Evlilikte en önemli unsur nedir?
Evlilik kiriteriniz nedir?

Evlilikte en önemli unsur nedir?
Evlilik kiriteriniz nedir?
Evlilik günümüzde farklı boyutlarda yaşanabilir. Her çiftin evliliği kendi dinamikleri ve değerleri doğrultusunda şekillenir. Evliliğin en güzel tanımı, iki insanın sevgi, saygı ve karşılıklı anlayışla birbirine bağlı olduğu bir birlikteliktir. Evliliğin temelinde güven, iletişim, sadakat ve ortak hedefler gibi unsurlar bulunur. En önemli unsur ise karşılıklı sevgi ve saygıdır.
Çok güzel anlattın
Hocam ya Instagramda bir adam var diyorki yok oy kullanmak şirkdir diyor saçma sapan şeyler söylüyor yok neymiş ahirette görürsünüz diyorlar o takıldı kafama
Ben hoca değilim aciz günahkar bir kulum öncelikle nasıl şirk olabilir devlet başına dinsiz gelse dinini yok saysa vebal almazmisin sence?
Ondan sonra bak ayasofya açıldı
Kamuya baş örtüsü geldi
Askeriye millet oğlunu baş örtüsü için görmedi şu an TSK başörtüsü var namaz kılan var
Millet üniversite baş örtüsü için giremedi eskiden şimdi herkes özgür
@нσηєувαвє?
@нσηєувαвє 👍
Şey galiba yanlışıkla dinden çıktım kadere küfür etmek dinden çıkartıyormuş bilmiyordum ben zaten tedirginim ne yapıcamgeri kelime-i şahadet getirince zaten düzelmiyormu? Müslümanım ben zaten ne yapıcam
Kelime i şehadet getir
Kafana da takma tövbe et samimi
Nasıl tövbe tam olarak?
Gizli üye olan kardeş beni takip edebilir mi? Size bir şeyler söyleyeceğim de bu şirk hususunda. (Takip etmezseniz de siz bilirsiniz tabi)
@oscuridad_ burdan söyle
Öncelikle bu ülkede oy verenler ehveni şer diyip oy veriyorlar yani çok şerli olandan daha az şerli olanı seçmek için. Yani oy vermenin şirk olduğuna itikad etmiyorsanız bile bu ülkenin yöneticilerine sevgi duymazsanız.
Ve yine bu ülkede oy vermenin şirk olmadığına itikad etmezseniz bile bu ülkeye aşırı sevgi duymazsanız bu Amerika'da yaşayan bir müslümanın Amerika devletine Sevgi duymasından farksızdir.
Bu ülke laik bir devlet bu ülkenin İslam'a uyan kanunlarından çok İslam'a ters düşen kanunlar vardır. Başörtü konusu vs. Bu konular ayrı konu. Buradaki konu itikadı bir konu oy vermenin şirk olduğuna itikad eden kişiler bu ülke şeriat devleti olmadığı Allah'ın kanunlarıyla yönetilmediği için hiç bir şeyine dahil olmamayı tercih ediyorlar.
Bunun misali olarak şöyle diyebiliriz Musa (as) çok güçlü bir erkekti ama firavuna başlarda güç yettiremiyordu çünkü firavunun arkasında askerleri ve mecburen onu destekliyoruz diyen bir millet vardı.
Bunu kabul eder veya etmezsiniz size kalmış bir durum ben Sadece gördüm ve üzerime hakkınız geçmesin diye bildiklerimi dile getirdim yoksa sizin dininiz size benim dinim bana.
@oscuridad_ oy vermeyen vebal alır kötünün en iyisini seçmek zorundasın dini katleden biri gelse vebal alırsın insan. Elinden geleni yapmak zorunda
Laiklik kimse kabul etmiyor
Vebal alacağına dair bur delil sunabilir misiniz?
Ben şu an size vermemesi için bir çok ayet, hadis, âlim görüşü ve peygamberlerden örnek verip delil getirebilirim
@oscuridad_ bir şey anlamadım dediğinden...
@oscuridad_ dinsiz bir adam gelse dinimize savaş açsa sen bunun gelmesinde kolaylık sağlayan suçludur günümüzün fetvasını büyük İslam alimleri açıklama yaptı oy kullanın vebal alırsınız senin dinine kim yakınsa onu desteklemek zorundasin
100 yıl önceki hatanın bedelini oduyorsun
Ya kardeşim konuya Sadece başka biri gelince zulüm görürüz diye bakarsanız tabiki bu düşünce size doğru gelir.
Bir peygamberin davetine bakın bakalım görmediği zulüm kalmış mi diye.
Resûlullah sav'e mescidi dırarda başkanlık sunulduğunda kabul etmedi. Oda sizin gibi düşünüp gidip onların meclisinde oturup müslümanları korumayı düşünemedi mi?
@oscuridad_ peygamber efendimizin olayını bilmiyorum ama oy kullanmak zorundasın dini sana yasak etseler nasıl olacak ozaman geçmişte yaşandı
Tarih her daim tekerrür eder. Her kutsal din gelen topukluluk imtihan edilmiştir Hristiyan ve Yahudiler bu imtihandan kalıp kâfir oldu.
Sıra bizlerde...
Neyse dediğim gibi sizin dininiz size benim dinim bana
@oscuridad_ sen elinden geleni yaparsın. Takdir allahin zulmü ya elinle engelliyeçeksin dilinle engellersin oda yetmiyorsa buğz edersin oy kullanmak zorundayiz
Oy vermek şirk falan değil. Kim dediyse sallamış
Şirk ne demek önce bi anlamını bilmeniz lazım. Şirk Allaha ortak koşmak demek. Oy vermenin Allah'a ortak koşmakla ne ilgisi var? Bir arkadaş uzun uzun yazmış falan açıklamış güya doğru gibi ama aslı yok. Anlam bile tutmuyor.
En kötü ihtimalle sadece günahkar olabilirsin oy kullanarak. O da en kötü senaryo yani. Şirk ne alaka abi siz ne yasiyosunuz 😂
sevgiyi, saygıyı, güveni cartı curtu bırakalım. Evliliğin temelinde arkadaşlık vardır bana kalırsa. Eğlenip dertleşebileceğin seni yargılamayacak sana yakın arkadaş olabilecek birisiyle aile olacaksın o zaman evlilik sonuna kadar gider ne olursa olsun. Tabi o başta saydığım kriterler de gerekiyor.
Evet çok haklısın güzel anlattınız,
Bugün gördüğüm bir soru bu görüşümü iyice tescillemiş oldu. Evlilik çıkar ilişkisine dayanmış kadınların para bulmak, erkeklerin bedava yemek ve temizlik almak için başvurduğu bir yöntem.
Gerçekse tabiki çok farklı ama günümüz evlilikleri bundan pek de farklı değil ne yazık ki
maalesef öyle bir yargı var ama geneli öyle değil hem zorlaştı hemde menfaat ve mantıkla baslayama başladı toplumda
Maaslesed
Allah herkese hz Fatma ve hz ali gibi evlilikler nasip etsin
Hayırlı bir insan olmayı nasip etsin bundan evvel. Zira ne aliler gördüm hz. Ali'yi utandıracak bir karakterde..
Amin bilmukabele Allah iyi insanlara denk getirsin
Amin bilmukabele
Amin ecmain
Allah rızası temelde varsa huzuru bulursun.
Şayet yoksa huzuru dünyada bulsanda ahirete yetistiremezsin. Önce Allah sonra sünnet sonra cennet
Evet çok haklısın çok güzel anlattınız, aklıma allahin rıza diyince şu söz geldi Fâniyim, fâni olanı istemem. Âcizim, âciz olanı istemem. Ruhumu Rahman'a teslim eyledim, gayr istemem. İsterim, fakat bir yâr-ı bâki isterim. Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim. Hiç ender hiçim, fakat bu mevcudatı umumen isterim.
Ne güzel gelmiş aklına
Baki olan yâr gönlümüzden eksik etmesin ❤️
Amin bilmukabele
Cevap
0Cevap
Günümüz evlilik eğlence olmus
Evliliğin tanımı dersek paylasmak
Sadakat
Mantık ve menfaat olunca öyle olur herkesin hakkında hayırlısı olsun
Katılıyorum aynen hakkımızda hayırlısı olsun
Amin cümlemize inşallah bilmukabele
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?