Soruya bakar mısınızz?

Merhaba arkadaşlar istemediğim halde iki yıldır ailem beni halamın kızıyla evlenmemi istiyorlar evlilik bir iki günlük değilki içime dokunmadı ısınamadım mutlu olacağımı da sanmıyorum yok akrabadır bize iyi davranır sözümüzden çıkmaz falan diye diye sürekli zorluyorlar ailem annem babam. hayır deyince bir yandan vicdan azabı çekiyorum sözlerinden çıktığım için annem diyor bu olmasa başkasıyla evlenirsen belki geçinmedin rezil oldun bir yandan da bu sözleri aklımdan gitmiyor ilerde evlilikte kimin iyi kimin kötü olacağını akraba ya da ya da yabancıya göre mi farklılık gösterir akraba olursa iyi yabancı olursa evliliğin kötü geçecek diye bir kaide mi var her şey Allah'tan evlilikte neyle karşılaşacağımız belli değil bu insanlar niye bu kadar zorluyorlar çocuklarını dinlemiyorlar ilerde bir başkasıyla evlensem evliliğim kötü geçse bizi dinlemedin falan diyecekler psikolojim alt üst olacak bunları düşündükçe ayrı bir strese giriyorum ne yapmam lazım lütfen ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var?
Soruya bakar mısınızz?