Çıkma teklifini sonradan kabul etmem uygun olur mu?

Bayramdan önce arkadas grubunda olan, benimde hoslandigim biri bana duygularini anlattı. Ben kabul etmedim. O ara hem ben hicbir seyi haketmiyorum modundaydim hemde onunla kendini denk gormedim.

Onun statüsü/meslegi benden daha iyi. Benden daha görmüş, gezmiz, okumus, kulturlu biri. Denk olmadığımızı düşündüm. Yakisikli boylu poslu cocuk bana mi kaldi dedim yani. Biraz da tipinin iyi olmasi bu sebeplerden etrafinda biraz fazla kız olmasi falan da itti beni. Bunun gibi bircok sebebim var aslında.

Ama bayram tatili dönüşü, biraz cevreye bakınca, ciftlere bakinca hata mi ettim diye dusundum. Sevmeye sevilmeye benimde o kadar ihtiyacim var ki bunu farkettim.

Akrabalarda evlilik yok mu, biri yok mu dediler. 2 kisiyle gorucu olarak bulusturmaya calistilar. Biriyle zorla bulusturdular. Onunla bulusunca hicbir sey hissetmedigim biriyle evlilik yoluna girme düşüncesi beni rahatsiz etti ve kafama orada dank etti.

Biri seni seviyor ve boyle kabul edip sana duygularini soyledi ama sen detaylara takilip elindeki firsati, sevdigin kisinin teklifini geri cevirdin diye kendimi yiyorum birkac gündür.

Sizce gidip önden kisa bir aciklamayla teklifini kabul ettigimi soylesem mi? Yoksa cok mu gec artik? O da belki bu sefer kabul etmez bilmiyorum. Ya da teklifin gecerli mi diye mi sorayim ilk basta? Yani sizce hem bu sekilde gitmeli miyim ona yoksa hic sesimi cikarmayayim mi?

Gidersem nasil yaklasayim, nasil konusayim? Bayramda mesaj dahi atmadi bana.(normalde dogum gunum dahil kandil, bayram vs hicbir özel gunu atladigini bilmem bugune kadar) Ben attim oyle karsilik verdi. Daha da bir sey konusmadik bunun dışında.

Çıkma teklifini sonradan kabul etmem uygun olur mu?