Bir gün de kadınlar atsın yahu! Neden atmıyorsunuz hanımlar? Azıcık el atın şu işe 😂 İlk adımı neden sadece erkekler atar?

Bir gün de kadınlar atsın yahu! Neden atmıyorsunuz hanımlar? Azıcık el atın şu işe 😂 İlk adımı neden sadece erkekler atar?

Genelde o şekilde toplum düşündüğü için ama kızlarda atıyor ki günümüzde. mesela yakışıklı erkek gördükleri zaman direk peşlerinden koşarlar.. ama yine de Bu tür bir genelleme, kültürel, toplumsal ve cinsiyet normlarının etkisi altında olabilir. Bazı kültürlerde veya toplumlarda erkeklerin ilk adımı atması beklenen bir davranış olabilir. Ancak günümüzde pek çok ilişkide kadınlar da aktif bir şekilde ilk adımı atma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. İlişki dinamikleri, kişisel tercihler ve toplumsal beklentiler kişiden kişiye farklılık gösterir. Önemli olan, her iki tarafın da rahat ve mutlu hissettiği bir ilişki dinamiği oluşturmaktır. Kimin ilk adımı atacağı veya atmaması tamamen bireylerin aralarındaki iletişim ve anlaşma sonucunda belirlenmelidir.
İlk adımı sadece erkeklerin atması fikri toplumsal normlar ve geleneklerle ilişkilendirilebilir. Geçmişte, toplumlarda erkeklerin genellikle daha girişken ve aktif olmaları beklenirdi. Bu nedenle, flört veya ilişki başlatma gibi durumlarda da erkeklerin adım atmaları yaygın bir uygulamaydı.
Ancak, toplumlar zaman içinde değişti ve cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla farkındalık oluştu. Günümüzde, ilişki başlatma veya ilk adımı atmada cinsiyet ayrımı yapmak yerine, her iki cinsiyetten insanlar da eşit şekilde adım atabiliyor. İlişkilerde ve flörtte, her iki tarafın da eşit sorumluluk taşıması ve iletişim kurması önemlidir.
Neden olacak kadın erkek hukuki olarak eşittir ama sosyal anlamda hiç bir zaman eşit olmamıştır olamaz da çünkü toplumumuzun yüklediği şeyler var. İlk adımı erkek atmalı, kadın bir şey anlatmasa bile erkek neye ihtiyacı olduğuna ve ne düşündüğünü anlamalı. Niye çünkü erkekler telepattır. Akıl okuyabilirler. Hep ilk mesajı erkek atsın diye bekleyen kız bilirim. Flörtümdü. Sonra peşimden koştu. İlişkileri ve sevgiyi o kadar oyun ve stratejik hale getirdik ki içinde duygu namına bir şey kalmadı.
Bence kadınlarda atmalı diye düşünüyorum ben. Erkekler atıyor genelde ilk adımı ama bence kadında atabilir bunda kötü bir durum olmadığını düşünüyorum ben. Yani ilk adımı atan kadında olabilir bence bunda herhangi bir kötü durum olduğunu düşünmüyorum şahsen ben. Ben seviyorsam ilk adımı atarım asla bundan ne utanırım ne de sakınırım.
Cevap
19Cevap
Kendisine yürümeye çalışan kadın hakkında kşr diyeni çok gördüm.)) Basit göreni iki gün takılır yol veririm diyeni de..
Bunu soruyu kendinize sorun.
İlk adımı atan kadınlar var. Fakat erkeklerden fırsat kalmıyor bence ve kadınlar daha garantici bu konuda tam emin olmadan ilk adımı atmayı tercih etmiyorlar.
Kadın atınca değeri olmuyor o yüzden
İlk adımı atmaya baştan kadın erkeği teşvik eder erkek bunu dile getiren taraf olur. Zaten kadın olayı o raddeye getirir, kadının bir bakışında olay başlar ve biter. Erkek sadece mevzuyu seslendirir.
Peki Red edilen erkek ler neye göre hareket ediyor sence
Her kadın ve erkek iletişimi birbirine özeldir her reddedilişin dinamiği de öyle. Konuyu sadece o kadın ve erkek arasındaki frekansa göre değerlendir lütfen.
Teşekkürler 😎
Hep ben attım... ben demesem bugün kocamla evli degildik. 4 sene ayni sinifta okuduk uni. de adam seviyor da yani belli. Okul bitecek memlekete döneceğiz hala susuyor. En son dedim baslarim ulan bu işe... ama işte hep ben, hep ben... bu sefer de alisiyorsunuz simariyorsunuz... ben demeden bir sey yapmiyor adam...
🤷♀️😅
Ayni 8 sene bir yerde okuduk şimdi uni bitiyor iletişimimiz var. Önceleri hep onu bekledim yazmadi sonra senin gibi ben
de yazmağa başladim. Son kez yazdigimda 15 saat sonra cevap verdi sonra hic yazmadim. Şimdi 2 kere o yazdi hem de durduk yere son kez yazdiginda iliskisinin olmadigini soyledi Hiç anlam veremiyorum istiyormusun istemiyormusun. Şanslisin karşindaki olgun biriymiş mutluluklar🌸
Kızlar atınca değersiz hissettiriyorsunuz o yüzden
Toplum böyle alıştığı için
Gerçekten bakıyorum Erkekler neden artık çıkma teklif etmiyor Erkekler neden artık sahiplenmiyor yani demek ki zihniyetlerde öyle bir kalıplaşmış ki her şey erkeklerden bekleniyor Gerçekten bunun değişmesi lazım ve değişiyor gördüğüm kadarıyla çok güzel
Artık erkekler kendilerini geri çektikçe her şeyi kadınlar yapmak zorunda kalıyor
Bence bu mükemmel bir şey ✌️
Sen hiç spermlere koşan yumurtalık gördün mü 😂 spermler yumurtalığa doğru koşar ve tutunmaya çalışır 😂 oyuzden kadının ilk adımı atması doğasına aykırı bir durumdur...
Konuya bilimsel yaklaştım 😂😂
Çünkü kızlar atınca siz havalanıyorsunuz kendinizi bir şey sanıyorsunuz. O egoyla da sonra kızı üzüyorsunuz genelde.
Yoo hiç de bile
@Ömerr61 %100 haklısın
Evet ben atamam, karşı taraf atacak 💅🏻 zaten kadın-erkek eşitliği diye diye artık hesabın tamamını da ödemiyor erkekler. Napıcaz biz ya 😬🙄😂
Ümüğümüzü kuruttunuz daha ne yapacaksınız reglınızı bile çekiyoruz gelişi kendisi gidişi bir hafta serbestlik var.
@Catutigernos Ay çekeceksin tabi, çekmeyen erkekleri idam kanunu gelsin sjsjsj 😬😂
Yoo çekmeyeceğim niye çekeyim siz bizi çekin biraz da :D
@Catutigernos Niye siz tesbih misiniz çekelim aaaa 😏😃
Sizi çekecekmişiz öyle demiştin siz tesbih misiniz bu durumda :D
@Catutigernos Yooo, biz mücevheriz 🤪
mücevher çekilmez bir yanlışın var :P
@Catutigernos siz çekmiyceksiniz vazgeçtimz başınızın üstüne taşıyacaksınız 😜
tepeme çıkacaksın yani tepem atarsa o zaman görürüm
@Catutigernos bende de kelleni kesip atarsam onzaman görürüm sjsjjs
O zor biraz 🙃
Bu benim için geçerli değil de çogu kadın ilk adımı atarsam dünden razı çantada keklik diye düşüncenizi sanıyor ondan
Erkekler yaradilislari geregi avcı konumundadir o yüzden çabalamadan elde edileni pek onemseyip değer verdiklerini düşünmüyorm. Olsa da kısa süreli
Bana göre bu konuda ilk adımı kim attı kim atmadı olayı yoktu aslında lisedeyken bir alt sınıftan çocuğun birine açılmıştım o kadar patavatsızım ki arkadaşları yanında gidip seni seviyorum uzun lafın kısası çıkalım mı dedim. Flört ettik çıktık ama o kadar havalanmış ki çocuğun bende bidaha ilk adım atmam dedim.
Bu ilk adım olayı tamamen bilim dışı ciddiyim...
Normalde bi kız teklif edince hicbi sorun olmaz tanimadi birine..
Fakat erkek edince hemen abaza sapikk yok taniyorummm ayollll sizi muhabbeti..
Bence ilk adimi kadinlar atsin..
Hic deilse dayak yeme olayi yok onlarda...
😄😄😄😄
Bunun aslında geçmişten gelen bir hikayesi var ama bence sahiden kızlar adım atmasın ya. Saçmalıyorlar
İlk adımı kadın atarsa basit izlenimi veriyor çünkü. Ayrıca böyle şeyleri erkek yapar daha romantik
Çünkü bir daha adım atmıyorlar en azından ilk adımı atsınlar. Sonra tüm çabayı kadınlardan bekliyor çoğu erkek
İlk adımı kadın atıyorsa kesinlikle kullanmak sonrada işi bitince bırakmak için atıyordur tecrübeyle sabit. Tabi yanına kâr kaldımı kalmadı.
Ben asla adım atamam karşı taraf kafama yattı ise 1 adımına 10 adım giderim ama ben asla adım atmam
Ay atarım amaa elim kolum kalkmıyo inanırmısın 😂😂
Attım ama dönüş olmaıd ortada kaldım bencede erkekler atmalı
Ne hissettiğimizi anlamışsımdır en azından 😆😅
Bunu bnde düşündüm ama ilk adımı kadın atınca olmuyor deneyimle sabit erkekler kendini bi yüceltiyor sanki peşinden yılllarca koşmuşcasına gerek yok böyle şeylere diyerek adım atmayı bıraktım 😂
tamam çocuğu ve ev işini siz yapın, herşeyi üstleniriz biz onuda üstleniriz no problem
İlk adımı attığım oldu reddedildiğim de oldu geçmişte
Çünkü bizi adim attığımıza pişman ediyorsunuz da ondan.
Komşu kızı ilk adımı attı ben o ara başka birini beğeniyordum hevesi kırılmasın diye karşılık vermedim. Şuda bir gerçek ilk adımı karşı taraf atınca biz erkeklerin çoğunun kıçı kalkıyor.
İlk adımı hep ben attım. Gelenekselci kızlara denk gelmiş olabilirsin.
Bi' çekim hissedersem adım atarım karşındakini beklemem. Kaybedecek zamanım yok.
Onu bunu bilmiyorum ama tam tersi olunca işler sarpa sarıyor düzeni bozmamak lazım
Bozmayalım o zaman :) Nasılsın?
Erkeklerin eril enerjisi düşük olur oyüzden kadınlar atmamalı
Tabular yıkılmadığı için
İki seçenek var, ya adım atılacak kapitalin yok ya da karşındakiler cesaretsiz. Sorudaki “sadece”yi, “çoğunlukla” ile değiştirseydik daha mantıklı olurdu.
İlk adımı sadece erkekler atmaz
Öyle olsaydı ben açılmazdim her adım atılacağı zaman ben adım atıyorum
Erkekler atmiyorki şimdiki erkekler kadindan bekliyor. Bazilari oyle kadinlari güçlü ne istediğini bilen birey gibi görüyor bazilari cepde
Kız olarak attıkta ne oldu kaç yıl süründüm vallahi billahi yapıstım kaldım bide istemiyo platonik olduk emi al sana aşk meşk boktan işler
Bi onu yapıyorsunuz zaten onu da kadınlara itelemeye çalışmayın
Niye ayıp olsun erkekler başka ne yapıyor
Sanki yapıyorsunuz onu da yaptırana kadar gözümüz çıkıyor
Aynen bir değisiklik olsun kadinlar gelsin ilk onlar duygularini belli etsinler ilk onlar sirnassin 🤣
Çünkü her erkegi diz çöktüren bir kadin vardir.
Hee Kadınlar Atmaz. Erkek Atması LÂZIM ilk adımı da. Bazı durumlarda Kadın da Atıormuş bu adımı.
@denizayse_54 evet
ben atarım aslan burcuyum ama ne yazıkki öyle biri kalmadı artık:)
Kadın atarsa kolay lokma oluyo
bir kere de şu eril özellikleriniz dışına çıkmayın aqq
Geçmişten gelen bir gelenek işte biz nereden bilek
Dişi olan kadın çünkü
Uygun olan o dur
Toplumda hoş karşılanmıyor
Erkeğin yükü ağır
Comert olduklari icin
İlk adımımızı hakeden olmadı şimdiye kadar
Öyle ezberletilmiş
Ooo ben kaç adım attım 😅
Bir işi de kendiniz yapın bizden beklemeyin yaw 😂