Yalancı birine nasıl davranayim?

Yaklaşık 10 yıldır arkadaşım dostum dediğim kişinin dolu yalanlarıyla canım yerine kondugumu fark ettim. 2 yıldır sevgilisi vardı ve bu süreçte sevgilisiyle ilgili yalanlarını yakaliyordum ve her defasında yalan söylememesi gerektiğinin üstüne bastiriyordum. Çünkü dostluğumuzu temelinde şeffaflık vardı kimse kimseden bir şeyi saklamazdi. Öğreniyorum ki çocukla beraber olmuş ve 1 yıldır bunu sürdürüyormus. Bu süreçte ise söylediği yalanların içerisinde hep ben varmışım kullanmış arkadaşımda kalıyorum diye. Kendini o kadar saf masum olarak göstermişti ki konuştuğumuz muhabbetlerde bu işi yapan insanları eleştiriyor onlara bok atıyordu. Kaç kez ayrıldı sevgilisinden ben dolu telkinde bulundum meğerse beni hiç dinlememiş zaten barisacaklarini biliyormuş. Çocukla beraber olması umrumda değil aslında bu süreçte öyle yalanlar söyledi ki aşırı profesyonelce ve hiç anlamadım. Bu kadar yalanları hazmedemiyorum. Şu an çocukla ayrıldı üzgün diye destek olmak istiyorum ama içim o kadar soğudu ki destek olamıyorum

Yalancı birine nasıl davranayim?