Sevgilimle 4. yılımızdayız ama evlilik istemiyor. Neden olabilir?

Herkese merhaba, kız arkadaşımla 4. Yılımıza girdik. Ben 27 yaşındayım oda 25 yaşında. Ben farklı bir ilde yaşıyorum o farklı bir ilde. Yani anlayacağınız uzak mesafe iliskisi yaşamaktayız. İliskimiz ben mezun olduktan sonra oda üniversitede iken başladı. 4 yıllık zamanda askerliğimi yaptım, mesleğimi elime aldim (mühendisim), evimi, arabamı ve yatırımlarımi yaptım. Kız arkadaşım ilk zamanlar okuldaydi, mezun oldu mezun oldukta sonra kpss ye çalıştı. Hep beni yasadigim ile atanması için dua ettik ama olmadı. Bu sefer ailen evinden başka bir ile atandı. Yine uzak kaldık. Kendisi atanali ortalama 5 ay oldu. Uzaktan ilişki yürütmek zor oluyor. Kendisine ilişkinin en başından beri ciddiyetimi söyledim ama her zaman işimi elime almak istediğini söyledi. Saygı duydum. Hak verdim. Çünkü o kadar okumuştu emek vermişti. Ben onu öğrenci iken de bekledim, mezunken de bekledim işini eline aldi atandı yine bekliyorum. Kendisini karşıma aldınm ve konuştum. Uzaktan yaşamak zor olduğunu ve seni çok özlediğimi söyledim. Birlikte bir adım atalım. 4 yıllık ilişkimize taçlandıralim dedim. Ama kendisi evliliğe hazır olmadığını ve yakın zamanda evlilik istemeddigini söyledi. Oda bana beni çok özlediğini ama buna katlanmamsiz gerektigini söylüyor ve bana saygı gostermelisin dedi. Ben saygı gösterip tamam şimdi olmasa da yakın bir zamanda ortalama 1sene icinde bir adım atalim dedim ama yakın zamanda evlilik istemeigini söyledi. Yani bilmiyorum. Bir kız seven birisini bulmuşken kendisi ve karşında ki insan çalışıp 4 sene emek vermişken neden kendini hazır hissetmez. Acaba gerçekten hazır mı hissetmiyor ya da başka bir durum mu vardır?

Sevgilimle 4. yılımızdayız ama evlilik istemiyor. Neden olabilir?