Bir kere aldatılan hep mi aldatılır. Yoksa bu söz bir klişe mi?
Katılıyorum
Katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bir kere aldatılan hep mi aldatılır. Yoksa bu söz bir klişe mi?
Nasıl insanların hayatlarında ne şekilde ilişki yaşadıklarını veya neyden dolayı aldattıklarını bilmeden yargılamak kolaydır, evet aldatmak suçtur yani sizin hayatınızda birisi varken sizi aldatması ihanet etmesi suç kabul edilir günümüzde, ancak aldatmanın bazen yeteri Sevgi görememekten kaynaklı olduğunu da unutmamak gerekir Bir kere aldatan bir daha aldatır sözünün pek doğru olduğunu düşünmem. İnsanlar pişman olup aynı hataları yapmak istemeyebilir yaptıkları hatalar yüzünden insanları bir ömür yargılamak doğru bir yaklaşımda değildir.
Genel olarak aldatmanın tekrarlanabileceğine dair bir önyargıyı ifade eder. Ancak bu söz her durumda geçerli değildir ve bireyden bireye değişebilir. Her insanın geçmişi, deneyimleri ve davranışları farklı olduğu için, bu konuda kesin bir kural oluşturmak zordur. Aldatma, karmaşık duygusal, ilişkisel ve etik bir konudur. Bir kişi neden aldatma yoluna girdiğini, ilişkisindeki sorunları, düşüncelerini ve duygularını anlamak gereklidir. Bir kişi aldatmanın sonuçlarını ve partnerine verdiği zararı anladığında, değişme ve öğrenme ihtimali vardır. Bazı insanlar hatalarından ders alıp, ilişkilerini onarmak için çaba gösterirken, diğerleri aynı hatayı tekrar edebilir. Bu nedenle, "bir kere aldatan bir daha aldatır" sözünü kesin bir kural olarak kabul etmek yerine, her durumu ayrı ayrı değerlendirmek ve ilişkideki tüm faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir.
Bu aslında her zaman doğru olmayan bir genelleme. Sadakatsizliğe katkıda bulunan birçok faktör vardır ve birinin tekrar aldatıp aldatmayacağını tahmin etmek her zaman mümkün değildir. Geçmişte aldatmış birinin tekrar aldatacağını varsaymazdım. Önce kişiliği ilişki geçmişi ve önceki sadakatsizliğinin koşullarını değerlendirmek isterdim
Katılmıyorum çünkü kadın rest çektiği anda erkek kaybetme korkusuna düşer bir daha yapmaz. Ama baktık yine yapıyor pişman olduğu halde bu sefer evi terk etmek gerekiyor yine pişman oldu diyelim o zaman 3 bir şans daha verirdim ve olacakları izlerdim. Bu söylediklerim evlilikler için geçerli. Bunun benden kaynaklı olmadığını bilirdim. Ve onun uzmandan yardım almasına teşvik ederdim
Cevap
29Cevap
O... nun yemini penis görene kadar demişler bir kere aldatan yine aldatır
Bir kere aldatan birine tekrar şans veren birisi zaten tekrar aldatılmayı hak etmiş demektir.
Aynen öyle çok doğru diyorsun. Bir kere aldatan adama ikinci defa şans vermemek gerekiyor. Çünkü seni ilk fırsatta tekrardan aldatıyor o yüzden bence şans falan verilmemeli tekrardan.
Aldatan birisi zaten kafasında ilişkiyi bitirmiş demektir ve ne kendisine ne karşısındaki kişiye saygısı yoktur ve böyle birine güvenip tekrar yola çıkarsan seni tekrar yolda bırakır bırakacaktır çünkü karakteri bozuk bir kere...
Katilmiyorum, aldatip pisman olmus olabilir, hatasiz kul olmaz bunu gizlenerek yapabiliyorsada taktir ederim :D
Yani bundan pişmanlık duysa ne fayda. Artik güven duygusu diye bir şey kalmamış. Ben şahsen affetsem bile artık ona hiçbir şekilde güvenemem ya ne bileyim..
İnsanlar değişmez. Aldatan bir daha aldatır.
Aynen öyle katılıyorum. Çok haklısınız bir kere aldatan insan tekrar tekrar aldatır. Aldatan adama ikinci bir şans vermek bence olmaz ya ne bileyim. Şans verirsin ilk fırsatta tekrar aldatır çünkü..
İnsan bazı sebepler dolayısıyla mecburiyeten kendine kötü ve yanlış gelen bir tutumu şanslandırarak büyütür. Bir kere olan hep olur demek doğru değil. Ama devamında şüphenin insanı huzurlu hissettiren bir yanı olmadığı kesin.
evet bu meselede dinden bir delilde aşağıdaki sahih hadistir.
"Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." (Buhârî, Edeb, 83; Müslim, Zühd, 63)
"Bir kere aldatan çok kere aldatır" sözüne inanırım
Aynen bende bu söze inanıyorum gerçekten. Bir kere aldatan insan tekrar tekrar aldatır çünkü karakteri öyle alışmış. Aldatan adama ikinci bir şans vermemek lazım o yüzden.
O söz aslında "İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur" sözüyle eşdeğer. Katılıyorum.
Aldatan yine aldatır huylu huyundan vazgeçmiyor
Yüzde doksan dokuz bin dokuz yüz doksan dokuz.
Denenmişi denemek ahmaklıktır. Aynı sonucun daha beterini elde edersiniz.
katiliyorum cunku kisinin karakteri ile ilgili karakter de degisemeyecegine gore aldatir
Katılıyorum. O rahatlığı bulduğu için tekrar yapar. Fark edildiği an tekmeyi koymak lazım.
İnsanoğlu bu yapar bı kere yaptımı 2' nin hatrı kalır onlara
Sevdiği insanı aldatan herkes aptaldır.
Bir kez aldatılmasına rağmen halâ o kişiyle birlikte olmaya devam eden kişi ise zayıf psikolojiye sahip güçsüz bir insandır.
En büyük değeri ve saygıyı kendimize vermemiz gerek.
Aldatan aldatıyor aldatıp geri dönmesi o aldattığı kişinin onu sevgi ilgi gibi şeylere tatmin etmeyip sizi arzulamasını sağlıyor sonra tekrar size geliyor e tabi bu insanın da gözü dışarıda olduğu için daha sonrasına gene aldatıyor
İnsanın içinde varsa aldatır.
Katılıyorum tabi ki de
Bulmuş aptalı tabi aldatır affetmiceksin
Aynen o yüzden aldatan insanı hiçbir şekilde affetmeyeceksin. Eğer sen gider aldatan insana ikinci bir şans verirsen o seni bulduğu ilk fırsatta tekrardan aldatır o yüzden şans vermemek lazım...
Aynen öylee
Aldatmak karakter bozukluğudur, bir insanın karakterini değiştirmeside imkansızdır net aldatan yine aldatır.
Aynı kişi değişmediyse aldatan kişi neden değişsin aldattıysan bi şeyler eksiktir tamamlanmıyorsa yine aldatırsın.
Zaten bir kere aldatmış biri neden tekrar aldatmasın güvenilmez
aldatan kişide ne sevgi ne saygı kalmıştır yüzde yüz tekrar aldatır
Suistimal etmektir, büyük ihtimal devamı gelecektir.
Alışmış kudurmustan beterdır
Kesinlikle bir kere aldatan bir daha aldatır
Aldatır tabi başka soru?
Yüzde yüz katılıyorum
alışmış kudurmuştan beterdir
Bazı hatalar affedilmez
ihtimal yüksek ama kesin değil
Birdaha değil sürekli aldatır
katılıyorum aldatmak hata değildir
Bir kere aldatan birdahakine içinden geçer
Evet aldatan yine aldatır
evet aldatir
@emineh seni gibi kızara yapmazlar heralde
katılıyorum
katılmıyorum
Bence ihtimal yüksek yapar erkek adam sonuçta.
Pek değil
Katılmıyorum
Aynen öyle aldatır
Katılıyorum
Kesinlikle evet
Evet katılıyorum
Yasandi katiliyorum
Katılıyorum
Zaten klişeler doğru değil midir?
Evet katılıyorum.
Katılıyorum.
megilli çünkü