kocam delirmiş gibi davranıyor, boşanmalı mıyım?

Kocam sinirli bir insan değildi normalde ya da tuhaf davranmazdı normal bir insandı son zamanlarda aşırı kötü bir ruh halinde olması sebebiyle işteki biraz büyük sorunlar yüzünden psikolojik destek almaya başladı. İlaç verdiler bir kaç tane ama kocam zaman geçtikçe kendi kafasına göre almaya başladı ve sanırım aşırıya kaçtı. Ayrıca alkol falanda tüketiyor. 2 aydır gece yatakta kalkıp burası neresi diye bağırmaya başlıyor beni yere fırlatmaya çalışıyor sen kimsin kadın diye bağırıyor. Kabuslar görüyor. Bazen kolumu ısırıp hani yemeğim kabım nerede diyor. Tuvaletini kendi başına yapmıyor bir şeyler görüyormuş. Perdeleri sertçe söküp kendine tasma tarzı bir şeyler yapıyor koltukları yalamaya kadar gitti ben bunları kimseye anlatamıyorum çevremin vereceği tepkiden dolayı ve 2 aydır bunları yaşıyorum. Beni ısırdığı için kollarım mosmor oldu insanlar soruyor bir şey diyemiyorum. İşe de gitmiyor ben işe gidiyorum dün akşam geldiğimde her yeri parçalamıştı. Duvar boyalarını yiyor, tavana yumruk atıyor falan kapıya tırmanıyor. Doktora tekrar gitmeyi de kesinlikle reddediyor zaten bu konuda bir şey yapamıyorum beni parçalar diye. Boşanmalı mıyım yoksa nasıl bir yol izlemeliyim tavsiyelerinizi bekliyorum çevreme diyemem dediğim gibi aklıma buradan gizli yazmak geldi lütfen ağır eleştiri yapmayin
kocam delirmiş gibi davranıyor, boşanmalı mıyım?