Size göre ilişkilerde fedakârlık ne kadar önemli? Fedakarlığın bir sınırı olmalı mı?

Size göre ilişkilerde fedakârlık ne kadar önemli? Fedakarlığın bir sınırı olmalı mı?

Evet tabi ki de önemlidir. zaten fedakarlık olmadan ilişki veya evlilik de olmaz ki. benim eşim olsa her zaman onun için fedakarlık yapardım zamandan mesela ya da enerjimi sevgilim için eşim için harcardım. onu mutlu etmek için sorunlarını çözmek için. ya da bazı sevdiğim şeylerden vaz geçebilirdim. Birde Fedakarlık, mesela ilişkiyi güçlendirir ve daha sağlam hale getirir. Fedakarlık, partnerinize güven ve bağlılık duygusu verir. Fedakarlık, partnerinize sevginizi ve bağlılığınızı gösterir. yine de mesela kişisel sınırlar da olmalıdır yani fedakarlığın bir sınırı olmalıdır. Partnerinizin mutluluğunu sağlamak için kendinizi feda etmemelisiniz. Kendi ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi göz ardı etmemelisiniz. Kendinizi feda etmek, ilişkinizi zarar görebilir.
Ne kadar olduğunu bilmiyorum ama olmalı işte. Yoğ edene kadar. Şarkıda boşuna demiyor aşk yoğ olmaktır diye. Yıldızcım ne güzel yazmış bu şarkının sözlerini.''Her ayrıntım sayıklıyor sükunetim deliliğimden. Aşk yok olmak diyor biri yar ben yokum yok zaten''
olmadı bir daha dene :D
Bana göre kendi ruhuna bedenine hayata bakışına hayattaki sınırlarına zarar verme noktasına kadardır.
Her seyin fazlasi zarar.. fedakarliginda
Aynen sınırlar olmalı
Cevap
1Cevap
Aşk zaten fedakarlık ister fedakarlık önemli konuma sahiptir ama karşıdaki kişi hakediyor ise haketmiyorsa akıntıya karşı boşuna kürek çekmemek gerek
bir sınırı olmamalı mı diyorsun yani :)))
Hakediyorsa sınırı olmaz aynen
Sınır şart bence 🤔
Ya günümüz de fedakarlık yok ona göre hesaplarsak ben ona göre hesapladım 😂🙏👍
Fedakarlığın sınırı olmalı ve değmeyecek birine gereğinden fazla fedakarlık yapmak pişmanlıktan başka bir şey değildir.
Fazla fedakarlık vefasızlık getirir.. Sonra pişman olmaya gerek yok.. Dozunu ayarlayın, ben ayarlayamıyom..
Bazen ilişkileri sağlamlaştıran şeylerden biri fedakarlıktır ama bunun dengesini korumak gerekir çünkü insanoğlu nankör bir varlıktır.
fazla da abartmamak lazım
En önemli ayrıntı olabilir. İlişkilerde büyük fedakarlıklara da gerek yok zaten. Ufak tefek ödünler de ilişkiyi besliyor..
Küçük fedakarlıklar karşındakine değer verdiğini gösterir ama geleceğini etkileyecek derece büyük fedakarlıklara bence de gerek yok. Asıl en önemli şey fedakarlıkların karşılıklı olması tek taraflıysa sıkıntı
Katılıyorum, her şey kararında olmalı. Özellikle bu tip konular karşılığı alınmadığında insanı derinden etkiliyor. O yüzden dikkatli olmak gerekiyor.
Hem etkiler hem de karşı her seferinde senden fedakarlık beklemeye başlar. Karşıyı böyle bir beklenti içine sokmaya da gerek yok. Mesela genelde insanlar fedakarlık yapınca bunu dışarıya vurmaz kendine saklar. Bu da yanlış bir fedakarlık yaptığın zaman karşı bunu bilmeli söyleyeceksin
Son söylediğin bana uyuyor. Ben yapsam da söyleyemem karşı tarafın anlamasını beklerim. Dile dökünce anlamını yitiriyor. Tabi ki herkesin bakış açısı farklı ama bazen dilden çok hisler konuşmalı. Seni bu yönlü anlamayacak insanla da zaten ilişkin kısa sürer.
Ben de öyleydim 10 yıl önceki sevgilimle kavga ederken yaptığı bir şeyi söyledi yüzüme vurdu ben de 10-15 tane şey saydım mal gibi kaldı. Kendisi o bir fedakarlığından başka bir şey sayamadı. Ben bunları bilmiyordum dedi. Ben senin gibi insanların yüzüne vurmam normal dedim. O gün şunu fark ettim. Bir şeyi yapmak istemiyorsan ama onun için gidiyorsan söyleyeceksin. Bir fedakarlık yaptığında söyleyeceksin karşı bilsin. Hem yaptığını bilsin hem de verdiğin değeri görsün. Benim deneyimim o yönde oldu en azından sonrasında bunun doğru olduğunu da kaç kez gördüm.
Seni anlamak isteseydi anlardı diye düşünüyorum. Ya da bu da kişiden kişiye değişiyor belki de. Ama ben yine de söylememe taraftarıyım, sanki yapmak için yapmış gibi oluyor ve esas anlamı kayboluyor. Yahu ben o insan için fedakarlık yapıyorsam bunu ben söylemeden onun zaten anlamadı gerekiyor çünkü önemseyen ve sana dikkat eden biri seni tanıyan biri bunu anlar..
O öyle olmuyor maalesef 🤣 ama yaşanmışlıklar deneyimler kişilere göre değişir ben kendi deneyimlerime göre konuşuyorum. Birinin anlamasını beklemek yerine iletişim kurup söylemek en doğrusu demeye çalıştığım da buydu zaten benim. Anlamayabilir anlamak zorunda da degil aslında biz kendimizi anlatmak zorundayız
Bi ikizlerle asla tartışmaya girmemem gerektiğini hatırlayıp sana sadece peki diyorum..😂
Haha tartışmıyorum ki kendi bakışımı deneyimlerimi söylüyorum hep bir ön yargı ikizlere karşı 😒
Ön yargı mı, kuru iftira resmen.🙄
Neyseniz onu söylüyoruz, özellikle ben siz ikizlerin anlık değişimlerinize dengemi feda ediyorum daha ne yapayım..🤦♀️
Hiç öyle şeylerim yok 😱
Eminim öyledir..😏
Şu an kalbimi kırdın bir de İzmir'in kızı denizi denizi kızı gibi derler 😒 hiç öyle görünmüyor 😏
Ben kalp kırmam 😔
Neyse onu söylerim..😄
Odunum diyorsun yani 😱
İşte bu çok doğru..🤦♀️
belli ediyorsun merak etme :P işte ben de İkizlerim neyse onu söylüyorum :P
Söylemesen eksik kalırdı..🙄
kalırdı tabi ki sen bana açık oldun ben de sana :P
Ah.. ne dürüstsün çok sağol ya..😂
Ne demek her zaman 🤪 nalet gitsin aklımdakini söylüyorum kötü bir özellik 😱
Beni bulur o da zaten. Bir daha sorularına gelmemek üzere görüşürüz diyorum ben..😅😅
Herzaman herşeyin bir sınırı olmalı. Fazlası kendimize zarar.
Ooo kimleri görüyorum sen yaşıyor muydun 😱
Ölü müydüm kskckx
KS de görünmüyordun 🤔
Fedakarlığı bunu anlayabilene yapacaksın yoksa sadece zaman kaybı olur
Hak eden de olsa sınırları olması lazım 🤔 acizane fikrim
Hak edene sınır koymam ben
Peki siz bilirsiniz hanfendi 🙃
😃
ne gülüyorsun :o
İçimden gelmiş olabilir:))
olabilir mi yoksa içinden mi geldi bi karar ver :o
İçimden geldi😃 bak yine geldi:)))
tamam içinden geldiyse sorun yok :P
Bi sınırı olmalı tabi ki enayilik boyutundaki fedakarlık sevene bi fayda vermez
Çok biliyorsun sen 🤨
Bu saçları değirmende mi ağarttık biz 🤪
saçların ağırmış yani iyice yaşlandığını kabul ediyorsun yani :P
Yioo hala birilerini 18im diye kandırabiliyorum 😌saçlarım ağardı diye yaşlanmadım
insanları niye kandırıyorsun :O
Şaka yapıyorum inanıyolar inanmasınlar napim 🤪
Sahtekar mısın sen 😱
Evet aynı zamanda dolandırıcı ve kalpazanım da 😏😏hey allahım ya 😒
Oo ne maharetliymissin maşallah maşallah 🤣
Her yönden eşsizim böyle maharette kimse yok
Mütevazilik de var puh puh nazar değmesin
Sağol sağol eksik olma 😒
Ne demek her zaman 😏
Fedakarlığın bana göre bir sınırı yok. Zamanında birine fazlaca fedakarlık yapıp ayrılmıştım.
Neden ayrıldın 🤔
O kişi o zamanlar bir bakanlıktan danışman olarak çalışıyordu amcamda milletvekili olunca işinden olmasın diye ayrılmıştım.
Niye ona bir seçme şansı bırakmayıp direk ayrıldın o. O
Makama düşkündü desem kısaca
Yurdum insanı öyle maalesef 🙃
Ankara insanı desek istisnalar hariç 😊
Ben de Ankara insanıyım 🤔 %40 istisna mı olur 🤪
Olur:)) Her insan bir değil sonuçta 😊
Öyle genelleme olmaz ama 🤔
Nasıl olur 😊
%1 istisna olursa olur 🤔
İstisnalar bana göre farklı olduğundan:)
Bakış açısı bir şey diyemem 🙃
Her koşulda fedakarlıgın sınırı olmalı bence bro.
Sonuçta karşımızda ki insanoğlu.
Kesinlikle bro ondan sonra bunu kullanmaya kalkar insan evladı bu dediğin gibi
Kullanır bir de billur geçer.
Mantık yürüten , plan yapabilen , sinsi bir canlıdan bahsediyoruz bro.
Çok gerek yok fedakarlık yapmaya
Hahaha lan billur geçmeyi benden başka kullanan bir seni gördüm bro 🤣
Profesyonel dızzoluk bunu gerektirir 😂
Çok pis içip dağıtasım var bro :D
Haydaaa bro ben kullanmıyorum ama ortam olursa şişe dibi görürüm bak 🤤
Sen neden dağıtıyorsun hayırdır?
hahaha sen istemem yan cebime koy modundasın :P bunaldım be bro en son arkadaş grubuyla içtim onda da saçma sapan şeyler oldu yapmadığım şeyle suçlandım :D ya grupta bir kız olmasın orası burası ayrı oynuyor milletin benimde p. çlik yapasım tutuyor :D
Iki tarafta da fedakarlık yapmalı ilişkinin en önemli yönlerinden biridir yoksa ilk darbede ilişki de pes ederler diye düşünüyorum
Peki fedakarlık da hoop orada dur o kadar da değil dediğin olmuyor mu bir sınırı olmalı mı sana göre 🤔
İlişkide aile benim kırmızı çizgim o yüzden iliskimde ailemi es geçip fedakarlık yapamam
Aileye dokunmadigi sürece ucu olur diyorsun
Aynen öyle
Sıfır fedakarlik çok mutluluk
ilişki yok kafa rahat diyorsun yani :D
Yoo iliskilerde illa fedakarlik mi yapmak lazım diyorum mesela sana gore ne icin fedakarlik yapilir?
Öyleymiş hep bekliyorlar 🤔 sevginin gösterisiymis 🤔
Asjsjs sevginin gostergesi fedakarlıkmıymış 😄 TDK'ye göre Fedakarlık özveri demek özünden vermek özümden verecek kadar sevdiğim biri benden fedakarlık bekleyecek şeyler yapmamalı. Derin konu :)))
Ya ya gör gör neler çekiyoruz 🤣 TDK ya bakar mı yurdum kadını 🤣
İki tarafta fedakarlik gerektirecek seyler yapmasın sorun falan kalmaz ortada :))
İşte fedakarlık yapmayıp bekleniyor öyle birini bulsak evleniriz direk 🤣
Kriter buysa zor :))))
O yüzden bekarım 🤔
😂
çok önemli fedakarlık olmazsa ilişki de yürümez
Evet ama fedakârlık da karşılıklı olmalı tek taraflı olursa bir anlam ifade etmez 🙃
elbette ki öyle ilişkilerde her şey çift taraflı değil mi zaten bazen bazı konularda sen fedakarlık yaparsın bazen o
evet ama olması gereken o ama çoğu zaman bazı insanlar fedakarlık yapmadığı gibi hep karşıdan fedakarlık bekliyor
Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?