Sevdiğin insanı hayatının merkezine koyarsan ve her şey ondan ibaret olursa, senden geriye bir şey kalmazsa kaybedersin. Severken kendini unutmamalı insan, kendini unuttuğun zaman sevdiğin insanın hayatına , bedenine, düşüncelerine ortak olmaya çalışıyorsun. Kendi alanının gasp edildiğini gören biri buna ne kadar müsaade eder ya da ne kadar katlanabilir? Ben sevdiğim adamın hayatıma en güzel ara rengi kazandıran kişi olmasını isterim , ana rengim o olmamalı çünkü hayatımın ana rengi sadece benim. Bu yüzden benliğime saygı duyarak çok sevsin beni
çok seven bir insan gözü görmez olur kusurları görmez olur hataları görmez olur onun doğru birisi olup olmadığını umursar aklı susar kalbi de baya bir konuşur.. Bu durum aslında biraz risklidir çünkü karşıdaki insan eğer kötü niyetliyse ya da ona olan ilgisini kullanıyorsa sadece.. sen bunu fark etmeyeceksin demektir..
Ve gün geçtikçe sen ona bağlandıkça aslında o sadece seni yalnız kalmamak adına yanında tutuyorsa mesela artık yalnız olmadığında sana ihtiyacı kalmadığında seni bırakacaktır buda kötü
Çok seven hataları görmeyen sonsuz güvenen kaybeder bu böyledir.
Çok sevmek, çok ilgili davranmak, bazen karşı tarafı sıkabiliyor. Bir süre sonra ise, fazla ilgi ve sevgiden sıkılan kişi, seven kişiden soğumaya ve uzaklaşmaya başlıyor. Çok sevdiği için kaybeden bir çok insana denk geldim ben 😶
Çok sevebilirsin ama çok sevdiğini gösterdiğin zaman hissettirdiğin zaman gider. Ancak kaybeden seven değil gidendir. Altından kalkamayacağı bir sevgi gördüğü için gider. Korktuğu için gider. Hayatında sevgi nedir bilmediği için gider. Diğer insan sadece çok sevilmenin huzurunu güzelliğini yaşar sevinir mutlu olur.
Seven insan kaybetmez, kaybedilir. değerini bilmeyenler tarafından da hep kaybetmekle suçlanır. bir ilişkiyi her zaman daha az seven yönetir. daha çok seven taraf duygularıyla, diğer taraf ise mantığıyla kararlar verir genellikle. bu da daha çok sevenin bu ilişkide kaybeden taraf olma ihtimalini güçlendirir.
Çok sevmeyi, daha doğrusu çok sevilmeyi büyütmemek lazım aslında.. İkisi de güzel bir şey değil.. Çok sevince kaybedersin.. Korkutursun karşındakini.. Kendine güvenmez, alışkın değildir, kaldıramaz o yükü.. Maskesi düşer, sudan sebeplerle gider, kaybedersin.. Aslında o kaybeder ama yanan her zaman daha fazla mağlubiyetin acısını çeker.. Sevgisini kaybetmiştir. Belki bir daha hiç o kadar yoğun olamayacaktır kimseye..
Hayır sevgi bir kaybediş degildir sevginin azı çoğu her seyi insana bir armağandır insanları bir arada tutan tek şey sevgidir Asıl kaybediş hiç kimseye sevgi besleyememektir kendine bile
İnsan çok sevdikçe kıskançlık boyutu da bununla beraber doğru orantılı hal almaya başlıyor bu sefer karşıyı bunaltacak boyutta kıskanıyor soğuma durumları başlıyor.
Her şeyin bir dozu olmalı. Sevmenin de. Çok seven, en çok emek verendir sonu da hüsran olur genelde. Kendinden eksiltecek, gereğinden fazla fedakârlık yapacak kadar kendini kaptırmamak lazım.
Evet kadın lar sevgi saygı huzur sevmez. Döven satan tecavüz eden asaglayan şiddet cinayet sabıkalı alkol madde bagımlısı erkek lere köpek olmayı sever
Eğer erkek çok sevgi gosteriyorsa bazi kızların hoşuna gider ama bazılarının gitmez, bazı kizlar kısıtlandığıni, çok kıskanılmaya gelmediğini düsünüyorum böyle oluncada kaybeder, kızda çok sevgi gosteriyorsa erkeğe o erkek sıkılir ve başka birine gider ( erkekler kovalamayı seviyor). Bunlar benim kendi görüşlerim.
Her şeyin fazlası zehir, suyun bile...çok sevebilirsiniz ama karşınızdakini kaybetmek istemiyorsanız bu sevginizle onu asla bunaltmamalı ve sıkmamalısınız... Aşk oyunu bu ve mecburen çok seviyorsanız kaybetmemek adına oynamalısınız. her daim bir gizemli ve keşfedilmemiş tarafın olmalı... yani bir ayak hep dışarıda gibi olmalı ve tadında bir kıskançlık hissinide karşı tarafta hep taze tutmalısınız... Taa ki evliliğe razı edip evlenene kadar... Ondan sonrasıda var ama o ayrı bir konu 😁😂
Bir ilişkide erkek daha çok seviyorsa o ilişki evliliğe kadar gider, “kalbinde Allah’ı değil de kulunu taşırsan bir gün karşına çıkar imtihanın olur” derler
Sevgini elbette vermelisin ve karşılığında bir şey kaybetmezsin, baktın hak etmiyo, sende yarıda kesersin. Sen karşındakini sev, hem de gerçek ve karşılıksız sev, çünkü gerçekten sevmek ruha dokunmaktır...
Yani mantık olarak fazla sevdiğimizde gitmesi bizim bir parçamızın gitmesidir. O parçayı kaybetmek asla ve asla istemeyiz, ama hayatın genel kanunu olarak yaşamamak mümkün değil. Gerçi yaşamın gerçek tadı bu değilmi?
Kaybettim ama aklımda hâlâ bir soru var doğru cevap verecek var mı? Çok sevmek suçmu birine aşıksan tabikide çok seveceksin çok sevmezsen bunun adı aşk mı niye hep bir oyun var hep bir kelime oyunu benim bildiğim şeyler değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Esim beni cok sevmisti guvenmisti mesela ama ben okdr salagim aptalim ki onu kaybettim :(