Çok Süper Soru için teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza
Engelli birisiyle evlenmek ister miydiniz?
Çok Süper Soru için teşekkür ederim @KızlarSoruyor @Feyzzzzza
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mesela ben kendim bedensel engelliyim, şimdi birçok insan diyecek ki seviyorsan evlenirim ne olacak ki bilmem ne şöyle böyle diyecek ama ben şunu çok iyi biliyorum ki hiç bu söylenenler hiçbir zaman lafta durduğu gibi gerçekte durmayacak, Ben çevremde de sağlıklı birey ile evlenip mutlu olan engelli birey çok az gördüm daha doğrusu hiç görmedim, eğer gerçekten mutlu edeceğine ve mutlu olacağına inanan varsa bir şey diyemiyorum ama dürüst yorumlar bekliyorum.
11 Temmuz, 2023 Salı 22.06
Ben parkinson hastasıyım doğuştan. Bu sorun teşkil etmemeli bence. Bizim gibi insanların dünyaya umudu hatırlatması büyük bir şey. Böyle bir şeyin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Hayatım çok ağır sınavlarla geçmiş olsa bile ben düştüğüm yerden kalkmasını her zaman bildim. Engellilik gerçek anlamda bir engel değildir, çok özel bir şey ve herkes bu hayatları seçmiyor. Belki geçmiş hayatlarımın birinde normal bir insandım, belki de yaptıklarımın karmasını bu hayatımda görüyorum ama gerçekten iyi ki seçmişim. Çok kadim bilgiler edindim çünkü
Çok geçmiş olsun kardeşim
Teşekkür ederim, olsun çile çekmek iyidir. Yaşam tekamülüne katkı sağlıyor. Ben doğumumdan bu yana engelli olduğum için seviniyorum, bu hayat bana doğru kapıları açmam için bir fırsat sundu ve ben bu fırsatı şükran ile değerlendiriyorum. Çok memnunum, beni bir çok yanlış seçimden korudu yaşadığım hayat 😊
Evlenmezler..
Seviyorsam evlenirim sözü yalan üstüne kurulu.. Bana o yüzden yalan uydurmayın sakın ola. Yemez :)
Sana cevap olarak gönül bu her halta konuyor. Mesela ben bir örnek vereyim. Bir kız vardı esma diye. Sevgiliydik. Zor yürüyordu. Engelliydi. Tabi o zamanlar benim sorunum yoktu. Sonradan çıktı piyasaya.. Ailem beni kötü hale getirdi. Şimdi ne yuvam olabilir benim? Nede evlenirim. Türk kızları zordur. Bunu en iyi biliyorum. :) Engelliyseniz çok zorsunuz. Ayrıca paranız varsa sadece paraya giderler. Hepsi demeyim hadi çoğu diyim de kibar olsun. Kalp kırdıysam kusura bakmayın. :) Gerçekler maalesef acı. Dost acı söyler.
Dostum senin yazdıkların en doğrusu bunu unutma zaten buradaki evlenirim diyen insanların bir çoğunu yorumuna inanmıyorum da hani bir nabız yokluyorum
Keşke ben yanılsam :)
Gerçekler iyidir 😀
Fiziksel engel dediğin şey bence hiçbir şey değil. Yani ne olacak ben birini sevmişim onunla ömrümü geçirmek istiyorum onun fiziksel engeli olmasında sorun yok, benim zihinsel engelim olmasın yeter ki. Sevdiğim insanı başımın üstünde taşırım. Unutulan çok hassas bir konu var evlenirken size hastalıkta ve sağlıkta diyorlar. Aslında çok ağır ama bir o kadar anlamlı bir laf bu.
Evlenirdim 🥰
Teşekkür ederim
Rica ediyorum
Cevap
19Cevap
Benim için fark etmez yani ben engeli var mı yok mu güzel mi değil mi bakmam. benim için bir kadının kalbi ve karakteri güzel olsun yeter. zaten engel olması aşka engel değildir ama kişilerin aşkı bilmemesi aşka asıl engel olan konudur. bu yüzden de fiziki engeli olsun zihinsel engeli olsun aşıksam kafa dengiysek ama bu konu çok önemli yani kafa dengi olmalıyız çok zıt olursak olmaz. o zaman evlenirdim. zaten onun da her zaman yanında olurdum sevdiğim kadın için yapmayacağım şey olmazdı
devir öyle bir devir oldu ki paran varsa engelli olsan da evlenirler paran yoksa engelsiz olsan da evlenmeyebilirler. bugün evlilik dediğin istisnalar olabilir ama genelde belkide 500 bin lira falan olmuş. paraya bakıyo artık yani olaylar genelde. ibrahim tatlıses örneğin hâlâ evleniyo ve çocuğu oldu. çocuk da ibrahim tatlıses'e çok benziyor da inkar da edemiyo millet. hâlâ daha manitası falan da oluyo. para yani devir para devri olmuş.
Kesinlikle katılıyorum
🙏🙏
Görüşlere baktım, herkes evlenirim demiş, üstelik maddi durumu geliri yoksa bile evlenirim diyenler olmuş. Engelli birisi ile evlenmek keşke burada yazdıkları gibi kolay olsaydı...
Engellilerin neler çektiklerini, neler yaşadıklarını, ihtiyaçlarını bilmeden evlenirim demek bu kadar kolay olmamalıdır...
Şimdi dostum Ben şuradan desem ki Ben engelliyim işim yok 5 yıl sonra emeklilik bekliyorum hadi gelin evlenelim desem bir tanesi bir de yanaşmaz
Kesinlikle haklısın...
Aynen öyle adamım çoğu yalan konuşuyor şu anda tek doğru anket
yani kader mi bilmiyorum bundan 20 sene kadar önce bizim mahallede iki kolu ve iki bacağı da olmayan bir adam evlenmişti hatta gazetelere bile çıktıydı o dönem çocukları da olmuş geçen sene ablam görmüş sahilde yani olunca oluyo belki de
@an-r-b-n mesela şöyle bir örneğim daha var benim ablamın memuriyetten arkadaşı adamda kalp pili var onla yaşıyo böyle olunca kimse istememiş tabi yıllarca tee 36 yaşında mı ne bi öğretmen kızla tanıştı kızda da duyma problemi varmış doğuştan o şekilde nasıl öğretmenlik yapıyor bilmiyorum ama kız bunu kabul etti evlendiler gayet
yani hani şuna inanmazsın engelli birini engeli olmayan biri niye istesin gibisinden
o zaman buna da çözüm var kendin gibi birini bulmak tabiki :D
davul bile dengi dengine demişler
Aynen öyle kardeşim zaten öyle olması her zaman daha iyidir birbirini daha iyi anlar psikolojisini daha iyi bilir daha kolay yaşarlar Ben sadece buradaki insanların yorumunu merak ettim
Kesinlikle evlenmezdim. Beni öldürseler evlenmezdim. Onu kendime yük edeceğime ölürüm daha iyi. 100 milyon dolar verseler yine evlenmezdim. Asla asla asla asla kesinlikle evlenmezdim. Uzak dursun.
Dürüst yorumlar için teşekkür ederim ama bu kadar da abartma istersen
100 milyon dolar biraz abartı oldu doğru diyorsun. 200 milyon dolar verseler de evlenmem.
Helal bro 😃😃
Görüşleri okuyorum da evlenirim diyenler yalan gibi geliyor ve samimi gelmiyor ne yazık ki. Keşke olsa diyeceğim fakat herkes kabul etmez, burada ederim diyenler bu durumu yaşasa çoğu kabul etmez eminim
Yani bana da gerçekçi gelmiyor ama tabii kimseyi de kırmak istemiyorum
Ben de kırmak istemiyorum ama durum bu ne yazık ki
Yani demek ki sen de engelli birisini istemezdin
Şöyle söyleyeyim istemezdim değil, biz de birer engelli adayıyız. İleride ne olacağı belli değil, eğer çok çok seversem kabul ederim fakat ilerisi bence sıkıntı olur, çünkü her iki taraf için de bu çok zor. İlk başta olur gibi gelse de ileride sıkıntılar yaşayabilir iki tarafta. O yüzden sanırım ileriyi düşündüğümden de kabul etmeyebilirdim. Bu arada biz benzer bir duruma şahit olduk.
Anladım peki hayırlısı olsun
Engelli olmak partnerinizin sevgisini test etmek için bir fırsattır bana göre. Günümüzde evlilikler yüzeyselleşti. Dolayısıyla maddiyat, fizik ve diğer elle tutulur unsurlara olan talep arttı. Engele rağmen seven kadın ya da erkek gerçekten sevmiştir diye düşünüyorum. Mutluluk normal evliliklere göre daha sık uğrayacaktır onlara :)
Kısacası sevgi testi diyorum
Çoğu yorumu okudum yazıklar olsun diyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Engelliler de bir yük değildir.🤬
boş ver kızma haklı tarafları da var
Mesela ben bundan 4 sene önce geçici felç geçirdim.
Haklı tarafı yok. Sevgi varsa yük olamaz hiç kimse. Benim sevdiğim adamın başına bir şey gelse canımı veririm ona bakarım.(Allah korusun hepimizi)
Öyle diyorsun ama sende yaşadığın için şimdi öyle sağlıklı bir insan için kolay değil anlaması yapması sorumluluk alması
Sevmeyince yük olur karınca / Sevince filler karınca / İnsan dağları bile taşır omzunda / Gerçekten sevip aşık olunca.
Ah ah bu dediklerin günümüzde sözde kalır
Çok şükür engelli birisi değilim ama zor bir soru. Karşımdaki insana karşı sorumluluklarımı tam anlamıyla yerine getirip getirememe durumumu bunun yanında kendi mutluluğumu gözetip evlenip evlenmeyeceğime karar verirdim. Bunun yanı sıra da sevgi ve saygı kuvvetliyse arada engele dair bir şey olacağını düşünmüyorum.
Dürüst yorumun için teşekkür ederim
Şu anda sevdiğim erkek engelli olasa bile evlenirdim. Mesleğim varsa, maddi durumum iyiyse neden olmasın. Ayy inşallah bir gün benim olur yaa, dua edinnn. 🥰😂
Bak sana nasıl güzel hayaller kurdurdum
Aynen, teşekkür ederim. 🌸
Evlenirdim önemli olan fiziksel görünüm değil ki onun sağlığı onun yanında olması ben bunu birinden sonra çok iyi anladım bence insanın var oluşu nefes alışı en güzeli o yokken tadın tuzun kalmaz
Peki maddi imkanı yoksa gelir durumu iş söz konusu değilse
Sağlıklı olsun yeter
AloneAngel hanım eğer düşünürseniz bizim komşumuz 30 yaşında engelli bir beyefendi var yürüyemiyor. Evlenmek istiyor ama bir türlü uygun kısmet bulunamadı.
@ᴀʟᴏɴᴇᴀɴqᴇʟ iyi niyetini gerçekten çok iyi bir şekilde anlıyorum ama ne yazık ki hayatında belli gerçekleri söz konusu olabiliyor bak mesela 32 yaşındayım çalıştığım bir işim yok sadece sigortam devam ediyor emekli olmak için 5 yılım kaldı yani şimdi evlenmek istesem evlenemem niye insanlar gelir düşünecek ev var mı araba var mı veya rahat bir yaşam sürebileceğiz mi diye düşünecek tabii ki bu söylediklerin güzel duygular ama ne yazık ki hayatım Bir de gerçekleri var
yapmam kardeşim
çünkü ben insanım, doğal olarak o duruma düşmeden onu anlayamam
istemeden de olsa kırarım üzerim
Kesinlikle katılıyorum
Kalbi engelli olupda sağlıklı olan çok kişi gördüm o yüzden yıllardır adamlığa hasret kaldım sadece adam gibi adam olsun bana yeter.
Hayat şartları keşke şu kadar kolay olsaydı
eğer yakışıklıysa fark etmez engelli engelsiz
Belki doğru belki güzel söylüyorsun ama bilemiyorum
Erkek arkadasimin parmaklari yoktu bana geldiginde ama reddetmeyi hic dusunmedim, onu sonradan cok sevdim
Helal olsun senin gibi insanlar çok kalmadı Ne bileyim
Me before you filmi geldi aklıma seviyorsam bunların önemi olmazdı
Kesinlikle engel beyinde olmamalı. Sevgi yaşı da geçmişi de statüyü de yeri geldiği zaman aileyi de geride bırakabiliyor. Onlar da bir engel. Karar vermesi zor ama bundan çok daha önemli dikkat edilecek şeyler var.
hepimiz engelli adayıyız gervekten asktan gozum donerse bir gun tabi ki de evlenirim neden olmasın
Sev beni 😃
Niye evlenmiyimki evlenirim iyi biri olsun beni sevsin mutlu yaşiyalim bana bu yeterli ☺️
Geliri yoksa evlenir misin
Evet
Evlenelim mı 😌
maalesef aramizda yaş farki çok olmasaydı tanışmak ve gelecek isterdim ama yaş farki ☺️
Bak işte hayat o kadar basit değil şampiyon 😃
Hayat basit demedimki zaten ama evlenirdim eyer tanisam sevsen o da insan bende niye evlenmiyim
Tabiki haklısın da anlatmak istediğim o değil bunun geçimi var yaşlılık durumu var aile faktörü var 😌
Sana bişey anlatiyim benim teyzemde engelli biriyle evlendi teyzemden yardım isemişti dişarda öyle tanişmişlardi bi ilişki kurdular ve evlendiler teyzem çalişirdi işten sonra eniştemle çok güzel ilgilenirdi dişari çikarlardi birbirlerini çok seviyorlardi ve çok mütlü yaşadılar ama eniştem vefat etti ama teyzem ondan sonra hiç evlenmedi benim tek kocam o diyor hala ve hala çok mütlu hayatimda en mutlu huzurlu anılarımı onunla yaşadım diyor anlatmak istediğim hayat ne kadar zor olursa olsun geçinmek ne kadar zor olsa olsun biri seni severse seninle mutluysa her şeye katlanır
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun haklısın belki de ama her insan öyle şanslı değil işte
Amin işte hiç bir zaman ümüdunu kaybetmiyceksın sende şansı olabilirsin olumlu düşün
Bu aralar sıkıntılarım var
Evlenirim diyenler yalan söylüyor
Bende yorumlarda görüyorum ama çok inandırıcı değil
Evlilik engelle ilgili bir şey değil akıl mantık ve aşkla ilgilidir
Kendimde engelli olduğum için evet
Karakteri engelli olmasın. Seviyorsam evet
Seviyorsa insan engel tanımaz.
Beni çeken bir tarafı varsa olabilir
Anlastiktan sonra her şey olabilir...
İstemezdim hayat bunun için fazla acımasız bence
Kesinlikle
Engelli olmak kötü bişey anlamında değilde kadınlar özellikle çok acımasız kadınlar hakkında böyle düşünüyorum
evlenirdim
Evet.
Evlenemmm
Hayır
Dış güzellik gelip geçidir.
Belki.
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?