aslında bunalmamak gerek:D çünkü özellikle bir kadın için erkeğin aşırı ilgisi alakası güzel bir şey. kısıtlamak veya kıskançlık değil bu mesela temas etmeden duramamak, kalabalık bir ortamda yanından ayrılmama isteği sürekli odağının o olması, sevgisini utanmadan sıkılmadan gösterebilmesi, insanları umursamadan ansızın öpmesi, sarılması bunlar güzel ilgiler
Hayır ben sıkılmazdım ama kişiye göre değişir sevgilinin aşırı ilgisi bazen bunaltıcı olabilir. Her ne kadar sevgi, ilgi ve dikkat olumlu şeyler olsa da, aşırıya kaçması veya dengesiz olması insanlar arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Aşırı ilgi, kişisel alanınızın kısıtlanmasına neden olabilir. Sürekli olarak takip edilmek veya gözetlenmek hissi rahatsız edici olabilir. Aşırı ilgi, bireyin kendi başına zaman geçirmesini veya diğer ilişkilerini sürdürmesini zorlaştırabilir. Aşırı ilgi altında olmak, sürekli olarak partnerinizin beklentilerine yanıt vermek zorunda hissettirebilir ve stres yaratabilir. Aşırı ilgi, bireyin kendi tercihleri ve aktiviteleri üzerinde baskı hissetmesine yol açabilir. Aşırı ilgi, diğer önemli işleri veya aktiviteleri ihmal etmeye yol açabilir. Önemli olan, sağlıklı bir ilişkide dengenin korunmasıdır. İki taraf da kendi kişisel alanına sahip olmalı, bağımsızlığını korumalı ve birbirlerinin ihtiyaçlarını anlamalıdır. Eğer sevgilinizin aşırı ilgisi sizi rahatsız ediyorsa, açık iletişim kurarak duygularınızı paylaşmanız ve birlikte bu konuda bir denge bulmanız önemlidir.
İlgiden kasıt sürekli hesap sorması, sürekli suçlayıcı konuşması ve sürekli bana karışmasıysa o bunaltır. Sevgi ve şefkat gösterilen bir ilgi bunaltmaz
Yani evet o konuda haklısın. Durduk yere ilgili olmaya başladıysa eğer normalde ilgili biri değilse bende bunda bir art niyet ararım açıkçası. Kimse durduk yere ilgili olmaz çünkü ilgisiz iken...
Aynen sürekli öyleyse bende bir süre sonra sıkılırım. Ama bana karşı hep ilgili olsun isterim benimle ilgilensin bana soğuk olmasın. Sanırım ilgiyi baya seviyorum ben ya...
Aynen öyle. Yani aşırı ilgi bazen insanı mutlu ettiği kadar mutsuzda edebiliyor ne yazık ki. Mutsuz dediysem o anlamda değil yani hani ilgisinden sıkılmak anlamında dedim..
Aynen öyle katılıyorum. Fazla ilgili olmak güzel olduğu kadar kötüde bence. Sen ilgili olursun sevdiğin için ama karşıdaki insan bunu ne yazık ki anlamaz çok çabuk sıkılabilir bu durumdan..
Yani evet bende çok severim ilgiyi falan ama bu aşırı derecede ise şahsen artık sıkılmaya başlarım ya. Ne bileyim fazla ilgili biri bir süre sonra insanı sıkar sürekli arar yazar falan.