Yeni flört etmeye başlıyoruz mesela ama mesajlaşırken saçma sapan imla hataları yaparsa kusasım geliyor

Gayet normal, itici bir durum.
Fazla abartıyorsun.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yeni flört etmeye başlıyoruz mesela ama mesajlaşırken saçma sapan imla hataları yaparsa kusasım geliyor

Herkes takıntı demiş ama lütfen onlara aldırma. Yazı, bir insanın karakteridir. Yazıyı düzgün yazmayan, yaptığı yanlışları duzeltme gereği duymayan insanlar hayatlarında da böyledir. Sosyal medyada herkes böyle bahanesinin arkasına sığınan hayatta yaptığı hatalar için ne bahaneler bulacak aklın hayalin bile şaşar. Doğru yoldasin, vazgeçeme. Ben de senin gibiyim, düzgün yazmayan insanlarla işim olmaz. Nadiren klavye hatası olabilir o ayrı konu ama bilerek, isteyerek, umursamadan yazıyorsa bahanesi çok birisidir. İlgi alanima girmez.
Takıntılı falan değil, seçeceği insanı yazısından analiz eden birisisin. O takıntı diyen arkadaşlar buna dikkat etmezler ama sonra da düzgün insan değilmiş diye ağlarlar. Değil tabii, yazmasindan belliydi.
Sen bu kafayla gittiğin sürece evde kalmaya mahkumsun benden sana söylemesi zaten sen bu takıldı ve paranoyak durumlarında kimsenin hayatına girip birilerinin hayatını mahvetme bence, Yani insanlar yazım yanlış yapabilir sonuçta oturup da Türkçe dersi verecek değilsin sosyal hayatta aile hayatında sohbet ederken kimseye Türkçe imla kurallarına dikkat ederek ilişki yaşamıyor.
Bence senin psikolojik olarak başka problemlerin olduğu için bazı şeylerin fazla abarttığını düşünüyorum, Bence sen evleneceksen bir tane Türkçe öğretmeni bul..
İnsan bazen hızlı yazıyor. O zaman da yanlış yazabiliyor. Hele ki klavyede bu ihtimal fazlaca artıyor. Çünkü klavye kendi kendine düzeltme yapıyor. O zaman da "İki saattir bir diyeceğini diyemedi. Ne eveleyip geveliyor?" dersin, eminim.
Ben de imla hatalarından çok rahatsız olurum. İnsanlık hali ya birinin yanlış öğrendiği kelimeler olabilir bir ikisini düzeltemez sorun değil ama ana dilini bilmeyenin üstünü çizerim.
Cevap
65Cevap
Direkt bu konudan dolayı soğuyorsan, evet abartıyorsun.
Bende dikkat ederim fazla olması aşırı itici
Ben hiç takılmazdım ama sizin kararınız tabi ki de..
Cinsellik bazlı ilişkiyse umursamam ama romantik ilişki kovalıyorsak ben de çok rahatsızım. Kendi dilindeki en temel yazım kurallarını bilmeyen biri dilini bilmiyor demektir. Dilini bilmeyen biri muhakeme etmede ve düşüncelerini dile getirmede sorun yaşayacaktır. Ben de böyle biriyle rahat rahat sohbet edemeyeceğim için romantik ilişkide bulunmak istemem.
Arada bir yapılan imla hataları umrumda olmaz mesela ayrı yazılması gereken "de"nin birleşik yazılması ama ilk defa eline klavye almış dayılar gibi yazan birinden ışık hızıyla uzaklaşırım. Bir de "ğ" olması gereken yerlere "y" yazanlar var aramıza Çin Seddi örme isteği uyandırıyorlar.
Bence çok normal. İnsan eğer daha de’yi da’yı ayırmayı bilmiyor; soru eki mi’yi ayıramıyor; sürekli yazım yanlışı yapıyorsa; o zaman kültür seviyesini belli eder. Yazıma dikkat etmeyen; kendine doğru düzgün yatırım yapmamış kişidir.
Tamam ama ben de çiftlerden birinin başlalarının anında diğerini srekli düzeltmesine sinir oluyorum. Çekersin kenarı, yaparsın uyarını. Milletin yanında yapmayon. Bugün arkadaş ortamında bir çiftte şahit oldum buna, üzüldüm düzeltilen adına…
Bu sen 😃
Abartıyoruz :D bizimde elimizde değil ki bildiğimizi karşımızda ki de biliyormuş gibi hissediyoruz. Yalnız değilsin ama >>abartıyoruz<< genel görüş itibariyle :D
Herşeye soğumak ne ya imla hatasi olabilir belki kendi hatasi bile değil bazen takılıyor benimki mesela bu yüzden uzaklaşcaksan güle güle çevrenizde bu tarz sacma seylerden soğuyan varsa siz ondan uzaklasin cunki sizi sevmiyor yads deger göstermiyor
Abartı kesinlikle.
Ben de "yazım yanlışı yapanlardan nefret ediyorum" diye dolaşanlara gıcığım. İnsanlık hali mesajlaşırken dikkat edilmeyebilir.
Ben de bu kadar kıl insanlardan soguyorum normal mi
En ufak bir seye bile takılıyorsan takntı ama yalnış yanlız herkes falan bence haklisin bende soguyorum ister istemez
İmla hatalarına takılmamak gerek. Bu hata olabilir ama başka hatalar olursa o zaman soğumanda haklısın
Bende imla kurlalarina aşırı takilanlardan acayip sogurum. Begenemediysen git türk dil kurumuyla muhabbet et.
yazım yanlışı derken taş devri stili yazarsa o zaman soğurum ama mesela geldim yazarken geldiö yazarsa niye soğuyayım
Bundan soğuyorsan sende sıkıntı vardır soğumak için bahane yapıyorsundur insanlık hali herkes hata yapabilir
Ahaha benim de takıntılı olduğum bir şey bu.. Ben de çok dikkat ederim ama soğumam, düzeltirim.
Sorma benim başımada öyle geldi, kız sanki Türkçe'yi yeni öğreniyor gibi yazıyor ayar oluyorum öylelerine..
Evet yaa bende çok soğuyorum Cook çok itici geliyor banaa kapasitesinin düşük olduğunu düşünüyorum
Yani evet can sıkıcı bir durum ama insandan sogumam galiba
Ben fark etsem de takmıyorum. Flört edersem de umrumda olmaz herhalde.
Ben hep yanlış yazarım. Soguyorsa yapacak birseyim yok, bense takılmam.
Ben de dikkat ederim ama kendim de yanlış yazıyorum onu napcaz dndndndndňdn
Karşındaki kişi senin nelerinden soğudu bi bilseydin
TDK değilsen senin gibilere kafayı yemiş gözüyle bakıyorum ,
Ben de yazım yanlışlarına çok kızarım. Notmal bana göre.
Of çok katılıyorum ama şu an hoşlandığım kişi meşkulum yazınca bile itici gelmemişti😔
Otomatik düzeltme var baş belası yazın yanlışına takılmıyorum artık
Benim gibi xiomia telefon kullanıyirsa yazım yanlışı yapmama gibi bir olasılık olamaz.
Ben de çok takılıyorum kesinlikle. Demin burada bile değer yerine deyer yazan gördüm delirdim
Koca parmaklı olabilir🤔 dalganı geç gül geç takılacak bişey değil
Cahil sevgili hic çekilmez yeahh... itici bulman gayet normal🤭😂
Normal, fazla yazım yanlışı cidden itici ve göze batıyor.
Bir cok insan otomatik ceviri maduru ve de abartiyorsun evet
Beni paylaşmanız hiç hoş değil jdjdıd flört demeyelim ama takılma oluyor işte.
Bende de oluyo o durum. Ama ses çıkarmıyorım çoğu zaman
Ses çıkarmıyorım deme ama bazen çıkarmak lazım
Bağlaçtan önce nokta koyup kelimeyi yanlış yazdığına göre ekmeğinden olmuş olman lazım
Ben bir ara noktalama işaretlerine varasıya her seye dikkat ediyordum ama sonra çok itici olduğunu anladım. Dengeyi bulmak lazım. Yani herkes, yalnış, bir şey gibi kelime hataları yapıyorsa onu nazikçe düzeltmek lazım. Fazlası kaba ve abartıya girer.
Takıntı yapmamak , anlayışlı olmak gerek. Ösym sınavında değil kimse sonuçta 🤭😄
Modifiyeye onem verirsen kaybedersin onemli olan insanin kişiliği sana verdiği değer
Bende de var bu çok zor ya
normal diil.. klavye dili, yazım dili.. hata çok olur. anlaşılamama ihtimalide.
Normal. Ben de hata yapmayı sevmem. Dikkatli olunmalı.
Aşırı soğumuyorsun aslında. Sadece sen bu tür hatalara benim gibi dikkat ettiğin için dikkatini çekiyor. Ama kendisini güzelce uyarırsan düzelecektir. Eğer grameri sıfır değilse 😊
Konusmayi baslatirken karsi tarafa bunu acik bir sekilde soylemelisin. Senin icin buna bile dikkat etmiyorsa uzaklastir zaten
Bu zamanda sen doğru yazsan bile bazen otomatik olarak yanlış olabiliyor günümüz deki teknolojik telefonlar nedeniyle takma bence derim
Ben de tilt oluyorum. Ama hep yazım yanlışı yapan insanlara bakıyorum cidden en mutlu insanlar onlar.
Benim de öyle , ufak tefek yanlışlar göz ardı edilebilir ama göze batılacak kadar olursa konuşmayı sürdüremiyorum
Biriyle sosyal medyadan ya da chat üzerinden Flirt (senden yanliş yazmişsin haberin olsun) yapilmaz. Flirtleşme yüz yüze olan bir şeydir.
Türkçeye flört olarak geçmiş bir kelime. TDK'de de flört olarak geçiyor çünkü Türkçe yazıldığı gibi okunan bir dil.
Yüz yüze olması da gerekmiyor sözlük tanımı "Kadınla erkek arasındaki duygusal ilişki"
@Acılıkoala, temeli yanliş olan bir şey üzere saglam yapi inşaa edemezsin. TDK nin yanlişini neden üstleniyorsun?
TDK yanlış değil beyefendi yabancı kökenli sözlükleri dile alırken Türkçeleştirerek alırız çünkü bizim dilimiz Türkçe. Bunu bu şekilde yapan da sadece biz değiliz bütün diller yabancı sözcükler alacaksa kendi diline uyarlayarak alır.
@Acılıkoala, "O duygusal ilişki" yüz yüze oldugu zaman flirt olur. Daha sonra arkasindan başkasi ile konuşurken benim bir flirtüm var dersin. Ama yüzde yüz, yüz-yüze olan dir.
@Acılıkoala Cok düşük bir zeka seviyesinden konuşuyorsun, bilmiş gibi. Ama öyle degil.
Beyefendi bir kelimenin anlamını o kelimeyi kullanan toplum belirler, sözlükler o toplumun kullanımına göre yazılır çünkü dilin amacı aynı dili konuşanlar arasında iletişimi sağlamaktır. Sözlük bu kelimenin anlamı bu diyorsa, toplum da bunu kabul ediyorsa sizin tek başınıza hayır doğru olan bu değil demenizin hiçbir anlamı yok. Bana göre de domatesin adı domates değil salatalık desem öyle mi olacak?
@Acılıkoala Boş yapma... anca gidersin. Arkadan bakmadan yürü... endamini göreyim, nasil boş yürüyorsun puan vereyim. Allahin CAHILI.
Siz bilmiş bilmiş gelip buraya flirt onun doğrusu yazmışsınız. Bu dile başka dilden geçmiş binlerce kelime var hangisini orijinal dilindeki gibi kullanıyorsunuz? Debriyaj yerine de débrayagé diyor musunuz mesela?
Millete hava atmaya çalışırken cehaletinizle rezil olmuşsunuz zaten şu an bir de karaktersizliğiniz ile rezil oluyorsunuz.
Sanıyorum ki bu kadar itiraz TDK'ye girip böyle bir yazı gördüğünüz içindi ancak diğer itirazlarınız gibi bu da çok boş bir itiraz çünkü TDK çok doğru söylemiş, hazırlayını tebrik etmek lazım.
Çok normal bence sen böyle olduğun için anormalsin 🤦🏽♀️
abartma knk flörtleşcek birini bulmuşsun en azından
ne noktan var ne virgülün var. Birde neden bahsetmişsin.
Ben de soğurum gözümde zeka seviyesi düşüyor bir anda
Soğumak için fırsat arıyorsun popondan bahane uydurma
Bazen bende yapıyorum ama fazla yapmamak gerek karşımdaki sinir oluyor
Bu kızlar neden bu kadar boş
Yaşadıkları ülkenin güzel dilini güzel kullanmak isteyen “boş” kızlar aynn knk
Soğuruyorsan konuşma kimseyle
Siyah mı soğurur beyaz mı?
Siyah da ne alaka bu soru? Ben senin yazdığın yazı için söyledim onu
Senin kafan karışmış
Olabilir anlayışın için teşekkür ederim
Ben sevmem yaaaa booyle karismalari
Abartiyosun ya