Allah beni kurtarmış ama zoruma giden çok şey var? Lütfen görüş yapar mısın biraz uzun oldu kusura bakmayın?

6 ay önce falan beni terk etti ben seninle evlenemem benim belirsizliklerim var seni 2 3 yıl bekletebilirim diyerek ayrıldı. Sanırım başka biri varmış o zamanlar ya beni onunla aldattı ya da onu benimle aldattı bilmiyorum. Ben de bilmiyordum hayatında başkası olduğunu ayrıldıktan sonra da hic görmedim numaramı falan hiç silmedi ama benden durumlarını gizlemiş sanırım hiç görmedim. 3 4 ay önce kızın birine evlenme teklifi etmiş. Bende bunu bilmeden doğum gününü kutladım dönüyosan dön dönmüyosan sil numaramı ümitleniyorum demiştim. Silerim istiyosan demişti sil tabi dedim tamam dedi ama hala silmemiş ben çoktan sildim. Bu evlenme teklifi olayını da bir hafta önce falan gördüm kendi paylaşmamıştı takip ettiği organizasyon sayfasında gördüm. Sizce o kızı da mı beni kandırdığı gibi kandırıyor. Takip ettiği 1000 tane kız var onları da çıkarmıyor. Ciddi bir adım atan erkeğin hala eski sevgilisinin numarasını sil dendiği halde silmemesini sadece ben mi sorun ediyorum?

Allah beni kurtarmış ama zoruma giden çok şey var? Lütfen görüş yapar mısın biraz uzun oldu kusura bakmayın?