Merhaba, Genel olarak sevgisini gösterenler kaybediyor çok saçma ama öyle oluyor. Bana karşı sevgisini gösterirse kazanır göstermezse de kazanır. Ben öyle severim, her türlü, her şeye rağmen, her şekilde her halükarda hiç fark etmiyor. Bir kez sevmişsem yeterli...
Çok sevmeyeceksin diyor Can Yücel o daha az severse kırılırsın ve zaten o daha az sever seni senin onu sevdiğinden daha az...
Taktik maktik sevmem ama taktik uygulayanlar kazanıyor. Nabza göre şerbet diyorlar öyle olmalı. Geldiği kadar gelmeli ve gittiği kadar gitmeli...
Aslında sevgisini gösteren insan hiçbir zaman kaybetmez, çünkü sevdiğini ve sevgini göstermek herkese nasip olmaz şahsen bir insanın beni sevmesi beni mutlu edebilir ona karşı herhangi bir duygu herhangi birini düşüncem olmasa bile bir insan tarafından sevildiğini değer görüldüğünü bilinmesi güzel bir duygudur, ancak günümüzde bazen öyle sevgiler var ki karşılığını alamadığı zaman karşısındaki insana o derece zarar verici şeyler yapıyorlar ki insan öyle insanlara bırak anlam vermeyi sevgisinden dahi hastalık olduğu yönünde şüphe duymaya başlıyor.
Dolayısıyla Sevgi işi biraz da kumar ve şans işidir yani karşılığı olduğu zaman kaybetmezsiniz ama o ilişkinin o sevgilin bir karşılığı yoksa bu kaybetmek değildir sadece sevginin karşılığını alamamaktır.
Karşıdaki insanın ne kadar kıymet bildiğine bağlı. Sevgisini gösteren birinin sevgisini kaybetmesi kesin bir kural değildir. Sevgi, paylaşıldıkça çoğalan, büyüyen bir duygudur. Sevgisini açıkça gösteren biri, sevilen kişiyle arasında daha güçlü bir bağ oluşturabilir ve karşılıklı sevgi ve şefkatin gelişmesine katkıda bulunabilir.
Sevgiyi göstermek, duygusal bir bağ kurmanın ve ilişkiyi güçlendirmenin önemli bir yoludur. Açık iletişim, duyguları ifade etmek, küçük jestler yapmak, zaman ayırmak ve karşı tarafa değer vermek gibi sevgiyi gösteren davranışlar, ilişkiyi daha anlamlı hale getirebilir
Kararında gösteren kaybetmez , ama çocuk gibi şımartıp , böyle kadının sevdiği erkeğe annesi gibi , erkeğinde sevdiği kadına babası gibi davranması illa kaybettirir
Hayır kazanır. Bunun farkına varılması bazen bir saniye bazen yıllarca sürebiliyor. Eninde sonunda değer kazanıyor fakat iş işten geçince kazanılan değer tercih edilmiyor.
Hayır, bu karşıdaki insana göre değişir. Sevmenin, sevilmenin kıymetini farkında biri ise gösterilmeli. Kıymet bilmeyen, bilmeyecek birinin egosunun kurbanı olmanın mantığı yok.