Cinsellik yasamissindir illaki diyorlar
Ah bu asalaklar..
Ne duygusal ne cinsel hiçbir yönümü doyuramadim. Cicek alan, önünde diz çökulen bir kız görünce , el ele tutuşan bir çift görünce bile içim gidiyor.
Muhafazakar ve baskıcı ailede büyümenin sonucu olarak 20 yaşına kadar erkekleri sapık görme, ise girince gereksiz duygusal baglanmalar, herkesin evlendigini görme ve kapanış.
O yasa kadar seni erkeklerden uzak tutmuş ailende hadi ne zaman evlencen, evlen git anlamında baskı kurmaya baslarlar. Böyle kadere tüküreyim, doğru insan diye bir şey yok arkadaşlar. Deneyin yanılın bir daha deneyin bir daha yanilin... birilerini tanimadan sadece c. objeymis gibi bakarak bu lun maz. M.. kkk 29 a geldim hayatım bitti. Kim beni napsin bu saatten sonra.
29 yaşında sevgilin olmamış olması, senin değersiz veya sevilmeye layık olmadığının bir göstergesi değildir. Sevgi, her zaman bulunabilen bir şey değildir ve bazen doğru kişiyi bulmak zaman alabilir. Bu saatten sonra seni kim ne yapsın diye düşünmenin yerine, kendini sevmeye ve kendin için mutlu olmaya odaklanmalısın. Kendini sevdiğinde, doğru kişi seni bulacak ve seninle birlikte olmak isteyecek. mesela kendini iyi hissetmek için Düzenli egzersiz yap, sağlıklı beslen ve yeterince uyu. Kendi zevklerini takip et, sevdiğin şeyleri yap ve kendini mutlu et. Kendine güvenmek, kendini sevmenin önemli bir parçasıdır. Kendine güvendiğinde, insanlar senin daha çekici ve ilgi çekici olduğunu düşüneceklerdir. Olumlu düşünmek, kendini daha iyi hissetmene ve daha mutlu olmana yardımcı olacaktır. Kendini sevdiğinde, doğru kişi seni bulacak ve seninle birlikte olmak isteyecek. Ancak, unutmayın ki sevgili olup olmamanız yaşamınızın değerini belirleyen tek şey değil. Herkesin hayatında farklı zamanlamalar ve deneyimler olabilir ve sevgiliniz olmaması kesinlikle bir eksiklik ya da başarısızlık belirtisi değildir. Sevgiliniz olmamış olması, hayatınızın geri kalanında sevgilinizin olmayacağı anlamına gelmez. Öncelikle kendinize ve hayatınızdaki diğer önemli şeylere odaklanın ve romantik bir ilişkinin doğal olarak gelişmesine izin verin.
Bir aile, kızını nasıl olur da "bütün erkekler sapıktır, hepsi de seni sadece si*mek ister, erkeklerle konuşma, görüşme, yakınlaşma" diyerek yetiştirir, aklım almıyor. Sonuç: 29 yaşında, ailesinin, namusunu korumuş olmakla ve eline erkek eli değmemiş olmasıyla övündüğü 29 yaşında bir genç kadın. Umarım bir gün hepiniz flört, sevgililik, seks konularında genç bireyleri namus bahanesiyle kısıtlamamak gerektiğini anlarsınız. Evliliğe uygun biriyle karşılaşamamış bireylerin cinselliği yaşamadan 30'lu, 40'lı yaşlarını görmelerinin anlamsız ve saçma olduğunu anlarsınız. Bakire olarak yaşlanıp ölmek nedir ya? Ömrünüz zaten 70 yıl, deli misiniz siz?
dünyaları kaçırmışsın diyemem kesinlikle ama bunda da bi hayır vardır diye düşünelim ne dersin? 4 uzun ilişki yaşadım, öyle gereksiz sebeplerden ayrılık yaşadım ki. her biriyle ölüme kadar giderim diye düşünüyordum :D inan bana kaybettiğin tek şey tecrübe 🤷🏻♂️ başka hiçbir şey değil. keşke yaşanmasaydı demiyorum ama çok keşkem var. sen bunlardan hiçbirini yük etmemişsin kendine. imrenilesi bence 🎩 umarım en mükemmel insan karşına çıkar da hayatını onunla birlikte devam ettirirsin.
Toplumun kadınlar üzerinde kurduğu bir şey daha hem muhafazakar olurlar hem de yaş almış başını gidiyor derler sen insanların ne dediğine kafanı takma eğer takarsan bu telaşla bulduğun adam da bir şeye yaramaz anlayacağınız acele işe şeytan karışır. Sen oldukça sosyal ol kendine yönel sen kendini sevdiğinde bak gör onlar sana gelecek ha bir de sana bu konuşmada alıntılar yaptığım ve yararını da gördüğüm Esra Ezmeci'nin kitaplarını okumanızı öneririm.
Cevap
76Cevap
Okursan sevinirim, sana 24 yaşında bir yengeç erkeği olarak tüm kalbimle mantık çerçevesinde yazacağım. Başımdan türlü türlü olaylarda geçti uzun hikaye ilgi sevgi pırlanta yüzük evlilik teklifi hediyeler yani senin aradığın istediğin ne varsa ben başkasına gösterdim ve ayrıldık. Bunun sebebini sana söyleyeceğim. Bir insanın amacı manevi ihtiyacını karşılamak olursa doyduğu anda ilişkiden soğur ve ayrılmak ister. Yazının sonunu okudum doğru insan yok demişsin madem öyle gel dertleşelim sevgiliymiş gibi davranalım ama şuna da iddiaya girerim 2 sene sonra öyle bir değişirsin ki gösterdiğim sevgiye ilgiye öyle bir doyarsın ki sana hep aynı gelmeye başlar insanoğlu böyledir sen şimdi diyorsun ki kısacası ben manevi olarak tatmin olmak istiyorum sevilmek istiyorum yaşamak istiyorum diyorsun sonu ayrılık olacak bir ilişkinin nedeni de sen olursun çünkü amacın evlilik değil de manevi olarak tatmin olmaksa ilişkide harcanan paraya da gösterilen emeğe de hepsine yazık olur ben yaşadım gördüm birini manevi olarak çok güzel tatmin ettim ruhu doydu sonra kendi bitirmek istedi. İnsanlar değişiyor.
Ben 34 yaşındayım ve hiç olmadı desem yalan olmaz. Eskiden bunu büyük bir eksik gibi görüyordum ama artık öyle bakmıyorum. Herkesin hayat temposu, yaşadıkları ve öncelikleri farklı. Sevgilimin olmamış olması beni değersiz yapmıyor; sadece yolum biraz farklı ilerlemiş. Bu yaştan sonra beni kim ne yapsın diye düşünmek yerine, ben kimim ve ne istiyorum diye bakıyorum. Doğru insan için yaş değil, his ve uyum önemli. Geç kalmış sayılmam, sadece zamanım şimdi geliyor olabilir.
Benimde olmadı. Ama böyle düşünürsen daha çok üzülürsün senin nasibinde olan sana gelir nasibindekini yaşarsın bide şöyle düşün evlenmiş boşanmış genç yaşta anne olmuş ama evliliği iyi gitmemiş çok kişi var ona da sorsan bunlari yaşamak istemezdi belki de seni bu yaştan sonra bulan yaşam cok güzel mükemmel geçip bütün yılların acisini çıkaracaksın
ben olurum istersen neden olmasın
Moralinizi bozmayın. Allah her insanı çift yaratmıştır. Sizi de elbet nasibiniz sizi bulur. Sanılanın aksine bir sürü sevgili yapmak, cinsellik yapmak özenilecek bir konu değil. Hepsi pişmanlık içinde keşke diyerek geziyorlar. Sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var. Hayırlısını isteyin ve sabredin. Elbet karşılaşırsınız nasibinizle.
Ben de aynısının 27 yaşındaki haliyim. Ben de senin gibi düşünüyorum insan geç kalmış hissediyor. Aynı yaşta ve aynı şekilde olan arkadaşlarım da var onlar diyor ki yaş farketmez doğru insan çıkarsa karşına illaki anlarsın ve o hisleri yaşarsın. Bana göre de deneyim önemli öyle diyince de iş görüşmesi mi bu diyorlar. Ama insanlar yaşayarak öğrenir.
Ablacım bu bir eksiklik değil. Bilakis çok güzel bir şey. Kendini evlenecegin erkege sakliyorsun.
@eray_sezer_35 erkekte ayni olacaksa anlami var yoksa yok boyle olmanin
Olur niye olmasın. Senin durumun bir eksiklik değil. Bilakis cogu erkeğin gözünde daha değerlisin baska erkeklerle birlikte olan kizlara göre
@eray_sezer_35 zor oyle birini bulmak su zamnda. Baskasinin gozundeki degerim bunla olculecekse yazik o adamlarin zihniyetine. Bana deger Veren insan benligime deger vermeli.
Tabi ki tek kriter bu değil. Fakat karşı cinse karşı saflığını, temizliğini korumanda senin sağlam bir kişiliğe, benliğe sahip olduğunu gösteriyor. Bu önemli bence..
Türk aile yapısı iyi aile kızı yetiştireceğiz diye diye, kadınlar kadınlığının farkına varamadan yaşamını idame ettiriyor.
Olması şart değil ama ailenin kurduğu baskı gerçekten içler acısı.. umarım yakın zaman da seni anlayacak bir yol arkadaşı bulursun kendine ve nispeten daha iyi bir hayat kurmak için çabalarsınız
hayat bitmedi ki arkadaşım? kendini neden kötülüyorsun? birisi ile hissetmesen biel ilişki yaşa vakit geçir eğlen tecrübe et ilişkiyi. ailen seni kapatmış ama sen kapatma yoksa 40na kadar gider bu iş. desek istersen takip atabilirsin.
Sana evlilik fikrini aşılayan ya toplum ya ailen. Kendiliğinden gelişmemiştir. Kendiliğinden gelişen şey cinsel isteklerin olabilir. Evliliği biz insanlar çıkardık. Bu saatten sonra kim ne yapsın deme vardır gelirin, giderin.
Neden kendine yükleniyorsun bu kadar nasip... 29 geç değil, sabr et, doğru ol doğruda kal inşallah Rabbim hayır ve afiyetle 💐 isyan ettiğin şeye erişebilmek imkansıza yakın şu zamanda kendi değerini bil
çok yanlış düşünüyorsun istersen 60 ol hiç fark etmiyor önüne bak istediğin kişiyle mutlu ol aileni kafsya tskms yoksa kafayı sen yersin bırak onlar yesin ki sen sadece sevmek sevilmek istiyorsun kendini değersiz görme mükkemel bir insan olduğuna eminim
Muhafazakar ve baskıcı bir ailede yetişen kızlar maalesef ki en yalnız kalmaya mahkum kızlardır.
Evlenseler bile aldatilmalari an meselesidir. 100 de 95 oranında cinsellik ile araları da kötüdür.
Bende 34 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı hiç sevilmedim ilgi gösteren değer veren de olmadı gençliğim hep yalnız geçti bu yaştan sonra hem geç kalmış hem de şansımı kaybetmiş hissediyorum
Aslında şanslısın ama hayatı kaçırdım düşüncesi sende kuruntu yapmış
Nesi sans bunun canım,
20 yaşında yaşadığın ilişkiyle
30daki bir olur mu... herkes elegini elemiş asmış...
Hiçbir şey yaşamadığım halde benden gecmis
Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz
Anlatması biraz uzun ama aslında çok şanslı olduğunuzu bilin
Ablacım bu bir eksiklik değil. Bilakis çok güzel bir şey. Kendini evlenecegin erkege sakliyorsun.
Benim de olmadı sebebi basit çirkinim çünkü :D Aynı yaştayız beni bu kadar yansıtabilen başkasını görmedim :D Sanki soruyu ben sormuşum gibi :D
yani yurumek yavsamak gibi olmasin niyetim o da degil de cirkin degilsiniz bence ya
Valla kızların egosu yüksek ben manken gibi kızlara da yürümüyorum ama yine olmuyor. Bahtsızlık
Neden kim napsin heyecanını yitirmidiysen ve cinsel hayatının iyi olacağını düşünüyorsan hala gençsin demektir
29 yaşına kadar ne başardın
kariyer
para kazanma
kendi evini
arabanı aldın mı
tek mesele erkek mi?
Bu kanunlarla bu şartlarla evlenen erkekgin aklı yoktur kadinlar korunacak diye herkes yalnız kalıyor kadinalrin unuttugu erkekler yalnızlığa alışkın
ooo mızıkcılık yapacaksan oynamayalım evlenmek sevgili olmak bir basarı değildir belki yalnızlık daha iyi yas 39 bekarım şikayetci filan değilim.

Hmm.
olmasın aman boş ver olan ne hayrını görmüş sanki
İyi de olsa kötü de deneyim deneyimdir. Hiçbir şey yapmayıp konfor alanindan cikmamaktansa
Yaşınıza bakınca anlarsınız diye düşünüyorum
anlıyorum lâkin işte yıpranmaktan başka bir şey değil
kadere laf etme ailen kötüyse kötü daha genc yastasın bul birini. kendine acımak sana bişey kazandırmaz
Olmadıysa o an olmaması gerektiği içindir. Zamanı geldiğinde daha mutlu olacaksın bir de böyle düşün
Abartma bence. Söylediklerini anlıyorum ama biri çıkar elbet belli olmaz.
Ohoo 50 yaşında boşanıp evlenenler var sen neler diyosun...
Bazıları yaşar, bazıları izler orası doğru da, aslında sadece nasip maalesef hanımefendi
Baskıcı ailelerde büyüyen kızların daha çok sevgilisi oluyor diye düşünmüştüm hep 😅
Öyle düşünüp saçmalama bence 29 çok geç bir yaş değil
Bu kafayla zaten yalnız kalmaya devam edeceksin muhtemelen, etmelisin yani..
Hı tamam sağol
By
O zaman dediğin gibi sürekli dene. Kaybettiğin zamanı telafi et.
Ailenin üstünde kurduğu zincirlerini kırarak kendini değiştir ailenin dediklerini elinden geldiğince umursama
Yaşasaydın hayatini. Son pişmanlık fayda etmez
Ben 31 yaşındayım insan gibi bir kız bulamadım senin daha vaktin var. Bu zamana kadar Allah korkusu olan kaç tane kız gördün diye sorsana?
Güzel ozetlemissin çoğunun halini
Yinede umutsuz olma daha cana yakın ist kli ol belkide biri girer hayatina
Bence ailen seni korumuş iyi yapmış temiz ew kizi ben bulsam ewlenirim
senin gibi kızlaerın oldugunu bilsek evlenmeye istemeye geliriz. ama bizde müneccim değilizki.
Yok öyle deme, isteyen çok olur, hiç el değmemiş kadın bulmak zor, değerlisin
Sevgilin oldu mu? Benim de aynı durum 26 yaşındayım kendimi aynı senin gibi hissediyorum
Bazı şeyleri anlatamazsın, olmuyor. Çoğu bu tükürdüğü kaderi yaşayacak maalesef.
Aslında hatalarını görmüşsün, gerçeklerin farkına varmışsın. Hiçbir şey için geç değil.
Umudunu kaybetme yanlış düşünüyorsun hayat sürprizlerle dolu
Bulursun be öyle deme, denk gelir mutlaka ama senin de şstemen lazım
Muhafazakarlık çok kötü bir şey tamamen kaptıyor seni
Doğrumu diyin bilmiyom ama pek inanasim gelmedi sanki illa olmuştur biseyler
Benimde yok istersen beri gel bakam bı danisak
maalesef türk erkekleri a canım doğru biliyorsunuz çoğu öyle
biraz kadınsı ol kadınsı takıl her şey olur merak etme
Yaşadığın duruma üzüldüm o yüzden tanışalım mı?
Lan gerçekten Üzülmeye değmez kısmet varda direk nasibindir flört falan hep zaman kaybi
Her insan çiftler halinde yaratılmış sabret illaki çıkacaktır biri
Bu terim doğru olsaydı birçok insan hayattan yanlız gocmezdi, üstelik bunu istemediği halde
Terim dediğin şey ayet neyse herkesin özgür düşüncesi bir şey demiyorum
Mesele ayet değil gerçekler, bu hayattan yanlız göçenler yanlız ölenler
50 olmuşsun gibi konuşuyorsun alınırsın henüz
Kekleme milleti gece gece
Her malın bir alıcısı vardır üzülme
Aga bu kadar düşünmeyin vardır bir nasip
seni hersey yaparlarda boş ver simdi
soğuk bir tipsin demek ki
Çıtır seviyosan gel beni al shshhs
Hic miiiii😱😱😱
Ağa ve bakire kralice
eee öl bu ne karamsarlık ya :))))