Hemen adamın elinden tutup nikah kıymaya mı götürecekler yani merak ediyorum bir kızın karşısına doğru düzgün erkek çıksa sonuç ne olacak?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yine saçma bi genelleme yapılmış. Kızlar şöyle böyle diye. Hayata bu kadar at gözlüğüyle bakıyorsanız buna bi cevabım yok. Bence kızları düşüneceğine kendini düşün. Bu kafayla devam edersen düzgün kızları kendinden uzaklaştırırsın zaten. Sonra vay niye düzgün kız yok dersiniz. E çünkü bu kafayla yanından bile geçmek istemezler senin de ondan. Sen de yok sanarsın böyle. Var da sana denk gelmiyor. Acaba neden diye kızları sorgulayacagina, bana niye bakmıyorlar diyip kendini sorgula demi? İnsan kendisi neyse çevresi de odur. Kendisi düzgün olmayıp üstüne bi de genellemelerle kadın düşmanlığı yaparak iyisini bulmayı beklemek biraz ahmaklık değil mi?
Hayır yani sürekli aldatıldım diye zırlayan kızları görmekden biktim sanki düzgünü denk gelse bir halt olacakdı dimi
Ayrıca ben sevgilisi olmuş bir kıza namuslu demem dinimiz de bu arada demiyor onu da hatırlatayım
İslam dininin İ'sinden bile haberin olmadığı ne kadar belli. Din de namus da sadece kadınlara gelmedi. Bilmiyorsun bari bunu öğren. Sevgilisi olan hem kadın HEM DE ERKEK YALNIZCA GÜNAH İŞLEMİŞ OLUR. BUNA AHLAKSIZLIK DENMIYOR. ISLAMIN SOYLEMEDIĞI BIR ŞEYI BI TARAFINIZDAN UYDURUP SÖYLEMEYE NE KADAR MERAKLISINIZ. Tam bir cehalet göstergesi. Çok üzülüyorum böylelerini görünce. Valla yazık size..
Ahlaksızlığı sadece kadında aramaya çalışan yobaz zihniyetinle yaşamaya devam et sen
Ahlaksızlık deniyor namahrem olan bir karşı cinsle aranda nikah olmadan birliktesin
Ama herkes kendi gibisine layık. Allah da sana senin kadar temiz birini nasip etsin. Üzülerek söylüyorum ama bu zihniyetinle düzgün insanlar değil seninle olmayı, yüzünü çevirip sana bakmazlar bile
"Herhangi bir kimse, bir kadınla yalnız kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü şeytandır." (Tirmizi, Rada' 16)
Zaten bakmadıkları belli ki düzgün kız yok sanıyorsun. Seni istemeyecekleri, yanına yaklaşmayacakları için düzgün kız yok demeye devam edeceksin zaten sorun yok :)
Bak bakalım Hz. Muhammed (s. a. v) bile kimsenin namusuna dil uzatmış mı? Sen kimsin ki insanların günahlarına bakıp ahlakına laf ediyosun? Önce haddini bileceksin. Peygamberin bile yapmadığı bir şeyi kendine hak görecen bi lüzumsuz da İslam'ın adını ağzına almasın
Kur'an'da zina ve fuhuş büyük günahlar arasında sayıldığı, zinanın dünyevî ve uhrevî cezasından söz edildiği gibi (Âl-i İmrân 3/135; en-Nisâ 4/15-16; el-İsrâ 13/32), erkek ve kadınların gözlerini haramdan korumaları, avret yerlerini örtmeleri emredilmiş, böylece zinaya giden yolun bir yönüyle kapanmış olacağına işaret edilmiştir (en-Nûr 24/30-31). Bir hadiste Hz. Peygamber dil, ağız, el, ayak, göz gibi organların zinasından söz ederek (Müslim, "Kader", 5) zinaya zemin hazırlayıcı her türlü gayri meşrû ilişkinin, flört ve beraberliğin de bu nevi zina olduğunu belirtmiş, bunlardan da sakındırmıştır. Çünkü iffet ve namus bir bütün olup, o ancak onu lekeleyecek her türlü kötülük ve yanlışlıktan uzak kalınarak korunabilir.
ZİNA İLE İLGİLİ HADİS
Erkek ve kadın biri diğeri için cinsî uyarıcıdır. Bu sebeple yabancı (aralarında evlilik bağı veya devamlı evlenme engeli bulunmayan) erkek ve kadınların birbirlerine karşı ölçülü ve mesafeli davranmaları gereklidir. Yine, yabancı bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalması da doğurabileceği sakıncalı sonuçlar dolayısıyla yasaklanmıştır. Aralarında devamlı evlenme engeli bulunmayan bir erkek ile bir kadının bir yerde baş başa kalmaları İslâm hukukunda halvet terimiyle ifade edilir. Hadislerde, aralarında nikâh bağı veya devamlı evlenme engeli bulunmayan bir erkek ile bir kadının, başkalarının görüşüne açık olmayan kapalı bir mekânda baş başa kalmaları yasaklanmıştır. Bir hadiste Hz. Peygamber "Kim Allah'a ve âhiret gününe iman ediyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın; çünkü böyle bir durumda üçüncüleri şeytandır" (Müslim, "Hac", 74; Tirmizî, "Radâ'", 16; Müstedrek, I, 114) buyurmuştur. Böyle bir durum karşı cins için tahrik edicidir, zinaya veya dedikoduya ve tarafların iffetlerinin zedelenmesine yol açabilir.
Hiçbir İslam kaynağında buna ahlaksızlık denmez. Ancak günahkar olduğu söylenir. İslam'ın söylemediği bir şeyi söyledi diyerek bu dine iftirada bulundugun için bir de kendi kendine günaha giriyorsun. Allah bizleri bu cahil ve yobaz zihniyetten korusun
Yazdığın iffetle ilgili olan son cümle bir İslam kaynağı değil, yazan kişinin şahsi yorumudur. Sen de bunları din zannedip yargılama hakkını kendinde buluyorsun ya yazık.
Düzgün kızlar sevgili yapmaz zaten burada zamanında çok düzgün bir kızla konuştum sevgilisi olmuş kızdan uzak dur dedi bana hakiki namuslu olan bir kız erkekle gezmez tozmaz dedi sen bir sorumda bana demistin ki bende sevgili yaptım gezdim tozdum ne var bunda falan diye
Allah erkekleri izmirli kızlardan korusun hiçbirinizde namus diye bir şey yok
Yazan ayet ve hadislerin hiçbirinde ahlaksızlık yazmıyor. Son cümledeki şahsın yorumunu getirip İslam kaynağı diye öne süremezsin
Hahahaha bi de İzmirli kızlar diye genelleme yaparak kul hakkına girdin ya şu an ben sana hakkımı helal etmezsem cennete bile giremezsin. Ama senin bundan da haberin yoktur :)
Namuslu birinin namusuna laf edenler cehennemden yer beğensin. Senin yaptığın gibi
Namusuma laf eden herkese hakkım haramdır. Kendine cehennemden yer beğen
Ahlaksız değilim ki diyerek vicdanını rahatlatiyorsun dinimiz zinaya yaklaşmayın diyor yani sevgililiği zinaya acılan kapı olarak görüyor
Sevgili tanımına göre değişir. Ben görüştüğüm insanların elini bile tutmuyorum. Kaldı ki tutsam bile ancak günahkar olmuş olurum. Benim ahlakına laf edecek hakka sahip tek bir Allah'ın kulu yok. Dediğim gibi hakkım haram. Cehennemden yer beğen kendine
Kanka sevgilin olduysa tamam namuslu değilsin zaten din diyor ayet hadis attım işte. Ben zaten dinden soğudum her şey ayet ve hadis olarak yazıyor buna rağmen eline erkek eli değmemiş kız yoksa ben tabi ki dinimden soğurum zinaya dusmuyum diye sevgili bile yapmadım ama yapmam lazımmış demek ki
Tamam ahirette görüşürüz. Yer beğen kendine
Senin gibi İslam'dan bi haber olan birinin dinden sogmasi gayet doğal. Bir halt bildiğin yok ki milletin ahlakına laf edecek kadar aşağıya düşmüşsün
Lan cahil sevgili olmak neredeyse sevap diyecek kadar nefsinin köpeği olmuşsun bir git işine allah aşkına
Sevap de bari de tam olsun
Günah olduğunu söyledim. Senin gibi haddimi aşıp da cahilce kimsenin ahlakına laf etmiyorum. Onu yobazlar yapar
Ha bu arada dinden soğuduysan da çok isabet olmuş. Senin gibi cahillerin benim dinime mensup olup bu dini kirletmeye çalışmasını istemem. Cahillerin bu dinde yeri yok
Klasik izmirli konuşması işte cahil yobaz falan diyerek
Herkese hakkını teslim etmek lazım. Yobaza yobaz, cahile cahil demek lazım. Doğruları duymak niye ağrınıza gidiyor?
Ha bu arada asıl ahlaksız olanlar, ahlaklı insanların namusuna laf edenlerdir
Dinden bahsedince battı dimi
Bana batacak son şey dindir. Senin cahilliğin battı bana sadece
İzmirli olduğun için işte rahat genişsin
Tanımadığın biri hakkında fazla boş konuşuyosun
Ama merak etme ahirette alıcam ben senin havanı. Yalvaracaksın bana hakkını helal et söylediklerim için pişmanım diye etmicem. Görüşürüz
Bunu diyen kızların bir çoğunun aynı anda birden fazla flörttü oluyor 🙃
Ya aga zaten şeyime takmıyorum bende biliyorum kızların ne olduğunu ama ciddi ciddi düzgünü denk gelse naparlar acaba sjsj
Duzgunu denk gelse pesleirinden kostururlar