Güncellemeler
+1 yıl
Küfürler ( köpek , it , beyinsiz, özürlü, biber sürerim, ederim ve adammısın sen , yaptığım şeylere agır hakaretler)
Tayin nedeni ile ikimizin ailesinin olduğu yere geldik. burada evim var herşeyini tadilat ettirdim. Kira derdinden kurtulduk. Sıfır ev oldu ben o evde yaşamam etmem. Küfür hakaretler annesine yanına gitti. orada çocuğumla konuşuyorum yine küfür hakaretler. Ben 6 yıldır çocuk için sabrediyorum. Allah a dua ediyorum ama gerçekten artık hakaret etmediği bir şey kalmadı. Benimde sabrım kalmadı ne yapmalıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Acaba sende mi hakaret ediyorsun durduk yeremi ediyor
Kendim öğretmenim çok şükür hakaret etmedim. Ben ona ne dediysem aman bak yapma etme dedikçe. Çocuk anne babasız büyümesin ama gördümkü başka bir hal alıyor. Görmezden geldim , bak gidelim psikiyatriye ne ettiyse bu zamana kadar karşılığında bir hakaret. Onun istediği olmadımı bir şey direk hakaret.
Kendimi gördüm allah sabır versin kardeşim
Allah razı olsun tek yol boşanmak , çocuğu da ondan alıp. Kendisi gibi ailesi ile baş başa bırakmak.
O iş o kadar kolay olmuyor inan nasıl alırsın bilmiyorum.. 🥺
Küfür hakaret ne dediyse hepsinin delilleri bu son gidişindeki tüm hakaret küfürleri var elimde. Mahkemeye sunacam. o çocuğa yazık ya babasına bu kadar küfür hakaret.
Allah yardımcın olsan kardeş.
Allah razı olsun. Boşanacam ben ya bir yuva kuruyorum emek ediyorum. Bana dönüp çocuğumla konuşurken senin yaptığın eve sı ça yım diyor. Çocuk baba odama şunu alalım diyor. Bir heyecan. Ama anne telefonu çocuğun elinden alıyor hakaret ediyor.
Niye yaşamak istemiyor? Aile apartmanı mı
Hayır mustakil bahçeli ev 3 yıllık bina sırf aileme biraz yakın diye. Sorun ev değil ki 2 fatklı şehirde yaşadık. Ağızda sürekli küfür hakaret herşeye. Anne desen o da aynı. bir çocuk var tahammül aman düzelir düzelir ama yok daha berbat bir hal. Çocuğun yanında ailesinin yanında her yerde evde.
sonuçta artık evlisiniz kendi ailesini atsın demiyorum bunu bende yapamam mesela ama mesafe olmalı mesafe derken de arada bozukluk değil sadece kendi ailesine daha ilgili olması şart. Bu sebepten evden ayrılma olmaz ve bir insan kadın ya da erkek asla eşlerine hakaret etmemeli bu da oldukça yanlış. Şimdi tek taraflı bakmamak lazım ama senin anlattığın kadarı ile yorum yapıyorum eşin haksız.
Kendi ailesine derken sana ve çocuğuna daha çok önem vermeli
Sorun aile değil ki onun istediği gibi gitmedi bir şey nerde olursak olalım ağzını bozuyor. Küfür hakaret. Tamam sabır sabır ama bi yere kadar. Aman çocuk var aman düzelir diye diye. Sustum görmezden geldim nasihat ettim. Çözüm sundum yok. Bir insanın herşeyinede hakaret edilmez ki. Anne de destekçi ben bu evliliği biri bana hakaret etsin. Yaptığım herşeye nankörlük etsin diye yapmadım ki.
Haklısın böyle hayat geçmez senin hayatına karışmak istemem ama yani hoş değil eğer Müslümansan zaten eşlerin birbirine hakaret etmesi de boşanma sebebi sana kalmış her şey tekrar konuş o zaman bu sefer çok ciddiyim de ondan sonra ona göre yol çiz derim. Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun valla tek yol boşanmak sanırım.
bilmiyorum tek yol o mu , çocuğun var işte bu da sıkıntı. Ama şunu diyeyim benim annem ve babam hep böyle olsaydı bende boşandıkları için üzülmezdim. Tabii üzüntü olurdu ama bilinç de olurdu. Şunu da söyleyeyim islam da eğer ki dini nikahlı olan eşinden boşanırsan, sonra tekrar evlenmek istersen o kişi ile bunu yapamazsın. Önce biri ile evlenip boşanman gerekiyor o kişi ile evlenmek için. O yüzden bunu da göz önünde bulundurup yap derim ne yapacaksan
Evlilikten soğudum bu altı yıl herşeye yetti. alır çocuğumla yaşarım. Ne yapıyorsa yapsın.
Ayıptır sorması ne öğretmenisiniz ve eşinizin işi ne
Eşim hafız i ( ev hanımı) bende özel eğitim öğretmeniyim.
Eşin hafız mı hani kuranı kerimin hepsini ezbere bilen?
mesleğin ne kadar güzelmiş tebrik ederim bende çok saygı duyuyorum bu mesleği yapanlara
Evet ama onu idrak edemeyen yaşantısına şekil veremeyen. Ve onu artık terk kuranın ağzını bile açmayan biri…
Bende hafızım ve çok üzüldüm gerçekten. Neden böyle yapıyor acaba belki de dediğin gibi açmadığı için bu bilinç de gitmiş olabilir 😔
Sağolun teşekkür ederim. Sabır işi bizim meslek ondan bu kadar sabrettim sabrediyorum herşeye. Ama herseyin de bir son noktası var.
Evet haklısınız
Allah istikameti üzere hayat yaşamınızı ve bu istikamet üzere olan insanların hayatınızda olmasını karşınıza çıkmasını nasip etsin.
amin ben isteyerek yaptım kimse zorlamadı o yüzden bunun bilincindeyim tabii ileri de ne olur bilemem ama bende çok korkarak yaşıyorum. Korkum Allah’ın bana olan sevgisini yitirmek… inşallah hiçbir zaman böyle bir şey olmaz
Amin inşallah Rabbim cümlemizi yolundan ayırmasın, kendini unutturmasın.
amin sen de eşin ile tekrar konuş abicim belki düzelir her şey. Bu sefer ciddi olduğunu görünce
Düzeleceği yok kardeşim çok konuştum. O anne oldukça arkasında , o bindiği kibir atıyla o uçurumdan uçmalı. Bazen bir nüsibet lazım bazı insanlara. Binlerce kez nasihat etsende azdır.
Doğru söylüyorsun ama dediğim gibi dinimizde boşanırsan tekrar evlenmek için başka bir evlilik yapıp boşanman şart. Bunu göz önünde bulundurarak kararını ver derim
Valla kardeşim evlilik falan ben uzak olsun. Kafamı dinlemek hayatıma bakmak istiyorum. Bir çocuğum var artık ona ve kendşme vakit ayıracağım.
Sen bilirsin abiciğim hayatında başarılar dilerim o halde sen kararını vermişsin inşallah çocuğunuz hep mutlu olur