Selam ♾️ Eski eşiniz evlense ve hayatını kaybetse, onun çocuğuna bakacak kimse olmasa bu sorumluluğu alır mıydınız?

Selam ♾️ Eski eşiniz evlense ve hayatını kaybetse, onun çocuğuna bakacak kimse olmasa bu sorumluluğu alır mıydınız?

Yani eğer ikimizin çocuğu ise tabii ki bakarım zaten ama başka adamdan olan çocuksa eşim öldüyse ve babası hayatta ise Ben bakmam bana ne ile çocuğundan başkasıyla sevişmiş ondan çocuk yapmış Ben niye bakacağım beni ne ilgilendirir belki ben de evleneceğim hayatımda başkası olacak hayatımdaki kadın ya da kadının hayatındaki adam böyle bir şeyi kabul edermiş ha sen ben kabul etmezdim başkasının hayatını bilmem ama ben kabul etmem
Benden ise tabi ki bakarım neden bakmayayım o da benim evladım çocuğum bazı anne babalar var çocuklarına bakmasını bilmez, çocuğu çöpe bırakır öyle ailelerin Allah belasını versin
Sonuçta ortada bir çocuk var. Kedi köpek değil ki bu. Ben sonuna kadar bakardım.
Rica ederim abi
Çok vicdanlı biriyim kesinlikle bakardım
Bende öyle
Cevap
5Cevap
Elbette bakardım, bir çocuğu karanlığa mahkum etmek ne kadar insani. Annesini, babasını kaybetmiş bir melek ölümü terkedilme olarak algılar, onun dünyasında ölüm terkedilmektir, bir de Çocuk Esirgeme Kurumuna giderse iyiden iyiye terkedilmiş olarak görür kendini, Çocuk Esirgeme Kurumunda büyümesine razı olup da;istirmacıların, sübyancıların eline bırakmaya vicdanım el vermez, kimsesize el uzatmak daha
kolay oluyor şeref yoksunları için.
Tek başına terkedilmişlikle nasıl başa çıkacak? Sonuçta eski eşimden bir yadigar bana, sevmiş olduğum bir insanın parçası, hepsinden ziyade küçük masum bir çocuk, evet bakardım.
Babası vefat etmiş, annesi ya vefat etti ya da terketti, bir de bende mi onu terkedeyim, belki bana da anne derdi, ya da abla derdi. Çocukluğunu kuytu köşelerde ağlayarak, ezilerek geçirmesini istemezdim. Devlet Kurumları çocuklara 18 yaşına kadar bakıyor, o yaşa geldiğinde ya istemediği bir evlilik yaparsa, işin bir de bu boyutu var, mutsuz bir hayat yaşarsa mutlu bir anne olamaz ve mutlu bir çocuk yetiştiremez.
Onun geleceğine ışık tutmak isterdim, onu hayata karşı ezdirmezdim, birlikte büyürdük ve birbirimizi büyütürdük. Çünkü bir çocuk kalbinin ne kadar hassas olduğunu çok iyi biliyorum, hiçbir çocuk yalnızlığa terkedilmemeli
Zor bir soru. En güzel şekilde bakılması için elimden gelen her şeyi yaparım bu kesin fakat ben bakmayabilirim.
Teşekkürler. :)
Ricalar 🙂
Almam hem ayrılcaz hem başkasıyla evlenip çocuk yapcak hemde çocuğuna ben bakcam. Yani büyük konuşmak gibi olmasın ama ben bakmam eşi baksın Yani artık ayrılık sonrası bi bağımız kalmamişken neden sorumluluk alayım ki?
Bu benim sorumluluğum değil. Çocuğun akrabaları baksın.
Kimsesi yoksa ama
Çıkar illa biri ya. Çocuğun soyuna kıran mı girdi? 😂
Çok mecbur kalırsam bir akrabası çıkana kadar bakarım.
Sonuç olarak çocuğun babası ölse bile annesi yaşıyorsa neden ben alıp sahip çıkayım ki? Ya da çocuğun akrabaları var iken ben neden böyle bir sorumluluk alayım? Eğer çocuğa bakacak hiç kimse yoksa koruyucu aile olarak bakardim
Çocuk büyütmek ağır sorumluluk gerektirir, önüne bir tas yemek koymak bakmak değil sevgi lazım, saygı, öğretici ve yol gösterici olmayı gerektirir. Ben elimden geldiğince bakmaya çalışırdım
tabiki bakardım tabi başkasından ise eğer diğer kadın bakmıyorsa bakmak istemiyorsa seve seve bakarım sonuçta küçük
Biraz vicdanla alakası var bu konunun. Ben o sorumluluğu alırdım ve bakardım.
Evet bakarım. Ona kendi çocuğum gibi bakardım..
Bakacak kimse yoksa alırdım. Eski eşim olmasına gerek yok. Düşmanımın çocuğu bile olsa alırım.
Bağ kurduysak neden olmasın
Çok zor bir karar çok büyük ihtimalle hayır.
eski eşimin eşi bakar çocuğa ben niye bakayım :d
Alırım yanıma.
Kesinlikle alırım,
Hayır
Bakmam
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?