+1 yılteyzemin uyguladığı yöntemi uygulamanızı öneririm. Benim eniştemin ailesi Ankara da yaşıyordu. Biz ise Ordu da yaşıyoruz. Teyzem kınasını Ordu da yaptı. Kınasında hem gelinlik hem de kına elbisesi giydi. İkisiyle de fotoğraf çekindi. Nikahı Ordu da kıydı ama o çok da önemli değil. Düğününü ise Ankara da yaptı. Gayet de güzel oldu. Gelebilen düğüne, gelemeyen kınaya geldi. İkisine de gelebilenler ikisine de geldi. Gayet de güzel oldu. şu an maşallah çok mutlular. Çok şirin bir oğulları var ve teyzem tekrar hamile :)
Yalnız ben bir şeye takıldım. Evleneceğiniz beyefendiden emin misiniz? Yani ne demek Bitliste olmazsa evlenmeyiz demek? Erkekler böyle şeylere çok takılmazlar. En azından seven erkek çok takılmaz. Belki ailesi baskı uyguluyordur. Ona bir şey diyemem. Hemen suçlamamak lazım ama bence siz yine de onunla daha detaylı ve kesin bir konuşma yapın. Bunları dile getirin. Belki de evliliğe henüz hazır değildir de bunu bahane ediyordur. Düğünü böyle halledebileceğinizi siz birlikte ve mutlu olduktan sonra önemi olmadığını düşündüğünüzü söyleyin. Ve onun bu sert tutumunun sizi kırdığını ve çok üzdüğünü belirtin. Yumuşak bir tonla konuşun ama ağlamayın. Bu sizi güçsüz gösterir. Ama sert ve ulaşılmaz da durmayın. Aranıza mesafe girmesin.
Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Kısacası ağlamakla nasıl olacak deyip durmakla bu iş çözülmez. Bunu bilin ve sevgilinizi karşınıza alarak net ve kesin bir biçimde konuşun. Belirsizliğe müsaade etmeyin. Ve böyle kendinize acıyıp durmayın. Siz acınacak durumda falan değilsiniz. Umudunuzu ve neşenizi sakın ola ki kaybetmeyin. Ve aşkınızı... Onlar sizin en değerli hazinenizdir :)
Aileniz ne der e gelince de eğer siz ikiniz aşkınızı sevginizi kaybetmez bu saçma sorunu çözerseniz ailenizin önünde dimdik ve kararlı bir şekilde durabileceksiniz. Tatlı dille ve onlardan izin istemediğinizi sadece haber verdiğinizin altını çizerek onları ikna edin.
Rabbimin hakkınızda hayırlısını size nasip etmesini dilerim...24 Yorumla
Soran+1 yılCanım çok teşekkür ederim cevapların için... evleneceğin insandan eminmisiniz sorusuna cevabım hayır emin degilim çünkü beni kırmaktan hiç çekinmiyor, seviyormu seviyor ama değer veriyormu o konu tartışılır... sadece bu konuda degil daha biçok konuda anlaşmazlık yaşıyoruz kavga ediyoruz malesef ama sonunda dayanamayıp barışıyoruz yine. İki tarafta düğün olsun bende isterim ama masraftan kaçtığı için zaten Bitliste istediği için iki düğün hayatta yapmaz anlıycağın... hiç bilmiyorum kafam o kadar karışıkki hani düğünüde bırakalım beni bu kadar kolay kırabilen ağlatabilen insan gerçekten bana değer veriyomu acaba diye düşünür oldum...
- +1 yıl
iki düğün demiyorum bir kına bir düğün ayrıca kına kız tarafınındır.
ve eğer durum söylediğiniz kadar kötüyse son bir kez karşınıza alın eteğinizdeki taşları dökün.
olmazsa da olmaz dünyada başka erkek mi yok eminim size değer veren ve mutlu olacağınız başkaları çıkacaktır karşınıza
Soran+1 yılinsallah canım hayırlısı olsun bakalım
- +1 yıl
inşallah
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılyorumları okudum canım :( eğer değer vermiyorsa ayrılmaktan başka çaren yok çünkü evlenince bu o kadar kolay değil , hiç değil hem de :( sevgiliyken bile kolay olmuyor ki. 3 yıl süren bir ilişkim oldu ve ilk yıllar o kadar üstüme düşüyor değer veriyordu ki sonra kavgalar anlaşamamazlıklar ayrılıklar barışmalar derken bana verdiği değer azaldı... öyle bağırıp çağırıp karşı gelmiyordu bu olmaz hayır demiyordu herşeyi bana brakıyordu ama değer vermiyordu anlar insan vermediğini kırınca barışmak için uğraşmıyordu... ve zor da olsa 3 yılı çöpe atmayı göze aldım çünkü öyle biriyle evlenirsem zaten ayrılırdım bu kesin. ve sen de eğer evlendiğinizde seni mutlu edemeyip hergününü ziyan edecek bir insanlar harcama :( seven biri böyle ufak şeyleri takmaz ki olmuyorsa evlenmeyiz ne demek yaa seven biri bunu diyemez... etrafımda arkadaşlarımın sevgililerini görüyorum da üstlerine titriyorlar neler neler yapıyrlar neden biz acı çekelim ki? iyi düşün. hemen karar verme ama konuş , bikaç ay bekle hemen evlenme eğer hareketleri aynıysa ayrılmaktan başka yapabileceğin bişey yok. sadece kendini düşünme ilerde doğacak çocuklarını da düşün, mutsuz bir evliliğe neden doğsunlar ki :(
27 Yorumla
Soran+1 yılçok mantıklı dediklerin canım kelimesi kelimesine katılıyorum ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz bizimde bu 3. senemiz oluyo, bizde biçok kere ayrıldık barıştık ve şu an sevgisinden degilde deger vermesinden şüphe ediyorum çünkü beni kırmaktan hiç çekinmiyor, kırdığında gönlümü almaya uğraşmıyo iş işten geçtikten sonra aklı başına geliyor yani beni kaybettiğinde ayrıldığımızda aradan zaman geçince değerimi anlıyor sonra barışıyoruz bir iki ay canım cicim yapıyo sonra yine aynı öküzlüğüne bürünüyo. Ama sevmmeye gelince çok güzel anılarımız oldu çok mutlu olduk fakat benim borum öter modu var onda anlıycagın... birde ailedende kaynaklanan bişey, öyle yetişmiş öyle görmüş onlarda kurallar kat, kızların laf söylemeye hakkı yok erkek ne derse o olur böyle görmüş...
- +1 yıl
aynen yaaa tıpkı benim öküz gibi :( kaybedince değere bindim ben yıllarca. ama her ayrılışta aramızdan bişey eksildi gitti :( evet seviyorlar ama değer vermeyi bilmiyorlar ama inan böyle de hayat çekilmiyor ki.. hayat arkadaşım diyeceğin insana sana değer vermeyince insan hayattan neşe alamıyor ki :( kaç defa hüngür hüngür ağladım anlatamam ama hiç değmedi 100 lerce kez şans verdim :( insan kaybetmeden değerini bilmeli sevdiği insanın... evlilikte böyle olursa öyle hemen kestirip bitti de diyemezsin daha zor olur ve evlendikten sonra bu erkekler değişiyor biliyorsun canım daha az değer vermeye başlıyorlar.. ve zaten değer vermekten yoksun birisi evlenince daha çok dediğim dedik olmaz mı? ayrılmak çok zor bunu biliyorum ayrılırsan da her hatasını bilmene rağmen kalbin hep barışmak isteyecek , belki bu sefer düzelir diye ama düzelmiyo emin ol :( hayatını mahvetme canım iyi düşün :( evlenince ayrılmak erkekler için bu kadar zor olmaz ama kızlar için çok zor :(
Soran+1 yılevet çok haklısın kötü bir düğün mutsuz bir hayattansa ayrılıık acısı çekmek daha iyi sonuçta ailelerde işin içinde ilerde çoluk çocuk var... bir sürü iş yani ayrılıcam kararımı verdim ve bu sefer ne yaparsa yapsın affetmicem çünkü gerçekten etrafıma bakıyorum milletin sevgilisi neler yapıyo dedigin gibi... biz öyle birine denk gelemedik şanssızlık işte
- +1 yıl
hakkında hayırlısı canım benim :) öyle deme Allah elbet bizimde karşımıza bizi hakeden insanlar çıkartır, Allaha sığın bizi tek anlayan, tek yardım edebilen Allah çünkü :) bak dediğim gibi çok zor olacak ayrılırsan ve için hepp dönmek isteyecek her zamanki gibi ama sen kendin için en doğrusu ne artık biliyorsun. aileninde üzülmesine izin verme sen üzülünce onlar da üzülür çünkü. karşına al ve adam gibi konuş çocukla , gerçi ne dersen de anlamaz erkeklerde öyle bişey var; ben kaç defa konustum onunla düzelcem dedi düzelmedi mesela.. inşaAllah Allahım gönlüne göre , seni mutlu edebilecek birini karşına çıkartsın :)
Soran+1 yılinsallah canım amin seninde aynı şekilde :)
- +1 yıl
amin canım inşaAllah :)
+1 yılBende doguluyum ama Nisan kizin evinde olur. Geleneklere saygi duymasi lazim evlenmiyelim diyosa sende tamam evlenmeyelim de gitsin deger veriyosa ikna olur iknada olmazsa deger vermiyordur zaten sende tas kafali birinden kurtulmus olursun aksi taktirde mutlu olugacagini sanmiyorum.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Bitlisli...
Normal kültür farkı dakika 1 gol 1 olmuş.. Düğünü kendi memleketinde istemesi normal.. Salon da nişan düzenleyin kız tarafı için sonrada düğün bitliste olur..
Yerinde olsam yol yakınken geri dönerim.. Oda ayrı bir bakış açısı tabi14 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın birbirimizi ne kadar sevsekte kafa yapımız uymayınca gerçekten olmuyormuş bunu anladım. Sadece bu konuda değil daha birçok konuda tartışıyoruz...
Soran+1 yılZonguldaklıyım aynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılTamam bu problemi atlattiniz diyelim gene buna benzer seylerden sorun yasarsiniz. Iki tarafinda anlayisli olmasi lazim. Hic kimse vazgecilmez degildir. O zaman evlenmeyiz ne demek evlenmezse evlenmesin. Ozguven patlamasi yasamis sevgilin. bir omur gecer mi boyle bunu bir dusun aileni uzmeye de degmez...
15 Yorumla
Soran+1 yılcok haklısın ama nasıl ayrılıcam şimdi ne yapıcam ayrılık acısı yaşamayı hiç istemiyorum ben onunla çok zaman geçirdim beni seviyo ama değer vermiyo galiba :(
- +1 yıl
emin ol herseyin sonu degil ayrılık ölmezsin korkma. ama şimdi bazı seylerin üstünü örterseniz ilerde hep karşınıza çıkar hemde daha da büyüyerek. evli biri olarak söylüyorum bunu. tozpembe degil hiç bişey. küçük bir meseleden ayrılık mı olur diyerek bakma olaya. bak sevgiline o zaman evlenmeyiz diyebiliyor unutma bu söylediğini !
Soran+1 yılAynen haklısın en doğrusu galiba yol yakınken vazgeçmek. Hep istediğim şey okulumu bitirip işimi bulup güzel mutlu bir yuva kurmak oldu aileminde mutlu olacagı herkesin gönül rızası oldugu bir hayat istedim hep ve şimdi o hayalimdeki hayatla bu hayatı karşılaştırıyorum, birbirine hiç benzemiyor... içimden bir ses mutsuz olacaksın yapma diyor
- +1 yıl
inşallah iyiki evlenmemişim diyecek kadar mutlu olursun ilerde
Soran+1 yılinsallah canım sagol
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖmrünü nasıl bir insanla geçireceğini gözden geçirmelisin. Seviyor olabilirsin şimdi. Ama evlilik inanki o kadar kolay değil ki bu düğünle başlıyor zaten maalesef. Senin en güzel günün olacak günü sadece onun karar vermesi zaten ilerde sana vereceği değeri göstermiş. Evlenmeyiz demesi hepten saçma orta yolu bulmaya hazır bir insan değil. Ya onun dediği olur ya da hiç olmaz. Sen iyice düşün taşın. Sevmek ok güzel ama evlilik için yetersiz. Sana uygulayacağı baskı seni bin pişman eder artı ilk yıllarda kaynana gelin tartışmalarındada bu adam iki tarafıda idare edebilecek kadar adammıdır? Sanmıyorum. Daha çok şey yazardım ama okumassın
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle ama yazık edecek kendine biliyorum @derinruh
Soran+1 yılhaklısın aynı dedigin gibi herşey ve kararım yüzüğü suratına atıcam birde ben ailenin tek kızıyım ailem bunları bilmiyor henüz bilseler kalpten giderler heralde
Cevap sahibi+1 yılİlerde iyiki evlenmemişim onunla dedirten biri çıkacak karşına inşallah :) çok sevindim böyle bir karar aldığına gerçekten.
Soran+1 yılAmin canım sagol
ne yani seni düğün anlaşmazlığı için bırakacak mı? bir kere evleneceksin tabiki isteklerin olacak ve oda bunları karşılamak zorunda. madem illa benim dediğim olacak diyor o zaman iki şehirde de yapsın düğünü. benim tanıdıklarım hep öyle yaptı. ha gücü yoksa da orta yolu bulmaya çalışır insan orda evlenmezsek biter ne demek ya?
12 Yorumla
Soran+1 yılmasraftan kaçıyo iki düğün hayatta yapmaz... çok dik kafa
nişan ve kına kız evinde düğün ise erkek tarafında olur bu herkeste böyle. kimse düğün yapmaya kız evine gitmez bu sacmalık. ama onun da güzelce anlatması gerekirken ayrılmayı seciyor olması biraz bunaldıgını gösteriyor ya da sana fazla değer vermiyor.
onu en iyi sen bilirsin fakat, kız evinde düğün olmaz bunu aklından cıkart komik bişey yani.
evlendiğin zaman eşinin ailesi ailen, eşinin yasadıgı sehir senin sehrin, eşinin memleketi senin memleketin olur. bunu kabullenemiyorsan kimseyle evlenme.
o olmasa bir baskası olsa ankaralı olsa ankarada yapacaksın düğününü bunun baska bir yolu olamaz. kız evi erkek evine ayak uydurur. cünkü gelin alırlar. damat alınmaz.00 Yorumla
+1 yılöyle dayatma olmaz, bu sebepten de ayrılık olmaz. çok fazla şehirlerarası evlilik gördüm, bir yerde kına diğer yerde düğün olur. herkes mutlu olur. az masraflı olur ama katlanılacak artık. istanbul'daki herkesi bitlis'e bitlis'teki herkesi de istanbul'a taşımamış olursunuz hem
010 Yorumla
Soran+1 yılama kına mecbur İstanbul'da olacak benim çevrem burası
- +1 yıl
ben de öyle dedim işte
Soran+1 yılama düğün Bitliste olmaz ya ne Bitlisi allahım ölücem ya :(
- +1 yıl
her şey senin istediğin gibi olsun yani. ama yok öyle bir dünya
Soran+1 yılsen olsan yaparmıydın?
- +1 yıl
sana iki farklı düğünden bahsettim. mümkündür, neden olmasın. seninki de aile, onunki de. tek taraftan bakmamak lazım
Soran+1 yılama o da burada yaşıyor Bitlis nerden çıktı allahaşkına olacak işmi o zaman benim memleketimde Zonguldakta yapalım düğünü olurmu böyle şey
- +1 yıl
ailesi de mi istanbul'da? o zaman değişebilir
Soran+1 yılevet şu an ailesiyle beraber yaşıyor zaten
- +1 yıl
o zaman siz bu tartışmalara müdahil olmayın, bırakın aileler konuşsun anlaşsın. gerekirse 2. düğün Bitlis'te olsun
+1 yılKozları sen vermişsin onun eline. Ne demek o zaman evlenmeyiz. Ama herif sana resmen meydan okumuş. Seninde ona gereken cevabı vermen lazım. Eğer sana şimdiden bu tarz konuşuyor ve davranıyorsa, evlenince kim bilir neler yapar. Çoook ezilirsin söyleyim sana...
10 YorumlaSen arkana bile bakmadan kac onlardan smdi seviyosun ilrrde sevgide bitince cok pisman olursun smdi boyleyse ilerde yasanmaz hale gelir onunla senn dogack cocuklarndan ailemde onemlimi sanki ayril gitsin iki gun aglar ucuncu gun guler gecersin
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen haklısın öyle yapıcam
Adam. seni gercekten sevse herseyi senin istedigin gibi yapardi dugun olmaz nedir ya demekki senden coktan vazgecmis
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle dimi beni sevse istedigim gibi bir dügün yapardı dimi
gerçekten değer veren bir insan sadece kendi fikrini önemsemezz bu resmen zorbalık kendi düşüncelerini dayatmaya çalışıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılevet tam bir öküzdür kendisi
sen bu adamla evlenme zaten resmen paspas gibi görüyor seni uzlaşmacı bir yapısı yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılpaspas gibi gördüğünü nasıl anladınki?
- +1 yıl
insan bu knularda uzlaşması olur derki mesela nikahı bir yerde düğünü bir yerde yaparız olmadı nikahta küük bir organizasyon yaparız. düğün her genç kızın en büyük hayali. Öyle veya böyle bunu sana çok gömemeli bir şekilde sneinde gnlünü yapmalı. Benim istediğim olmazsa ayrılırız diyorsa siz zaten çokdan ayrılmışınız
Soran+1 yıldogru söylüyosun bana deger vermiyo dimi :(
+1 yılsevgilin bitliste sen İstanbul'da dügün yap, laptop ile katlinin birbirinizin dügününe panpis.
21 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı :)) tesekkur ederim bu halde beni güldürdügün için :)
+1 yılbitlismi ordaki yaşamı biliyomusun bence yol yakınken vazgeç
22 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum vazgecicem sanırım
- +1 yıl
en iyisi bu bencede
benim dediğim olmucaksa ayrılalım diyorsa bu çocuk seni sevmiyor bahane mi bu
13 Yorumla
Soran+1 yılseviyo ama değer vermiyo bunu anladım onlarda bide en ufak bir davranışın hemen saygısızlık olarak nitelendiriyolar onlar ne derse o olur bu anlayıştalar...
Soran+1 yılbencede...
+1 yılseni gerçekten sevseyd sana o zaman evlenmeyz demezdı ve senı kırmazdı uzaklaşmaya calıs derım.
15 Yorumla
Soran+1 yılbeni kırmaktan zaten hiç çekinmiyorki sanırım değer vermiyor
- +1 yıl
buna rağmen nasıl evliliği düşünebiliyorsun...
Soran+1 yılaptalım çünkü sanırım artık yüzüğü atma vakti geldi...
- +1 yıl
bak evlenince daha kötü olaylar olur sonunda boşanırsınız yol yakınken Mantıgınla Hareket et.
Soran+1 yılhaklısın :(
+1 yılBunun için evlenmeyeceksen evlenmeyelim zaten de, sonra bırak o düşünsün.
28 Yorumla
Soran+1 yılbide üstüne çocuk derdi yok bişey yok oh daha iyi dedi beni sinir etmek için öküz
- +1 yıl
Yani umudunu kırma ama böyle konusan adamlar ilk bahane de evlenmiyom ben yaea diyip kaçıyorlar. Yinede seninki öyle demiyorum bak hemen şaapma :D
Soran+1 yılyok yok benimki tamda öyle öküzün teki haklısın
- +1 yıl
o zaman o atmadan sen at yüzüğü. şeklin olur kanka ;)
Soran+1 yılatıcam hatta suratına küfür edicem
- +1 yıl
seni hakeden daha iyi insanlar var. aferin sana:)
Soran+1 yılevet ya bide ailenin tek kızıyım el üstünde büyüdüm şükürki onamı kaldım bee
- +1 yıl
Ne mutlu sana ya. Bu kadar güçlü olacağını tahmin etmemiştim. :)
- Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılNe senin dediğin ne de onun dediği olsun gelin düğünü bizde yapalım
13 Yorumla
Soran+1 yıltamam hazırlıkları yapın geliyoruz :)
- +1 yıl
Tamam
Ben bakalavaları açıyorum sizde gelirken içecekleri getirin
Bide ben ne giyinicem ya la dur panik yaptım
Soran+1 yılgüldürdün beni bu halde sagolasın :)
bir şehir meselesi için evlenmeyiz diyorsa evlenince neder sana
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :(
O zaman evlenmeyizde ne demek bu kadar kolay yani silip atmak... Ne diyim ya hayırlısı ama bence sen haklısın
10 YorumlaAslında bitlisliyse düğünün orda yapılması daha mantıklı, nerede yaşayacaksınız onada bağlı. Birde bunun yüzünden ayrılığı bile dile alıyorsa pek meyilli değil bencil bir insan.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet bencil öküz odun bir yapısı var, nerede yaşayacagımız konusunda da tartışıyoruz zaten yine Bitlis ve İstanbul olarak didişiyoruz
Soran+1 yılevet bu iş olmayacak gibi
Her iki tarafında gönlü olmasi lazım biz ne dersek o olur ne demek senin ailene büyük saygısızlık
11 YorumlaSana bu tehdidi yapabiliyosa zaten seni gerçekten sevmemistir
10 Yorumla
+1 yıldüğün bitliste istedi diye ayrılmak olmaz eğer çoğu şeyde anlaşmazlık varsa onu bilemem ama sırf İstanbul'da yapmıyo diyede ayrılma çok pahalı olur diye yapmıyodur ya da ailesi gelemiyodur
sorun sadece düğün ise oturun konuşun04 Yorumla
Soran+1 yılSorun malesef sadece düğün değil, birçok konuda tartışma yaşıyoruz.. kafa yapımız hiç uymuyor hemde hiç
- +1 yıl
bu durum pek ii olmaz bence oturup konuşun ilişkilerde anlayış önemlidir
kafa yapınız bir olmaz zaten ama iki tarafta anlayış sabır ve hoş görü gösterirse o zaman farklı kafa yapısında olsanızda ilişkiniz uzun ömürlü olur seviyorsanız konuşarak ve anlaşarak sorunu düzeltin ayrılmayıda hemen düşünme çünkü aşk kolay bulunmuyor
Soran+1 yılevet işte çok kafam karışık bu yüzden... ama o malesef kendi bildigini okuyan kaffasının dikine giden başkalarının görüşlerine saygı duymayan eleştiren biri yani zıt görüşe tahammülü yok bu yüzden anlaşmamız çok zor
- +1 yıl
hayırlısı olsun bir şeyde diyemiyorum uzun ilşkinz olmuş ve seviyorsunuzda
sen eğer gerçekten seviyorsan düğünün nerde olduğu önemli değil bence. sonuçta sevdiğin adamla yuva kuracaksın, o kadar düğün yapamayanlar da var bir düşün isterim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım aynı sorunu bende yaşamıştım. ben İstanbul diyordum o izmir. baktık olmuyo anlaşamıyoruz. durumumuz elverdiğince 2 şehirde birden yapmaya karar verdik. şu an böyle diyo oda ama bakalım umarım yine İzmir diye diretmeye başlamaz
03 Yorumla
Soran+1 yılah ah ne yapıcaz biz bunları ya :(
Cevap sahibi+1 yılama bizde o zaman evlenmeyelim diye bir durum yok canım. bunu evlenmeyi düşündüğün insanla bir kez daha konuş böyle olmaz. ne demek o zman evlenmeyelim çocuk oyuncağı mı bu dalga mı geçiyo
Soran+1 yılaynen zaten atıcam yüzüğü kararım kesin a
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurumun çok zormuş :/ Allah kurtarsın.. Umarım anlaşabilirsiniz..
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin canım :(
Yahu neden böyle yapıyorsunuz? Bitliste bir düğün yapın, sonra bir düğünde İstanbul'da yapın :) Bir sürü örneği var böyle, kesin çözüm ;)
02 Yorumla
Soran+1 yıliki düğün yapmaz...
Dugunu bir yerde nikahı bir yerde ama orda olursa dugun kose olursun burdada nikah yaparsın olur biter ne var bunda..
01 Yorumla
Soran+1 yılolmaz ya orda hiç olmazzz
daha düğün zamanında bu kadar sorun çıkarıyorsa ilerde neler yapar. vazgeç bence
10 Yorumlabence sen hiç boşuna uğraşma Erkek tarafı nereyi müsait görürse orada yapılır... yoksa sonu ayrılık olur sende üzülmek istemezsin...
010 Yorumla
Soran+1 yılbenim bildiğim kız nasıl istiyosa öyle yapılır sonuçta her kızın bir hayali var
Soran+1 yılya ama ben oraları bilmem etmem ailem bilmez sülalem bilmez herkes isyan eder valla
Soran+1 yılZonguldak
Soran+1 yılAllah korusun hayatta onlarla oturmam hepsi kızları köle gibi kullanıyor hiç birbirlerine değer vermiyorlar haklısın bu konuda ama adamın memleketini soyunu sopunuda degistirememki oldu birkere işte şimdi en doğrusu ayrılık sanırım
+1 yılnişanı kız evi yapar, düğünde erkek kızı evinden alır yaşadığı yere götürür orada yapar ya da memleketinde bu böyledir bence büyütülecek bir şey yok :S karşılıklı anlayış gerek.
05 Yorumla
Soran+1 yılbenim bildiğimde kız nasıl istiyosa öyle yapılır kızın gönlünden geçen neyse...
- +1 yıl
kız nasıl istiyorsa öyle yapılır diye bişey yok ya , kınayı istediğin yerde yap ister evinde ister salonda nişanı da sözü de istediğin gibi yap. kıyafetlerini sacını makyajını davetlilerin yiyeceklerini calacak müzikleri herkeyi kendin gönlüne göre olur. düğünde de gelinlik düğün salonu buna benzer seylere de gelin karar verir. fakat öyle erkek tarafının durumu yoksa ve sende durumları olmadıgı için ''öküz'' diyebiliyorsan evleneceğin adama bende senin sevginden şüphe ederim.
bende nişanlıyım 2 senedir. ne bayram ne söz hiçbirinde kayınvalidemler bana tek bişey bile alamadılar. çeyizimi eşyamı bile kendim alıyorum ama ne oldu gönüller bir olsun iyi olsunlar sorun cıkmasın yeter. niye cünkü seviyorum. sen napıosun bencillik yapıyorsun. - +1 yıl
@hayat48 Allah mutlu etsin. şeyi merak ettim nişanı nasıl yaptınız? bir de gerçekten hiç bir şey alamadılar mı :( ?
- +1 yıl
bir yüzük aldılar canım baska hiç bişey alınmadı. herşey benim imkanlarımla gercekleşti. bunları sorun etmedim. mobilyalarımı da ben alıcam nişanlımla birlikte. ailesi gelip gitmiyo bile ayda 2 defa ararlar tamam. düğün de onların sehrinde olacak sanki onlar yapmıs gibi. kına nişan bizim tarafta olacak. istediğini giy istediğini al evine, istediğin salonu tuttur ama bunları güzellikle yap. ve inatlasma. ve sen de anne olacaksın oğlun oldugunda durumun olmazsa kız tarafı size zorluk cıkarırsa anlarsın oxzaman. hem de bu konulara bence sen girme ailelerin konusacagı bişey. sen olur dersin ailen kabul etmez. sen olmaz dersin ailen tamam der. arada kalırsın bu konuları konusup da ilişkini yıpratma. heycanını da neşeni de bozma. ve evleneceğin adama da öküz deme. saygı bitlisteki düğünden bile daha önemli.
Soran+1 yılSen beni yanlış anladın heralde ben bana değer vermediği için beni kırmaktan hiç çekinmediği için gönlümü almasını bilmediği için öküz dedim. Paragöz biri asla değilim sadece düğünü yapmak istediğimiz şehirde anlaşamıyoruz, he masraftan kaçıyormu kaçıyor evet ama sorunum bu değil sorunum düğünü yapmak istediğimiz yer. Bak sende demişsin düğün salonunu kız belirler diye işte anlaşamadığımız nokta tamda bu, benim fikrimi hiç sormadan herşeyin kendi istediği gibi olmasını istemesi...
Eger batıda buyuduyseniz öyle biri ile evlenmeyin pişman olan siz olursunuz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz dugun konusunda anlasamiyorsunuz biz hir bir konuda hatta ben onun ailesi oda benim ailele amlasamiyor. Yinede mutlu olmaya cabaliyoruz. Ama nereye kadar bakalim.
01 Yorumla
Soran+1 yılolmuyor olmuyorrrrr :(
sen aradan çık ailler konuşsun bu konuları, ve 2 taraflı düğün yapın , kına İstanbul'da düğün bitlisde olsun.
00 Yorumla
+1 yılNisanlanmadsn nine konusmadinizmi hiç direk Nisan mi yaptın. Hem sen istabbulda buyudugunu söylüyorsun Doğunun insanı ile yapabilcekmisin gelenekleri çok farkli dayanabilcekmisin
02 Yorumla
Soran+1 yıldayanamam evet ilkten sorun olmaz diye düşündüm şimdi anlamış durumdayım bunu
- +1 yıl
Yani yol yakinken yol ver
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kürtlerin kültürünün, adetlerinin böyle olduğunu bilmiyor muydun?
03 Yorumla
Soran+1 yılbiliyodum ama ne biliyim ben insan ayrımı yapmam anlaşırım diye düşündüm ama olmadı
Soran+1 yılevet katılıyorum olmayınca olmuyo işte
- Aşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılçok sıkıntılı bir durum senin gibi bir kızın onunla ne işi var belli ki kültür farkı var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün dediğin kız nerdeyse orda olur saçmalamış illa yapacaksa 2 düğün yapsın böyle birşey için ayrılacaksa bırak gitsin ileride en ufak birşeyde kaçmaya çalışır :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. Doğunun geleneği zordur yapamazsın. Daha çok gençsin. Vazgeçmelisin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılzor evet dayanamam ben onlara :(
+1 yıldüğünü erkek tarafı yapar ve onun istediği yerde olur kına kız tarafına aittir oda kızın istediği yerde olur ama çok istiyosan iki düğün yapcan malesef biraz tuzlu olcak ama normali budur!!
00 Yorumla
+1 yılAyrıl gitsin böyle ömür mü geçer ya. Daha evli bile değilsiniz, yaşadığınız strese bak.
10 Yorumlaİki taraftada yapın dicem ama o zamanda masraf olucak dicek sevgilin.. bilemedim ki ya ikna ediceksin ya da yapcak bişi yok..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aksarayda veya Nevsehirde yapin dugunu orta noktada bulusun :Ddd
11 Yorumla
Soran+1 yılhey allahım :D
Aşk İlişkileri konusunda 907 cevap paylaştı. Aynı şeyi yaşamıştım yok düğünde Kürtçe müzik olmayacak yok benim istediğim yerde olacak benim adetlerime göre olacak falan derdi o da sonuç ayrıldık ve bitti
00 YorumlaHayatinin sonuna kadar onu cekebilecekmisin ailesinde dahil
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır galiba :(
Aşk İlişkileri konusunda 524 cevap paylaştı. Anlaşamayacak birşey yok sen imza atacaksın o imza atacak bu kadar.
05 Yorumla
Soran+1 yılevet konu bu ama işte malesefki sorun ediyo
Soran+1 yılevet aynen öyle bide onlarda hep bu anlayış var onlar ne derse o olur, kızın agzını açıp laf etmeye hakkı yok, görüşleri bu malesef ve ben hiç gelemem kesin kavga ederim
Soran+1 yıloff offff
Aşk İlişkileri konusunda 472 cevap paylaştı. İstanbul varken ne bitlisi ya ağırlığını koy yapamazsın bitliste
10 YorumlaYanlış seçim yapmışsın seni kolay gözden cikarabilen insandan ne bekliyorsun sen bence bitirmelisin
10 YorumlaEn iyisi yol yakınken ayrılın yoksa problem olur bu ilerde
00 Yorumla
+1 yılŞu an nerede oturuyorsunuz? Sevgilin nerede, sen neredesin çocuk?
04 Yorumla
Soran+1 yılikimizde İstanbul
- +1 yıl
Sen Türk isen zaten sevgili olman bile hata. Bu kadar söylüyorum. Yarın Bitlis'te oturacağız derse şaşmam.
Soran+1 yılzaten o konuda da tartışıyoruz o bitlis diyo sürekli evet ben Türk'üm
- +1 yıl
Baştan hata yapmışsın.
valla bu yüzden benim kuzenim nişanlısından ayrılmıstı sakıncalı konular :D
02 Yorumla
Soran+1 yılal işte benimde sonum böyle olacak
+1 yılŞimdiden böyleyse evlenince nasıl olur kim bilir, ikna etmeye çalış, hem İstanbul'da hem bitliste yapın
00 YorumlaNerde yasayacaksiniz bu onemli olmadi iki dugun yapin
04 Yorumla
Soran+1 yılnerde yasıycamız konusundada tartısıyoruz zaten
Soran+1 yılistemiyoki
Gizli Üye(36-45)+1 yılaileler anlassin. evlenmeyiz diyen adamla bidaha düşün derim. olmazsa gözünü korkut
06 Yorumla
Soran+1 yılbeni kaybetmekten korkmuyoki gözü korksun öküzün
Cevap sahibi+1 yıle bacim boylemi baslick. evliliginiz
Soran+1 yılbaslamıcak...
Cevap sahibi+1 yılnapicn. ne kadar kaldı dugune
Soran+1 yılatıcam yüzüğü
Cevap sahibi+1 yılhayirlisi neyse o olsun inş.
+1 yılKültür farkı cok onemli cidden o yüzden zor
17 Yorumla
Soran+1 yılaynen bende bunu yaşayarak anladım gördüm gerçekten şimdi ayrılmak zorundayım dimi
- +1 yıl
Her zaman fikir ayrılığına düsceniz evlendikten sonra bile o yüzden boşver
Soran+1 yılcok dogru bunları biliyorum ama işte o kadar zorki vazgeçmek ama zorundayım yapacak bişey yok kararımı verdim tamam ayrılıcam
- +1 yıl
2 yerde de dugun yapın benim komşum öyle yaptı bir Izmirde bir Adanada dugun yapti
Soran+1 yılmasraftan kaçıyor diye zaten orayı istiyor canım iki tarafta yapmayı hayatta kabul etmez
- +1 yıl
O zaman yol ver gitsin amann Bitliste düğün mü olur senin arkadaşların nasıl gidecek oraya
Soran+1 yılaynen canım vericem yolu öyle gözüküyor...
+1 yıldaha büyük olaylar olmadan salla o zman aileni karşına alman daha kötü olur
00 Yorumla
+1 yılTanıştığınızda "ben bitlisliyim" demedi mi?
15 Yorumla
Soran+1 yıldedi...
- +1 yıl
eee o zaman?
Soran+1 yılnerden bilebilirdimki böyle olucanı?
- +1 yıl
İlk defa mı kürt görüyorsun?
Soran+1 yılanladım seni :)
Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Bu is olmaz simdiden gecmis olsun
115 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten olmazmı sırf bu yüzden :(
Soran+1 yıldogru :((
Soran+1 yılaynen ama işte erkekler biz kızlar gibi ayrıntısına detayına önem vermedikleri için sonuç bu oluyor, sözüm meclisten dışarı yanlış anlama ama yinede istisnalar kaideyi bozmuyo...
Soran+1 yılnasıl yani sen ne istiyosun?
Soran+1 yılsendemi ya :(
Soran+1 yılaaa bak bu güzelmiş keşke bizdede olsaydı, kafalarına kafalarına atardık :))
Soran+1 yılnerelisin? merak ettim :)
+1 yılNerde yapildiginin ne onemi var kalbler bir olsun yeter
00 YorumlaDaha başlamamışken bitirmelisin. Herşey ileride daha kötü olacak.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl2 düğün yaparsınız bu kadar basit 1 bitliste birde istanbulda.
00 Yorumla - Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat