İlişkilerde en önemli şeyin denklik olduğuna inanıyorum. Peki dengimizi bulmamız mümkün mü? Var mı böyle birileri?
Ben özellikle erkeklerin kendilerini kızlarımız kadar geliştirmediklerini gözlemliyorum. Bu yüzden aradaki fark açılıyor...

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlişkilerde en önemli şeyin denklik olduğuna inanıyorum. Peki dengimizi bulmamız mümkün mü? Var mı böyle birileri?
Ben özellikle erkeklerin kendilerini kızlarımız kadar geliştirmediklerini gözlemliyorum. Bu yüzden aradaki fark açılıyor...

Pardon da siz kimsiniz?
Elbette evlilikte denklik önemli ama bu denklik en mühimmi diyanet noktasındadır der Bediüzzaman..
Ben de dengim olan biriyle evlenmek isterim. Misal çarşaflı ve hafız bir hanıma ben de denk olmadığımı düşünüyorum.. Özellikle aile yapısı olarak.. Haremlik selamlık bir ailem maalesef ki yok..
Ancak namazsız, Kur'ansız bir hanım da bana denk değil.. Sadece tesettür yetmiyor..
Dünyevi statülerin ise zaten gözümde değeri yok.. Mühendis bir hanım, doktor bir hanımla da olmak istemem mesela..
Mühendislik yapan bir hanımın çalıştığı ortamı en iyi bilenlerden biri olarak, o şartlarda çalışan biriyle evlenmek istemem açıkçası..
Doktor ya da hemşirenin (çok kutsal bulmakla beraber) nöbet durumlarından dolayı tercih etmem..
Akademik kariyer yapmış birine denk gelmedim. Ama böyle biriyle makasın fazla olduğu fikrine katılmam kendi adıma..
Ben kendi mesleğimde ne kadar ileri gidebilirsem ona bakıyorum.. Böyle bir eş adayının da "eğer kibir pisliğine bulaşmadan, tevazusunu koruyabilmişse" zaten anlaşamayacağımı zannetmiyorum..
İnsanlara tepeden bakanlardan zerre haz etmem aksi durumda..
Beni tanımadınız mı?
Sizi yıllardan beri tanıyorum da sorunuzdaki tepeden bakar tarzı sorunuza karşılık verdim.
Öyle anladıysanız diyebileceğim bir şey yok.
Öyle anlaşılıyor.
Bir tek siz öyle anlamışsınız.
Peki.
Ama evet şu ana kadar tanıştığım veya görüştüğüm kimse bana denk değildi. Bu da objektif bir yorum tepeden bakış değil.
Belki de sınav.
Ne konuda denk değildi?
Bir çok konuda..
Mesela?
Kültür, iş, aile, görüntü, hayata bakış, dini vecibeler, aileye katkı, bilinç...
Anladım. Bu kadar detay varken dengini bulmak Allah'ın lütfuna kalıyor..
Hayırlısı olsun.
Amin.
Hayır yok maalesef ayni ben kendim için konuşursam. aşk diye bir şey yok çünkü herkes özellikle de kızlar dış güzelliğe tipe bakıyorlar ya da boy gibi şeylere bakıyorlar ya da paraya bakıyorlar bu yüzden de bu ülkede zor olduğunu düşünüyorum yani ruh eşi gibi gerçekten bir insanı kalbi için seven birisi çıkacağını sanmıyorum.
Aşk demedim zaten. Denklik dedim.
Aşk ve denklik bana göre aynı zaten.
Cevap
9Cevap
"biz her şeyi iki (ruh ve beden olarak) çift (eş olarak) yarattık" diyen bir yaratıcı var. Onun bu sözüne sadece bir ilave "Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." ya da yaptıklarını boynuna doladık. İsra 13
Allah'tan ümit kesilmez. He rinsanı öldü yarattık ayeti de indiğine göre herkesin, her ruhun bir eşi/denki vardır
Her insanı çift yarattık ayeti*
Eğer kader planında varsa denk de geliriz dengimiz de vardır.
Allah'tan ümidimizi kesmeyelim her ne olursa olsun 🌿
Mutlaka bir yerlerde denk birileri vardır ama sana ne zaman denk gelir orası Nasip kısmet
Evet illaki var
Ben bu halimle hiçbir kadına denk olduğumu sanmıyorum yani yetersiz biriyim belki de bu yüzden hayatımda kimse olmadı hep yalnız kaldım evlenemedim
Her yerde her turlu insan var, onemli olan ne aradigini bilmek
Mutlaka vardır
Ne yönden geliştirmeme bu
Herkesin bi alıcısı vardır illaki dengi yani
Sanmıyorum.
Kısmet
Hayır bitti artık siz kime guveneceginizi karıştırmısınız
Kendinize güveneceksiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?