Oysa her şey nasıl güzel başlıyor değil mi? Heyecan, özlem, hep bir arada olma gayreti... Peki neden yıllar geçtikçe evlilikler monotonlaşıyor? Neden "Bu kişi benim için doğru kişi değilmiş" diyoruz. Kadın ver erkek olarak neleri yanlış ya da eksik yapmaya başlıyoruz? Neden baktığımız yüzde eski güzellikleri görmüyoruz? Neden aynı evlerin içinde yabancı oluyoruz? Bu dinamik sürekli canlı tutulamaz mı? Bunun örneği var mı? Yıllar geçse de ilk günkü gibi olmasa bile en azından o sevgiyi, aşkı, saygıyı koruyabilen çiftler var mı yoksa her şey bir maske mi? Sosyal medyadaki örnek ailelerin kaçı gerçek? İlk kadın mı vazgeçiyor yoksa erkek mi? Sadece aidiyet duygusuyla, düzenim bozulmasın mantığıyla, alışkanlık olan bir aradalıkla bir evlilik yürür mü? Bu böyle gitmez derken kadına ve erkeğe düşen sorumluluk ve çaba nedir?
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Monotonlaşan evlilik yürür de, sizin sıkıntılarınız monotonluktan değil. Hemen hemen bütün evlilikler zamanla monotonlaşır. Bu anormal bir durum değil. Aşkın yerini saygı ve sevgi alır. Ama, o ilk baştaki heyecan kalmaz. Sevgiliyken yolun karşısında gördüğünüzde heyecanlandığınız, içinizi kıpır kıpır eden, kalbinizin yerinden çıkacakmış gibi çarpmasına sebep olan kişiyi, her sabah uyandığınızda yanınızda görünce heyecanlanmadığınızı farkettiğinizde, aşk bitmiştir. Ama onun teline zarar gelmemesi için elinizden gelenden fazlasını yapmaya çabalarsınız. Sevgi ve saygı bitmez. Sizde sevgi de saygı da azalmış. Doğan Cüceloğlu'nun deyimiyle "Mış gibi" yapmaya başlamışsınız. İnsanların çoğu ( Özellikle erkekler) evlilik hayatının konforlu olduğu ve bir gün biterse, konforun da biteceği algısıyla yaşar. Durumdan memnun değilse bile bunu devam ettirme çabasındadır. Eşinizin düşüncesinin bu olduğunu tahmin ediyorum. Aslında erkekler yaratılışları gereği monogamiye pek uygun değildir. İnsan olmanın gereği bu durumu kabullenirler. Doğru olduğunu düşündüklerimiz neye göre doğru? Bu da ayrı bir tartışma konusu.
Sizin evliliğiniz, sadece sizin çabalarınızla devam ediyor. Eşinizin arada sizi iyi hissettiren davranışları kendi konfor alanını kaybetmeyi göze alamamasıyla ilgili. Ama bunun tersini sağlayacak çok davranışı olmuş. Tartışmalar, kötü sözler hatta fiziksel olumsuz davranışlar... Bir insan bir hatayı yaptıktan sonra af dileyip ardından tekrar yapıyorsa af dilemek de anlamsız kalır. Sizin bu durumda eşinize karşı sevginizin azalması çok doğal. Bu durum çok sayıda olumsuzluğu da tetikliyor. Önceden dokunduğunda sizi tahrik eden bir insanla cinsel birliktelik yapmak bile içinizden gelmez. Olay sadece göreve döner. Kim ne derse desin, cinsellik hayatın önemli bir parçasıdır ve eksikliği ciddi problemler yaratır.
Ben ve eşim 25 senedir evliyiz. 2 yıl önce yaşadığımız şehri değiştirdik. Şimdi İzmirdeyiz. Bu değişiklik daha iyi geldi. Benim eşim de çoğu kadın gibi kendisine çiçekler, hediyeler alınmasını sever. maalesef ben bu konuda biraz eksiğim. Ama burada bunu dert etmemeyi öğrendi. Miley Cirus'ın şarkısında dediği gibi kendi çiçeğini kendisi alıyor. Tabi bazen ben de alıyorum. Arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçiriyor. Ben bunu dert etmiyorum. Bazen de beraber takılıyoruz. Yürüyüş yapıyoruz. Geziler yapıyoruz. Eskiden kordondaki mekanlara ben gitmek isterdim. O istemezdi. Şimdi arada meyhaneye gideriz. Neredeyse Club tarzı yerlere de gidecez. Ama bu bizim dünyamız. Her evlilik kendi dinamiklerini içerir. Biz birbirimize olan sevgi ve saygımızı yitirmedik. Monotonluk mu? Tabi ki var. Benim ya da eşimin birbirimizden beklentilerimiz tam anlamıyla karşılanıyor mu? Hayır. Bunun için evliliği sonlandırmak bizi daha mı mutlu edecek? Kesinlikle hayır. O zaman, eksiğiyle bu hayatı yaşamaya devam. Çabamız daha iyi yapabilmek için. Sizin evliliğiniz bunu başaramamış ve bitecek gibi görünüyor. Bence bunu kabullenip, kendinizi daha fazla üzmeyin. Hiç olmazsa sağlığınızı bozmayın. Yeni bir hayata başlamak sizi bu kadar korkutmasın. Belki de daha iyi hissedersiniz. Sevgiyle kalın...
23 Yorumla
Soran+1 yılBen daha önce hiçbir yerde bu kadar güzel yorum okumadım. Öncelikle kendinizi açıp örnekleri bizzat kendi hayatınızdam verdiğiniz için ve akıcı anlamlı bunca cümleyi özenle yazdığınız için çok teşekkür ederim. Evet ben çok çaba verdim. Her yolu denedim, her makaleyi okudum, her videoyu izledim, içimde resmen bir duygu labaratuvaru kurup her gün yeni bir formül denedim. Konuşmak girişimlerim her defasında "Sürekli benden şikayet ediyorsun, ne yapsam sana yetmiyor" cümleleri ile karşılık buldu. Hayır senden şikayet etmiyorum, hayır yapmıyorsun deniyorum diyerek sürekli kendimi savunmaktan yoruldum. Her gece uykusuzluk çekip ertesi gün migrenle savaş vererek yıllarım geçti. Çirkin miydim asla; beceriksiz mi peki gülerim buna; ya ilgisiz mi , bana çoğu arkadaşım sen cenaze evinde ölü oynatırsın derdi. Bazen içimde beş on kadından müteşekkil bir ordu olduğunu düşünürdüm. İlk savaşım TV karşısında uyuma yatağına gel demekle başladı. Hem de evliliğin ilk yılında. Çocuğu bahane etti, sürekli onu yanına alıyorsun dedi, oysa çocuk uyuyunca götürüp koyuyordum yerine ve asıl bu durumdan şikayet etmesi gereken bendim. Çünkü sabaha kadar uğraşan da bendim. Ne yaptıysam yatağına gelmedi, yorulup uyuya kalıyorsun ne kadar mesele ettin deyip her defasında kavga çıkmasında sebep oldu. Sonra kabullendim, olsun evde olsain8da nerde yatarsa yatsın dedim ama her gece üzüldüm. Böyle bir sona geleceğimizi biliyordum, hissediyordum ama bunu ona anlatmaya çabaladığım her defasında da geri püskürtülüyordum. Cinsellik konusunda söylediğinize katılıyorum. Bu da sorundu bizim aramızda. Hiçbir zaman beni öyle deli gibi arzulamadi. Neden yapılmıyorsun dediğim zaman böyle şeyleri kadın yapar dedi.
Soran+1 yılTarzım olmadığı halde çamaşırlar aldım, mumlar yaktım, hayır, olmadı. Yine ayda bir defa oluyordu. Artık çok fazla kafaya takıp sürekli bu durumu düşünmeye başladım. Gidip istemek de artık ağır geliyordu. Bir dönem nemfoman olduğumu bile düşünüp üzüldüm. Bir düşünün taraflardan biri sürekli talep ediyor ama diğeri hep bir bahane ile kaçıyor ve bunun adına da yorgunluk, iş stresi ya da bana yetememek diyor. Agladim, yıllarca hem ağladım hem asıl meseleyi anlatmaya çalıştım. Sen yetiyorsun ama duygularımı önemsemiyorsun, ben beğenilmek, okşanmak istiyorum sense işini görüp kalkmak istiyorsun bunlara dikkat etsen sonrasında yanımda biraz uzansan, çünkü bu aynı zamanda duygusal bir paylaşım dedikçe o bağırdı, işte bunlardan söz ediyorum ne yapsam hep bir eksik buluyorsun dedi. Şimdi bende hiçbir şey kalmadı. Bomboşum. Sabah bile sarılıp canım seni istiyor dediğinde boş boş yüzüne baktım, hiçbir şey tek kelime bile etmedim.. çünkü biliyorum ki bu işe bulaşırsam kendimi tecavüze uğrayan bir kadın gibi hissedeceğim. 13 yıllık evliliğin 12.5 senesi her türlü kavgaya ve ayrılığa rağmen deli gibi sevdiğim adam şimdi bana dışarıdaki yabancı bir erkek gibi geliyor ve saha kötüsü ona onu sevmediğimi söylediğim halde samimiyetle üzüldüğünü düşünmüyorum. Dili üzgünüm diyor ama gözleri çok farklı bir şey söylüyor: "Bir şekilde elimin altında ol da sevip sevmemen çok önemli değil"
- +1 yıl
Senin adına çok üzüldüm. Bir de, burada bu yazdıkların aslında sadece sana ait değil. Çok sayıda insanın bu yazdıklarından kendilerinde çok fazla benzerlik bulduğuna eminim. İşin üzücü bir diğer yanı, eşlerin bu yaptıklarının normal olduğunu, her evde bu durumun bu şekilde geliştiğini düşünmeleri. "Böyle şeyleri kadın yapar" ifadesi kadar saçma bir düşünce olamaz. Hiç de doğru değil. Kendi eksiğini sana maletmiş. Sanıyorum ikiniz de bu işin sonunun nereye gittiğinin farkındasınız. Zor süreç, zor kararlar. Ama, bu şekilde gitmesi herkese zarar. Keşke elimden gelseydi de size yardım edebilseydim. Ama bu durum üçüncü kişilerin müdahale etmesine imkan tanımayan bir durum. Sadece şunu söyleyebilirim: Cesur ol.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Dün akşam soruna cevap vermiştim dönüş yapmışsın ama ben uyuya kalmışım geri dönmeyi de unuttum kusura bakma lütfen geçtiğimiz haftalarda kısa bir video izledim ilişki uzmanı bir adam evlilik aslında insan doğasına aykırı bir eylem dedi kadınlar itiraz ederken erkekler onayladı bizim için gerçekten öyle kadın duygularını ilk günkü gibi yaşıyor belkide ama bizim ışığımız çabuk sönüyor her geçen yıl bir şeyler anlamını yitiriyor sıradanlaşıyor geriye en güçlü sadece alışkanlık kalıyor bu monotonluğa düşmemek için ne yapılmalı inan bilmiyorum o ilk günkü heyecan nasıl geri gelir bilmiyorum evlilik kâğıt üzerinde silinip gidiyor
05 Yorumla
Soran+1 yılYa ne kadar incesiniz , bir önceki yazı için bile dikkat etmişsiniz 🙏 Evet, bunu sık sık dile getiriyorum ama erkekler bana kızıyor. Siz ne güzel özeleştiri yapıp kabul etmişsiniz. Evet, ne yazık ki bizlere ilk günkü gibi hatta gittikçe artan bir sevgiyle severken sizler çabuk tüketiyorsunuz. Peki nedir sizleri yeniden o duygu durumuna getirmenin yolu?
Soran+1 yılGünaydın, bu şekilde tebdil -i mekan yaptığınız halde dönünce yine başa sarıyorsa bizim hele de benim hiç şansım yok desenize. Aslında biliyorum bütün evlilikler bir zaman sonra böyle oluyor ama ben kendi enerjime,. eğlenceli yapıma, çocuksu hallerine o kadar güvenmiştim ki bizim evliliğimiz hep ilk günkü gibi kalır sandım. Son iki yılı Adil Yıldırım izleyerek ve taktiklerini uygulayarak geçti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Hem hiçbir çabamı görmedi hem de ne yaparsam yapayım o daha fazla çabalıyor şeklinde bir tavra büründü eşim. İnanın sabah bil3 ben seni çok seviyorum deyip sarılıp öptüğünde ona karşı hiçbir şey hissetmedim. Bende de bitmiş
- +1 yıl
Adil yıldırımı bende feyz alırım 😃 güzel yönlendirmeleri var ama herkese uyan kılıfları bulmak zor maalesef iş yine sana kalıyor ben sana kısaca ilişkiler neden bu duruma geliyor söylüyorum erkek sıkılıyor çok mutlu da olsan bu yine kaçınılmaz bir son gibi çıkıyor karşına hissediyorsun ve durumun böyle olmasından da sıkılıyorsun heyecan arıyorsun gerisi vicdanla yüzleşme kısmı çevrende iyi ki de evlenmişim diyen erkek göremezsin çok nadirdir yani adil yıldırım böyle durumlarda kendini geri plana çek arama sorma meşgul ol bak nasıl gelecek sana diyor bende ters teper bu durum mesela kısacası evliliklerde bitmeyen tek şey alışkanlık monoton hayat
Soran+1 yılEvet işte onun yöntemleri de bence çok yerinde değil. Her insan aynı değil sonuçta, ben erkek olmadığım halde birisi kendini öyle her çekse hepten soğurum. Eşim bana sürekli "Benim senden şikayetim yok, dürüst, ahlaklı, sadakatli, güvenilir, bize çok bağlısın üstelik akıllı ve eğitimlisin, kadın olarak da aradığım her şey var sende" diyor. İyi de bir erkek bunları bildiği halde neden akşamları şöyle balkonda bir kahve içip sohbet etmek varken telefonla saatlerce oynar, sürekli TV izler. Tamam ben yanına gidince sarılıp gel koynuma birlikte izleyelim diyor ama hiç konuşmuyoruz ki, bir şey eksik yaaa adını bilmiyorum ama varlığını hissediyorum. Eskiden sabahları sağda solda notlar bulurdum, işten kaçıp gelirdi sürpriz yapardı, tamam mesela bu sabah da kahvemi yapıp getirdi, ben senin hep mutlu olmanın istiyorum, yüzündeki gülüşün solmasının sebebi benim dedi, bunlar çok güzel ama devamı gelmiyor, o zaman da ben diyorum ki samimi değil bunlar, anlık şeyler diyorum. Bir erkek olarak bu detayları değerlendirip bana yazarsanız çok sevinirim belki de ben bazı yerleri atlıyor göremiyor olabilirim
+1 yılYani bu kişilerin üstesinden gelebileceği durumlara göre değişir mesela nasıl bir monotonluk yaşıyor? Terapistin'e gidilebilir ama evlendiğiniz kişinin karakteri kültür olsun aile yapısı ile ilgili bakış açısı kadına bakış açısı bu konuda çok önemli, ancak böyle animasyon anlamıyorum kendi bildiğini doğru kabul ederim psikoloğa bile gitmeyi delilik olarak gören birisiyle evliyseniz yani monotonlaşan evlilik biraz zor yürür zaten ülkemizde çok eğlendik sırf çocukları olduğu için veya elalem ne der kaygısıyla devam ediyor.
06 Yorumla
Soran+1 yılYazıyı okurken "Asla gitmez ki" diyecektim bir baktım siz zaten yazmışsınız. Evet eşimin ailesinde de sohbet filan hiç yok, onlarla bir araya gelince de çok sıkılıyorum. Kimse gülmüyor mesela dikkatimi çekmişti. Sarılma filan yok. Hayret etmiştim. Eşimin fazla sevgilisi de olmamış. Bana hediye almayı bile daha dört beş senedir öğrendi. Hiç unutmamak bir keresinde aldığı çiçeği siyah poşete koymuş kapının önünde poşetten çıkardı. Neymiş elinde çiçekle sokakta görünmekten utanmış.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum çünkü bazı kültürlerde özellikle ülkemizin bazı yerlerini ya da insanların bazı tercihlerinde her zaman için bazı ataerkil toplumlarda özellikle erkek çocuğu yetiştirilirken böyle sanki kadının çiçek almak ya da olorta vermek ayıp karşılanıyor gibi bir durum söz konusu olmasından dolayı, ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim yani şimdi yine sizin yaptığı gibi de bu kadar büyüklerinin yanında karısını aşırı derecede Sevgi gösterisinde bulunmayı da doğru bulmuyorum her şey dengeli ve güzel olması gerekiyor.
Soran+1 yılHayır hayır, asla, bu tarz şeyleri ben de hoş karşılamam zaten. Samimi de bulmam. Kaldı ki ben de yapamam aile büyükleri yanında filan. Hoş da karşılamam. Hatta ben son dönem karnını gere gere hamilelik fotoğraflari paylaşan bayanlara çok kızıyorum. Ben inciniyorum kendi adıma vallahi. Eşim çok çalışıyor ve bu hep bir yerlere gitmemize engel oldu. İnşaat sektörü keyfe keder bir alan değil. Ben kızımla bir kaç sefer gittim tatile ama hiç keyif almadım. Yanımızda o da olsun istedim. Benim vakit geçirmekten kastım beş yıldızlı oteller filan değil. Ayrıca o kadar para verip gidip bir odaya kapanmak da mantıklısı gelmiyor bana. Ben onunla yeni yerler keşfetmek istiyorum. Kargo pantolonlarımızı giyelim, fotoğraf makinelerimizi alalım, dağ tepe yürüyelim, salaş bir yerde çayımızı içelim. Zaten kafa olarak, gençlerin tabiri ile "Ciks mekan, tiki mekan" denilen gürültülü yerleri filan sevmiyorum. Ben tarihî dokusu olan, bir hikayesi olan yerleri görmek istiyorum. O da istiyor ama gidemiyoruz. Kızını da al gidin diyor, ama ne anladım ki, ben birlikte anı biriktirmek istiyorum
- +1 yıl
Gerçekten sizi takdir ettim sizin gibi insanlar az kaldı evinin kıymetini bilen kocasının kıymetini bilen ahlakına düşkün insanlar az kaldı, ancak tabii ki dediğim gibi bazı ortamlarda bazı kültürlerde erkekler bazı şeyleri yapmaktan her zaman geri durur bu da biraz toplum baskısından kaynaklanıyor.
Ne güzel sizin adınıza çok sevindim Allah mutluluğunuzu daim etsin
Soran+1 yılKalmayan bir mutluluğu mu?
- +1 yıl
Umarım her şey güzel olur ne diyeyim
- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEvliliklerin kaderi bu diyeceğim bir süre sonra her şey rayına oturur ve monotonlaşır. Önemli olan sanırım çiftlerin heyecanı, tutkuyu, saygıyı ve aralarındaki muhabbeti hep taze tutmaları. Yürütmek isteyen yürütür elbet ama bu zamanda ilişkiler bile bir hafta sürüyorken evliliklerde kimse kimseyi çekemiyor, tahammül edemiyor. Sanmıyorum yürütebilen olacağını. Dedem söylerdi zaten boşanmalar çoğalacak..
05 Yorumla
Soran+1 yılYeni nesil evlenmek bile istemiyor ki zaten
- +1 yıl
Hayır tuhaf bir şekilde istiyorlar. 28den itibaren insanlar evliliğe sıcak bakmıyor.
Soran+1 yılÇünkü şu an onların yaşı çok da akıl baliğ olunan bir yaş değil, eskiden o yaşlarda insanlar iki çocuk sahibi oluyordu
- +1 yıl
Evet çocuklar çocuk sahibi oluyordu. Pek söz hakkı tanınmıyordu onlara. Yeni nesil fena. Evliliğe meraklılar ama ondan daha çok paraya ve güce.
Soran+1 yılÇok yazık çok 🥺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u +1 yılAyrılmak gerekir.
01 Yorumla
Soran+1 yılDenedik, medeni bir şekilde olmadı, daha çok hır gür çıktı. Karşısına alıp düzgünce anlatsa rahatça ayrılsak sorun yok. Hem kaybetmekten korkuyor hem çaba vermek işine gelmiyor
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. İnsan enne babasından bile sıkılıyor zaman zaman. Evliliklerde güzel kıyafetler çıkıyor pijamalar giyiliyor. Bir müddet sonra konuşulacak ortak konu kalmıyor. Evlilik öncesi 'benim olsun' hayali heyecanı gerçekleşince ortada hayal kalmıyor... Oysa çeşitli oyunlarla evliliği canlı tutmak mümkün.. Haftanın bir günü kadına, başka bir günü erkeğe ait olacak mesela. Kimin günü ise diğer taraf biat edecek o gün... Ayrıca tıpkı her gün işe gidip yorulup bunaldığımız gibi, hafta da bir birbirini görmeden dinlenme günü olmalı... Bunlar sadece basit bir örnek.. Çeşitlendirilebilir
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok mantıklı 👍🏼 Ayrıca diğer söylediklerinize de kısmen katlıyorum. Şöyleki mesela ben o dediğiniz bakım, giyim vs. konusunda her şeye dikkat ettiğim halde uçurumdan yuvarlanan iliskimin elini tutamadım. Bir tıraş olması için bile aylarca dil döktüm. Oysa ben nasıl hoş görünmeye gayret ediyorsam eşim de etmeli, haksız mıyım? Sonuçta saygı ve sevgi kişisel bakımla da gösterilir karşı tarafa.
- +1 yıl
Çok haklısın. Artık amacıma ulaştım diyerek salmamalı insanlar kendilerini.. Dalga geçtikleri siyah beyaz film aşkları gerçekten çok naifmiş. Her daim birbirine saygı duyan eşlere hayranım. "Bir bahar akşamı rastladım size. Sevinçli bir telaş içindeydiniz" şarkılarda bile saygı varmış. Ama maalesef hiçbirimiz ilk günkü gibi davranmıyoruz
Soran+1 yılAynı jenarasyonun insaniyiz, ne kadar ortak keyiflerimiz var, evet ne güzelmiş eskiler
- +1 yıl
Her şeyi yavaş yavaş yaşayan çağdan, hızlı tüketen nesile devrettik bayrağı. Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın bir sözü geliyor aklıma...' Sümer tabletlerinde gördüğüm Bu gençlik nereye gidiyor!' eleştirisini okuduğumdan beri gençleri sorgulamaktan vazgeçtim " diyor ki haklı.. Binlerce yıl önce de bu eleştiriler varmış.. Bize ise saygı duymak kalıyor
Soran+1 yılSiz evli misiniz peki?
Soran+1 yılAnladım , rabbim iyi bir insanla nasip etsin inşallah 🙏
+1 yılHayat değişiyor, insan değişiyor. Denkem değişiyor. Yaş aldıkça, yaşadıkça beklentiler değişiyor, zevkler değişiyor. Bir ömür aynı denklemde var olmaya çalışmak zor gibi geliyor bana. O sebepten evlilikler monotonlasiyor gibi. İki farklı insanın belli bir düzlemde aynı beklentilerle girdiği o yolda zamanla beklentiler farklılaşıyor. Bu farklılaşma denklemi bozuyor. İlk adımı atarken eşittir de oklar aynı yerde birlesirken zamanla oklar yön degistiriyor. Hayat zor bir denklem zaten. Bu evlilik olayı da gerçekten bir ömür boyu aynı beklentiler ve aynı iki kişi ile devam edemiyor maalesef. her şey herkes farklılaşıyor çünkü.
Hayat bu işte.
Neresinden bakarsan bak farklı olasılıklar sunuyor.01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok zor sürdürmek
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen şimdi bana çok kızacaksın ama ben mevzuyu çözdüm Sen hareket arıyorsun aslında Erkeğin seni boynuzlasın süründürsün her türlü maçoluğu yapsın eve arada uğrasın kaale almasın her gece klüp klüp gezsin kıskandırsın çocukla eviyle ilgilenmesin Aksiyon olsun yani Sen de şizoya bağla ağla ağla dur. Acı çek maalesef bu kadınların genetik kodunda var Hep sorunlu kendini süründüren efendi olmayan serseri erkek modeli peşinde Diyeceklerim bu kadar
14 Yorumla- +1 yıl
o zaman erkeklerde hep paragöz, sürekli başka erkeklerle takılan, aşırı özgürlük düşkünü, kaba saba , küfürbaz, saygısız kızlarla olmayı seviyor sonra da ağlıyor
Soran+1 yılNe kadar yanlış düşünüyor ve acımasız konuşuyorsunuz. Bir erkek bu kadar yanlış olaya efor harcayacağına diğer türküsünü denese hiçbir sorun kalmaz. Aksiyondan anladığınız bunlar ise zaten bu duruma geitren bir erkeği asla beklemem. Peki biz size aynı şeyi yapsak? Aaa biz kadınız değil mi, aldatmak, gezip tozmak bizim ne haddimize. Eğer namus kavramı sadece kadına biçilmiş bir olgu olsaydı Nisa suresinde Allah erkeği de uyarıyor olmazdı. Siz son bir sorum var, bu şekilde bir acıyı kız kardeşiniz ya da kızınız cekseydi ve bir erkek de tıpkı sizin verdiğiniz akılı ona verseydi nasıl olurdu? Unutmayın sizi de bir kadın doğurdu.
Soran+1 yıl@hastagSUSAMAM yorumumu okur musunuz? Yukarıda yazan beyfendi açıkçası var olan acımı ikiye katladı. Erkekler neden bu kadar merhametsiz?
- +1 yıl
erkekler bu kadar acımasız olmasa zaten sürekli cinayet haberleri olmazdı onlar bencil varlıklar sadece kendilerini düşünürler empati kurmasını bilmezler
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAcayip güzel bi soru. Düzenim bozulmasın denen evlilikler. Bak benim bi tezim var. Ne derece doğru bilmem ama bence kadının da erkeğin de her yaşta istekleei değişiyor. 25 imizdeki isteklerle evleniyoruz ama 30 unda başka şey istiyoruz. 35 inde başka 40 ında başka. Karşıdaki de bunu sağlayamayınca mecburi evlilik oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılİstekler değişir ama duygular değişmez, bende değişmemişti ta ki artık çabalamanın fayda etmediğini görünceye kadar. Erkekler duyguları çabuk tüketiyor bence.
- +1 yıl
Ne kadarlık evlilik sendeki
Soran+1 yıl13
- +1 yıl
Senin hikayeni aşağıda yorumlarda okudum. Uzun uzun yazmışsın. Tekrar aynı şeyleri sormayayayım. Ama şunu gördüm. Eşinin bir kadına yapılacak en büyük kötülüğü yaptığını… kadının reddedilmesi eekeğin reddedilmesine benzemez. Çok ilgisiz kalmışsın
Soran+1 yılEş ya imtihandır ya da ödül, yapacak bir şey yok
- +1 yıl
Bizde de ayda 2-3 ilişki. Sürekli reddedilme halleri. İstemekten talep etmekten bıkma halleri. Aynıyız seninle
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın kendisi komple bir monotonluktan ibaret zaten. Evlilik daha bir alt kademede kalıyor bu yönden. İki tarafta bir çaba sarf etmiyorsa zaten olmaz, tek taraflı çaba da yeterli gelmez 2 tarafın da çabaladığı, yeni düşünceler yeni aktiviteler ürettiği yeni heyecanlar planlar oluşturduğu evliliklerin monotonlaşacağını düşünmüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılHer cümlesinde katılıyorum. Hayat zaten yeterince sıkıcı, her gün bir öncekinin aynı, eski dostluk ve komşu ilişkileri de kalmadı. Dolayısıyla eşim benim için aynı zamanda bir dost olsun istiyorum, bu demek değil ki günün her anı yan yana olalım. Bundan ben de sıkılırım zaten. Bir de ben onun memleketime geldim, kültür faklı, insanlar farklı, herkes kendi çekirdek ailesi içinde gidip geliyor, bir gurbetçiye ihtiyaçları yok. Bazen balkondan bakıp sitenin cardağında çay içen kadınları izleyip ağlıyorum keşke beni de çağırsalar diye. Kendim aralarına gireyim dedimz pasta filan yaptım kapılarını çaldım davet bekledim, dur bekle tabağını vereyim dediler. Hatta bazısı almadı bile, yüzüme açık açık ben aşure sevmem diyen bile oldu. Ben daha ne yapayım.
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yürür.
Çünkü;
Evlilik=Monotonluk dur zaten.
Lakin;
Evlilikleri bitiren şey kadının o yuvadan vazgeçmesi oluyor.
Erkeklerin doğasında sıkılmak olduğunu bilen hakim, sadece erkekler isterse boşamıyor. Hele çocuk/lar da varsa...14 Yorumla
Soran+1 yılPeki kadını yuvadan vazgeçiren de erkek değil mi? O ilk heyecana hasret bırakıyorlar bizi
Soran+1 yıl@uusseerr 42
- Aşk İlişkileri konusunda 538 cevap paylaştı.
+1 yılHer evlilik monotonlaşır. Yürümez diyenler çorap gibi eş değistirmeye devam edebilir. Önemli olan farklı heyecanlar yaratabilmek. Konuşacak bişeyler bulabilmek. Sadakatli olmak. Sevgi ve saygıda kusur etmemek.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnanın sadakatle ikimizin de sıkıntısı yok ama ne o eski insan ne de ben, yüzüne baktıkça sürekli söyledikleri aklıma geliyor, benim ağlayarak ne olur telefonu bırak sohbet edelim diye yalvarıp azar işitmem aklıma geliyor
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılkısa bi cevap verecegim tamamen arzunun ve heyeacanın bitmesinden dolayı monoton oluyor bundan dolayı herkes aldatıyor. daha heyecanlı oldugu için. aslında ikisi de aynı mal ikisi de delik ikiside sap fark ne?
024 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız ben de bu şekilde düşünüyorum. Gerçi ifade şekliniz biraz irite ediyor ama içerik olarak katılıyorum. Elindeki ile yaşadığını ln keyfi bitince aynı şeyi başkasıyla yaşıyor ama bir süre sonra aynı durumun o ikinci ilişkide de baş göstereceğini bilmiyor. O çabayı elindeki ilişki için gösterse aslında ne güzel olacak değil mi?
- +1 yıl
ifade seklim sokak argonu kusuruma bakmayın semt cocuguyum. sizinde dediğiniz gibi aidiyat kavramı yok bu zamanda herkes farklı heyecanlar farklılıklar pesinde. evet 2. iliskiden de sıkılabilir bu sefer 3. olur 4. olur. gittigi yere kadar tabi ki
Soran+1 yılVe böylece kendi içindeki masumiyet de ölür. Oysa ilişki denilen kavram aşk ve saygı üzerine bina olur. Haz almak adına yaşanan şey, oturmuş bir ilişkinin, güvenin, sadakatin tadını vermez. Peki bir soru, bir erkek belirli bir zamandan sonra "Büyük aptallık ettim aslında ne güzel seviyordu" der mi? Aynı evin içinde yabancılaşma başlamışsa da der mi yoksa tamamen ayrılık yaşanınca mı pişman olur?
- +1 yıl
sorunuzun cevabı basit insanların dogasında olan bir şey aslında bu. insanlar bazı seylerin degerini kaybettikten sonra anlar derler yuzde yuz haklı bi soz. yani ayrılınca pisman olur ama tekrar eski haline donse kaset gibi aynı seyler yasanır.
Soran+1 yılİşte buna da sonuna kadar katılıyorum. Bir ilişkide yaşananlar devri daim halindedir bence de. İnsan bazen diyor ki keşke hiç evlenmeyip hep sevgili kalınsa
- +1 yıl
sozun bittigi yerdeyiz Şu an dogru soze ne hacet. konu bence kilit
Soran+1 yılNe üzücü değil mi? İnsan kahroluyor eskiye dönmeyeceğini bildikçe. Bes aydır uyku ilacı ile uyuyorum, çünkü sürekli kafamda bu olumsuzluklar var. O kadar çok çaba verdim ki hiçbirini yapmak da istemiyorum artık. Bana dokunduğu zaman ensemden sırtıma yayılan o ılık dalga yok oldu gitti. Kendisi de farkında, neden kaçıyorsun diyor. Olmuyor ki ama, söyledikleri aklıma geldikçe karşılık veremiyorum.
- +1 yıl
Eskiye donemezsiniz evet ama eskiyi özleyenler bi sekilde bu atmosferi yakalamak için farklı heyecanlara baaşvuruyor. ateş olmayan yerden duman çıkmaz sonucta. herkesin kendince bi sebebi var. kimisi haklı kimisi bahanelere sıgınıyor. eskiye dönme arzunuzu anlıyorum fakat herkes birşeylerin peşine takılmış bi vaziyette kendisini duşunur olmuş. sonucta aile de olsan bu hayatta teksiniz sanıırm bu herkes için geçerli.
Soran+1 yılÇok doğru, bir yerden sonra herkes kendisinin düşünüyor
- +1 yıl
umarım sizde kendinize yüklenmemeyi ve kendinizi düşünmeyi tecrübe edeceginiz gün gelir. herkes her sorunu aşamaz çünkü. herkes her sorunu aşmış olsaydı kimsenin derdi olmazdı. demem o ki ilaç ile olacak şeyler değil bunlar hayatınızı yaşayın
Soran+1 yılMadem kendi hayatımıza dönecektik bir zaman sonra, o halde neden bir araya geldik ki? Neden evlilik kurumu var o halde? Birimizin derdi olunca hani koşacaktık , omuz verip üzülme ben varım diyecektik hani?
- +1 yıl
Bi araya gelmenizin sebebi tamamen o an ki heyecan ve Tutku heyecan ve tutku yoksa evli olsanız bile boş bi evlilik oluyor bu cok Nadire’n de olsa ömür boyu sürebilir ama genel de 3 5 sene de bitiyor. Herkesin olene kadar evli kalma sebebi karnım doyuyor keyfim yerinde gibi gibi seyler
Soran+1 yılEvet bence de çoğu evliliğin devam etmesi alışkanlık ve konforu bozmaya cesaret edememeye dayanıyor.
- +1 yıl
Kelimeleri doğru kullanıp konuşmanız cok hoş oluyor. Anlatmak istediklerimi de anlamanız ayrıca güzel. Size tek vereceğim fikir sizi üzen şeylerden kendinizi uzak tutmanızdir. Herkes önce ben diyebiliyorken esiniz dahil siz de diyebilmelisiniz
Soran+1 yılBen yazarım , bir kitabım bile var, ondandır telaffuzumun düzgün olması. Ama bu platformda kimliğimi söyleyemem ne yazık ki, kaldı ki bu karar aklı başında biriyken bu tarz yerlerde çare arıyor olmak da zaten yeterince üzüyor beni. Çünkü delisi de cevap yazıyor velisi de🥺
- +1 yıl
Çarenin nereden geleceği belli midir ki?
Soran+1 yılO yüzden herkese karşı nazik olmaya çalışıyorum ama bazen gerçekten had bilmiyorlar
- +1 yıl
Evet insanlar özgürlüğü biraz yanlış anlıyor. Bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlük alanına kadardır. Bazen insan olarak haddimizi aşarız hatasız kul olmuyor kendim içinde bu şekilde düşünüyorum.
Soran+1 yılHani Cahit Zarifoğlu demiş ya "Ben bu çağdan nefret ettim" öylesine nefret ettim, zoraki yaşıyorum resmen.
- +1 yıl
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diye bi paradoks var. Bundan dolayı eskiye kıyas yaparsak her zaman üzülürüz ya da mevcut bulunan şartlara uyum sağlarsak mutlu oluruz. Geriye bakmamak lazım belki de.
Soran+1 yılAffetmemek en çok kişinin kendisini yorar, evet, biliyorum, ama bazı yaralar çok kanıyor ya🥺 Bazen diyorum ki sen Tanrı değilsin, o bile affederken senin cürmün ne ki! Ama işte, işte, işte...
- +1 yıl
bi ikilemdeyim bu tür konular üzerine affedilmelii mi affedilmemelimi. tek basınıza yolunuza devam etmek mi yoksa ama gördügüm bu sekilde kararsızlık sizde büyük sorun oluyor. sizi kötü ediyor içten içten. ayrıca affetmek sadece Allah a mahsustur. biz sadece içimize atarız bu kadar affettik sanarız en fazla bunu yapabiliriz. olmuş birşeyi hiçbir şey olmamış gibi asla ve asla Allahtan baska kimse dizayn edemez. kendimizi kandırırız. siz ya kendinizi kandıracaksınız ya da yolunuza önce ben diyerek devam edeceksiniz. ya o ya bu ortası olmayan bi durum
Soran+1 yılAçıkçası ben ilahi adalete çok güvenen birisiyim ve bugüne kadar uğradığım tüm haksızlıklara karşı bir ödül olarak Allah hep hakkımı aldı yine öyle olacağını düşünüyorum. Ben doğru bir insan olarak yaşamaya devam edersem inanıyorum ki kazanacağım. Ha bu eşimle olur ya da olmaz, mesele bu değil, asıl meselemyine benim kazanacağım. Çünkü hep böyle oldu.
- +1 yıl
umarım bu sabrınızın mukafatını alırsınız yoksa bu kadar kendinize zarar verdikten sonra kıymeti kalmıyor
İkiniz bir hobi edinebilirsiniz ikinizi eğlendiren bir şey başka şehirler gezin bir spor salonuna yazılın ikiniz kitap okuma saati yapın bir sürü yapmadığınız heycanlı şeyler yapılabilir bence
012 Yorumla
Soran+1 yılOrtak nokta bulmaya çok çabaladım ama yanaşmadı
Soran+1 yıl13
Soran+1 yılBunların ben yaparsam eşlik ediyor zaten itiraz etmiyor, ama kendiliğinden bir değişiklik yapmıyor, gezmeye giderken bile hiç fikri olmuyor hep ben belirtiyorum güzergahı. Arabada giderken bile sessiz, hep iş düşünüyor. Hiç keyifli olmuyor öyle, sanki sırf hatır için geziye çıkmış gibi oluyoruz ve genellikle de tartışma çıkararak dönüyoruz. Sizce ben kıymet mi bilmiyorum, abartıyor muyum, normali bu mudur, eleştiriye de açığım, ortada bir sorun var ama belki de benden kaynaklıdır bilmiyorum. Yapı olarak hassas ama çok hareketli biriyim, onun o yavaş hali artık çekilmez oldu.
Soran+1 yılBunu da denedim, kavgayla bitti, kesinlikle ne dediğime değil kendi anladığına odaklanıyor. Ben öyle demek istemedim diye ağladığım geceler artık bir şekilde geride kalsın, olmuyorsa olmuyor deyip boşanalım artık diyene kadar sakince beklemek istiyorum.. kavgalarımızı bütün mahallenin duymasından insan içine çıkamaz oldum. Daha da ileri gidip onu dinleyeyim diye kolumu filan çekiştirmesi aklıma geldikçe şu an bile ben uyuyana kadar keşke dışarda kalsa diyorum. Bu arada uyku ilacı almadan uyuyamaz oldum. Yıllarca kaçtım o ilaçlardan ama en sonunda onlara teslim oldum.
Soran+1 yılYa ne kadar içselleştirdiniz🙏 güzel kalbinize kuş konsun 🥰
Soran+1 yılİnşallah sizin için de hayat hep en güzel renklerini sunar🙏🌷
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik böyle bir şey. Baskı var çünkü. Kim ne derse desin. Evlilik dediğin aynı evde yaşamaktan bir farkı yok. Sadece cinsellik ve çocuk yapıyorsunuz. Belli bir süre sonra her şey monotonlaşıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlile böyle oldu işte. Sadece aynı evi paylaşıyoruz , bu kadar, ben bu sebeplerden dolayı ikinci çocuk istemedim zaten. Aile olmak fert sayısı ile ölçülecek bir şey değil benim nazarımda
- +1 yıl
Eğer böyle ise kenara köşeye para koy ileride boşanmayı dene. Çünkü böyle bir ömür geçmez, yazık edersin kendine yapma böyle. İleride daha da zorlanirsin çocuğun etkilenir.
+1 yıl
Soran+1 yılGözyaşları içinde izledim, eşime tam 12.5 yıl beslediğim duygular tam bunlardı işte, ama hepsini öldürdü
- +1 yıl
Yalnış kişi tarafından heba olmuşsunuz
Soran+1 yılKişi mi yanlıştı hayat mı karar veremiyorum, kimsenin günahını da almak istemiyorum. Bir de şöyle bir durum var herkes çok farklı çocukluk travmalarindan beslenerek bugünlerde geliyor, eşimin sevgiyi tanıyarak öğrenerek geldiğini düşünmüyorum. Oysa ben babası tarafından çok sevilerek büyütülen bir kız çocuğuydum.
- +1 yıl
Bende sevgi ile büyümüş birisi değilim ama seversemde her şey yaparım çabalarım kendimi tüketirim fakat sevgimi belli edemem bazen fazla öfkeli olurum eşiniz seviyorsa sizi anlarsınz bir şekilde romantik olmasa bile
Soran+1 yılBir gün çok iyi oluyor, hah diyorum tamam artık anladı yolunu, burdan devam eder, ama sonra bakıyorum aynı şekilde davranıyor. Dengem bozuldu, o bir kararda sabit kalsa ben de cabalayacağım. Ama sürekli bir ayağım kapıda yaşıyorum resmen.
- +1 yıl
Dengesiz birisi demek ki bende biraz dengesizim hayat şartları gereği ruh hali değişimi zaten sevgi ve ilgi görmemiş mutsuz içinde boşluk kalmış birisi o duyguları yansıtamıyor içinden sevsede öyle kabul etmen öyle sevmen lazım çok kaba saygısız ve ilgisiz değilse tabii
Arzulamak için gerekli çabaları göstermek lâzım. İhmal, tembellik, bakımsızlık, vurdumduymazlık monotonluğu tetikliyor. Hadi siz çaba sarfedin. Bu akşam eşinize özel ilgi gösterin.
010 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır hep yaptım artık içimden gelmiyor. Her çabamda "Sakın zamana bırakma tamam mı devam et" deyip ardından sıraladığı kötü sözler aklıma geliyor. Oysa ben bu gece konuşup halledelim ki kimse üzgün yatmasın derdindeyim. Ama ben öyle yalvarırken "Kalk yeter düşme bu kadar" demesini unutamıyorum bu sebeple de çaba vermek artık benim için imkansız bir şey
Soran+1 yılEvet bir kızımız var 12 yaşında
Soran+1 yılBunların hepsini ve daha fazlasını yaptım fark etmedi bile.
Soran+1 yılDenedik, pişman oldu geldi, yeniden başladık bir süre yine sevgili gibi birbirimize doyamadan yaşadık sonra yine aynı sessizlik ve uzaklaşma başladı. Ama ben böyle bunalıyorum, ilişkiyi canlı tutmak için sürekli ayrı kalınmaz ki, sürekli bir giderim bak tehditi olmamalı. Bu beni de bir gün tamamen nokta koymaya itecek yoksa
- +1 yıl
Ters giden bişeyler var."Sevgi açlıktan değil, fazla tokluktan ölür"Bir süre tatile git. Ayrı kal. Belki sık sık birleşme yapmak için kendini güçlü görmüyor. Buda hayatınıza kötü olarak yansıyor olabilir. Doktora gidebilir. Bilmiyorum ben eşimi çok seviyorum. Bir sıkıntım olsa söyleyebilirim. Bazı insanlar kapalı kutu gibidir. Bence kutunun anahtarı sende...
Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı. Alışma ve garanticilik psikolojisi. İnsanın hafızasını sildirip tekrar tanışası geliyor sevdiğiyle.
02 Yorumla
Soran+1 yılAh ne kadar güzel söylediniz yaaa👏🏼👏🏼👏🏼 Gerçekten tam olarak istediğim şey bu.
+1 yılEvliligin monotonlasmasini anlarim ama bu kisi benim icin dogru kisi degilmis sozu cok sert degil mi? Bu kadarmi bitti hersey aranizda
07 Yorumla
Soran+1 yılBeni yanlış anladınız sanırım, bugün bir kaç arkadaşımla bu konuyu konuştuk, genel bir durum bu, sadece bana yani benim iliskime has bir durum değil. Evet, ne yazık ki ağır ama. l doğru bir çıkarım benimki. Eşimde gördüğüm güzellikleri artık göremiyorum. Edilen kavgalar, söylenen ağır sözler her defasında yüzündeki bir güzelliği alıp götürdü.
- +1 yıl
Hayir sizi anliyorum. Her evlilikte o ilk baslardaki ask, tutku, heyecan sona erer. Fakat yinede belli bir saygi ve sevgi kalir. Dogru adam degilmis demek biraz agir gibi geldi. Bosanmayi dusunuyormusunuz
Soran+1 yılDüşündük, sonra vazgeçtik. Ama arada görünmez bir duvar var. Böyle de çok zor. Sevip sevmediğimiz belli değil. Daha net bir örnek vereyim belki açıklayıcı olur. Mesela dün arkadaşları ile mangal partisindeydi. Gelirken sıcak ekmeğin arasına bana da ayırmış. Gerçekten hepsi sıcacıktı. Geç oldu desem de. lutfeb ye senin için getirdim dedi. Sabah da ikimize de kahveleri o yaptı. Bu benim için gerçekten çok güzel bir davranış ama ispat edemeyeceğim şekilde bir soğukluk var. Hissediyorum ama ispat edemiyorum. Akşam da sadece kendisine kahve yaptı. Bu tutarsızlık bende soru işaretleri yaratıyor. Seviyor evet ama bana bakarken o ilk zamanlardaji bakması değil. Kadınların bu hissiyatı hep tartışılır ama inanın hissediyoruz, gereksiz bir kuruntu değil yani.
- +1 yıl
Sana mangaldan et getirerek, sabah kahve yaparak seni dusundugunu, onemsedigini gostermeye calismis. Ama sanirim senden bunun karsiligi olan mutluluk duygusunu alamamis. O yuzden sanirim sinirlenip aksam sadece kendisine kahve yapmis.
Soran+1 yılTartışırken o kadar ağır şeyler söyledi ki, yaptığı olumlu şeylere coşkuyla karşılık veremiyorum, içimden geliyor ama bir şey beni tutuyor. Çünkü bu defa "Hah hata yaptım da ne oldu ufacık bir şeyle yine döndü eski haline" diyecek ve aynı şartlar oluşunca yine sözünü sakınmayacak. Defalarca tecrübe ettim bunu. Sözleri gerçekten yenilir yutulur gibi değil. Sevgiliyken "Hoca hanım yanına yakışmıyor muyum" diyen adam "Senin diplomanı.. kerim" deyince hak verirsiniz ki gönül tamir olmuyor bir kahve ile
- +1 yıl
Tamamda bu kısır döngü gibi bir şey... Hem iyi şeyler yapmasını istiyorsun, hemde yapınca ''nasıl olsa eski haline dönecek'' diyip karşılık vermiyorsun. Bunun varacağı bir yer yok. Sürekli kendisini tekrarlayacak. O yüzden ön yargılı olmadan bir şans ver. Kötü şeyler yapmış kocan, darılmakta haklısın. Ama bir sünger çekip yeni bir başlangıç yapmazsanız aranızdaki bu sorunlar kısır bir döngü gibi kendisini tekrar edecek.
Soran+1 yılGüvenimi çok yaraladı. Affet eşeklik ettim dediği şeyleri ilk fırsatta bir öncekinin üstüne koyarak tekrar yaptı. Affetsem bile içim hep güvensiz, böyle bir güvensizlikle ben ne kadar yol alırım ki
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Evliliği ilişkiti canlı tutmak için çaba sarfedilmiyor. Evlenince bitti sanılıyor. Oysa yeni bir hayat başlıyor. Çaba sarfetmek lazıım
016 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. Evliliği, ulaşılan bir amaç olarak gördüğümüz sürece durum değişmeyecek. Oysa zirveye çıkmak kadar orada kalabilmek de önemlidir
Soran+1 yılBen şimdi taraflı yazıyor gibi olacağım ama sanırım erkekler duygusallığı çok çabuk bitiriyor ve kadın ise bu durumun devam etmesini arzuluyor. Sahip olduğu kadına "Nasıl olsa benim" diyerek gereken ilgiyi ilk zamanlara oranla git gide azaltan erkek bu durumun oluşmasında daha çok rol sahibi sanki, bana katılıyor musunuz bilmem.
Soran+1 yılKadınlar bunun için çaba veriyor inanın, ama bu defa erkekler "Bunalttın beni, çok konuşuyorsun, seviyorum işte daha ne" gibi cümleler kurdukca kadın da savaşmayı bırakıyor.
Soran+1 yıl13 yıl oldu, 12.5 yılı ise hep farklı şeyleri denemek ve göstermekle geçti, yoruldum artık ben de bıraktım yapmayı, çünkü ne yapsam görmüyor beni
Soran+1 yılİnşaat sektörü ☺️
Soran+1 yılEvet oldukça, beden gücü isteyen bir alanda çalışıyor, ama bu bahane olamaz çünkü pandemi döneminde iki sene çok seyrek çalıştı o zaman da yine kendi dünyasında yasamayı tercih etmişti. Tamam sohbet ettik o dönem, güzel etkinlikler yaptık evde ailecek ama benden tamamen ayrı, gizemli bir dünyası var ve beni oraya asla almıyor. Çok üzülüyorum
Soran+1 yılMaalesef çoğunluktaki erkekler gibi
Beni anlatmışsın ya, kavgalar tartışmalar kötüye götürüyor ilişkiyi
13 Yorumla
Soran+1 yılHiç unutulmuyor sonra da
Soran+1 yılBen de yıllar evvelim hatırlayıp yeniden yaralanıyorum
+1 yılEvde bakara suresi oku ya da dinle ev halkına iyi gelir
14 Yorumla
Soran+1 yılHarika,. böyle bir yorum da lazımdı, çok teşekkür ederim 🌸
- +1 yıl
Rica ederim Allah yardımcınız olsun dua et abla bol bol evde bakara suresi oku ya da dinle ev halkına çok iyi gelir Allah evinize mutluluk versin
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, ne kadar içtensiniz, Allah razı olsun 🙏
- +1 yıl
Cümlemizden Allah razı olsun bilmukabele 👍🤲
Yürümesi insanın elinde olan bişey monoton ilerleyen bir evliliği heyecanlandırmak sizinle elinizde
00 Yorumla
+1 yılArtik ordan dönmez ve saygı içinde evlilik devam eder ☺
05 Yorumla
Soran+1 yılYa saygı da yara almışsa. Ya çok ağır sözler söyleyip günlerce kulaklarımın yanmasına beynimin uyuşmasına sebep olmuşsa
- +1 yıl
O zaman ilişki terapisi almaniz lazim
Soran+1 yılDenedik pek çözüm olmadı
- +1 yıl
Yani çocuk yoksa boşan derim
Soran+1 yılKızım var ve anne okulum için iki sene daha sabret dedi
- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKarşılıklı anlayış, hoş görü, sabır bunlar varsa ilişki yürür sevgi bitse bile
05 Yorumla
Soran+1 yılSevgililer bitince bence ortada bir ilişki kalmaz, aile adı verilmiş bir şirket kalır. Karşı komşunun kocasına baktığım gibi bakmaya başlarım, yani his yok, çekim yok, bir yabancı gibi gelir
- +1 yıl
Sevgi olman da beni evlilik öyle ya da böyle bir şekilde yürür ama asıl önemli olan şey saygının bitmemiş olmasıdır çünkü bir ilişki de saygı bitti mi o ilişki asla yürümez ama sevgi bitse de bir şekilde yürür bu benim şahsi fikrim tabi
Soran+1 yılKatılıyorum, sevgi kalmasa bile insan devam edebiliyor ama sarf edilmiş onca söz unutulmuyor
- +1 yıl
Evet orası öyle insan söylediği her kelimesine dikkat etmeli bence çünkü dil yarası kolay kolay unutulmaz
Soran+1 yılHem de hiç unutulmuyor hiç
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılhayaller ve hayatlar maalesef bir süre sonra monotonlaşıyor bencilleşiyor evlilikler cesur olanlar ayrılıyor yeni sayfa açıyor kendine ayrılamayanlar kürek mahkumu misali devam ediyor evliliklerine
01 Yorumla- +1 yıl
bir süre sonra fedakarlıklar yapmaya başlarsın devam etmesi için hep kendinden verirsin bunu ifade ettiğinde de en can alıcı cevabı alırsın '' Yapmasaydın'' zaten bunu duyduktan sonra tamamen kopuyorsun
Aşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı. Tüm evlilikler monotonlaşır bununla başa çıkabilmeyi öğrenenler devam eder edemeyen ayrılır
00 YorumlaEvliyim. Mutluyuz.
sebebikarşılıklı
bağ, güven ve saygı var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİmtihandır, geçecek deyin 🥰 eşinize de aşılayın bunu güzelce , şeytanın bacağını kırabilirsiniz inanıyorum bol besmele çok huzur 💗💗
05 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar güzel bir yaklaşım sizinki, ne iyi geldiniz bana, bunları da denedim çok konuşuyorsun dedi, artık sustum, her dediğim şeyden azar isitiyorum
Cevap sahibi+1 yılBir hocaya gitseniz , dua isteseniz olmaz mı , evimde huzur yok eşimle anlaşamıyoruz deseniz , iyi olur belki inşallah iyi gelir yaparsanız , birde bol bol ihlas suresi okuyun , ferahlık verir sizlere 🥰🥰
Soran+1 yılAnnem de öyle dedi ve her gün okuyor annem bizi , ben de inançlı bir insanım, çok dua ediyorum inşallah güzel devam ederiz
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah çiçeğim 🥰🥰💖
Soran+1 yıl🙏🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılAçık açık herşeyi konuşmak gerek. Anlayış gerek.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılUmursamaz hale getirilirse yürümeye devam eder.
00 Yorumla
+1 yılYurur neden ilerlemesinki evlilikde oyle skldm bosanayim gibi bisi degilki
10 Yorumla
+1 yılYani sıkıcı olur eşinle konuş nasıl hiss etdiyini ve ondan sana nasıl davranması istediyini söyle biraz heycan katın ilişkinize ya da hep evdeyseniz bi dışarı çıkmağa ikna edin birlikdə gezin zaman geçirin her gün tapdığınızın tam tersini yapın
00 Yorumla
+1 yılSaygi sevgi bakım tertip düen ve anlayıs azaldıysa bıttıyse ılıkskı yurumez maalesef. Boşa kürek çeken taraf kalır ortada. saygısılık yapan umursamaz ve vuyrdumduymaz ise o ilişki nasıl yurur tartısılır.
03 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum, bir insan hem kırıp döküp hem de iki özür ile nasıl eskiye dönmeyi bekler ki, ben kalıcı bir çaba görmek istiyorum
- +1 yıl
side kesınlıkle haklısınız umarımı hersey duzelır yoluna gırer ıyı geceler
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok sağ olun
Gizli Üye(36-45)+1 yılTr. de hersey sabit
Paran da az
Cocuk olunca da iyice bitiyor011 Yorumla
Soran+1 yılOysa çocuk engel olmamalı, hep birlikte eğlenmek mümkün yaa, gerçekten mümkün
Cevap sahibi+1 yılKadinin pili bitiyor
Temizlikci. gelse yemek yapsa etse vs
Ilk evlendigi tutkuyla seks yapan var mi sence
Yok diyosan hayat yoruyor stabile bagliyor tr de
Soran+1 yılBen tam 12.5 yıl bahsettiginiz mahrem konu da dahil olmak üzere hepsini içimden gelerek aşk ile yaptım ama. don beş aydır her şey zorla, sırf tartışma çıkmasın diye
Cevap sahibi+1 yılHayat mecburen buna goturuyor seni
Cevap sahibi+1 yılBen bu arada psikologum gorduklerim cok sey var acikcasi
Soran+1 yılBenim de çok fazla psikolog arkadaşım var, çok fazla telkin yöntemi filan biliyorum ama inanın hiçbiri ikili ilişkileri yola koymuyor. Karşı tarafın da istemesi lazım
Cevap sahibi+1 yılAlgisi kapali birine
Ayni dilden konusmadiginiz birine iletisim kurmak cok zor gercekten
Soran+1 yılAynen böyledir oluyor, ne desem yanlış anlıyor ya da ben konuşurken inbana vereceği cevabı hazırlıyor, dinlemiyorum bile.
Cevap sahibi+1 yılMusaitseniz dm atabilir miyim size
Soran+1 yılTeşekkür ederim buradan devam edelim 🙏🌸
Cevap sahibi+1 yılNasil isterseniz
+1 yılEğer alışılma durumu varsa yürür.
03 Yorumla
Soran+1 yılAlışkanlık hiç tutkunun yerini alabilir mi
- +1 yıl
Bir süreden sonra zaten tutku kalmıyor, alışmışlık yüzünden devam ediyor evlilikler
Soran+1 yılMaalesef, ama ben isterdim ki o aşk devam etsin, sanırım bunun bir örneği dünyada yok ne yazık ki
+1 yıliletisim bozuklugu ve saygi sorunu
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız, ben de öyle olduğunu düşünüyorum 🥺
- +1 yıl
kac yilda bu hale geldi
- Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılkim yıllar boyu sevmiş ki
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sevebilirim çünkü ben yapım gereği zaten sevdiklerine karşı çok fedakâr biriyim
Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı. gider gider öyle bir giderki hemde
08 Yorumla
Soran+1 yılGitmiyor 🥺
Soran+1 yılMaşallah, daim olsun, hep mutlu olun inşallah 🙏
Soran+1 yılAh afedersiniz ben yanlış anladım demek ki🥺
Soran+1 yılOlsun, belki bu da evrenin bize bir oyunudur, belki sabrımızı deniyordur. Ben de şurada yazdığım onca şey içinde bütün ilgimi ümidimi kaybettim dedim evet, ama yarını bilmiyoruz. Belki güzel olur ha ne dersiniz? Biz kendimizi bozmadan, en azından kendimize sahip çıkarak devam edelim yolumuza. Sizi bilmem ama ben çivi çiviyi söker mantığına pek katılmıyorum. Burada mutsuzum o halde başka insanlarda arayayım demek bana yanlış geliyor. Bu, hayatına gireceğimiz yeni kişiye de haksızlık olur çünkü olası bir pişmanlık ve geri dönüş o ikinci kişiyi de yaralar. En güzeli kabullenmek sanırım, ta ki o evliliğe kanunen son verene kadar
Yürümüyor biz yürütemedik
01 Yorumla
Soran+1 yıl🥺
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yıldır monotonlaştırmadık
015 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah, peki nasıl? Lütfen bizlerle de paylaşın 🙏
- +1 yıl
Bunun için sizi biraz tanımak lazım
Soran+1 yılÖğretmenim, dışa dönük bir insanım, sanatın hemen her alanıyla aktif bir şekilde ilgilenirim: Müzik, resim, yazın, sahne sanatları vb. Eşim ise eve gelir yemek yer, TV açar uzanır telefonuna bakar. Ayda iki defa eğer çok canı çekmiş ise yanıma gelir. Utanmada komodine para bırakacak. Bu karar hassa yapılı ve donanımlı bir kadının kendini hayat kadını gibi hissetmesi çok acı
- +1 yıl
Sizin eşinizle ortak noktanız nedir?
Soran+1 yılTabiat, toprakla ilgili her şey, bunları yaparken bize iyi geliyor,. Film izlemeyi seviyoruz bir de
- +1 yıl
Peki bu iki zıt Kutup bir araya nasıl geldi Nasıl sevdiniz Birbirinizin
Soran+1 yılBilmiyorum, ben onun sakın yapısını sevdim çünkü kıçı başı oynayan insna sevmiyorum ama sonradan baktım ki bu sakinlik çok sıkıcı olmaya başladı benim için.. resmen emekli bir dedeyle evli gibiyim. O da benim hep hareketli enerjik ve gülen halimi sevmiş ama sonradan "Ben sana eğlenme diyor muyum, ben senin gibi olamam" deyip köşesine çekildi. Sen hep konuş anlat keyif alıyorum derken çok konuşuyorsun demeye başladı
- +1 yıl
Yaşı kaç
Soran+1 yılİkimiz de 42
- +1 yıl
Hangi şehirdesiniz
Soran+1 yılBu sorulara cevap vermek istemiyorum
- +1 yıl
Yok yanlış anlamayın acaba Küçük bir şehirde olduğunuz için mi yapacak bir şeyler mi bulamıyorsunuz o yüzden sordum
Soran+1 yılHayır bukusehir belediyesi olarak geçen popüler bir şehierdeyiz
- +1 yıl
Çocuk var mı. İlgi çocuklaramınkayıyor
- +1 yıl
Zaman zaman hepimiz yanlız kalmak istiyoruz sanırım
+1 yılCok zor saygi da biterse kesin biter
012 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle biter evet, hoş saygı kalmış olsaydı.. Neyse.. canım acıyor
- +1 yıl
Ne kadar oldu evlendiginiz
Soran+1 yıl13 sene, Allah bağışlasın bir kızımız var 12 yaşında. Belki de sorun bendedir. Hassas bir yapım var, sanatla filan çok ilgiliyim, çevrem hep nahif ve hoş sohbet insanlardan oluşuyor. Ne çok isterdim eşim de böyle olmasını. Bir erkek arkadaşımin "Her sözün altı çizilecek bir ayet gibi, manidar ve tılsımlı" sözünü bana eşimin söylemesini ne çok isterdim
- +1 yıl
Esin ne is yapiyor.. kaba mi davraniyir cok.. soylefin mi hic.. uzunuxun konustn mu
Soran+1 yılÇok konuştum ağladım pişman oldu yapmam dedi ama hep yaptı. Eşim inşaat sektöründe çalışıyor.
- +1 yıl
Betonla igrasa ugrsa beton hibi olmis.. belki de hayat sartlari disarda oyke olmasi gerektiginden solayifkizina karsi nasil peki
Soran+1 yılKızımla da çok iletişimi yok, sadece sarılı öper o kadar Z dolayısıyla onda babasına tavırlı, sen hiç yoksun olmadın ki diyor. Sadece bize para vermen bizimle olman demek değil dedi babasına
- +1 yıl
Hadi ya.. baska biri mi var hayatndaki
Soran+1 yılSanmıyorum, eve düzenli vakitte gelir, telefonu filan öyle çok çalmaz, günahını almak istemem. Bir de sürekli bir kadında beklediğim her şey sende var niye yapayım ki diyor. Bilemiyorum vallahi
- +1 yıl
Hersey var himmm bak iktifat6etmis.. bakimlimis8ndr
Soran+1 yılYaşımın yarısında görünüyorum kızımız kardeşim zannediyorlar hatta şöyle diyim bir defa markette eşimi abim zannettiler, pandemi dönemiydi ve ben o zaman 40 yaşındaydım ve beni 19 yaş altı zannedip markete almadılar 🤣
- +1 yıl
Oha abartma lutfen🙃
+1 yılSabırlı , metanet evlilik yürür
07 Yorumla
Soran+1 yılSadece sabır yetmiyor ama 🥺
- +1 yıl
Takip et oradan devam edelim
Soran+1 yılŞimdilik buradan devam edelim🙏
- +1 yıl
Siz bilirsiniz ama burada herkes görüyor
Soran+1 yılSaklı gizli bir konu değil ki zaten
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
İyi akşamlar
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılYürümez sürünür
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılBekar olduğum için bilemiyorum:)
01 Yorumla
Soran+1 yıl☺️ peki
+1 yılYürür
04 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ama zor
- +1 yıl
Değil
Soran+1 yılBiraz daha böyle devam ederse imkansız hatta, çünkü ben de artık çaba vermekten yoruldum ve tüm ilgimi kaybettim
- +1 yıl
boş ver
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Sanmam
01 Yorumla
Soran+1 yıliki taraflı çaba olursa belki toparlanır
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHeyecan lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılHah evet aynen katılıyorum, küçük flörtlesmeler lazım, zaman ayırmak filan lazım
+1 yılAldatmaya gider
07 Yorumla
Soran+1 yılO yapar mı bilmem ama benim aklıma bile gelmiyor çünkü şöyle düşünüyorum o kişiyle başlayan haz. da bir süre sonra bu çıkmaza düşecek, o halde değer mi bu tehlikeye diyorum. Hiç benlik bir şey değil kısacası
- +1 yıl
Ben detayı okumadim ama erkekler affetmez.. seni tebrik ederim bende bu sekilde dusunuyorum. Aldatma olmamali ama erkekler aldatir hatta mutlu cinselligi olan bile aldatir
Soran+1 yılÖyle bir şeyi kaldırmak en zoru olsa gerek. Bunu yapmış mıdır bilmiyorum, bilmek de istemem doğrusu. Ama bir erkek hiç mi düşünmez "O şimdi evde beni bekliyor tüm saflığı ve masumiyeti ile, üzerimdeki giysiyi bile o yıkıyor" demez mi? Evladına nasıl sarılır hadi karısını geçtim
- +1 yıl
demez
Soran+1 yıl42
Soran+1 yıl@uusseerr gerek yok sanıyorum, burdan devam edebiliriz
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yürür bence
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl peki?
Yürümez taktik verebilirim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Genelde yürümüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet,. çok fazla örneğini görmeye başladık hepimiz değil mi?,
Yürür
00 Yorumla
+1 yılneden ki monotonlaştı mı
00 Yorumla
+1 yılBence yürümez
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Yürümez
012 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle en önemli detay saygı, saygı olmayınca zaten diğerleri olmuyor ki
Soran+1 yıl13
Soran+1 yılEvet bir kızımız var 12 yaşında
Soran+1 yılBu kadar detay vermek istemiyorum, beni mazur görün olur mu 🙏
Soran+1 yılNeden? Bir kere yaş farkımız o kadar fazla ki paylaşacak konuşacak ortak bir noktamız olduğunu sanmıyorum, bu şekilde buradan devam edelim sohbetimize olur mu? 🙏💮
Gizli Üye(25-29)+1 yılYürür ama huzursuzca
10 YorumlaYaş 42 mi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılYürümez bu arada
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
Yürür heyecannnn
00 Yorumla
+1 yılYürümez
00 Yorumla
Detaylı bilgi