Arkadaşlar 4 yıla yakın süredir devam eden bir ilişkim var. Benim ailem sevgilimi biliyor sevgilimin ailesi de beni biliyor. Ailelerimiz birbirinden çok farklılar görüş olarak vb. Sevgilim ve ben öyle değiliz diye, fikirlerimiz bir diye bunu problem haline getirmedik. Ama bazen bazı şeyler beni huzursuz ediyor ben de burada size sormak istedim. Örneğin yazın günübirlik beache gideceğiz, ben aileme onun da dahil olduğu bir grupla gideceğimi söylüyorum (sadece onunla gidiyoruz), yalan söylemesem de çok sorun edeceklerini düşünmüyorum bu durumu, ne olur ne olmaz diye öyle söylüyorum. Ama o ailesine direkt erkek arkadaşları ile çıkacağını söylüyor beni dahil etmiyor. Çünkü ailesi böyle şeylere çok karşı. Annesi kapalı, dinine çok düşkün. Denize gideceğimiz zaman vb farklı düşüncelere kapılabilirler diye erkek arkadaşım gerek olmadığını söylüyor ben de onun ailesi diye durumu uzatmıyorum. Günümüzde özellikle kız babaları kızını biraz daha sıkar, bir yere gitmesine izin vermez. Erkek tarafı daha rahattır çoğu zaman. Bizimki tam tersi. Ben istiyorum ki ne benim için ne de onun için sorun olmasın. Benim annem babam onun da olduğunu bilmesine rağmen bana güvenip bir şey demiyorsa onunkiler de sevgilime güvensin ve biraz daha rahat olalım istiyorum. Azıcık alkol almamız da dahil olmak üzere karşı tarafın ailesi için bir problem. Ben her şeyi açık oynuyorken o gizlemek zorunda kalıyor. Sevgilimle ilgili bir durum yok, kendisi de böyle olsun istemez zaten ama biz bu durumu nasıl çözebiliriz sizce? İlerde evlenecek falan olursak bunlar bir problem haline gelir mi ikimiz için? Ya da benim annem babam bizim haberimiz var onların niye yoktu demeyecekler mi haklı olarak? Gerçekten içim çok sıkkın, ne yapmalıyım saygıyla cevap verirseniz çok sevinirim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kızılcık şerbetivari bir durum mu var şu an bilemedim
Erkek arkadaşım ailesi gibi değil o şekilde düşünceleri yok. Gerektiğinde karşı çıkıp ağzını açmayı da biliyor o yüzden onunla ilgili bir sıkıntı yok. Ama dediğim gibi bu ilerde ne gibi sıkıntılara yol açar bilmiyorum. Sonuçta kim anne babasının karşı tarafla çok iyi anlaşmasını, hatta kendisinin de kaynanam diyeceği insanla arkadaş gibi olup iyi anlaşmayı istemez. Ama 4 yıldır sevip gözünün içine baktığım, aynı fikirlrri paylaştığım biriyle sırf ailesi yüzünden de ayrılmak yanlış geliyor bana. Kendisi de onlar gibi düşünüp karşı olmasa o zaman durumlar farklı olurdu tabii. Sen ne düşünüyorsun bu konuda
Genelde büyükler muhafazakar bir bakış açısında olduğu için ben bu durumu takmazdım. Kaynana ile anlaşmak elbette önemli ama illa can ciğer olunacak diye bir kaide yok. En nihayetinde oğlu için bir araya gelmiş oluyorsunuz. Onların yanında daha dikkatli olursunuz o kadar. Siz bir aile olacaksınız haliyle bu şekilde imtina etmesine gerek kalmayacak.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Erkek arkadaşım değişip bana zıt biri olmadıkça çok büyük problem değil o zaman. Peki sence anne ve babası denize gittiğimizi bile bilmiyorken, bunlara karşıyken erkek arkadaşımın sıkıntı çıkmasın diye bilmelerine gerek yok demesi doğru mu? Böyle durumlarda biraz daha zıtlaşıp ben böyle biriyim bu normal bir şey bana göre falan diye alıştırması gerekmez mi? Ben mi çok bencilce düşünüyorum. Ailesi ile kavga etmesini tabii ki istemem ama biraz karşı gelip bunların ona göre normal olduğunu, herkesin böyle şeyler yaptığını, biraz güvenmelerini istediğini falan söylese çok da fena olmazdı bana göre... Bu konuda onun üzerine gitmeli miyim
Ya açıkçası o böyle yaptıktan sonra ben çok üstelemem. Her şeyi aileye haber vermeye de gerek. Ailesi bu konuda çok sert ise sizin özeliniz olarak kalmasını da istiyor olabilir. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım ama onunla güzel geçirdiğim vakitlerin keyfini sürer gerisini çok üstelemezdim ben sanırım jfkf
Öyle mi diyorsun ya ben kışa girince bu sorunları unutuyorum genelde ne zaman yaz geliyor denizdi alkoldü falan derken yine aklıma geliyor gündem oluyor. İyi ki sormuşum bu soruyu belki de yanlış düşünüp usteleyecektim yok yere kavga edecektik. Çok teşekkür ederim yorumların için gerçekten
Umarım sorun olmaktan çıkar da üstelemediğin için pişman olmazsın. Mutluluklar diliyorum ❤️
Onun ailesi biraz muhafazakar mı bana mı öyle geldi?
Evet öyleler. Dediğim gibi sevgilimin görüşü o şekilde olmadıkça bana uydukça bir problem yoktu benim için. Ama bakıyorum insanlar bahsettiğim şeylerde hiçbir problem yaşamadan açık açık geziyor, ilişkisini yaşıyor. Bu duruma üzüldüm yani. Ailemle ailesi de çok farklılar. Ne yapacağım bu durumda
şu an için sorun yok gibi görünse de evlilik olayı vb olursa ciddi sıkıntılar olacaktır
ne gibi sıkıntılar sence
Ailesi kapanmani isteyebilir
Veya belli gelenlek görenekler yüzünden onların ailesi ile sizinkiler fikir ayrılığı yaşayabilir aklıma gelmeyen daha çok şey var
Kapanma konusunu önceden ben de düşünüp erkek arkadaşımla ciddi olarak konuşmuştum. Yıllardır beraberiz benim nasıl biri olduğumu fotoğraflarımdan ya da anlatılanlardan gördüler, biliyorlar. Sevgilimin kız kardeşi var o da kapalı değil çünkü öyle olmak istemiyor. Bunun muhabbeti geçmiş ama zorla bir şey demiyorlar. Bunları da geçtim erkek arkadaşım zaten böyle bir şey istemiyor kendisi de dedi böyle seviyorum diye. Ola ki dediğim her şey yalanmış ve dediğin gibi olacak, o zaman bir dakika durmam zaten. Ama aynı fikirleri paylaşıyorken sırf ailesi yüzünden 4 yıldır sevip gözünün içine baktığım sevgilime, ayrılalım bu olmucak demek istemiyorum. Ailem ve ailesi gerekirse çok görüşmez, özel günlerde görüşür yeterli diye düşünüyoruz. Ama gerçekten bilmiyorum her anlamda kafam çok karışık
Zaman gösterecek o zaman kesin konuşmak sacmsb
Peki sen 4 yıldır sevip sevildiğin bir ilişkide kız arkadaşının ailesi senden ve ailenden farklı diye seninle aynı fikirde olan, bazı konularda ailesi ile zıtlaşan kız arkadaşından ayrılır mıydın?
Valla bu konuda hiçbir şey diyemem çünkü ne sevildim ne de sevdim doğru düzgün
Benim her zaman tanıştıklarim sosyal medyada oldu ve uzak mesafe ilişkisiydi ve uzak mesafe ilişkiyi ben ilişkiden saymıyorum.
O yüzden buna cevap vermem imkânsız
Anladım teşekkür ederim yorumların için yine de. Bu arada 2 yıl aynı şehirdeydik, eğitim için iki yıldır farklı şehirde ama düzenli olarak gelip gidiyor. Ya da ben gidip geliyorum. Yani devam edince ediyor kendini uzak mesafe vb diye şartlama derim umarım gönlüne göre olur her şey...
Rica ederim
Sen yine aynı sehirdeydim diyorsun ben buluşmak istedim ama hiç kimse buluşmayı dahi kabul etmedi
Benim yerimde olsan benim gibi kendini şartlardin
Tabii ki ne olduğunu ne yaşadığınızı bilemem içine umut olur belki diye söylemiştim. Dediğim gibi umarım kendine göre birini bulursun sen de...