Soruma Hoş Geldiniz,
Eskiden sevebileceğimi düşünüyordum ve sevdim de ama hiç mutlu olamadım. O yüzden koşulsuz şartsız sevemem. Benim kalbim, hayatım dingonun ahırı değil. Kurallarım var, şartlarım var! 😅

Siz ne düşünüyorsunuz?
Soruma Hoş Geldiniz,
Eskiden sevebileceğimi düşünüyordum ve sevdim de ama hiç mutlu olamadım. O yüzden koşulsuz şartsız sevemem. Benim kalbim, hayatım dingonun ahırı değil. Kurallarım var, şartlarım var! 😅

Siz ne düşünüyorsunuz?
Hayır. çünkü o zaman insan kötüleri de sevmiş oluyor mesela eşine şiddet uygulayan aldatan birini bile insan seviyorum diyor bu sevgi değil ki.. sevgi tabi ki de karşılık beklemeden yapılır ama sonuçta durduk yere de kimseyi sevmezsiniz onda bir şey gördüğünüz içindir o. kadınlara bakın boyu kısa diye sevmiyor bile ne karşılıksız sevgisi :D :D daha dış görünüşü karşılamıyor kriterini diye vaz geçenler var. ben de sevdiğim aşık odluğum kadının karakterini kalbini bana olan aşkını seviyorum bu yüzden de beni sevdiği sürece sonsuza kadar severdim.
bunların dışında aşk dışında yani bir ebeveynin çocuğuna olan sevgisi genellikle koşulsuz ve şartsız kabul edilir; çünkü ebeveynler, çocuklarını doğdukları andan itibaren sevmeye başlarlar ve çocukları herhangi bir koşula bağlı olarak sevilmeye değer değildir. Ancak romantik ilişkilerde, arkadaşlık ilişkilerinde veya diğer insanlarla olan ilişkilerde, bazı beklentiler ve koşulların olması doğaldır. Örneğin, saygı, güven ve sadakat gibi temel değerler, çoğu ilişkide önemli rol oynar. koşulsuz şartsız sevgi ideal bir hedef olabilir, ancak gerçek hayatta tüm ilişkilerde tamamen koşulsuz ve şartsız bir sevginin olup olmadığı tartışmalıdır. Önemli olan, insanların birbirine saygı göstermesi, duygusal ihtiyaçlarına dikkat etmesi ve ilişkilerde olumlu bir bağ kurmaya çalışmasıdır.
Koşulsuz şartsız sevebilir miyim? Koşulsuz şartsız bir insanı sevmek, acaba o insanı tüm iyi ve kötü yönleriyle olduğu gibi kabul etmek ve buna tahammül etmek midir? Eğer öyleyse o kişiyi koşulsuz şartsız sevmem, sevemem; o ilişkiyi sürdüremem. Gururumun zedeleneceği, kalbimin kırılacağı durumlarda o ilişkiyi söker atarım. Zaten çoğunlukla ilişkilerim, uzun sürmez; kolay gidebilen bir yapım var. Bana karşı taraftan ciddi bir yanlış yapıldığında "Güle güle" moduna geçerim. Tahtalarım eksiktir, hiçbir kadının cebine sığmam. Beni cepte sandığı anda o cebi yırtar, giderim. Ben kilit oyuncuyum, rotasyon veya yedek oyuncu değilim. Yani kriterlerim var. Prensiplerim var. Yalan söyleyen, içki - sigara içen, kurban taklidi yapan, kezbanca davranışlarda bulunan kadınlara kapım ve kalbim açık değil. Irkı ne olursa olsun bu tür kadınlara kalbim açık değil.
Kısacası koşulsuz şartsız kimseyi sevemem, o bana ben ona hem fiziksel hem karakter anlamında uymalıyım.
Evet koşulsuz şartsız iyi kötü her şeyiyle sevmek olabilir kabul etmek olabilir
Bende sevmem sevemem 😅
En güzelini yapıyorsunuz
Müthişsin hocam, mükemmel yazmışsın emeğine yüreğine gönlüne sağlık 😅
Yakışır yapıştır 😅
Teşekkürler dostum. Seninle bu konuda çok benzer düşünüyoruz. Bazen cevabı yazana değil o cevabın ortaya çıkmasına sebep olan kaliteli sorulara bakmak lazım. Sen asist yaptın ben gol attım diyelim.
Ricalar ve teşekkürler. Doğru söylüyorsun. EyvAllah sağolasın senin güzelliğin 😅
Tam doksan 😅
Gönlünce olsun 😅
👍👍
Koşulsuz şartsız sevememek nasıl oluyor ki 💆♀️ birini sevmek nedensiz olmalı, karşılık beklenen her şey çıkar ilişkisine girer , o kalple ilgili bir duygu değil beyinle ilgili bir duygudur ancak. Beyin çıkarcı bir organdır. Kalp ise aptal bir organdır, kendini hiç düşünmez ve gerçek seven insan aptallâşan insandır. Bunlar hakaret gibi geliyor belki ama çıkarcı beyni halt etmek ve aptallaşmak yani sadece duygulara teslim olmak çok güzel değil mi😌
Ya çok güzel yazmışsın aslında 😅 Hoşuma gitti tebessüm ettirdi katılıyorum 😅
Kitledin beni ne diyeceğimi bilemedim 😅
Ben zaten aptal aşık olurum 😅
Emeğine yüreğine gönlüne sağlık 😅
Yok valla hiç hakaret gibi değil 😅aşk aptallaştırır karşılıklı olanı güzel de 😅
Şey mesela karşındakinin hak etmediğini düşünüyorsan hani hiçbir çaba göstermiyor ilgisiz filan o zaman ne olcak 😅
Böyle aşk mı olur ya 😅
Olmaz zaten zorla güzellikte olmaz 🙂
Değil mi ya Bence de olmaz Peki şey bu neye girer koşul şart olmaz mı 😅
Seven sevdiği ile ilgilenmeli bence 😅 durup dururken de kimseyi sevemem ki albenisi olması lazım çekici bir şey ışık insanın kriterleri koşul gibi geliyor bana 😅
Mesela senin de sevgili için kriterlerin vardır her türlü 😅
Seni ayık kafayla anlayamıyorum 😂
Canın sağ olsun inanır mısın bilmem 😅 kendimi çoğu zaman ben bile anlamıyorum 😂
Çevremdekilerin sorularına cevap verince kısa devre yapıyorlar hatta sinir oluyorlar 😂 bende sinir etmeye bayılıyorum 😅ama sevmediklerimi sjdjdj
Yüreği temiz insanlar böyle olur, dağınık gelişine doğal.. o yüzden takma dostum
Dur sana yine şarkı göndereyim soruna uyumlu shdh
https://youtu.be/C-JCtmhwQ_M
Teşekkür ederim senin güzelliğin, he valla her türlü 😅
Of of of hiç takmam amannn hatta canları cehenneme 😅
Ben beni biliyorum Rabb'im biliyor sevenlerim biliyor kafi😅
Şarkı için teşekkürler açtım güzel ve şimdi dinlemeye devam ediyorum 😅
O zaman iyi akşamlar dilerim 🫡 Gönlünce olsun 🌹 Hoşçakal
Keyifli akşamlar ☕✨
EyvAllah 🫡
Cevap
7Cevap
Koşulsuz, şartsız seviyorsan aşıksındır zaten gerisi fasafiso sana sevgi vermek için şartlarla geliniyorsa o sevgi gerçek değildir.
Allah Allah 😅 yok ya diyecektim de katılıyorum aşk konusunda haklısın ama o sevgi gerçek değildir diyorsun ya işte ona katılmıyorum 😅
Gelecekteki eşinizden beklentileriniz yok mu? Hayatınıza alacağınız insandan beklentileriniz yok mu?
Bu koşul şart değil midir?
Ayrıca benim aşkım sadece eşime olur yaşatırım 😅ondan önce sadece severim
Sen böyle her görüşe muhalefet mi olacaksın. Sence öyledir, bence böyle. Aşağı yukarı herkes sevgilim dediği insandan aynı şeyleri bekliyor zaten
Yooo 😅
Muhalefet değil ki bu
Eee aynı kapı yani koşul şart var yaptıklarınız yazdıklarınızın aksini gösteriyor 😅
Sus be, akıl karıştırma. Severken koşullarım şartlarım bu diye listelemiyoruz herhalde
Biraz sakin lütfen. Evet tabi ki ama kriter beklenti istek oluyor bunlar koşul şarttır
Gelişi güzel hani derler ya dingonun ahırı misali öyle olmaz
Sevdiğim bir üyesiniz 😊
ahaha inanmayacaksın ama aşırı sakinim 😃
Tövbe tövbe yahu 😅 sakinseniz sorun yok iyiyseniz sorun yok 😅
Sinirlendiniz sandım 😅 rahatsız oldunuz sandım olmayın 😅
Ayrıca mesela biri görüş atınca ben yorum yapınca mutlu oluyorum hoşuma gidiyor emeğe saygı ondan dolayı yazıyorum belki mutlu olanlar vardır ve soruda konuşmayı seviyorum 😅
Amacım muhalefet değil 😅
✌️😃
Ok deseydin hıh 😅Mutlu günler dilerim 😅 Hoşçakal
Bye bye 😅
Sana da 😅çüsses danke sjsjs
Çüssss demiştim ya 😅
Evet sevebilirim yapacak bir şey yok. Kalbim açısından sevdim mi tam severim.
Vay anasını ya 😅bende severdim ama artıkın sevmem sevemem 😅
Ben üç çeyrek severim 😅hıh
Koşulsuz şartsız sevilirsin seversin de ama bir yere kadar çünkü bir süreden yanı üzün yıllar alıyorsa mesela beklentilerini karsilmiyorsa bu koşulu sevgiye dönüşüyor işte bni seviyorsa bunu yapar hep bir koşulandirma. mesela ben 3 yıllık ilişkimi beklentilerimi bir türlü karşılamayan bir hale getirdim koşul güttüm yapamayacagini anlayınca ondan vazgeçtim yıllarımi alan aşk koşullar dahilinde yok oldu. şimdi sevgim de bitti. maalesef eskiye de dönemiyorum kimseyi de bu yüzden sevemiyorum çünkü sevgi bitiyor bn takılip geçiyorum artık boş tenekelerdeb başka bir şey görmüyorum erkeklere bakınca. okadae aptallar ki sadece onlar varmış gibi davranış sergileyolar genelde çoğu böyle
Evet bir yere kadar çok güzel yapmışsın hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin zerre kadar anlamı yoktur.
Kimseyi sevemiyorum deme aşkın sevginin suçu yok.
Hem herkes herkese benzese de herkes herkes değildir. İyiler de var hakkını verenler de var.
Aman aman canları cehenneme lanet olası pislikler 😅
Birini sevmek hiçbir zaman herhangi bir nedeni dayalı olmaması gerekiyor.
Hımm, katılmıyorum abi 😅Bence olması gerekiyor durup dururken sevemem kimseyi 😅
Sen sever misin 😅
Senin dilinde Narcos; Selamlar 🤭
Ki EN GÜZEL HUYUM...
https://www.youtube.com/shorts/2Y4aLF4bifU
anı ya-şa-ya-lım 🤭...
https://www.youtube.com/shorts/4riXaRid0r0
Aşk koşul ve şartlara bakmıyor ne yazık ki. Geldi mi geliyor hiçbir şey yapamıyorsun. İlk şaşkınlık hali geçtikten sonra kendini, kalbini korumaya almak mantıklı tabi yapabilirsen😄
Allah Allah 😅ben bakarım koşullar şartlar olmadan olmaz o iş 😅Aşk küt diye de gelmez yani 😅 Evet bitişi mükemmel olmuş çok mantıklı da o da olmayabiliyor 😂iş işten geçtikten sonra çok zor 😂
Kalp en savunmasız şekilde yakalanıyor altan bey ne yaparsan boş😅
Haklısın valla 😅Çok kötü bir şey 😅 Maalesef öyle ama olsun hayırlısı bakalım 😅
Sen yine de dikkat et hadi hayırlısı olsun 😅
Olur olur sende 😅Amin inşaAllah cümlemiz için her türlü 😅
Hiçbir sevgi koşulsuz değildir. Emek veren insan sevilir. Evinde boş oturan adamı seven kadın da vardır ama orada kaybetme korkusu daha baskındır. Her ilişki emek vereni istiyor
Herkesin aşkı ve sevgisi kendine özgüdür 😅 Var öyleleri de emek veren insanlar sevilmiyor aksine vermeyenler seviliyor günümüzde
Keşke öyle olsa dediğin gibi ama olmuyor 😅
Hak edenler değil hak etmeyenler yaşıyor aşkı
Emek verip sevilmeyen insanların çoğu kadına bağımlı şekilde yaklaşıyorlar. Kadınlar kendilerine muhtaç gibi davranan erkekleri hiç sevmezler.
Sınırını koyan, geri cekilmesini bilen erkekler ilişkilerinde başarılı olur, kadını etkiler çünkü sınır koyan adam duygusal açıdan güçlüdür
Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık. Katılmıyorum alakası yok.
Ezber düz ayrıca muhtaçlık bir durum yok hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin hiçbir anlamı yoktur. Çocuklar bile biliyor
Kadınlar diyorsun kadınlar milyon tane
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir. Ayşe Fatma bir değil olmuyor yani
Sevemem tabi ki. Ütopyada yaşamıyoruz. Herkesin belli bir yaşam stili, kuralları ve kendine ait tabuları var. Bunlar aşılırsa illa ki itirazlar olur.
Yakışır sevme de zaten 😅Aynen öyle ya o kadar 😅 Müthiş olmuş açık net kısa bu kadar basit 😅
O kadar 😅
https://m.youtube.com/watch?v=vv5qMD8Fuxw
Koşullu sevgi benim ki.
Seviyorsa severim. Sevmiyorsa sevmem.
Benim ki de kanka o kadar yani 😅 Yakışır 😅
O kadar 😊😂
Eyvallah
EyvAllah kankim😅
Çok güzel severim. Amaaa buna değebilecek kişi olmayınca sevmemeye başlıyor insan…
Hımm 😅bende severim valla her türlü çok güzel ve çok pis severim 😅
Çok pis çokça demek çoktan öte of of of 😅
Ve haklısın maalesef öyle oluyor işte olduk gibi oldu gibi hayırlısı 😊
Gönlünce olsun 😊
O istemiyorken ben sevdim şartsız koşulsuz sevmeye devam ettim..
Peki ya sonra abim? Bende sevdim sevmiştim ağzıma şey ettiler
Onu öylece uzaktan izledim… filmin sonrası yok..
Hımm hayırlısı be abi gönlünce olsun iyi geceler dilerim 🫡 diğer soruda ki görüşüne de beklerim 😂 Hoşçakal
Hoşçakal:))
EyvAllah abim
Koşulsuz şartsız pek mümkün değil gibi. Çünkü hiç değilse karşılık bekleriz.
Evet bence de yani her türlü katılıyorum 😅
O kadar
https://m.youtube.com/watch?v=vv5qMD8Fuxw
O kadar diyosun yani 😅
Hemde nasıl hemde nasıl 😅
Bazı şeyleri uzatmanın bir anlamı yok 😅
Görülen köy misali yok gerek kılavuza😅
Diğer sorularıma da bekler huzurlu ve mutlu akşamlar dilerim 😅 Hoşçakal'ın
Uğrarım tabi.
Uğrarım tabi. İyi akşamlar 😊
Sevinirim 😅
EyvAllah 🫡
Aksi mümkün mü? Kovuldu, şartlı sevilmez ki. Sevdiğini iddia etse bile biri bu menfaat olur
Allah Allah ya mümkün tabi ki 😅neden mümkün olmasın 😅
Asıl koşulsuz şartsız sevilmez😅
Katılmıyorum menfaat filan değil beni istiyorsa kriterlerime uymalı 😅 beklentilerini karşılamalı 😅
Durup dururken de sevemem
Katılmıyorum sevgi karşılık beklemeden olmal7
Bende size 😅 Gelecekti eşinizden beklentileriniz yok mu yani gelişi güzel mi olacak hiç sanmıyorum 😅
Koşula dayanmadan sevmek ayrı, sorumluluk almak ayrı..
Sonuç olarak bir beklenti var dimi 😅
Aynı şey işte şey etmeye gerek yok 😅
Kimse hayatına şak diye kimseyi almaz ya da ben almam 😅
Mesela eşim olacak kişi merhametli kanaatkar ve fedakar olmalı vefakâr olmasa da olmaz yani 😅
Koşullu ve şartlı seviyorum artık.. herkes haddini herkes yerini bilecek...
Bende bende bende 😅Aynen ya canları cehenneme azdan az çoktan çok gider bu saatten sonra kim kimi koparırsa yani 😅
🤣🤣
Hep 🌹'ün daim olsun 😅
teşekkür ederim 🤗😘
Ricalar ve teşekkürler 😊
Koşul ve şart olursa sevgi olmaz zaten🙂o başka bişey olur
Allah Allah ya ne alakası var Maşa hiçte bile katılmıyorum 😅Ne olacak miş 😅
Sevgi Zaten bir insanı olduğu gibi sevmek değil mi. Aksi olursa başka birşeydir
Yok bana göre öyle bir şey değildir yani 😅 Katılmıyorum başka bir şey deme tam olarak şöyle ne demek istiyorsun 😅 senin sevgiliden beklentin yok mu nasıl biri sevgilin olabilir 😅 herkes olabilir mi 😅
Sevdiğinde görürmüsün kusurlarını ben şahsen göremiyorum
O sevdikten sonra olanı Maşa 😅 sevdikten sonra görmem 😅o başka konu 😅
Aşk kural tanımaz bilakis gelir bozar o kurallarını kalırsın öyle mülayim gibi 😂
Tanır tanır benimki tanır ben tanırım 😅Bozamaz kim kimi bozuyor 😅😂Çok mülayim insanımdır zati 😂😅
Yok o bir yaştan sonra olmuyor biraz mantıklı olmak lazım gözü kararıp uçuruma gitmek var
Çok güzel düşünüyorsun kesinlikle katılıyorum 😅Aynen öyle 😅
Şartların ne mesela 😅
Uzun bir liste 😂ama ilk önceliğim namaz kılması ve iyi bir işi olmasi
Vay anasını güzelmiş beklentin 😅iyi bir işten kasıt nedir🤔
Teşekkürler 🙏 Okumuş garanti bir meslek sahibi anlamında 😅
Hımm 😅Bunu beğenmedim dürüst olmak gerekirse hoşuma gitmedi 😅
Niye ki 😅
Diplomanın önemi nedir?
Denk olmak için toplum maalesef 😑
Toplumun canı cehenneme tamam mı 😅
Denklik diploma ile olmaz. Diploma kişiye kişilik ve karakter kazandırmaz. İnsanı insan yapan yaşadıkları bütünüdür..
Nice diplomalı profesör dochent cano gördü bu gözler
Denklik kişilik ve karakter ile olur insanlık ile olur kalben ve gönlen olur
Ayrıca ne diplomanın ne de mesleğin garantisi yoktur
İş iştir önemli olan helal olması ve sorumluluk sahibi biri olması düzenli olarak çalışmasıdır
İyi bir meslek garantili bir iş eşittir mutluluk huzur değildir
İki kere iki dört 😅
Evet haklısın ama bu konuda maalesef çaresiz kaldık 🤷
Evliliği ilişkiyi iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir kimileri yer yüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir aksini ispat edemezsin
Çareler içinde çaresizlik tabi sen bilirsin senin hayatın nasıl istersen gönlünce olsun 😅
Teşekkür ederim seninde 🙏
Ricalar ve teşekkürler
Ben nedensiz severim sevdiklerimi
Allah Allah 😅Bende öyle severdim 😅Neden aramazdım desem de inanma çünkü illa bir şey lazım yani elektrik çekim ışık durup dururken neden seveyim ki 😅🤣😂
Öyleyimdir 😅😂Sende haklısın valla 😂😅
Sevdim çok seviyorum
Hımm hâlâ seviyor musunuz peki?
Bende sevdim zaten bende az sevmek yok seviyorsam seviyorumdur hep daha çok daha da çok 😅
şu an kimse yok
Hımm hayırlısı, her an her şey olabilir 😅
Ama çok sevme çünkü çok sevenler en çok üzülenler üzüyorlar hep kırıyorlar çok sevsende gösterme belli etme incitiyorlar
Biliyorum umrunda değil hiç bir şey
Peki keyfin bilir gönlünce olsun iyi akşamlar dilerim 😅Tıpkı benim kafadan benim de değil canları cehenneme 😅Hep çok severim işime gelmiyor aksi içimden gelmiyor 😅
İyi akşamlar
EyvAllah 🫡
Bilemedimm o bir durum yaşamadim 🤷♀️😀
Öyle *
Yaşama zaten sevme ne gerek var 😅
Sevmem karşığı nda kız para verirse severim
Sevdik ama değmiyor
Bence de değmiyor ve değmez gibi görünüyor kesinlikle 😅
Beklemiyorum zaten bekleyemiyorum akıllandım 😅
maalesef öyle ama olsun belki bir gün farklı olur her şeye rağmen de seven olur 😅
Gönlünce olsun 😅 Mutlu günler dilerim
Sevemem
Mantıklı 😅
Sevemem.
Bende 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?