Güncellemeler
+1 yıl
Soruyu güncelle
Niye fazla geliyor sizlere anlayamıyorum istediğim kitle böyle aşireti vs olan kitlesi fazla doğulu bir bey. Hatta tanistirdilar şimdilik düşünüyorum. Mehrimi ne kadar istemeliyim onlar da altın çok 1milyon akrabası var öyle düşünün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Günah diye bir şey yok. Mehir hakkındır bunu istemen de doğal.
Ancak damat miktarı kabul etmek zorunda değil.
@yedirenk7 tabiki.
Zaten öyle
Eşit degilmiydik erkek kadına altın yapmak zorunda mı
Feminist değilim
İşinize geldiği gibi yorumlamayı bırakın bence şu eşitlik kavramını. İşinize gelince esitiz kadınlar da birey kadınlar her dalda her alanda kadınlar onu yapmak zorunda değildir kadınlar bunu yapmak zorunda değildir dersiniz. Ama işinize gelmeyince tam tersi olur. Erkekler de zorunda değildir bunu idrak edin artık
İslam dininde zorundadır
Birde bu konu var işinize gelince İslam dini dersiniz. Peki İslamiyet te kadının konumu nedir birde o açıdan yorumlasana nasıl giyinir erkeğe karşı nasıl davranır senin yaşantın uygun mu İslamiyet'e eşitlik var mı kadın erkek gibi olabilir mi
Ben İslam'a göre yaşamaya gayret ediyorum beni tanımıyorsun ki. Namazım niyazim var örtülüyüm erkeklerle arkadaş değilim ev işi el işi bilirim daha ne ki?
Kesin öyledir.
Vallahiy öyle
*vallahi
Peki doğrudur zaten lafım sana değil genel olarak kadınlara işinize geldiği gibi eşitlik kavramınız var maalesef
Ya kadınla erkek nasıl aynı olabilir çok başka yaratilmisiz fıtrat başka. Erkeğin görevleri ayrı kadının görevleri ayrı. Evi maddi anlamda geçindirmek ve ailesini korumak erkeğe farzdır. Kadın içinde kocasına itaat etmesi ve (köle olsun demiyorum itaat uyum sağlamak anlamında) ve iffetini koruması icap eder. Ben böyle eğitim aldım
Sen bu dediğini savunan kaç kadın gördün. Burada böyle bir paylaşım yap bakalım ne oluyor
İşte değişikler ben kendi görüşüme inanıyorum
Her akraba 1 gr altın getirse yeter zaten 😂😂
Güzel trol olmuş
Ahahha belki gerçek olur
İslama göre yaşıyorsan kolaylaştırın zorlaştırmayın diyor Hz Peygamberimiz s. a. v. başka diyecek bir lafım yok
Ama varlıklı bi aile öyle düşünün zaten zenginler
Olsun, bilemezsin durumlarını belki borçları var şu an birde bunun düğünü fakan da var
Düğün masraflı ama getirisi onlar için çok daha fazla
Getirisi ne, getirisi sen misin?
@yedirenk7 altınlar artık 1 kilo mu olur 1.5 mu sen düşün
Sen isteyebilirsin ancak karşı taraf bu isteğini kabul etmek zorunda değil. Ben adamın yerinde olsam isteğini reddederim.
Evet doğru
Böyle bir durum senin için pek hayırlı olmaz.
Durumunuz buna müsait olsa da yok mu diyecektiniz?
Evet, yok derdim. Benimle para için evleniyor düşüncesi oluşurdu.
Kaldıki adamın durumu ne olursa olsun 500 gram altın bence çok. Açgözlü bir kadın mısın sen? Ananla baban seni evde aç mı bıraktı, senin gözünü doyurmadılar mı?
İşte bu üstteki sorular aklıma gelebilirdi.
Yine de sen bilirsin. Allah gönlüne göre versin.
Bunlar aklıma geldi böyle bir şey söylemedim ama tepkiyle karşılaşıyorum. Çok şükür ele güne bakmadan büyüttüler ama ben de hep bir zengin olma hayali vardı neden bilmiyorum
Ben damadın yerinde olsa sen benimle ben olduğun için mi evleniyorsun yoksa paran için mi evleniyorsun sorusunu sorardım kendime ve hatta kıza bile sorardım.
Ve bu isteği duyduktan sonra nişanı bozardım.
Tabi önce makul bir miktarda istekte bulunmasını isterdim, isteğinde direnirse nişanı bozardım.
Valla ablama bir şey demişlerdi de unuttum mehir olarak iste canım hakkın senin o
Sonuna kadar katılıyorum
Damat hayır derse ne yapacak?
Valla canım evlenmek istiyorsa öyle demek gibi bir hakkı yok dinimizde olan bir şey çünkü mehir... miktarını kadın belirliyor ama tabiki erkeğin durumuna göre
Öyle deme hakkı var. Konuları çarpıtma.
Mehir hakkı elbette var. Fakat miktara damadın karşı çıkma hakkı da var.
İlaveten mehir nikahın şartı değildir, nikahın sonucudur.
İstenen mehir miktarını fazla bulursa gerekirse adam evlilikten de vazgeçebilir.
İnanan bir kimse mehir konusuna hayır demez; ancak istenen miktara hayır diyebilir diye düşünüyorum.
@yedirenk7 verebilecek iken daha azını vermek istiyorsa defolup gidebilir
Tabiki, bu durumda sen de defolup gidebilirsin. Nişanı atılmış toplumda damgalanmış bir kız olarak evde kalma ihtimalin yüksek maalesef.
Esas niyetinin sorgulanması lazım. Amacın evlenmek mi yoksa para avcılığı yapmak mı? Sen para avcısı açgözlü bir kadına benziyorsun.
Annen seni aç gözlü bir kadın olasın diye mi büyüttü?
Damadın yerinde olsam anneni bile süzerim nasıl bir insan bu diye. Kenarına bak bezini al anasına bak kızını al demişler.
Dahası senin sevgin gerçek olsa defolup gidebilir demezsin. Demekki sen sevgini 500 gram altına endekslemiş bir kadınsın.
Knk üzülerek söylüyorum ki SLK sın i * sorry SLK sın
Siz gerçekten de beş kuruş para vermeden evlenmek istiyorsunuz olay bambaşka bir şey ama şunu da söyleyeyim ki o zaman parasız erkeği yalnızca annesi sever bunu söyleyeyim de belki kendini bir değil iki b*k sanarsin
Sensin SLK...
O i* yi münasip... ...
Para avcısı bir karıyla evlenilmez.
Hadi ben 20 lerimdeyim sen peki 40 yaşında adam olmuşsun buralarda geziyorsun boş boş bu düşüncelerle devam edersen madam bile olamazsın
Senin gibi çapsız bir kadın olacağıma dediğin madam olmayı tercih ederim.
Beni tanımadan yok para avcısı yok anasına bak kızını al pardonda sen kimsin beni yargılıyorsun evlenirken ne istedin istedin valla sonra zaten takılmayan takılar yerine konmuyor her şey evlenene kadar oluyor bir kadın olarak bunları biliyorum ve herkesin geleceğini düşündüğünü söyleyebilirim karşı taraftan hicbirsey talep etmeden evlenip mutlu olabilen gördün mü sen hiç
Kes sesini... Beni konuşturma deli deli
Sus be Habeş maymunu adama benzesen düzgün bir ailen olurdu hayatından sıkılıp buralarda gezmezdin
Habeş maymunu sana benzer. Sen adamlık öğretmeye kalkacağına kadınlık öğren ve dahası geçinmeyi öğren.
Dahası senden akıl alacak kadar akıl fakiri değilim.
Her neyse bacım, Allah gönlüne göre versin. Hayırlı olsun.
Ben bu konularda çok sıkıntı yaşadım ve bu yüzden aşırı miktar taleplere karşı bende alerji oluştu. Gönlünü kırdıysam affola, saygılar selamlar
Ben bu konularda çok sıkıntı yaşadım derken, mehir konusu için demiyorum, parasal konularda sıkıntı yaşadım. Ailemin emekli maaşıyla yapmış olabileceği birikim bile getirildi.
Her neyse size iyi günler.
ilk akla gelen aşiret olmaları ve karşıyı söğüçlemek sonraki evre altınları alıp kaybolmak mı
Polis ne güne duruyor tabiki hayır
kaybolmak dediğim boşanmak yani
Boşanmayı düşünerek evlenmem
ama altınları düşünerek evleniyorsun
Bu doğru ama tamam demedim ki görüşüyoruz daha
niyet halis değil iyi günler
Halis olacak ya bakma taviz de veririm içime sinsin
anladım
Gebeş kaplumbagası senii
Ne diyosun evladım
Ona değer görmüyo seni demek ki
Konuşmadık da durumu var isteyebilirim