Aldatılmayı yıllar geçsede atlatamamak?

Uzun zaman oldu yaşananların ardından. 3 yıllık ilişkinin acı verici gidişimle sonlanışıyla , 1 yıl sonra o kişiyi affettim ve yaşamadığımız kadar dolu dolu 1 yıl geçirdik ardından başka sebepler ile yolumuzu yeniden, (yeni) ayırdık. Fakat hala içimde geçmeyen yaralar olduğunu biliyorum. Ona attığını bildiğim şarkıları dinlerken şarkının güzelliği ve bana hiç atılmamış oluşu benim için dinlenmediğini bilişim içimi yakıyor. o şarkıyı çok sevmemin verdiği hayal kırıklığı ve acıyı her seferinde yaşıyorum. Gerçekten sevmemiş birinin bu şarkıları dinleyemeceğini düşünmem, sevmeyen için o acıyı çekmenin mümkün olmadığını bilişim, Onun verdiği bilekliği, zamanında çıkaramayışını bilişim. Benden ayırırken değilde bana rağmen olduğunu bilişim. Sevdiği gerçeğini yüzüme tokat gibi çarpıp içimi delip geçiyor. Melek dövmelerini çok sever, kendi bedenimde mutlaka bir gün var olmasını isterdim. Fakat aynı kişide olduğunu öğrenmenin acısı yüzünden o dövmelere bakamaz oldum. Özenir özenir yaptırmam , yaptıramam. Göğsümün önünden girip sırtımdan çıkışını hissettiğim bir acı yaşıyorum. Delip geçiyor gibi. Bazı geceler sabah olsun diye bekliyorum. Hatırladıkça uzaklaşıyor, uzaklaştıkça vazgeçiyorum. Unutamıyor içimde affedemiyorum zamanla şunu gördüm. Aslında insan hiç affedemiyor sadece o kişiyi hayatından çıkarttığında onunla birlikle acılarını da içine gömüyor. Fakat onun tekrar hayatımda var oluşu onun getirdiği mutlulukla birlikle acılarında beraberinde gün yüzüne çıkarttı. Gerçekten seviyorum, onursuzluk olarak eleştireceğimi, bildiğim şeyi kendim yapacak kadar küçüldüğüm için biliyor susuyor kendimi savunamıyorum. Bu psikolojiden nasıl kurtulacağım, içimde bir şeyleri nasıl affedeceğim ya da affetmenin bir yolu var mı bilmiyorum. asıl soru… sizce insan affedebilir mi? ( kişi çok pişmanlık çekti)

Aldatılmayı yıllar geçsede atlatamamak?