Bir ömür süren bekarlık ne gibi zorluklar barındırır?
Düşünüp cevap verin ona göre karar vericem kalbimi açayım mı açmayayım mı 😃

Bir ömür süren bekarlık ne gibi zorluklar barındırır?
Düşünüp cevap verin ona göre karar vericem kalbimi açayım mı açmayayım mı 😃

Bekar kalanlar kendilerini nede güzel avutuyorlar. 😀 Hiç bir erkeği kendimle ödüllendirmek istemedim diyorlar. Kız kurusu olmuş ama tribünlere oynuyorlar ya. Baya komik geliyor. 🤣
Evlilik kadından çok erkeğe büyük korlu ve sorumluluk yüklüyor. Esas erkekleri evliliğe ikna etmek lazım. Takılar gelinin halbuki damadın akrabası bir gün geri alırız diye takıyor.1 gün bile evli kalınsa nafakayı erkek ödeyecek. Mesela birde şey var. Bir de bir şey okumuştum. Kadınlar çiçektir Kadın evde yemek yapıyor bulaşık yıkıyor gençliğini harcamış oluyor. Erkek sabah evden çıkıp tatil köyüne gidip yatıp , eğlenip , akşam çıkıp evine geliyor. Erkekte bazı şeyler yapmıyor sanki 😀
Bekarlığın sonu yok. Ne zamana kadar anne babanın yanında kalınabilir. Elbet bir gün ayrılık olacak. Yarın yaşlanınca bayramda seyranda kapıyı açacak birileri gözlenir. Kadınsal ihtiyaçlar nasıl giderilecek. Harama düşme olasılığı var. Tabiki kötü bir evlilik yapma olasılığı da var ama neden evde yalnız kalınca yatalak olunca bir bakanın bile olmama olasılığı akla gelmez. Şimdi sağlıklısın yarın ne olacağı belli olmaz
Ayyy içim şişti 😃
Birilerinin sizi sarsması lazım 😀
Yoksa anlamıyonuz 😏
Bende sonuna kadar bekarım maalesef :D kendimi bildim bileli hep yalnızdım kız eli bile tutmadım mesela. ama artık alıştım hatta olsa da olur olmasa da olur diyorum duygularım bittiği için yani artık içim de aşka dair inanç kalmadı. ama zorlukları var tabi ki de Bir ömür boyu bekarlık, sürekli olarak yalnızlık hissiyle baş etmeyi gerektirebilir. İlişki ve partner paylaşımı olmadığından, sosyal etkileşimlerde eksiklik hissi yaşanabilir. Bu durum bazen depresyon veya izole olma hissi gibi duygusal zorluklara yol açabilir. Evlilik veya uzun süreli bir ilişki genellikle bir destek ağı sunar. Bir ömür boyu bekarlıkta, bu destek ağı otomatik olarak mevcut olmayabilir. Günlük sorunlarla başa çıkmak, stresi azaltmak veya hayatta karşılaşılan zorluklarla mücadele etmek daha zor olabilir. Bir ömür boyu bekarlık, bireyin tüm finansal sorumlulukları tek başına üstlenmesini gerektirebilir. Ev, faturalar, kira veya kredi gibi maddi yükümlülükler tek başına karşılanmalıdır. Bu, mali olarak daha fazla baskı yaratabilir ve ekonomik olarak daha zorlu bir durum olabilir. İlişkilerdeki romantik ve duygusal bağlar, insanların duygusal ihtiyaçlarını karşılama potansiyeline sahiptir. Bir ömür boyu bekarlıkta, bu duygusal bağlara sahip olmama durumu, bazı insanlarda eksiklik hissi veya duygusal tatminsizlik yaratabilir. Ancak, herkesin bireysel deneyimleri farklı olabilir ve bazı insanlar bir ömür boyu bekarlıkla mutlu olabilirler. Önemli olan, kendi ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi anlamak, destek sistemleri oluşturmak ve
Bekarlık ve yalnızlık yaşlandıkça daha da zorlaşıyor ben 34 yaşındayım hâlâ bekarım gençliğim hep yalnız geçti hiç karşı cinsten sevgi ilgi değer şefkat görmedim yaşım ilerledikçe bunun eksikliğini daha da çok hissetmeye başladım bekarlık gerçekten zor bence yalnız yaşlanmak insanı her yönden olumsuz etkiliyor
Cevap
8Cevap
Yalnızlık Allah'a mahsus.. 😄
https://www.youtube.com/embed/MaCvOvOw97g😃😃😃😃😃😃
Evliliğin verdiği sorumluluk, evlat yetiştirmek, bunun vebali o kadar ağır ki..
Bu zamanda İslam'a uygun evlat yetiştirecek eş bulamayacaksam, evliliğin hiçbir mantığı yok..
Bu zamanda herkes dünya telaşında kimse bunları düşünmüyor🤦♀️
O zaman bekarlık dewamke :))
😃😃😃
Aslında insanın ekonomik gücü / özgürlüğü varsa bir zorunluluk barındırmaz. Aksine çok keyifli dahi olabilir. Ama insanız, zaman geçtikçe yaşlanıyoruz. Eli ayağı tutmayan bireylerin en büyük yardımcıları ise evlatları oluyor. Evlat içinde evlilik gerekiyor işte.
60 tan sonrası zor olur. Farklı bir nefes şart. Beraber yaşamak iyi fikir, 40 yaşımdan sonra…
O kadar yaşayacağımız ne belli
Yol uzun ve meşakkatli. Bir yoldaş olmazsa yola katlanmak zor...
Ya yoldaş yolu daha meşakkatli yaparsa
O yüzden hep diyorum Rabbim bize yük olacak kişileri değil bizden yük alacak kişileri nasip etsin
Aminn
Refah içinde yalnızlık içindesin daha ne istiyorsun 😬
Canım birinin başının etini kemirmek istiyor bazen 😬
İşte sıkıntı şu onlar seni kemirir 😂
Yok ben ona fırsat vermem 😃
😀
evlenip, çocuk doğurup el oğluna köle bir hayat yaşamamak giib bir zorluk. pardon bu refah da olabilir
Doğru ama insan bazen sataşacak birini arıyo be
hasta olduğunda sana şefkat gösteren çorba yapan yok djjdjd, zorlukları beraber atlattığın biri yok. 😭.
Hani yalnızlık erken ölüm riskini %24 artırıyodu? Bunda çelişki var
Evde çorabın kaybolsa tek başına bulamazsın mesela
Arama ekibi kurmak lazım onun için
Babet çorap giyenler evlenmesinler zaten
Yani bence yaşamasınlar da babet çorap ne ya 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?