Evlilik aşamasına kadar gelen bir ilişki varsa bu zaten bir başarı. Ancak evlilik olayı, içinde farklı tarafları birbirine kaynak makinesi ile yapıştıran bambaşka bir durum. Ve ekonomik şartlar göz önüne alındığında artık düğün yapmak bile bir israfa dönüşebiliyor. Neyse ki, artık sayıları artan ama henüz yaygınlaşmayan bir kesim evlilikte düğünün tipik şartlarını yok sayarak hayatlarını birleştiriyor. Peki; eş adayın, onun ailesi ve sen düğün istemediğin halde ailen tam tersini isterse ne yapardın?
Evleneceğin kişi, onun ailesi ve sen düğün istemesen bile ailen isterse bu senaryoda ne yapardın?
Ben ille de düğün isterim. Düğünsüz evlilik mi olurmuş. Yok o parayla balayı yaparım falan kafalarını ben anlamıyorum. Çevreme bunu ilan etmek ve sevdiklerimle birlikte o günü ölümsüz (anı) kılmak isterim ben. Balayı da benden olsun dert oysa ')
Bende istemiyorum ama ailem tek kızları olarak istiyor bende ne onları kırmak ne de kendi düşüncemi geriye atmak istemediğim için çok büyük olmayacak şekilde bir düğün yapıcam. Onların canı sağolsun. O kadar büyüttüler okuttular meslek sahibi ettiler ve düğünü görmek istiyorlar. Eğer yapmazsam ilerde öldüklerinde çok üzülürüm.
Başıma geldi ve yapmadım zaten Corona zamanı evlenme durumumuz oldu dedik millet gülsün oynasın diye neden bekleyelim evlendik ondan sonra da yasaklar çoğaldı zaten. Ne gerek var boşuna masraf yapmaya bu devirde her şey pahalı, önemli olan anlaşmak
Ben hariç herkes düğün istiyor karşı çıkmaya o kadar yoruldum ki ya ilişkiyi bitiricem ya da ağızları sussun diye düğüne razı olucam. Zaten evlilik istediğim de yoktu ne bktan işler içindeyim ya Düğüne katlanicam gibi kafalarına göre süsleyip mutlu olsunlar bıktım