Genelde açık fikirliyimdir. Gerçeği söylemezsem hep kötü yapacağı için bir daha ki sefere aynı menüyü ister misin deyince hayır şunu yiyelim diyebilirim. Dolaylı yoldan beğenmediğimi de anlayabilir. Bir şeyi yapamadığını söylediklerinde daha iyisini yapmak için çabalarsın, yapamadığınla kalıp insanlara eziyet edemezsin.
Yapamam. Zaten benim herif benden gurme de aşçı da. Yapamadıysa yedirmez bana zaten yapamama giib bir durum da olamaz yapar o. Aslan sevgilim ya. Özledim bak durduk yere. Üstelik acıktım da. Gece gece yemek ile ilgili sorular sormayın ya.
Ben tabi ki de beğenirim her zaman sevgilim ne yaparsa yapsın zehir bile olsa severek yerim. ama beğenmediğim yemeği olursa da söylerdim çünkü kesinlikle yalan söyleyemem. zaten kırılmasını gerektirecek bir konu da yok yani önemli olan kötü olmasına rağmen benim o yemeği yemem ama birlikte yapardık ve hatta sevgilim ya da eşim bana da öğretirdi yemek yapmayı ✨
çok berbat değilse beğenmiş gibi yaparım, çok kötüyse de kırmadan tavsiye vererek söylemeye çalışırım işte mesela biraz fazla tuzlu olmuş bir dahakine daha az koysan daha lezzetli olabilir veya biraz yanmış bir dahakine biraz daha dikkat edebilirsin falan şeklinde. ya da beğenmemişsem ama o beğenmişse benim damak zevkime pek uymuyor derim bilmiyorum sevdiğim insanları böyle basit şeyler yüzünden kırmıyorum ben pembe yalanlar söyleyip ufak tavsiyelerle sonrakinde nasıl daha iyi yapabileceğini söylüyorum genelde.
Sevdiğim insanın özenerek kendi elleriyle bana yemek yapmasının bana vereceği tat başkadır. Eski sevgilim yaprak sarma yapmıştı bayada yapmış uğraşmış ama tuz koymamıştı. Kafede iken oturduk tuz serptim üstüne öylece yedim ne olacak. Önemli olan özenerek yapması yapabilmesi değil.
Hayır, yapmam. Sevdiğim insanın yanında herhangi bir konuda, onun gücenmeyeceğinden emin olarak düşüncelerimi ifade edebiliyor olmam gerekir. Beğenmediğimi ifade ettiğimde, bir dahaki sefere farklı şekilde yapmayı deneyebilir, hem ayrıca bana beğendirmek zorunda da değil. Emek vermiş, beğenmesem de yerim, nedir yani? Gerçek düşüncenizi aşık olduğunuz insandan, kırılmasın diye gizlersiniz.
Eski kız arkadaşım sürekli kekler, çörekler yapardı. Tabii hepsini beğenmem mümkün değil ancak beğenmiş gibi yapardım. Üstüne çok güzel olmuş ya buna şunu mu koydun, bunu mu koydun diye süslerdim. Maksat kırılmasın.
Yapıyorum maalesef ama sonra birlikte yapalım deyip tarifini okuyarak öğrendiğimi söyleyerek yanlışları öyle düzeltirim. Kırmadan yapmak lazım bu işleri
Benim kuzenim kendi annesinin yemeklerinin çok güzel olduğunu düşünüyor bende kendi anneminkinin çok güzel olduğunu düşünüyorum ve birgün annem pilav yapmıştı kuzenimde bak annen yemek yapamamış sen bile yiyemiyorsun dedi bende sırf annemi zor duruma düşürmemek için tüm tabağını bitirdim
Yaparım üstelik başıma da geldi. Ablam çorba yapmıştı, babam ve ben beğenmesekte birbirimize kaş göz yaparak yemeğe devam etsekte ablam birinci kaşıkta kendi yaptığı çorbaya burun kıvırıp dökmüştü. Biz de kırılmasın diye hepsini içmiştik.