Acaba aşkta kıskançlık sizin için ne ifade ediyor?

05 Ağustos, 2023 Cumartesi 22.14
Acaba aşkta kıskançlık sizin için ne ifade ediyor?

05 Ağustos, 2023 Cumartesi 22.14
Aslında kıskançlığın sadece aşkla ilgili olduğunu söylemek doğru olmaz. Bir ilişkide kıskançlık varsa ve bu kıskançlığın boyutu fazla ilerliyorsa, yani kişiler birbiriyle sohbet ederken sürekli olarak "Nereye gittin?", "Nereden geldin?", "Ne yaptın?" gibilerinden birbirlerine darlayıcı şekilde bir ilişki yaşıyorlarsa, bu kıskançlık değil, güvensizliktir. Ancak, mesela beni bugün neden aramadın, beni ihmal ettin, seni özledim; tabii senin konuşacak başka kişilerin var gibi tatlı sitemler kimseyi rahatsız etmez. Ama bu sitemler öfke boyutuna gelecek şekilde bir kıskançlığa dönüşürse, işte o noktada sıkıntılar meydana gelir. Benim düşünceme göre, kıskançlık ve güvensizlik arasındaki farkı anlamak, bir ilişkinin sağlığı için çok önemlidir. Kıskançlık, sevginin bir göstergesi olabilir ama aşırıya kaçtığında zarar verici hale gelir. Güvensizlik ise, temelde ilişkiye olan güvenin eksik olduğunu gösterir ve bu durum, karşılıklı saygı ve iletişimle çözülebilir. Tatlı sitemler ilişkileri canlı tutarken, öfke ve aşırı kıskançlık sadece yıkıcı sonuçlar doğurur.
Kıskançlık çok da aşk ile ilgisi olduğunu sanmıyorum ben. çünkü aşk için sevgi ve güven gerekiyor bunlar yoksa da anlamı olmaz tabi ki de Güvensizlik, bir kişinin kendine veya partnerine olan güveninin eksik olduğu duygusal bir durumdur. Bu durum, geçmiş travmalar, düşük özsaygı, kişisel güvensizlik veya partnerin önceki ilişkileri gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Güvensizlik, kıskançlıkla da ilişkili olabilir, ancak genellikle daha geniş bir duygusal yelpazeyi kapsar. Kıskançlık ve güvensizlik arasındaki sınırlar belirsiz olabilir ve her iki durum da birbirini etkileyebilir. Örneğin, bir kişi güvensiz olduğunda, bu güvensizlik kıskançlık hissine yol açabilir. Aynı şekilde, aşırı kıskançlık, partnerin güvenilmez olduğunu düşünen bir kişinin güvensizlik hissini artırabilir. Önemli olan, kıskançlık ve güvensizlik duygularınızı anlamak, nedenlerini keşfetmek ve gerektiğinde bunlarla başa çıkma stratejileri geliştirmektir. Ayrıca, sağlıklı ve güven temelli bir ilişki inşa etmek için iletişimi önemseyerek partnerinizle duygusal durumunuzu paylaşmanız da önemlidir.
Teşekkür ederim abi saolasın
Rica ediyorum kardeşim o kadar uzun yorumlar yazıyorsun ki yani seni seçmemek vicdanımı rahatsız ediyor 😂
Eyvallah abi :D yani sana kalmış tabi seçmek zorundayım gibi düşünme asla
Yok kardeşim zorundayım gibi düşünmüyorum da şimdi sen böyle uzun uzun yazıyorsun aşağıdaki adam böyle tek iki cümle yazıyor yani şimdi sen dururken o adamı da en iyi görüş seçmek ne bileyim biraz haksızlık gibi geliyor ondan yani
Anladım abi teşekkür ederim seçtiğin için tekrar haklısın.
Rica ediyorum kardeşim
Bir kişi kıskançlık gösteriyorsa, bu bazen ilişkideki aşkın bir yansıması olabilir. Ancak bu, sağlıklı bir şekilde ifade edilmesi ve kontrol altında tutulması gereken bir duygudur. Kıskançlık, sevdiğiniz bir kişiyi kaybetme korkusu veya onun size olan duygusal bağlılığını gösterme isteğiyle ilgili olabilir. Kıskançlık sıklıkla güvensizlikten kaynaklanır. Bir kişi kendine veya ilişkisine güvensiz hissediyorsa, bu durumda kıskançlık daha baskın hale gelebilir. Güvensizlik, geçmiş deneyimler, düşük özsaygı veya başka faktörlerden kaynaklanabilir.
sahiplenmek, hoşlantı, aşk olabilir.
Ama bazilarida yalan yerde rol yapar kendilerini bağlamak için inandırmak için Ayırt Edebilmek te , karşıdakinin size olan ilgisinden yola çıkarak ayırt edebilirsiniz.
Cevap
12Cevap
Ben sevdiğim kadını kıskanmam.
Öncesinde kıskanmıştım bir kere, onun ilgisini çekmek için şakalar yapıyordum herkes gülüyordu ama o gülmüyordu.
Onun için sanki görünmezdim, beni üzen görünmez olmak değildi. Zaten görünmez olmaya çok alışkınım. Beni üzen onun beni görmeyişi idi.
Sonrasında başka bir çocuk espiri yaptı ve güzel yeşil gözlerini kısarak gülmeye başladı, güzel gamzeleri belirginleşti dudaklarını kapatarak güldü kahkaha ile.
Çocukla bakıştılar.
O an kıskanmaya başladım, beni görmüyor ama onu görüyor neden?
Peki beni sevmiyorsa neden?
Ne yaptım ki?
ya da ben çok duygusal biriyim, gereksiz anlamlar yüklüyorum bu kısa hayata.
Bazen olmazsa olmaz ve yaşamaya devam edip diğer olasılıklara göz atmak gerekir.
Kıskançlık benim için sevdiğim kişinin karşı cinsle konuşuyor olması gerçi ne kadar da kıskançlıktan hoşlanmasam da durum bu. Ama beni bir erkek arkadaş olarak kabul ederse o zaman bilirim ki onun kalbinde sadece ben varım ve bu nedenle fazla kıskanmam diye düşünüyorum.
Kıskançlık duygusuna önem vermiyorum. İcraat daha önemli. Bana ilişkide huzur vermedikten sonra uçan kuştan hesap sorsa kaç yazar😂
Huzurdan kasıt nedir?
Kaliteli severim yerine uygun kıskançlık duygusunu gösteren insanlardan olduğunu söyleyebilir miyiz?
Geniş ziynet sahibi diyorum ben onlara
Yani şöyle bir şey şimdi örnek veriyorum ben seninle sevgilim tamam mı sen de işte karşı cinsten sohbet ediyorsun şaka yapıyorsun ya da sosyal medyada plajda çekilmiş mayalı bir kere fotoğrafları paylaşıyorsun yani Bir nevi aslında bir erkeğin eğer tepki göstereceği şeyler yapıyorsun ama ben hiçbir tepki göstermeyeyim her şeyin normal karşılıyorum yani hiç kıskançlık yapmıyorum bunu demek istiyorum yani tamam kıskançlık fazla abartı olmayacak, ama fazla serbest kalmayacak yani bu sadece kadın için değil erkek için de aynı
O zaman birisi seni kıskandığı zaman ne tepki veriyorsun
Anladım güzel bir düşüncen
Her zaman beklerim bende soruna gelirim profilini biliyorum.
Etmiştim zaten
Sağlıklı kıskançlık aşk kaynaklı olur, dozunu aşarsa psikolojik danışmanlık gerektirir.
seven insan kıskanır lafına kesinlikle inanıyorum...
Teşekkür ederim elbette
Bende aşk. Ama dozu çok yüksekse gğvensizlikte vardır.
Ve bence de insanların ilişkilerinde muhakkak geçmişinde bir sıkıntı yaşamıştır
benim kıskançlığım eşittir çok seviyorum be demek diğerlerini bilemicem
Zaten senin biraz düzgün karakterli bir insan olduğunu düşünüyorum en azından yorumlarında öyle bir şey sezdim
İkiside olabilir bunu ayırt etmenin yolu da kıskançlılığın nerede olduğudur tutarlı olup olmadığıdır. Bazıları da göstermelik kıskançlık yapıyor mesela hani "bak ben seviyorum ki kıskanıyorum" diyebilmek için ama yemiyoruz tabi ki.
Nasıl bir kıskançlık olduğuna bağlı ama normal bir kıskançlık kesinlikle aşkın belirtisidir.. seven insan kıskanır. Kıskanır fakat kısıtlama belirtisi dahi gösterirse işi bitmiştir
Güvensizliğin adını kıskançlık diye adlandırıp ottan moktan sebeplerle amaç tartışma ortamı yaratmak başka bir şey değil
Sırasıyla yetersizlik, güvensizlik ve aşk duygularının karışımı diyelim.
Bana göre kıskançlık hastalıktan başka bir şey değil
İnce bir çizgi var. Fazla sevgiden de olabilir ya da güvensizliktendir.
Kıskançlık sahiplenmektir bir nevi ilişkiyi soğutmak 😀
Güvensizlik kıskanan insan belli etmez içinde yaşar üzmez incitmez
dozunda kıskançlık iyidir ya
Teşekkür ederim
Abartı kıskançlık öz güvensizlik
Ama sence de ilişkide biraz kıskançlık olması gerekmez mi
Eğer güveniyorsa neden kıskansın? güvenmiyorsa da neden seviyo?
Aşk diyebiliriz
Aşkında belirtisi olabiliyor güvensizliğinde
Sevgi
Duruma göre değişiyor
Askk bence
ikiside olabiliyor
İkiside olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?