Sizce kocam neden böyle davranıyor?

Kocamın aşağlamalarından ve uyguladığı psikolojik şiddetten sıkıldım en ufak bir şeyde bana hakaret ediyor bağırıyor çağırıyor evde ne kadar eşya varsa kırıyor bunlar bana eski kötü anılarımı canlandırıyor babamın yaptığı

dün gece yüz yıkama köpüğü kayboldu diye olay çıkardı sabahtan akşama kadar yemek yememiştim tüm gün temizlikten sonra ilk öğünümü yiyecekken bana haram etti bir anda bağırdı öfkelendi kapıları yumrukladı bana canım bul çabuk sen kaybettin Allah’ın belası git ara bul kesin çöpe attın dedi çöpleri arayacaksın vs

gittim evde ne kadar çöp varsa hepsini aradım dibine kadar sırf istedi diye bağırmaya devam etti Allah uzun ömür versin dedi en sonunda bana eve birini getirdin kesin o aldı diyince sinirden koluna vurdum ne diyorsun diye bir bu damgayı yemediğim eksikti oda oldu sizce neden böyle davranıyor en küçük bir şeyde deliriyor hakaret ediyor sonra olmamış gibi davranıyor özür dilemiyor hatasını anlattığımda eskilerden benim her hangi yaptığım bir şeyi gün yüzüne getirip olayı kapatmaya çalışıp beni kötü göstermeye çalışıyor

Sizce kocam neden böyle davranıyor?