Allah’ın varlığına inanmayan batıl olduğunu düşünen birisiyle evlenilir mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Allah’ın varlığına inanmayan batıl olduğunu düşünen birisiyle evlenilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Sizin kararınız. benim için inanç önemli değil yani ben sevdiğim kadını her hali ile olduğu gibi severim.
dinen muslumansan evlenemezsin o nikah gecersiz olur hukuken evlenirsin
Bunu bilmiyordum bir sen zekisin valla.
Ateist birisi olarak söylüyorum, ben bir müslüman kadınla evlenmem , inançlı birisi ateistle evlenmesin, çünkü arada gelenekler vs o evlilik asla yürümez. yürür ateistin inanıyormuş gibi yapması şartıyla ama sonuçta bir yerde dini gelenekler yüzünden patlak verecek. ateist çocuğunu dini saçmalıklardan uzak yetiştirmek isteyecek , müslüman aile ise torununu allah korkusuyla yetiştirmek isteyecek çocuk bir gün bayram ziyaretinde ağzından kaçıracak din palavra. vs işin içinden çıkamazsınız
@Punisher-34 kendi ölçülerine göre ölçüp biçiyorsun , bu asıl yanlış olan , herkes aynı düşünüp aynı gelenekleri benimsemek zorunda değil
@Punisher-34 bende diyorum ki benim çocuğum islami geleneklere göre ya da islam inancına göre büyüyemez.
@Punisher-34 evet sorguladım bir çok şeyi hemde , eğer şeytan o elmayı yedirmeseydi havvaya biz varolmayacaktık , daha da enteresan olanı madem bunlar gerçek; cennetten kovulduğu ve her şeyi gören tanrının gözlerinin önünde şeytan nasıl oldu da oraya girip havvaya yazak meyveyi yedirdi.
1 incisi Hz Adem den hiç bahsetmeden direk Havva'dan bahsettin.. 2ci olarak Allah ARştadır. her şeyi bilir . bahsi geçilen olay cennete oldu şeytanı huzurundan kovmuştu.. insanların olduğu gibi şeytanında kaderi vardır.. Hatta kaderimizi yazan kitap yani Levh-i Mahfuz anlamı korunmuş levha demek Kader gayrete bağlıdır ve daima yazmaya devam eder.. olmuş ve olacak her şeyi.. kısaca kaderimiz yazılmaya devam eder yaratalıan her şey kendisi için var olmadı.. Senin dediğin gibi müdahale etmiş olsaydı yaşamın bir anlamı olmazdı.. şu an kötü olmakta iyi olmakta bizim elimizde değilmi.. Adem ve Havvanın seçimi oydu.. şeytan sanada banada bir çok şeyi yaptırıyor
@Punisher-34 söylediklerimin hiç birisi elle tutulur gözle görülür şeyler değil , ispatlanması mümkün değil, benim ima ettiğim şey bunlar sadece inanç , inanç ayrı bir şey gerçek ayrı bir şey
kalbinle bakmayı öğren o zaman.. aslında ispat gözlerinin önünde ama görmek istemiyorsun kolay olan neyse ona inanıyorsun
@Punisher-34 kalbin bir tek görevi var o da vicuttaki kan dolaşımını sağlamaktır. insan beyni ile kalbi birbirine karıştırma , bütün her şey zihnimizde dönüyor
o kadar mantıklıysan söyle bana insanlar hayvanlar solduğun hava her şey nasıl var oldu bing bang saçmalığına girme sakın
@Punisher-34 bir çok inançlı beni aynı sarmala sokmaya çalıştı. Fizik'te hiçlik diye bir şey yoktur. bu da demek oluyorki evren hep vardı , aslında boşluk diye bir şey de yok evren bir örümcek ağı dokusu gibi birbirine bağlı halde , biz görmesek de evren bir bütündür. yani anlıyacağın evren hep vardı madde yoktan var olmadı , çünkü madde hep vardı
bak ne güzel anlatmışssın
biz görmesek de evren bir bütündür. yani anlıyacağın evren hep vardı madde yoktan var olmadı , çünkü madde hep vardı ..
elle tutulur gözle görülecek değilmiş demek.. ne demek istediğimi anladınmı..
@Punisher-34 bravo valla ikna oldum şimdi tanrıya inanmaya başlıcam
inanmayan birisi inancı iyi biliyor ve bunlara saygı gösterebiliyorsa neden olmasın.
Müslüman olan için evlilik olmaz nikah dusmuyo çünkü
Asıl o kişilerle evleneceksin
Karşılıklı hoşgörüye bağlı.
saygı duyulduğu sürece evlenilir
Ben inanmıyorum, inanmayanla evlenirim kesinlikle
evet
Ben inanmıyorum
Nrden bliyonki inanmadigini
Evet
Cok catisirsin
Kurban kesmediği oruç tutmadığı için mi