Meslegi sorun yapan sevgilimden ayrıldım? Beni yeni biriyle gördü? Sizce ne düşünmüştür ve bana geri dönme ihtimali var mi sizce?

Eski sevgilim doktordu. Bende onunla tanıştığımızda ogretmenlik son sınıftaydım. Arkadas ortaminda tanışmistik. Onunla sevgili olmadan önce bana talipler oluyordu, cevreden, görücü falan olarak.

Eski sevgilimde ( o sira sevgili degildik) bana begendin mi, kafana yatti mi diye agzimi ariyordu. Sonra biz sevgili olduk zaten. Ailem sevgilimi bilmiyordu. Bu tur seylere pek sicak bakmiyorlar.

Ben mezun oldum ve sevgilime evlilikle ilgili seyler soylemeye basladim. Ilk baslarda bir sey demedi ama sonra evlilik elbette olur ama önce atanmaya bak dedi. Ilk kpss ye girdim bu sene olmadı.

Yine ara sira evlilik dedigimde bana surekli atanmam gerektigini soyleyip duruyordu. Belki iyiligim icin soyluyordur bilemem ama bir ara bahane mi acaba diye düşündüm.

Bir de kendisi doktor ya acaba benim meslegimin olmamasından dolayi kendi icinde eziliyor mu acaba diye dusundum. Kendisi gozde mesleklerden birine sahip cunku. Meslek olarak belki elde edemeyecegi kiz azdır. Ki tıpçilara talipte cok oluyor.

Istese kendi mesleginden biriyle de olurdu. Acaba bu konuda biraz eziliyor diye mi surekli atanmami öne suruyordu bilmiyorum. Cunku ekonomik olarak evlenmeye bir engelimiz yoktu.

Bunu surekli dile getirince bir ara çıkıştım ve kavga ettik. O kavganin sonucunda ayrilalim o zaman dedim. Bir sey demedi. Birkac gun sonra artik dusundu mu bilmiyorum ara verelim dedi. Ayrıldık.

Ayrıldıktan sonra ailemin görücüleriyle tekrar görüşmeye basladim. Zaten uzgun ve kafamda pek iyi degildi. Belki de en iyisi boyledir, gorucu olanlarin evliligi daha uzun sürüyor ve mutlu gibiler, hayirli olan budur belki dedim ve içlerinden icime sinenle daha yakindan gorusmeye ve tanimaya basladim. O da öğretmen.

Bayramdan önce bu görücü ile avm de biraz dolasalim, belki yemek yeriz, konusuruz diye anlastik. Avmde de eski sevgilimle karşılaştık. Ben onu gormesemde o selam verdi. Geldi yanima halimi hatirimi sordu, yanimdakiyle tanıştı. Kendisini benim arkadasim olarak tanıttı. Hayirli bayramlar diyerek ayrıldık.

Bana bayramin ilk gunu bayram mesaji atmis eski sevgilim. Bende ayni sekilde karsilik verdim. 2. gunu de musait misin konusabilir miyiz dedi. Mesajlastik. Kimdi yanindaki dedi. Durumu anlattim. Meslegini falan sordu. Soyledim. Beni de boyle kabul etti sorun yapmadi falan dedim. Iyi hayırlısı olsun, mutluluklar dedi.

Niye sordu onu da anlamadim. Galiba ben varken var mıydı o adam diye bunu mu ogrenmek istedi bilmiyorum artik.

Sizce tamamen bitti mi? Mutluluklar dilemesi falan da üzdü açıkçası. Gorucu olanla da ciddi bir sey yok. Birbirimizi daha iyi tanimaya çalışıyoruz. Hani onu kandiriyorsun falan diye düsünmeyin. Görücü diye gerdekte birbirimizi gorecek, tanıyacak degiliz sonuçta. Uygun oldukça hem biz birbirimizi, ailelerde bizi ve yine ailelerde dünür olarak birbirini tanimaya çalışıyor şu an.

Meslegi sorun yapan sevgilimden ayrıldım? Beni yeni biriyle gördü? Sizce ne düşünmüştür ve bana geri dönme ihtimali var mi sizce?