Kendi sorumla çelişiyorum yarabbi Her kadın değil tabii ama genel olarak eşitligu savunup neden her konuda ilk adımı erkekten beklerler. İlk erkek sarılsın, hesap ödesin, teklifte bulunsun, o seviyorum desin, o buluşma teklif etsin falan falan
Kadınlar kadın-erkek eşit deyip neden ilk adımları her zaman erkekten beklerler?
Kadın erkek eşitliği böyle olmaz ki yani bu bir tercihtir. adım atmak istemiyorlardır bu yüzden de atmıyorlardır. ayrıca kadınlar yakışıklı erkek gördükleri zaman direk zaten adım atıyor ki. :D yani onlar için uzun boy olması önemli dış görünüş önemli yani genelleme yapmıyorum ama çoğu kız böyledir ve genelde erkeklerden adım beklerler bazıları bunun da nedeni aslında emin olmadıklarından duygularından. ya da egolu oldukları için ya da zaten sevmedikleri içindir.
Kadınlara yakıştırılan yükümlülükleri yapmak zorunda değiliz der ama erkeğe gelince sen erkeksin yapacaksın derler. Sadece ilk adım değil kız isteme altın yapma olayı da var neden istiyoruz sizi neden altın yapıyoruz size neden erkeğe iş maaş soruluyor neden erkek evin geçimini sağlamak zorunda gibi bir düşünce var hala vs vs vs birsuru sayarım. Eşitlik deniliyor ama g. ren erkeğe g. riyor hep
İlk adımı erkekten beklerler, evlilik teklifini erkekten beklerler, ilk buluşmada hasabı erkeğin ödemesini beklerler, buluşma sonrası erkeğin kızo eve bırakmasını beklerler, evlilik için zengin olmasını beklerler. Bunları biz nasıl kızlara kaptırdık yaa 😂😂
Çünkü kadınlar her şeyi düşünür ama erkek düşünmez bu yüzden onları düşünceli bir bireye davet etmemiz gerektiği için her şeyi onlardan bekliyoruz :) :)
Aslında bu kendi ülkemize has bir şey değil. Bakınca dünya genelinde kabul gören bir durum. Kolay kolay hiçbir kadın ilk adımı atmaz. Belki bir ışık verir ya da bir şekilde hisselerini belli eder. Sadece karşıdaki insanı biraz daha cesaretlendirmek amacıyla yaparlar bunu. Fakat kadınlar bir erkeğe kolay kolay hislerini açıklayamaz. Toplumsal olarak bunun ayıp olduğunu düşünürler. Eğer böyle bir adım atarlarsa erkeğin gözünde küçük düşeceklerini düşünürler. Buda çoğu kadının duygularını frenlemesi anlamına gelir.
Erkekde erkekligink bilsin, kadin erkek ayni degildir, ama haklari aynidir, erkek ilk yazmiyorsa erkek davet etmiyorsa ne farki var kadindan, gentleman olmak ve bir kadininmutlu etmek güzel bir his bir erkek, ve ayni sekilde bir kadin icinde sevilmesini bilmek cok güzel bir histir, Kadinin yükü cok zaten, 9 ay karninds bebek tasiyan o, her ay regl olup aci ceken o.
Allah bile kadindan adeti oldugunda namaz kilmamasini istiyor. Yani kadinlar narindir ve degerlidir✨✨✨
Devir değişti artık kadın erkek eşitliği var Bunları sizde yapabilirsiniz bence Hoşlanıyorsan sende söyleyebilirsin sende ödeyebilirsin tabi erkek kolay kolay ilk hesabı bir kadına bırakmamalı