğrenç olan ve aziz tutulan, kovalanan ve kaçmak istediğiniz her şey, varlığınız içinde devinmekte, sürekli bir yarı kucaklaşma halinde.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkekler genelde eşlerini kıskanır ve kız arkadaşlarıyla bile dışarı göndermek istemezler. (Bak göndermeler demiyorum, göndermek istemezler.) Sana tamam gidebilirsin derler ama çoğu zaman burnundan getirirler. Hele ki olgun bir erkek değilse. (Olgunluktan kastım yaş değil.)
Sen rahat yaşamaya devam etmek istiyorsan evlenmeyeceksin. Ama bir yuvan ve çocukların olsun istiyorsan evleneceksin. Birinden birini feda etmen gerekir. Sen armatörle de evlensen senin kafana göre gezip dolaşmanı istemez.
Senin de eşin olduğu zaman bu durumu anlayacaksındır. Sen de daha çok onunla vakit geçirmek isteyecek ve başkalarıyla buluşmalarına çok da iyi bakmayacaksındır. Onu erkek arkadaşlarından bile kıskanacaksındır. Sana tavsiyem doğru insanı bulduğunu hissettiğinde hemen çocuk yap ve onu asla bırakma. Çocuk evi meşgul eder. Çocuk yapmazsanız bu konular yüzünden hep kavga edersiniz.
Yorumlarda yazdığı gibi de kimsenin kölesi değilsin, bir işin olsa da olmasa da ev işlerini eşinle paylaşın ya da maddi durumunuz el veriyorsa yardımcı tutun. Mutlu bir yuva için senin yıpranmaman ve kendine iyi bakman lazım. Sen saçını süpürge edersen eşin kıymetini bilmez. Haberin olsun.
Çocuk olunca da çocuğa da beraber bakın. Eşin işten bile gelmiş olsa ona biraz da olsa zaman ayırmak zorunda. Bir çocuk sadece anneyle değil, babayla da büyür. İkisinin de ilgisine sevgisine, bakımına muhtaçtır.
Sen kendini ve çocuğunu sev. Gerisi hallolur.
615 Yorumla- +1 yıl
Söylemleriniz doğru olsa da bu durumun olgunlukla direk alakası maalesef yok. Mesela gece eşim dışarı çıksa ve dünyanın neresine giderseniz gidin niyeti bozmuş insanlar olur. E bu durumda başına bir şey gelse sen gittin cezasını sen çek diyemezsiniz. Yani evlilik olduysa o rahatlık iki taraf içinde biter. Bakın sadece kandın işin değil ili taraf içinde biter. Ha bu göreceli bir kavram bence rahat bozulması vs de değil aslında
- +1 yıl
@TOKAREV olgun bir erkek değilse direkt sert yapar bu konulardan kavga çıkarır anlamında söyledim.. ama olgun bir erkekse seni korkutmadan neden çıkmanı istemediğini sana anlatır ya da arkadaşlarınla güvenli bir yerde buluşmanın sağlar.. arada merak edip kontrol eder ne bileyim...
- +1 yıl
Çocuk evliliğin kaskosu mu?
- +1 yıl
@TOKAREV bi kereden bi şey olmaz diyordu aile bakanı zamanında
- +1 yıl
Tümünü okudum, çocuk ve kıskançlık kısımları hariç kalanına katılıyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir kaide kural yok arkadaşım ancak doğal olarak bu tarz aktivitelerin bir nebze azalır. çünkü eğer severek evlendiysen artık bu tarz aktiviteleri eşinle yapmak isteyeceksin. tabii ki arkadaşlarınla da bir şeyler yapacaksın ancak onlar da bir gün evlenecek ve onlar da artık eşleriyle takılmaya başlayacak. sen belki onlar için eşini yıkıp geçeceksin ama onlar kendilerine bir eş bulduğunda seni daha gözleri görmeyecek bu açıdan düşün:) bir de eşinin yapmasından hoşlanmayacağın birşeyi ona yapamayacaksın doğal olarak. o da erkek arkadaşlarıyla antalyaya tatile gitsin, bu sana iyi hissettiriyorsa tabii ki sana da karışmaya hakkı olmaz. ben evlenmeden önce çok sosyaldim, bir sürü ülke gezdim türkiye de zaten gezilmedik yer bırakmadım ancak benim esas arayışım bunları eşimle yapabilmekmiş. şimdi arkadaşlarımla yapabildiğim her şeyi eşimle yapabiliyorum. bara da gidiyoruz konsere de, farklı ülkelere de. bilmiyorum daha güzel hissettiriyor. arkadaşlarım da evlendi zaten onlar da kendi hayatlarına çekildi. o yüzden evleniyosan kocanla plan yap. tabii kafası sana uyan bir adamla evlen:)
00 Yorumla
Sağlıklı ve doğru olan, her türlü duygusal birlikteliğin içerisinde yer alan çiftlerin birbirinin yaşantısına ve özel alanlarına saygı duyarak hareket etmesidir. Bir insan bir insanı olduğu gibi sevebilme yeteneğine sahip insanlar partnerini sevdiği insan haline evrilmeye-değiştirmeye zorlalama ihtiyacı hissetmezler. Ayrıca ilişkilerin sağlıklı olanı çiftlerin birbirini desteklemesidir. Birbirlerinden önce yaşadıkları hayatlarına gereken sınırı kendilerinin çekeceğine güvenmeleri gerekir. Her ilişkide çiftler birbirlerinin sorumluluklarını üstlenirler. Bu sorumluluklar birbirlerine ve ilişkilerine değer katma, birbirlerine ve ilişkilerine bağlanma, olası çatışma ve sorunlarda uzlaşmacı olma, birbirlerinin alanlarına saygı gösterme, yaşam tarzlarına müdahaleci olmama ve baskıcılık, zorbalık gibi tutumları ilişkilerine yansıtmayacak şekilde olumsuz duygularını kontrol etmek gibi sorumluluklardır. Doğru insan olmadan doğru insana rastlanamaz kaidesine sığınarak doğru insan olduğunuzda sizi hiçbir şekilde endişeye ve güvensizliğe itmeyecek insanlar duygularınızı paylaşacağınızdan şüpheniz olmasın. Biz seçimlerimiziz :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
100Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence Evlilik sonrası bekârken yaşadığınız rahatlık veya özgürlük düzeyi, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Her kişi ve ilişki farklıdır, bu nedenle evlilik sonrası yaşam deneyimi de kişisel tercihlere, partnerinizin ve sizin beklentilerinize, ilişkinizin dinamiklerine ve hayat koşullarınıza bağlı olarak farklılık gösterebilir.
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sonrası bekâr hayatına devam etmek isteyenler bir zahmet evlenip de devleti meşgul etmesinler.
Bu zihniyette olan birinin "evliliğin" ne olduğunu bilmeyenlerdir. Topluma bu kesimden daha fazla zarar veren kimse yok.
Madem bekar hayatını yaşamak istiyorsun evlenme? Silah mı dayıyorlar?
Üniversite okurken, ben lisedeki derslere giricem, soruları cevaplıycam demek gibi saçma bir şey..
Evlisin kardeşim sen! Sorumlulukların var!
Sorumlu olduğun bir evin, bir eşin var.. Hatta evlatların olacak! Bunu gözü yemeyen lütfen iki saatlik oyun oynamak için evlenmesin. Evlilik o değil çünkü..
10 Yorumla
+1 yılrahatsızlıktan kastın üniden arkadaşım berkcan gelmiş maçk muçk öpüşüp hoş geldin arkadaşım diyerek eşinle tanıştırmsksa kusura bakma bekar yaşa sen öyle bir dünya yok ozaman onlarla devam edeceksin yoluna üniden arkadaşım Ceyda gelmiş hadi gel eskileri yad edelim diyipde dışarda başbaşa takılalım diyipde ceydanında etrafında epeyce bir ppiç sürüsü mevcutken birkaç yedek yapalım demeden evliliği başarabileceksen evlen ama yok üniden arkadaşım serhat romantik bir ppiçti diyim hala onla kaçamak yapayım diyeceksen kendinle başbaşa kal sağlık huzur ve sevgi ile kal 🌹🌹🌹
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO evlilik stresi bile insanı delirtmeye yeterli sen özgürlüğüm ve ya rahatlığım kısıtlanır mı diyorsun bence kesinlikle kısıtlanır hem Türkiye'de kişiler değil aileler evleniyor bir çok iş sana düşecek erkek genelde eve para getiren kadın da evi çekip çeviren misafirlerle ilgilenen temizlik yapan yemek yapan taraf oluyor bu çok büyük sorumluluk ve çok büyük fedakarlık demek ha aile evinde yapıyorsan alışkınsındır ama bu sefer sorumluluk 2x olacak hem kocana hem kendine yetmen lazım hele çocuklar da olunca bu sayı katlanacak kısaca büyük sorumluluk evlilik eğer ben yaparım diyorsan evlen yapamam diyorsan da boşanmaktansa hiç evlenme derim
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKocanın ailesiyle çok görüşmezsin zaten işten güçten bir araya gelmeye vakit olmaz ikiniz de çalışırsanız anca akşam eve girersiniz zaten çalışınca pek eve gelen misafir komşu olmuyor sadece çocuğa bakmak zor oluyor ben evli değilim ama evlenmeyi düşünüyorum sevdiğin insanla evin olması hayatını birleştirmen güzel şeyler ama bu işin maddi kısmı da önemli hepsi bir arada mükemmel olsun demiyorum parça parça olsa bile bir şekilde hallolur mesela ev hazır olmalı ama araba sonra alınsa da olur
Cevap sahibi+1 yılUzun yazdım kusura bakma canım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek 🌸
- +1 yıl
çok genellemişsin. şimdiki erkekler karısından daha çok ev işi yapıyor:D ben de aynı bu sebeplerden ötürü evlenmekten çok korkuyordum ama evleneceğiniz adamı siz seçiyorsunuz. mesela ben 29uma kadar evlenmedim karşıma baktım ki ev işini benimle paylaşabilecek bir adam çıktı çat evlendim :D kocam benden daha iyi temizlik yapıyor mesela, yani tercih sizin elinizde gidip ev hanımlığı bekleyen adamlarla evlenmeyiiiiiinnnn
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın iyi bir erkeği seçemez ki. Sen seçmiyorsun iyi bir kişiyi. Kişi seni seçiyor. İyi erkek zaten senden 1 düzine bulur. Sen de evlenmek için geri kalan 11 kişiyle savaşır durursun.
Kalitesiz niteliksiz elemanlar zaten atla desen atlar zıpla desen zıplar... öl desen ölür. Bu tiplerden çok şey mi var _? Evlenmeye lüzum dahi yok eve stoklayı ver 5-10 tane dolaba wc salona 😂😄
kısıtlanmak istemiyorsan 35 yaşına kadar bekle. Fakat 35 inde evlendiğin adam sana maddi yatırım yapmaz. Duygusal ilgi tam olarak veremez keza. Tüm erkekler bilir 30 lu yaşlarına kadar evlenmeyen kadınların 20 lerinde kucaktan kucağa dolaştığını ve en son ona geldiğini bu yüzden bir değerinin olmadığını hem içsel hem de zihinsel olarak bilirler bir iç güdü şeklinde orta düzey erkekler. Amip erkekler ztn onlarla 30 larında bile evlenmek istemezsin. Gerek yok ki evlenmeye gel diyince gelir git diyince gider 😆
09 Yorumla- +1 yıl
Doğru tespit ama 30 larına gelen kadın 20 lerinde kucaktan kucağa ne alaka be benim 50 yaşında bakire tanıdıklarım var ya da 30 larında bakir erkekler herkes deli gibi seks yapmıyor.
- +1 yıl
valla gayet kocamı kendim seçtim, her gelen evlilik teklifini kabul etmem gerekiyordu o zaman senin demene bakılırsa :D , belki ben biraz şanslıydım o olabilir ama seçim kadının elinde. sana değer vermeyecek, seni el üstünde tutmayacak adamı tercih etmemek senin elinde. bir de sen iyiysen iyi olan seni neden bulmasın ki? enteresan bir bakış açın var
- +1 yıl
aynen çok doğru. Ben de hep kendim seçtim yani birçok beğenen oldu ve var işte ben de seçiyorum sma sorun şu ki başta iyi gözüküyor yalan söyleyip rol yapıyorlar sonra gerçek hallerini görüyorsun ve kötü yani benim öyle oldu. Hani ya zaten ilişki istemeyen ciddiyetsiz tiplerdi ben direk bitirdim birkaç buluşmada ya da işte ciddilerdi ama leş yalancı kötülerdi işte başta iyi gösterdiler. Ben hala iyi kendime denk gelemedim ya sen nasıl buldun mesela.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine işte o seçmek olmuyor tabii ki benim de karşıma öyleleri çıktı ama sonuçta ne halt olduklarını gösterdiler. düzgün birisi karşına çıktığında anlıyorsun zaten sana kafanda soru işareti bırakmıyor. ona göre seçimini yapıyorsun işte
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine o beni buldu bu arada ben aramadım. hiç evlilik düşünen biri de değildim beni yaşantısıyla buna ikna etti iyi ki de etmiş yoksa ben ordan oraya savrulur giderdim
- +1 yıl
Ya ben evlilik hedefi olan biri değilim ama ciddi güzel uzun ilişki ve hayat arkadaşı istiyorum 27 yaşından beri. Önce gençtim öğrenciydim ve flört kısa şeyler bana yetiyordu ama artık öyle değil. Aile evinde mutsuzum genel hayatta da yalnız hissediyorum ondan bir partner istiyorum yani arkadaş sevgili olarak ve evliliksin de evli gibi yaşamaya karşıyım öyle yıllarca aynı evde. Bence önce bir denenir birkaç ay ve uyumlu ise evlenilir yani evlilik öncesi deneme olarak aynı evde yaşanır. Son eximle öyle yaptık mesela ben istemedim ailesini ve kendisini sevmedim sorunları çok vardı mesela bitirdim yoksa evlenecektik.
- +1 yıl
Beni de öyle ciddi temiz düzgün bir erkek bulsa sevsem ben de evlenirim yani ama işte karşıma hep sorumsuz yalancı bencil cimri erkekler çıkıyor yani hepsinde hepsi olmasa da bunlardan bir tanesi oluyor ve olmuyor.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine evlilik cidden öyle karar verilir bir şey değil buna ikna edilmek gerek. o kişi karşına çıktığında seni ikna edecektir zaten evliliğe senin bir şey yapman gerekmiyor
Cevap sahibi+1 yılTecavüze uğramak denilen şey bu olsa gerek 😑 8 yorum 😴 Bunu biz yapsak savcılığa gidersiniz. 🚓
+1 yılNormal tabi azalması bu iki taraf için de geçerli. Ancak eğerki doğru ve düzgün birine denk gelirsen onunla güzel zaman geçirirsin. Ayrıca eşler birbirine özgür zamanlar bırakmalı. Tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum iki taraf da arkadaşlarıyla zaman geçirmeli birbirini bıktırmamalı
20 YorumlaYani bunu sende tahmin edebilirsin. Mesela evlendin ve biz arkadaşlar ile akşam çıkacağız veya konsere gideceğiz. Eşinde tabi kafana göre takıl demeyecek. Bunu diyen adamında başka bie hayatı olduğu kuvvetle muhtemel. Gidilecekse de eş işe gidilir. Öyle rahat bir hayatı çoğu evlilikte görmek çok zor
10 Yorumla
+1 yılKadın arkadaşlardaki bu rahatlık isteme olayını anlayamıyorum. Evlilik bir olma, hayattaki tüm sorumlulukları paylaşmaktır. Sen yemek yapıyorken erkek yatıyorsa o erkeğin sorumsuzluğudur. Ha çalışmayan bir kadınsındır o zaman erkek dinlensin sonuçta tek çalışan. Ama ikinizde dışarda yorulmuşsanız o halde burada olması gereken her iki tarafında sorumluluklara beraber el atmasıdır. Evlenmek isteyen kızların diğer sorunu da kariyer meselesi. Yahu nedir bu kariyer takıntısı arkadaş. Evlendiğinizde size kimse kariyer yapmayın oturun demiyor. Sanki erkeğin kariyeri yok mu? Herkes kariyer yapıyor. Bu tür şeyleri çok çok üstüne basarak konuşmamalı. Bir insan çalışıyorken işi bırakabilir veya çalışmazken çalışabilir. Hayat değişkendir sürekli önemli olan iki tarafın saygı, sevgi, hoşgörü kısaca değerlerinin tutmasıdır. Geriye kalanlar konuşularak halledilen şeyler. Sürekli olmadığı ve eşi aksatmadığı müddetçe kadın arkadaşlarıyla (erkek zinhar olmaz) gezip eğlenebilir.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik ile bekarlık çok çok ayrı şeyler bunu fark etmeyen hiç evlenmesin bi zahmet, evelenince hayatına birçok kavram olgu yerleşir, rahatlık derken evlenince bekar gibi takılamazsın, evlenince bekarkığın rahatlığını evliliğin rahatlığına tercih etmiş sayılırsın, artık karar verirken kendi adına karar vermen diye bir şey kısıtlı olabilir, ortak kararlar ve ortak bir hedef vardır artık, bunları öğren düşün ondan sonra evlen
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılİlla ki azalır bekarken sadece kendine karşı sorumluluğun varken evlendikten sonra hem kendine hem de eşine karşı sorumlulukların olacak. Eşin için de aynı şey geçerli bir de çocuk olduğunu düşün hem eşine hem çocuğuna hem de kendine karşı sorumlulukların olacak.
00 Yorumla
+1 yılKimse evliyken bekar rahatlığı beklememeli! Bu gerçekçi olmaz
sen artık başka bir insanla bir hayat paylaşıyorsun ve bunun sorumlulukları var. Her akşam çıkmazsın da haftada iki haftada bir gidersin. Sen çakıyorsan adam da elbette bu hakkı ister. Senin de bunu dert etmemen gerekir.
00 Yorumla
+1 yılEşine bağlı. Yalnız şunu da aklınızdan çıkarmayın evlilik sorumluluktur. Her zaman kafana göre arkadaşların ile gezmeye etkinliğe gidemezsiniz eşinizle de gidersiniz o ayrı bir şey. Ancak dediğim gibi canım sıkıldı arkadaşlarla bi konser yapıp gelicem kocişkom diyemezsiniz yani. Ha eşiniz saftirikse o olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Eşini ne kadar geniş imkânlar sunan rahat biri olarak seçersen seç evlilikten sonra konforun azalır. Aile bir kurumdur ve sen bu kurumda bir çalışan oluyorsun. Gerçek hayatta, geçim kaygısını tamamen bir kenara bırak, çalışmıyor olman ile bir kurumda çalışıyor olman arasındaki fark gibi düşün.
00 Yorumla
+1 yılKızım sen kendini köpek mi arıyorsun kocam mı arıyorsun Ee o zaman kendine bir tasmalı köpek al gezdir yanında aynı Allah Allah aktiviteler azalacakmış bilmem neymiş Sen kocana mı bağlı kalacaksın yoksa sağa sola mı bağlanacaksın yoksa kocanı köpek mi yapacaksın biber sürerim mı yapacağınız işi ha
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBence azalır. Artık istediğin gibi canın her istediğinde çıkıp dışarıya falan gezemezsin. Yani bekarken gezdiğin dolaştığın gibi gezemezsin artık. Çünkü artık büyük bir sorumluluk sahibi olmuş oluyorsun. Bekar bir kadın ile evli kadının durumu ne yazık ki aynı değil. Bekarken daha rahatsın her zaman evlenince öyle değil ne yazık ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyice bitmez ama biraz azalır, sonuçta eşin haklı olarak konsere arkadaşlarınla değil de birlikte gidelim ister. Kim olsa aynı şeyi ister sen de evlenince eminim ki eşin biz bu akşam erkek erkeğe konsere gideceğiz dese birlikte gitsek daha iyi olmaz mı derdin :)
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra bir şey yaparken eşini de düşünerek hareket edersen hiç bir sorun olmaz
. gittiğin yerleri haber vermen yeterli.. evlenince de sonuçta başka bir gezegene gidip orada izole bir yaşam yaşamayacaksın.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılRahatlık = sorumsuzluk şeklinde ise kötü..
Evlenince bazı sorumluluklar gelecek eşini doğru ya da yanlış seçemezsin sonuçta her insanın benzer eğilimleri olacaktır onemlinolan ahlaken surec yönetebilecek kişilerdir00 Yorumla tabi canım ne demek aynı şekilde devam edebilirsin hatta canın çektiğinde sağda solda arkdaşlarında yatabilir sevişebilirsinde sonuçta çok modern deyyus gençlerimiz yetişti karılarını ksıkanmayan paylaşımaaçık falan...
03 Yorumla- +1 yıl
niye ne alaka? yazıda biriyle sevişmekten mi bahsetmiş ne anlatıyorsun sen? aptal algılarınızı ve ithamlarınızı kendinize saklayın
- +1 yıl
@minatozakiii devekuşu olup kafayı kuma gömemeye gerek yok çık sokağa mekanlara bak ne demek istediğimi anlarsın...
- +1 yıl
ee sen eşine güvenirsin zaten seni aldatacak hali yok ya
- Aşk İlişkileri konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılAslında evlenmek özgürleşmek iki bedenin tek bütün halinde özgürleşmesidir ama günümüz şartlsr ve kişisel yapılara göre de değişiyor ona göre cevabı belirlenir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 981 cevap paylaştı. Maalesef ben arkadaşlarımla bile görüşemiyorum. eşinin aile yapısı ve beyni ve dünyaya bakışı ile alakalı. Onunla bunları baştan konuş. Sonrası pişmanlık çünkü :(.
10 YorumlaAzalır tabi herkesele araba mesafe girer, çünkü sen o mesafeyi koymazsan eşinde arkadaşlarına ve dışarıya karşı mesafe koymazsa o zaman evliliğiniz çatışmaya dönüşür
00 Yorumla
+1 yılNe kadar rahat biri olsa da yine de eşin evdeyken gecenin bir vaktinde konserden dönmene müsaade etmez
10 Yorumla
+1 yılKocan olucak adam nasıl olur bilemem senim gibi biriyse sorun olmaz değilse zaten ilişkide yürümez anlarsın zamanla
10 Yorumla
+1 yılBir düzenim olsun dedim evlendim. Huzuru, Rahatlığı ve düşünce yapımı kaybettim ben.. ( Daha neler neler )
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı.
+1 yılValla ben evlensem de konserlere giderim çünkü aktiviteler yapılmalı evliyken de operaya tiyatroya gidilebilir.
00 Yorumla
+1 yılYa bazı erkekler anlayışlı oluyor ama bazıları kısıtlayıcı tamamen senin seçeceğin partnerinle alakali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatını birine Adıyorsun ve bundan mutluluk duyuyorsun
olayın temeli bu …. evlendikten sonra eşinle daha da rahat bir hayat kurabilirsin…dünyayı gezebilir daha özgür daha rahat bir yaşam kurulabilir bence
00 YorumlaEvlilik sonrası plânlar iki kişilik olur Eşinla beraber, ya da eşinin rızasını alarak. Hayat olduğu gibi değisir...
00 Yorumla
+1 yılbenimki azalır başkasını bilemem
evlendikden sonra esimle vakit geçirmek isterim kurdum bir sürü hayal var00 Yorumla
+1 yılİster istemez azalacaktır, evlilik sorumluluklarından lakin yine de istedikten sonra yapma şansın olacaktır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sorumluluk demektir her kafanıza esince istediğinizi yapamazsınız konser gezi tatil bunların içerisindedir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir yerden snra eşin seni hiç kısıtlamasa bile, psikolojik ve duygusal olarak birlikte hareket etmeye başlıyorsunuz.. Eğer eşin bu tarz aktivitelere pek sevmiyorsa sende uzaklaşabiliyorsun.
00 Yorumla Evlendiğinde tek gerçek
Hayatının kısıtlanmasıdır.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Valla bekarken gittiğin yerlere zor gidersin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu evet eş seçimiyle de alakalı ama genelleme yaparsak evet biraz azalır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı. Evlilik ve bekarlık birbirine zıt iki olaydır boşuna dememişler bekarlık sultanlıktır
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bu eş adayına bağlı. Yanlış insan hayatını karartırken doğru insan sana cenneti yaşatır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılkimi seçersen seç gün 24 saat eskisi gibi sana zaman kalmayacak
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 362 cevap paylaştı. Evli biri olarak soruya cevaben yazıyorum. Evet azalır gerçekler maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvliligin ilk 2 yili bebek yapma zaten, Evlendiyin insani, aileyi tani istedigin hayati yasarsin. Kendine uygun yasam tarzina uygun birini secmek en onemlisi.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmaz bekarlık döneminde olan rahatlık ve konfor evlilik döneminde olmaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evlenince daha çok çalışmak zorunda kalacaksın hele bir de çocuk olursa kendine zaman ayıramazsın
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra önceki gibi bekar hayatı yaşama heveslisi olan dangalaklar evlenmesin
02 Yorumla- +1 yıl
@Cyyceyda Tencere Kapak birisini bulabiliyorsa Yaşasın Tabii yavrum
Yani ister istemez bekarlığında ki o rahatlığı bulmassın o özgürlüğü
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Z kuşağı alılştığı o rahatlığı hiç bir yerde bulamaz
00 YorumlaEşini doğru seçersen daha çok çoğalır, beraber gezer tozar eğlenirsiniz diye düşünüyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılDoğru kişiyle evlenirseniz azalmaz bence ve azalmamalı da
00 Yorumla
+1 yılAzalıyo. Baya baya azalıyo hemde. Bekarlık hayatını cok ararsın
03 Yorumla- +1 yıl
@tostyapar o anlık çözülüyo o konular ama sonra temcit pilavı gibi gene önümüze geliyor
+1 yılBekarken hiç rahat değildim evlendim rahata çattım bazen tam tersi olabiliyor.
00 YorumlaAzalir. Esin izin verse bile evlenince sorumluluklar artiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk sahibi olduğun için ister istemez çoğu şeylerden feragat edeceksin..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 504 cevap paylaştı. Bunlar da eşine bağlı. Bir çok şeyi birlikte yapsanız da syrı da takılabilirsiniz
00 YorumlaEvlilik insanı tabiki kısıtlar sorumluluk yükler ama bu demek değil hiç çıkamazsın gezemezsin. En önemlisi de doğru kişiyi seçmek eğer iyi bir eşin olursa hiçbi şeyden geri kalmazsın fakat yanlış kişiyle yolunu birleştirirsen vay haline
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen erkeklere Türk kızlarıyla evliliği pek tavsiye etmiyorum. Çünkü Türk kızı çoğunlukla sorun yumağıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorumluluklarin var cokda rahat olamazsin eve gelis saatini ayarlaman lazim sonucta esin gelck yemek yapcan kimi zaman cikamicaz temizlik yapman gerekcem eve ütü filan illla bi ugrasin isin olcak evde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemek, temizlik, çamaşır gibi aktiviteler hiç bitmez:) Bu aktiviteler sadece sende olursa dışarıdakiler biter.
00 YorumlaElbette seçtiğin kişiye bağlı. Aktivitelerini yine yaparsın. Güven varsa darlamaz seni. Ama ciddiyetin verdiği bi ağırlık var. Bunu sen kendin yapıyorsun zaten. Birinin artık evlisin demesi saçmalığına gerek kalmıyor.
00 Yorumla
+1 yıleger dogru insansa evlenicegin kisi buna karismaz senin de arkadaslarin var ve istedigin gibi disari cikmakta ozgursun o da oyle hatta bazen o da gelebilir senle sende gidebilsin eger asla izin vermiyorsa boyle seylere uzaklas askom yani 🫶🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendin gibi birini bulursan daha da ozgurlesirsin
10 Yorumla- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri