Merhabalar Herkese 🌸

Giyim kuşamına, arkadaşlarına, eve giriş çıkış saatine ve hatta seyahatlerine müdahale ettirir misin?
Merhabalar Herkese 🌸

Giyim kuşamına, arkadaşlarına, eve giriş çıkış saatine ve hatta seyahatlerine müdahale ettirir misin?
Hayır çok nefret ederim kısıtlanmaktan bir nevi özgürlüğe el koymak oluyor. Neler yapacağını veya yapmayacağını bilen birisiyim giyimim kuşamıma asla karışmamalı. Arkadaş çevrem hoşuna gitmemiş olabilir bunu bana söyleyebilir neden hoşuna gitmedi, bir açık mı gördü vs. ona göre hareket eder arkadaşıma daha dikkatli bir yaklaşım sergilerim ama "Onunla konuşma, konuşamazsın, onu giyme, bu kötü olmuş, bu çok kısa, bu çok dar" gibi cümleler kurarsa ayrılırım. Seyahat etmeme karışamaz ama ne zaman geleceğimi nerede ne yaptığımı sormasında bir sakınca olmaz diye düşünüyorum lakin ben yurt dışına veya şehir dışına çıkarsam. Gittiğim dolaştığım yerlere karışmamalı.
Merhabalar, Hayır tabi ki de ben müsade etmezdim çünkü beni seven kadın böyle sevsin isterdim ben zaten sevdiğim kadını olduğu gibi severdim o şekilde kabul ederdik kesinlikle. Zaten bence İlişkilerde aşırı kısıtlama genellikle sağlıklı bir yaklaşım değildir. Her bireyin kişisel alanı ve özgürlüğü vardır. Partnerler birbirine bu alanı tanımak ve saygı göstermek zorundadır. Aşırı kısıtlama, bireylerin özgürlüğünü sınırlayarak ilişkide gerilim ve hoşnutsuzluk yaratabilir. Sağlıklı bir ilişkide güven temel bir unsurdur. Partnerlerin birbirine güven duyması, sadakat, dürüstlük ve bağlılık gibi değerler üzerine inşa edilmelidir. Aşırı kısıtlama, güveni zedeler ve ilişkide güvensizlik hissi yaratabilir. İlişkilerde dengeli sınırlar önemlidir. Sınırlar, her iki tarafın rahat hissettiği ve uyum sağladığı noktada belirlenmelidir. Aşırı kısıtlama veya aşırı serbestlik, ilişkide dengesizlik ve memnuniyetsizlik yaratabilir.
Kısıtlamasına pek müsade etmem çünkü ilişkiye yakışacak şekilde davranırım. Karşımdaki insanı da kısıtlamak istemem fakat devir bk gibi olduğu için yanlışlar doğru kabul edilir oldu bana saygısı varsa dikkat edecektir bazı şeylere etmiyorsa bir kez uyarırım uyarısız yapması kadar değerli olmasa da yine de değerlidir hala aynıysa yollar ayrılır
Benimde öyle bir sevgilim vardı ilk başlarda hiç bana karışmıyordu kısıtlamiyordu ama sonradan bana dediki evlenince kapanacaksin işte yok bilmem etek ya da upuzun seyler giy okulunu bitir ama ben evlenince senin çalışmanı istemiyorum birde diyorduki annemlerle ayni evde kalmanj ıstiyorum gibi seyler demeye başlayinca bende dedimki sen beni sevgili iken nasıl sevdiysen nasıl gorüp beğendiysen oyle de evlenince kabul etmek zorundasın dedim baktım ısrar ediyor Allaha emanet dedim ve engelldedim sildim hayatimdan bazı erkekler böyle çünkü bekarken açık seçik kızlara bakarlar gözleri yuvalarindan çıkar ama evliliğe gelince yok efendim sen böyle yapamazsin edemezsin giymemezsin nah edemem giyemem pardonda benim ailem bana karısmiyor sana noluyor boylelerine söz hakkı bile verilemez
Cevap
25Cevap
Belli bir yere kadar evet normal olabilir ama aşırıya kaçıyorsa bir yerde dur demeyi bilirim
Yay kızı olarak özgürlük benim için her şey demek. Birbirimize güvenerek, birbirimizi kısıtlamadan, birbirimize alan açarak huzurlu bir hayatımız olmalı bir arada sevgilim kişisiyle.
En tahammül edemediğim şeylerden birisidir kısıtlanmak.
Kıskançlıkla, saygısızlığı birbirine karıştıran kişiler var.
Kıskançlık dozunda olursa hoşuma bile gider lakin boğulmaya, bana karışılmasına hiç gelemem. Maço erkek hiç sevmem. Giyimime karışılması beni rahatsız eder, mesela benimle sevgili olacak kişi nasıl giyindiğimi görüyor sevgili olmadan evvel, sevgili olunca değiştirmeye çalışmak ikiyüzlülüktür.
Bir kere ben yalnız da seyehat etmek isterim, bana güvenmiyorsa yol arkadaşlığı yapmayız olur biter, keza ben de sevgilimin arkadaşlarıyla tatil yapmasına karışmam, mühim olan karşılıklı güven duygusunun olmasıdır
Söyleme şekline ve kısıtlama derecesine bağlı. Çok baskıcı ve her şeye müdahele eden biriyse, hatta yapmadığım, yapmayacağım şeylerde bile yasak getirirse, yinede bundan aşırı rahatsız olur, o ilişkiyi mutlaka bitiririm. Özgürlük benim için nefes almak gibidir. Kısıtlanınca nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum.
Müdahale ettirmem ve etmem. Kişi kendini ve yaptığını bilir, yani bunun için beni birinin uyarmasına ya da benim karşımdakini uyarmama gerek yok. Eğer bu durum varsa zaten ya ben de ya da onda bir sorun var demektir. Oturur konuşur çözmeye çalışırız, bu yöntem olmuyorsa tak direk topuk :)
Bazıları gerçekten haddini aşıyor bunaltıyorlar ondan sonra da vay efendim niye ayrılıyorsun herkes ne yaptığını bilecek yaştadır zaten o güne kadar nasıl onsuz gelinmişse onunlaykende de aynı şekilde devam edilir hayata yani kısacası fazlaca baskı her şeye karışma itici ve nefret edilecek bir durum.
Kız arkadasim ürdünlü bir arap, sahiplenici bir yapisi var. Kıskanc ama belli etmiyor. Bazi sosyal medya hesaplarimi kapatmami istedi, tabi kendisi de kapatti, kabul ettim. Bugun de whatsapp son gorulmemi actirtti. Kızlar Tüm dunya ulkelerinde ayni sanirim. Yapacak bisey yok, seviyorum, saygili ve tatli bir kız. Bazi seyleri cok da sorgulamadan kabul etmek gerekli,
Eğer kötü bir şey için ise ederim ama farklı basit bir şey ise evet
Sevdiğim erkeğin içini huzursuz eden her kim ve her neyse müdahale edebilir çünkü ben romantik bi kadınım, ilişkimde daima erkeğin baskın taraf olmasını severim ve isterim, aşkta tarzım böyle.
Böyle insanlarla el ele verip savaşacağız. Kıskançlığın bir ölçüsü vardır fazlası ruhsal hastalıktır. Ne ben sevgilime karışırım ne de o bana. Ben ona güveniyorum çünki. O da aynı şekilde bana.
arkadaşlarına evet ve eve giriş cıkış saatine de biraz karışabilirim çünkü nereye gittiğin önemli ona zarar gelmesini hiç ve hiç istemem çünkü ona vurulan bir yumruk bana 10 kat vurulmuşcasına canım yanar ondan no ve no arkadaşları açısından şöyle karışırım hemcinsimi biliom ondan ne amacla arkadaş olduğunu da biliyorum ama cocugu gözüm tutarsa neden olmasın ama yarın bir gün kız gelip bana cocukluk arkadaşım gibi ben içmeye gidiyorum derse koyar
Hangi konuda ve ne niyetle olduğuna bağlı olarak değişir.
Sevgilim, beni kısıtlamaya başladığı an boğulmaya başlarım. Boğulurum boğulurum ve nihayetinde sevgilim, eski sevgilim olur.
Kısıtlamayı ve kısıtlanmayı sevmem. Konuşulabilir fikirler paylaşılabilir. Sonra isteyen istediği kadar ödün verir kendinden.
sevgililik aşamasında kesinlikle olmaz, evliyken bile çok kısıtlamasına müsade edemem kusura bakmasın 😅
ben yay burcuyum kısıtlanmaya hayatta gelemem hele süsüme püsüme kıyafetimi geldiğinde vs çıldırıyorum
sevgili diğer insanlardan özeldir
bu da demek oluyor ki diğer insanlar karışamaz ama sevgiline söz hakkı düşer
Kimsenin kimseyi kısıtlama hakkı yok. Sadece insanlar sevgilileri olunca kendilerine biraz çeki düzen vermeli
Kimsenin özgürlüğümü kısıtlamaya hakkı yok eğer kalkışırsa hayatımdan silerim s. olup gitsin defolsun
Ben özgürlüğüme düşkünüm, ben düşkünsem sevgilimde özgürlüğüne düşkün olabilir. Saygılı olmak gerekir. Ve böylece ilişki kangren olmaz
Etmem onada karışmam sevmek bu değil böyle sevilmez
Ettiririm sevdiğim adam sonuçta karşılıklı müdahaleler olabilir
Gideceğim yeri haber veririm fakat müdahale etmesine izin vermem
Yok ya hiç sevmem bu tarz cins davranişları. Ama ben karışırım😅
Ederim. Seviyorsam onun için herşeyi yaparım.
Hoşuna gitmeyen şeyleri söylerse dikkat ederim ama kısıtlanmak hoşuma gitmez.
Hayır. Ben kısıtlamıyorum, O'ndan da aynı tavrı beklerim.
ya onunda kendince sebepleri vardır diye düşünüyorum. Fakat saçma sapan şeyleri kıskanıp kısıtlıyorsa orada dur derim işte. Kendine yapılınca kötü ama birine yapınca hava hoş. Aynısını sen ona yaparsan üçüncü dünya savaşı çıkar
Kısıtlamak değil de "bence bunu giysen iyi olur" tarzı fikir verirse daha dikkatli olurum
Ben mal oldugum icin ederdim ama karsilikli olmasi lazim
Bunların hiç birine müdahale etmesine izin vermezdim, çünkü bir süre sonra fikrini almak için sormanı bile beklemeyip hayatını yönetmeye çalışıyorlar.
İyiliğimi düşündüğü noktalar ise eğer evet ettiririm. Onun dışında bence kimse kimsenin hayatına karışmamalı
Kendim dikkat ederim. Kızlar bu bana karışamazsın olayını diğer flörtleri ile rahat görüşmek için kullanıyor
Yooooo
beni hiç bir erkek kısıtlayamaz kısıtlamayada yüreği yemez zaten ben onu kısıtlarım
Ben sevgilim olsa sevgilimi kısıtlamam ama sevmediğim şeyleri belirtirim
Edebilirim
Hayır etmem kişisel alanıma kimse müdahale edemez
Kısıtlanmam kısıtlarım
Kocan değil bir şeyin değil
Etmem edene de saygım yok
Hayır, beni kısıtlayan biriyle asla yapamam.
sevgilim yok sevgili yapmıyorum
Sahiplenmesi hoş da fazla kısıtlanmaya gelemem
Aslaaaa saçmalama o kim ki
Etmem gitsin bardaktaki sineği kısıtlasın
Ederim ama dozunda tabiki
Çok rahatsız edici bir durum istemem
Arada da havlamamı istiyor mu, tabii oldu.
ben de onu kısıtlarsam neden olmasın
Haklı sebepleri varsa müdahale edebilir
Ederim bu beni sevdiği sahiplendiği anlamına gelir
İşte aradığım cevap 😊
hayır tabiki
Etmem cok sinirlenirim kendim de karışmam
etmem
Etmem
Hayır.
o kim tanıyamadım
Hayir
Hayır etmem