Soru açık arkadaşlar hep merak etmişimdir. İlişkide kadın mı daha çok emek harcar yoksa erkek mi?
Erkek
Kadın
Komşular :D
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Valla bence bu daha çok hangisi seviyor ona bağlı. İlişkinin bitmesini istemeyene bağlı. Genelde kadınlar çok sever derler de bu onların çıkardığı bir laf. bir erkeğin gerçekten sevdiğinde ne kadar çok sevebildiğine şahit olmamışlardır henüz :) Arada kaldım. Komşular sanırım :D
Biz erkeklerde çabuk vazgeçiyoruz be kardeşim :D Komşuların ilişkideki emeği büyük :D
Valla o da kişiden kişiye değişiyor ya. 3 yıllık sevgilimden kendi isteğimle vazgeçmedim sonuçta. Utanarak söylemem gerek, 3 yıllık ilişkinin ilk ayı dışında her ay aldatılmama rağmen bir süre istedim. Ama inanılmaz sevdiğim biriydi. Çok sürmedi kendimi ikna etmem ama neyse ki :D
Kardeşim sen niye utanacakmışsın estafurllah, o eski yengemin terbiyesizliği. Baksın kendi çorbasına sıkma sen o tatlı canını. Canını yirim senin :D
Kim dengesizse diğer taraf harcar. Yani bizim ilişkide kız baya bir emek veriyor sağolsun. Ama düzeleceğime yemin ederim
Birşeylerin farkına varmakta erdemdir dostum. mutlu olmanız dileğiyle :)
İlişkiyi ayakta tutmak için çabalayan, sorunları boşveren degilde çözmek için ugraşan ya da birlikeliği sürdürmek isteyen taraf daha cok emek harcar. Her hangi bir cins vermek doğru olmaz bence :))
Sen öyle diyorsan öyledir be güzel insan :) Karşımda canlı örneği duruyor.. :)
Ciddiyetten uzak her yaşandığı duyguyu aşk sananları dışarıda tutup her kadının ilişkisini yürütebilmek adına kendinden hayatından fedakarlıkta bulunduğunu düşünüyorum.
Evet haklısın fakat bu fedakarlikları erkekler yapmıyor mu? Ayrıca emek demek fedakarlık demek mi?
Fedakarlığın emekle aynı anlama geldiğini düşünmüyorum. Giyimimize arkadaşlarımıza karışmalarına göz yumup kendimizce taviz veriyoruz ki bu bence çok saçma çünkü kimse sevdiği insanı değiştirmemeye çalışmamalı yalnızlaştırmamalı. Erkeklerin bizden daha fazla emek verdiği durumlar olabiliyor kavgalarda ya da bizim aşırı duygusallaştığımız durumlarda seven bir erkeğinde sorun çıkarmalarımıza tahammül etmesini gözardı etmemek gerek. Emek daha çok sevmekle alakalı bence en çok seven en çok emek veren taraf oluyor.
İşte bu güzeldi.. Dediğin gibi seven insan sevdiğini herşeyiyle kabullenmeli. Tüm hatalarıyla, günahlarıyla, sevaplarıyla.. Hatta ve hatta geyikli taytıyla :) Teşekkür ederim bu güzel yorum için.
neyseki benim geyikli taytıyla kabullenmek zorunda olduğum bir sevgilim olmayacak :)) rica ederim :)
Klişe olacak belki fakat senin gibilerin nesli tükenmesin hiç :)
Tükenmeye mecburuz ama teşekkür ederim :)
Cevap
8Cevap
Kadının emek harcadığını savununa özellikle hem cinslerinme seslenmek istiyorum. Bu memlekette 3 sınıf var1. Zengin2. Memur ve memur kadar kazanan kesim3. Dar gelirli kesimZengin kısmını hele bir geçin. Bir avuç kaymak yiyici elit tayfa. Ahmet ve Ayşe sevgili oluyor. Ahmetten beklenenler1. Herzaman interneti kontörü olacak arayacak iletisim kuracak2. Haftada en az iki defa hatta üç defa buluşulacak. Her buluşmada ennaz üç saat zaman gecirilecek. Hesabı kesinlikle Ahmet ödeyecek. Burada dikkatli ve vijdanli düşünelim. Her hangi bir kafede artık cay beş altı lira, kahve çeşitleri 10-25 lira aralığındaBuluştular birer kahve söylediler yarım saat geçti birer kahve daha söylendi. Bir yarım daat daha geçti. Kızımızin canı tatlı çekti ay ben bir waffle alayım dedi. ( En iyi ihtimal 25 lira ) wafflenin yanına meyve suyu geldi Ahmet kendine anca çay söyledi O kafeden çıkış 100 lira arkadaşlar. Çıkıldı kafeden. Şimdi Ahmet bir saat kafede durduktan sonra hadi herkes eve dese bu nasıl buluşma. Ayşe'nin dudaklarından harika teklif dökülür. Ahmeeeet sinemaya gidelim mi? Bilet ortalama 25 TL mısır kola 25 çarp iki kişi ile. Gitti bı yüz lira daha. Film sürdü iki saat çıkıldı sinemadan. Kızımız serzendi. Ahmeeeet acıktım. Aha yüz lira daha gitti. İster mazot benzin HGS OGS ister taksi bı elli lirada yol masrafıAyşe ahmetten Olur olmadık yerde çiçek ister en ucuzu yetmiş seksenHediye ister ayrı dert. Yıl başında bayramda seyranda sevgililer gününde tanışma yıl dönümünde kobotaj Bayramı'nda vs Ahmet çiçek alacakAhmet hediye alacakAhmet organizasyon yapacakAhmet yenilikler yeni fikirler bulacakAhmet yemek ismarlayacakAhmet mekan ayarlayacakAhmet araç ayarlayacakAyşe elini kolunu sallaya sallaya gelecek Ahmet'e bir triko kazak ya da Tudor dann19.90 a bir gömlek alacak. Yiyecek içecek eğlenecek bir de memnun olmayacak. Ayşe Ahmet'i somurdukce sömürecek ancak anse fiilen ahmetten hiç bir zaman bir kuruş para almadığı pahalı hediyeler almadığı için vijdanen rahat olacak. Ahmet haftada iki defadan 350 şer liradan ayda ortalama 2800 lirasını dışarı çıkmak için kalan üç kuruş parasını da özel günlerde suprizler yapmak icin harcayacak. Üstüne üstlük Ayşe ahmetten her daim şık ve bakımlı olmasını isteyecek. Bu ilişki üç yıl dört yıl sürecek. Sonra evlilik niyeti ortaya çıkınca Ayşe ahmetten birikmiş parası olmasını yüzük bilezik takı elbise gelinlik eşya almasını düğün yapmasını vs leri isteyecek Bütün bu süreçte kızımız çalışan biri ise de muhtemelen maaşı babasının aldığı ev kredisinde kullanılacak. Sonra ilk kavgada Ayşe dudaklarını buze buze ben bu ilişkiye çok emek harcadım diyecek.
Ne kadın ne erkek, en çok seven taraf hangisi ise o emek harcar.
Teşekkürler yorum için, haklısın.
tek bir tarafın verdiği emekle ilişki olmaz zaten. karşılıklı aynı ölçüde gösterilen özveri ve atılan adımda gizlidir.
Aynı ölçü dışındaki düşüncene katılıyorum. Daima birisi daha az sever..
bu elma mevzusuna döner tabii. aynı miktar sevmeleri imkansız bazen.
ama tek bir tarafın verdiği emekle ilişki olmuyor maalesef.
Evet bir tarafın verdiği emekle yürümez katılıyorum sana. Ama dediğim gibi hiçbir zaman aynı ölçü olmuyor. Teşekkürler güzel yorumun için
rica ederim.
Kadın yapısı gereği fedakardir ama her iki cinste emek vermeli yoksa yürümez bir ilişki
Erkeklerde fedakar, tamam kadının emeği çokturda erkeğin fedakarlığını göz ardı etmemek lazım :)
Evet haklısın, teşekkürler güzel yorumun için :)
Her bakimdan yuvayi disi kus yapar. Evlilik veya baska bir sey.
Teşekkürler
genel olarak kadın.. ama aslında kim daha çok seviyorsa o daha çok emek harcar
Haklısın, Teşekkürler
Basta erkekler cok caba harcasa da iliski yürütmede kadınlar daha cok emek harcıyor.
seven tarafa bağlı bence ki zorlamaylada bir ilişki yüremeyeceği için karşılıklı olmalı eşit ölçüde
Teşekkürler yorum için :)
İki tarafında aynı şekilde emek sarfetmesi gerekli karşılıklı olmadıktan sonra tek taraflı bir yere kadardır
Kadın azda olsa emek harcamıyorsa o ilişki bitmiş demektir.
Haklısın arkadaşım..
Kim daha çok seviyorsa o...
Haklısın, Teşekkürler yorum için :)
ricalar efendim :)
Kadınlar hep yapıcıdır. Boşuna dememişler yuvayı dişi kuş kurar diye..
Kesinlikle kadin daha cok tecrubeyle sabit
Kişiden kişiye değişir bence :))
Peki hangisi ağır basar seç birini? Kadın-erkek-komşular :D
komşular şıkkını eliyelim bence iki tarafta harcar ama erkek biraz salıeriyo kendini tabi buda kişiden kişiye değişir genel konuşmak yanlış olabiliri
Teşekkürler yorumun için :)
önemli değil :))
seven taraf emek harcar
D- Seven harcar ! Ve seven hep kaybeder !
Deveye diken hesabı diyorsun, sende haklısın kardeşim
Eyvallah :))
Gerçekten değer verip, seven emek harcar..
Haklısın sanırım fakat kadınlar daha ağır basıyor gibi, yorum için teşekkürler
Herkes bir değil ama kadın bence
Teşekkürler yorumun için
Tabi ki kadınlar..
Teşekkürler yorum için
Ara bulucu kankalar
Bu da iyiydi :)
Başlarken ve kavga anlarindaki eforlarini inkar edenlee haindirler:)
Hiç sevmiyorum onları, kuyruk gibi yapışanlarda var.2-3 sene önceki hatunla yıl dönümü yemeği yerken bile gelmişti kankası :D
Onlar başka ara bulucu kankalar başka :) onlar sülük
Ahaha eyvallah kanka sağolasın yorum için :)
:))
Kesinlikle kadın.
değişir
Komşular :D
seven emekçidir...
Teşekkürler yorumun için
Kadın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar